Tommi 18.10.2006 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Czolem, A jednak ekipa, ktora początkowa wystawiła mnie do wiatru odnalazła się. Faktycznie nastąpił błąd w przekazie informacji. Potwierdziało się iż szefo pojechał do Niemiec - tyle, że nie na 3 tygodnie - a tylko na 3 dni i niestety nie zabrał telefonu, a córeczka podała że 3 tyg. (po porstu przękręciła). WIęc ekipa jest i buduje dzielnie płot u mnie, u sąsiada obok cały dom. Dziś wylewali fundamenty, a mnie przy tym nie mogło być - musiałem wyjechać. Mam nadzieję, że dobrze to zrobili - zresztą żona ich pilnowała A ekipa póki co - jest ok, spisuje się dobrze. I oby tak im zostało! Od poniedziałku ruszamy z klinkierem. pozdr. Tommi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 19.10.2006 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Tommi raz jeszcze dziękuję za info tom17, gawel: Mam takie pytanie... kto Wam robił przyłącze wodociągowe? mam warunki przyłączenia i nie bardzo wiem co dalej z tym zrobić Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 19.10.2006 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Penny, dowiedz się w gminie kto konserwuje wodociąg i zgłoś sie do niego. Unikniesz sytuacji, gdy konserwator będzie kwestionował poprawność wykonania przyłącza przez nieznaną firmę. Nie będziesz latał i prosił o termin zamknięcia wodociągu na czas przyłączenia itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 19.10.2006 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 szukam wylewek z miksokreta moze ktos ma namiary na sprawdzonego, i jescze zeby bylo dobrze zrobione namiar mam na Eimunda, moze cos innego a zaczelo mnie przypilac bo mielismy wczoraj pozar w domku zalali woda gore, dobrze ze maz byl w domku i w pore zauwazyl plomienie, bo inaczej cala wiezba by poszla z dymem, no i wtedy niemielbysmy gdzie mieszkac, wlasciciel ma problem bo mu szyby popekaly od temp. i ma cale mieszkanie czarne, do nas dostalo sie sporo wody ale energiczne wywijanie mopem wystarczylo, wiec po tych przejsciach chailabym jak najszybciej przeniesc sie na swoje i wedy bede miala pretensje tylko do siebie juz ktorys raz slysze ze ogien rozprzestrzenil sie od niedopalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladislao 19.10.2006 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Witam, Mam do Was gorącą prośbę, szczególnie do Grodziszczan Próbuję ustalić jak w planach przebiega południowa obwodnica Grodziska. W następnym tygodniu podpisuję umowę zakupu działki i zamierzam się budować, ale męczy mnie to, że nie sprawdziłem do końca przebiegu planowanej obwodnicy. niby agent zapewnia, ze jest dość daleko ale lepiej dmuchać na zimne. Czy ktoś z Was ma dostęp do linka/pliku/skanu z tym planem? Byłbym wdzięczny za informację. A działkę kupuje w okolicach ulicy Prostej (przy granicy miasta z Kadami). Pozdrawiam, Mój mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 19.10.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Penny, dowiedz się w gminie kto konserwuje wodociąg i zgłoś sie do niego. Unikniesz sytuacji, gdy konserwator będzie kwestionował poprawność wykonania przyłącza przez nieznaną firmę. Nie będziesz latał i prosił o termin zamknięcia wodociągu na czas przyłączenia itd. Dzięki Hans. Juz dzwoniłam i się dowiedziałam kto wodociąg konserwuje. Niestety już dziś nikogo w ZUK-u nie było, bo po 12 pracują w terenie. Będę dzwonić w poniedziałek Jutro jadę złożyć wniosek o pozwolenie na budowę Ale się cieszę i denerwuję jednocześnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 19.10.2006 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Tommi raz jeszcze dziękuję za info tom17, gawel: Mam takie pytanie... kto Wam robił przyłącze wodociągowe? mam warunki przyłączenia i nie bardzo wiem co dalej z tym zrobić Pozdrawiam Czesc ! Tomek nie ma wodociagu na razie, a mnie robila ekipa z wodrolu z pruszkowa (bo wodociag był w ich zarządzie wtedy ) a teraz, wiem że ekipa w nadarzyna (zakład komunalny) robi przyłącza i to podobno za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 19.10.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 No to widzę Aśka, że masz ciekawe jazdy... Wogóle jak słyszę o teraz się budujących/wykańczających...to normalnie jaki ja jestem szczęśliwy, że mam to już za sobą... Senser, czuję dokładnie to samo, szczerze im wszystkim współczuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 19.10.2006 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Witam, Mam do Was gorącą prośbę, szczególnie do Grodziszczan Próbuję ustalić jak w planach przebiega południowa obwodnica Grodziska. W następnym tygodniu podpisuję umowę zakupu działki i zamierzam się budować, ale męczy mnie to, że nie sprawdziłem do końca przebiegu planowanej obwodnicy. niby agent zapewnia, ze jest dość daleko ale lepiej dmuchać na zimne. Czy ktoś z Was ma dostęp do linka/pliku/skanu z tym planem? Byłbym wdzięczny za informację. A działkę kupuje w okolicach ulicy Prostej (przy granicy miasta z Kadami). Pozdrawiam, Mój mail [email protected] Mapka znajduje sie na stronie: http://www.grodzisk.pl/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Sławek 20.10.2006 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Hej! Victoria, zwróć się do Sylvi1. Sławek dawał jej kontakt do wylewkarzy i tynkarzy maszynowych, a sam wyrzucił . Widziałam je i ściany podobały mi się średnio, bo to były tynki gipsowe, ale podłogi zazdrościłam i wciąż zazdroszczę. Prawie jak tafla lodu. Ladislao - zajrzyj też na stronę Milanówka, tam też jest mapka i nawet dokładniejsza od tej na stronie Grodziska. Ale najbardziej zachęcałabym Cię do odwierzenia wydziału architektury w urzędzie miejskim. Tam udzielą Ci chyba najdokładniejszych informacji. W poniedziałki i czwartki pracują do od 9.00 do 17.00. W pozostałe dni 8-16. Powiem Wam, że ja czasem myślę podobnie jak Senser o Bobo30, ale potem przychodzi refleksja, że mi chyba jest troszkę leżej, mam jednego wykonawcę prawie od wszystkiego, i choć czasem są spięcia to robota idzie, nawet jestem zadowolona, a najważniejsze, że nie muszę się stresować, że terminy wejścia kolejnej ekipy przesuną się. Wszystkich budujących nawiam więc do znalezienia wykonawcy, którego ekipa potrafi zrobić prawie wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 20.10.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Victoria,nie chcesz żeby wylewki robił Ci Eimund??ja jestem zadowolona z jego pracy, tzn jego ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 20.10.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Izat ja go mam ustalonego ale bardzo odlegle a po ostatnich przrjsciach troche mnie "przypieklo" i musze sie jak najszybciej z tad zwijac wiec moze u kogos innego znajde terminy na koniec pazdziernika zrobil juz u Ciebie wszystko rafal????????? bo ja 1 dostalam pustego emila, odeslalm, dzwonil ze jescze raz przesle i jusz tydzien mija i nic dzieki Ula, zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamlin 21.10.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 Witajcie, Mam pytanie do osób które już mieszkają w nowym domku. Czy aby oddać dom do użytkowania konieczne jest meldowanie się w nim? (kogokolwiek) Pozdrawiam Tamlin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 21.10.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 Witajcie, Mam pytanie do osób które już mieszkają w nowym domku. Czy aby oddać dom do użytkowania konieczne jest meldowanie się w nim? (kogokolwiek) Pozdrawiam Tamlin NIE. To nie ma nic wspólnego z zakonczeniem budowy i nie jest konieczne. ja do dzis nie jestem zameldowany na stale a budowa zostala zakonczona fizycznie i formalnie 3 lata temu. jakbys budowal jednoczesnie 5 domów to co tez bys sie tak meldował??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asz 23.10.2006 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 CześćCzy macie może namiar na wypożyczalnie sprzętu, gdzie możnaby wypożyczyć skoczka?Oczywiście gdzieś w Grodzisku lub okolicy...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 23.10.2006 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Adam przy głownej drodze jadąc z Milanówka do Grodziska to po prawej jest wypozyczalnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 23.10.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Victoria, Rafał niestety nie skończył pracy obiecał przyjechać jutro (obiecuje tak od ponad miesiąca) jeśli się jutro nie pojawi zgodnie z umową zatrudnię innego wykonawcę na jego koszt smutne to wszystko bo zablokował mi wszystkie dalsze prace moja cierpliwość już się skończyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asz 23.10.2006 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Adam przy głownej drodze jadąc z Milanówka do Grodziska to po prawej jest wypozyczalnia... Dzięki Sylwia - dobry namiar PS Przecież w sobotę tam przejeżdzałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 23.10.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Tamlin, nie wolno się meldować przed odbiorem budynku przez PINB, bo mogą uznać, że skoro masz meldunek to mieszkasz, bez odbioru i nałozyć 10 tyś kary! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gandalf 23.10.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Witam ! Jestem nowy w grupie.Budujący to za dużo powiedziane bo poszliśmy na skróty i kupiliśmy stan surowy zamknięty Jeśli mogę zadać zaawansowane w terminach budowy pytanie: Macie jakiegoś godnego polecenia fachowca od wykonania ( i ew projektu kuchni w najblizszej okolicy ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts