zygmor 28.10.2006 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 UWAGA NA NAPAD Z BRONIĄ W RĘKU Kochani u nas w piątek o godz 14 na sąsiedniej działce, dosłownie za płotem miał miejsce napad rabunkowy na sąsiada.Mężczyzna w beżowej kurtce i nieco jaśniejszej też beżowej kominiarce wszedł do domu sąsiada, ten akurat był sam czytał gazetę, i usłyszał"dawaj pieniądze" w pierszej chwili wydawało mu się, że mu się wydaje póki nie spojrzał w stronę skąd usłyszał te słowa.Gdy ich wzrok się spotkał złodziej postąpił krok do przodu, w ręku trzymał pistolet, który znalazł się w tej chwili 1m od głowy sąsiada i powtórzył "dawaj pieniądze". Sąsiad wyciągnął portfel wyjął z niego banknot 100zł, podczas wyjmowania tego banknotu pokazał się fragment banknotów 20zł te złodziej wyjął sam z portfela i niespiesznie oddalił się w kierunku rogu ogrodu, gdzie okazało się, że była dziura w siatce ogrodzeniowej. Za ogrodzeniem na drodze wsiadł do samochodu i ruszył z piskiem opon. Na szczęście sąsiadowi nic się nie stało, ale przecież mogło być inaczej...Po kilkunastu godzinach od zdarzenia po rozpatrzeniu wielu możliwości i scenariuszy ustaliliśmy, że najprawdopodobniej było tak: przed dotarciem na działkę sąsiad riobił zakupy w pobliskim sklepie, tu płacił mając w portfelu dwa banknoty 100złotowe. Jeden wyjął płacąc, a banknoty 20złotowe były resztą z zakupów. Najprawdopodobniej śledził sąsiada po wyjściu ze sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 29.10.2006 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Cześć Zygmor. No faktycznie to kryminał ale lux opisany profesjonalnie masz talent. A tak na prawde to u was teren sprzyja napadom jest kameralny, pełno zarosli, domy oddalone od siebie i osłoniete, no i eksluzywne tak ze według mnie to sąsiad mial szczescie ze tak to sie skonczyło znam przypadki że bywało gożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 29.10.2006 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Az przez chwile musialam pomyslec, czy juz z tego Londynu wrocilam czy mi sie tylko snilo... Jakbym czytala wzmianke w angielskiej gazecie, tylko tam to na tyle normalne, ze raport bylby bez emocji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 29.10.2006 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Ponieważ rzeczona działka za moim płotem jest działką letniskową, jej właściciel był na niej już z kupcem, bo zdecydował się ją sprzedać. Bo wspomnienia tego wszystkiego co się stało nie dają mu spokoju i wydaje mu się, że jak ją sprzeda to wszystko minie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 30.10.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Taka jazda za 100 zł... Boże, ja na coś takiego to bym się chyba nawet za 10 000 zł nie zdecydował... Na taką sumę, to można sądzić, że klamka to była raczej atrapa.... Co nie znaczy, że sugeruje że dobrze byłoby zaryzkować i sprawdzić Mówiłeś coś o kupcu?? A może liczył, że będzie miał pieniądze ze sprzedaży?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 30.10.2006 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Senser,Sprawa kupca i sprzedaży urodziła się dopiero po napadzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśka1719499870 30.10.2006 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 przyznam się, że nie chce mi się czytac stronę po stronie naszego forum, by wygrzebać glazurników, ani nawet przez szukaj (bo czasami pod hasłem wyskakują inne tematy) dlatego prosze o pilne namiary na glazurników - ale tylko dobrych!!!! nawet jesli uważacie że napewno zająci - też dajcie, może akurat??? u mnie tynkowanie parteru nadal trwa kolejny tydzień magii tynków przed nami.... może już ostatni??? mój mąż w to wątpi, i to bardzo, a ja po cichutku licze na cud... a tym czasem kuchnia zmniejszyła się tak znacznie, że zaprojektowane szafki nie wejdą !!!! ciekawe, co wymyśli sąsiad ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśka1719499870 30.10.2006 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 gaweł, jednak żyjesz tak długo Cię tu nie było muszę się pochwalić, Pan Janusz ułożył mi pierwsze gresy ale to cieszy a wybieranie ich to niezła frajda, choć większość narzeka na ten etap ja mam przy tym dobrą zabawę pozdrowionka dla Ciebie serdeczne gawełku i jak? glazurnik o.k.? jak tak, podaj namiar, proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 31.10.2006 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 tom17Gość od drzwi jest z okolic Poznania.U tego, o którym piszesz byłem, ale go nie zastałem. Pier.... nik w miejscu pracy nie świadczył zbyt dobrze o majstrze. Jeśli jesteś zadowolony z tych drzwi to wporządku. Może wstapię do niego jeszcze raz i zrobi mi budę dla psa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 31.10.2006 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 gaweł, jednak żyjesz tak długo Cię tu nie było muszę się pochwalić, Pan Janusz ułożył mi pierwsze gresy ale to cieszy a wybieranie ich to niezła frajda, choć większość narzeka na ten etap ja mam przy tym dobrą zabawę pozdrowionka dla Ciebie serdeczne gawełku i jak? glazurnik o.k.? jak tak, podaj namiar, proszę Namiar na Pana Janusza na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 31.10.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 czesc wiem ze raczej tutaj niepowinnam tego pisac jednak moze ktos wie o jakims miejscu pracy gdzie w miare placa w zeszlym tygodniu wlasnie sie dowiedzialam ze bede do zwolnienia z powodu????????????? ot dyrektor stwierdzil ze trzeba osczedzac, studenci mniej kosztuja moze pomozecie, moze wasi znajomi wiedza o wolnych miejscach, moge podac w razie potrzeby tel.kontaktowe do przelozonych aby ocenili moja prace bardzo dziekuje i przepraszam ze w ten sposob prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 31.10.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Viktoria współczuje ale weź napisz jaki rodzaj pracy cię interesuje? co potrafisz (na pewno wiele ale konkrety jakieś) popytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ~AS~ 31.10.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 u mnie tynkowanie parteru nadal trwa kolejny tydzień magii tynków przed nami.... może już ostatni??? mój mąż w to wątpi, i to bardzo, a ja po cichutku licze na cud... a tym czasem kuchnia zmniejszyła się tak znacznie, że zaprojektowane szafki nie wejdą !!!! Hehe, jak tynkarze posiedzą jeszcze jakiś czas, to kuchnia zmniejszy się tak bardzo, że nawet Ty do niej nie wejdziesz, nie mówiąc już o szafkach Pozdrawiam, Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 31.10.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 czesc wiem ze raczej tutaj niepowinnam tego pisac jednak moze ktos wie o jakims miejscu pracy gdzie w miare placa w zeszlym tygodniu wlasnie sie dowiedzialam ze bede do zwolnienia z powodu????????????? ot dyrektor stwierdzil ze trzeba osczedzac, studenci mniej kosztuja moze pomozecie, moze wasi znajomi wiedza o wolnych miejscach, moge podac w razie potrzeby tel.kontaktowe do przelozonych aby ocenili moja prace bardzo dziekuje i przepraszam ze w ten sposob prosze o pomoc Bardzo Ci współczuje, czym sie zajmujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 01.11.2006 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Victoria, współczuję sytuacji :( napisz słówko czym się zajmujesz zawodowo bobo, jak się mieszka, pisz do nas i poproszę Cię o namiary na Pana od drzwi wewnętrznych, słyszałam że są bardzo ładne jeśli masz jakieś fotki to również poproszę o przesłanie mailem pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśka1719499870 02.11.2006 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 u mnie tynkowanie parteru nadal trwa kolejny tydzień magii tynków przed nami.... może już ostatni??? mój mąż w to wątpi, i to bardzo, a ja po cichutku licze na cud... a tym czasem kuchnia zmniejszyła się tak znacznie, że zaprojektowane szafki nie wejdą !!!! Hehe, jak tynkarze posiedzą jeszcze jakiś czas, to kuchnia zmniejszy się tak bardzo, że nawet Ty do niej nie wejdziesz, nie mówiąc już o szafkach Pozdrawiam, Andrzej skończyć juz nie skończą, czara goryczy sie właśnie przelała dramatycznie bezmyślna ekipa, wielkie chęci, uczciwi, ale partacze koszmarni... tak że jutro się z nimi rozstajemy, wzywamy zaprzyjaźnionego kierownika budowy na oględziny czy nie trzeba zrywać i dalej nie wiem co... zamontuje nowe meble tu gdzie mieszkam, akurat wejdą do duzego pokoju he he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśka1719499870 02.11.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 czesc wiem ze raczej tutaj niepowinnam tego pisac jednak moze ktos wie o jakims miejscu pracy gdzie w miare placa w zeszlym tygodniu wlasnie sie dowiedzialam ze bede do zwolnienia z powodu????????????? ot dyrektor stwierdzil ze trzeba osczedzac, studenci mniej kosztuja moze pomozecie, moze wasi znajomi wiedza o wolnych miejscach, moge podac w razie potrzeby tel.kontaktowe do przelozonych aby ocenili moja prace bardzo dziekuje i przepraszam ze w ten sposob prosze o pomoc moze masz coś wspólnego z wychowaniem przedszkolnym??? pedagogiką??? bo osobiście poszukuję pracowników do mojego przyszłego przedszkola, ale chyba i przedszkolanki wyjechały na zachód... razem z tynkarzami he he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 02.11.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Cześć Robaczki, mieszka nam się fajnie, tylko z dostępem do netu kiepsko, tak więc na maile nie liczcie. czasem tu się odezwę. niestety chorujemy, Patryśka poszła do przedszkola i srednio raz w miesiącu cos nam przynosi, własnie mam koszmarne zapalenie gardła, musiałam odwołać zajecia. poza tym robimy porządek przy bramie, napęd itp. ale coś nas zima zastała... no i pojawiły się pierwsze lampy w domu, 2 żyrandole są na halogeny, ale cos mi się wydaje, że to nie zda egzaminu i będzie za ciemno, jak jest u Was, czym oświetlacie pokoje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 02.11.2006 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Witam, Zwracam sie do Was z ogromną prosba, poprosze o jakiś namiar na operatora koparki, najlepiej taniego:) i z okolic Michałowic pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 02.11.2006 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 bobo, szybkiego powrotu do zdrówka życzę i zapraszam do siebie jak lepiej się poczujesz, póki nas nie zasypało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts