Gość ~AS~ 13.11.2006 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Nie wiem po co ci "układy" w Żabiej Woli, skoro pozwolenie uzyskujesz i tak w starostwie...i to grodziskim... Uwierz mi, nie potrzebne ci w tym względize żadne układy!! No chyba, że teraz z tym nowym czubem z powiatowej architektury... Raczej się nie zmieniło. Jeżeli dokumenty są w porządku od strony formalnej, to nie słyszałem o jakichś problemach. Natomiast różnie bywa przy odbiorach budynku, ale wtedy mamy już do czynienia z Powiatowym Inspektoratem Nadzoru Budowlanego, a nie z Wydziałem Architektury Starostwa. p.s. z rozmowy z sąsiadem wywnioskowałem, że można teraz składać wniosek o pozwolenie na budowę w Gminie, a oni to przesyłają do Architektury w Starostwie, ale ta informacja nie jest pewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 13.11.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 super, dzięki za namiary, szukam kogoś z tamtych okolic ponieważ podobno mają jakies tam układziki oraz rozeznanie co do warunków zabudowy i łatwiej sie z kims takim współpracuje. Potrzebuję tylko adaptację i ew, przesunięcie jedej scianki działowej więc bezproblemowo. Pozdrawiam... nie potrzebujesz zadnych układów, jak dokumenty sa ok to bez problemu dostajesz pozwolenie na budowe, czasy układów to juz chyba się skonczyły, my tez bedziemy sie budowac w gminie Zabia Wola, projekt zagospodarowania działki i adaptację projektu gotowego robi nam architekt, która pracowała w Starostwie w Grodzisku, zreszta biuro ma na przeciwko Starostwa na ul. Kosciuszki, Pani nazywa sie Teresa Firlej, tel 511067985, za kompletny wniosek o pozwolenie bierze okolo 1 tys pln pod warunkiem,ze zmiany w projekcie są kosmetyczne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 13.11.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Raczej się nie zmieniło. Jeżeli dokumenty są w porządku od strony formalnej, to nie słyszałem o jakichś problemach. Oj, raczej się zmieniło...o problemach słyszałem, zresztą sprawa wzmiankowo była tu u nas też poruszana... Zmieniła się obsada tego urzędu ostatnio..... Ten "kłopotliwy" pan przeniósł się poność z Inspektoratu, właśnie do Architektury.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellisa 13.11.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 śledze wasze forum od pewnego czsu,ponieważ nie znam tych okolic a kupiłam dom w żyrardowie bardzo chcę się przyłączyc do waszej grupy bo wasze miejscowości znam z nazwy.bardzo będe wdzieczna na namiary jakiegoś kierownika czy inspektora budowy dom mam w stanie surowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 13.11.2006 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 śledze wasze forum od pewnego czsu,ponieważ nie znam tych okolic a kupiłam dom w żyrardowie bardzo chcę się przyłączyc do waszej grupy bo wasze miejscowości znam z nazwy.bardzo będe wdzieczna na namiary jakiegoś kierownika czy inspektora budowy dom mam w stanie surowym No to masz co najmniej jednego sąsiada na tym forum Bard13, oni są jeszcze ciutek za Żyrardowem (ale tam już wizy są potrzebne ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellisa 13.11.2006 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 to ciut za żyrardowem to ile?,mam nadzieje że bywa często na forum.dzięki za informacje o wize sie postaram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 13.11.2006 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Kliknij na 79 str. tego wątku...zabierał głos wcześniej... Wizę pewnie dostaniesz....tylko samochody jeżdzą tam bokiem Ale mnie ustrzeli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ~AS~ 13.11.2006 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Senser, kto u Was odbiera śmieci? SIR-COM? ZGKiM Grodzisk? A może jeszcze inna firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 13.11.2006 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Sir Com...ZGKiM był drogi...Sir Com i tak trochę zdrożał ostatnio... A u was?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ~AS~ 13.11.2006 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 A u was?? U nas to samo. Znaczy się, jeszcze nic nie odbiera, właśnie się rozglądam Do niedawna jeździł jeszcze Hetman, ale zawężają rejon i już nie jeżdżą. Szkoda, że Aminex u nas nie odbiera, bo było by najtaniej i pro ekologicznie Chociaż dzisiaj jak do nich dzwoniłem, to kobitka powiedziała, że planują rozszerzyć rejon w naszym kierunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 13.11.2006 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 No to jak rozszerzą to daj znać i podeślij ceny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alexs 13.11.2006 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 nie potrzebujesz zadnych układów, jak dokumenty sa ok to bez problemu dostajesz pozwolenie na budowe, czasy układów to juz chyba się skonczyły, my tez bedziemy sie budowac w gminie Zabia Wola, projekt zagospodarowania działki i adaptację projektu gotowego robi nam architekt, która pracowała w Starostwie w Grodzisku, zreszta biuro ma na przeciwko Starostwa na ul. Kosciuszki, Pani nazywa sie Teresa Firlej, tel 511067985, za kompletny wniosek o pozwolenie bierze okolo 1 tys pln pod warunkiem,ze zmiany w projekcie są kosmetyczne. Pozdrawiam Wszystko rozumiem, tak czy tak czy z układami czy bez to i tak nie mam żadnego projektanta, no mogę wziąć z muratora ale jak tak to wolę kogoś stamtąd. Kiedyś przed 5-cioma laty tamta gmina podlegała pod Żyrardów, znajomy kupił projekt udał sie z nim do starostwa w Żyradowie i tam sie domówił z architektem co mu zrobił adaptację, chciałam zrobić to samo w Grodzisku ale mi odmówiono , dlatego szukam kogoś tutaj. Skontaktuję się z w/w panią niebawem i domówię jak z terminami, zależy mi właśnie na kompletowaniu dokumentów ponieważ nie bardzo mam czas ze względu na pracę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 14.11.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 zależy mi właśnie na kompletowaniu dokumentów ponieważ nie bardzo mam czas ze względu na pracę. Pozdrawiam Oj, przy budowie nauczysz się go znajdować.... a jak na dokumenty nie masz czasu...to jak ty dom postawisz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 14.11.2006 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 zależy mi właśnie na kompletowaniu dokumentów ponieważ nie bardzo mam czas ze względu na pracę. Pozdrawiam Oj, przy budowie nauczysz się go znajdować.... a jak na dokumenty nie masz czasu...to jak ty dom postawisz?? no właśnie, ja też już czuję, że przyszły rok będzie bardzo ciężki, juz jestem wykończona godzeniem pracy w W-wie z dojazdami do Mszczonowa,Grodziska,Żyrardowa i ....td. Choć wydaje mi się , że doglądanie budowy będzie przyjemniejsze niż ta niekończąca się wędrówka po urzędach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 14.11.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 załatwianie papierkologii to sama śmietanka w wyczerpującym procesie budowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alexs 14.11.2006 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Oj, przy budowie nauczysz się go znajdować.... a jak na dokumenty nie masz czasu...to jak ty dom postawisz?? bez przesady, tam gdzie mogę zapłacic troche więcej i mieć pewność,ze nie będą mnie co chwila wzywać, żeby coś tam donieść to wolę nie przeginać w pracy i komuś to powierzyć a zwalnianie sie i urlopy pozostawić na kontrolowanie budowy i pomoc w wykańczaniu domu i jak już koleżanka wyżej napisała to jest przyjemniejsze niż szarpanie się z urzędnikami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 15.11.2006 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Daj ci Bug, żebyś zbudował swój dom tak jak sobie zakładasz... Moje doświadczenia są takie, że po prostu trzeba i tak i tak tego dopilnować samemu...nie non stop, ale trzeba, nawet z najlepszą ekipą... Dlaczego?? Dostajesz telefon: "Panie Jacku, jak mam przybić tą płytę do tej krokwi co idzie przy winklu od dołu czy z boku??" Ale z tyłu?? "Zależy gdzie się stoi, jak ta brama...." Ale z prawej czy z lewej?? "No z lewej ale jak stoje tyłem..." No dobra a o co chodzi?? Itd.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 15.11.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 i jak już koleżanka wyżej napisała to jest przyjemniejsze niż szarpanie się z urzędnikami... Ale koleżanka napisała coś z goła odwrotnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 15.11.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 każdy widzi to co chce usłyszeć, nawet w tekście :D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 15.11.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 każdy widzi to co chce usłyszeć, nawet w tekście :D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts