justyna-osowiec 22.11.2006 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 cześć jestem tu nowa Mam zakupion a działkę na osowcu, projekt, wylane fundamenty tylko niestety trochę nie tak jak trzb i poszukuje teraz akipy z tych okolic. może wy polecicie jakąś dobrą i niedrogą ekipę Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ~AS~ 22.11.2006 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Mam zakupion a działkę na osowcu, projekt, wylane fundamenty tylko niestety trochę nie tak jak trzb Witaj na forum! Co to znaczy, że masz fundamenty wylane "trochę nie tak jak trzeba" ? Na przyszłość staraj się pisać trochę staranniej, chyba że styl Twojej wypowiedzi miał obrazować Twoje fundamenty Ale się czepiam dzisiaj, Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna-osowiec 22.11.2006 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Przepraszam Będę się starała pisać staranniej. Fundamenty mam niewypoziomowane i nadzorca się strsznie do nas przyczepił. zalewał nam mój szwagier ale się pożegnaliśmy. W poniedziełek prześlę Ci zdjęcia A mam pytanko masz już ekipę i gdzie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ~AS~ 22.11.2006 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 A mam pytanko masz już ekipę i gdzie budujesz? Buduję (właściwie to już mieszkam) w Musułach, czyli zaraz za Osowcem, jadąc od Grodziska w stronę Żabiej Woli. BTW no właśnie, Senser, "w Musułach", czy "na Musułach"? Co do ekipy, hmmm..., jeszcze rok temu bym polecił, a teraz sam nie wiem. Chyba duża ilość zleceń powoduje, że są problemy z terminami. Zdarza się, że wchodzą z kilkutygodniowym opóźnieniem. Jak już zaczną, to robią szybko i sprawnie. Co do jakości pracy nie mam większych zastrzeżeń. Tylko z tynkami wewnętrznymi dałem się wpuścić w maliny. Chciałem żeby były szybko zrobione, budowlańcowi też zależało na robocie, bo to była końcówka zimy i jeszcze nie miał zleceń murarskich, no i wyszło średnio. No ale kto przypuszczał, że w marcu wyskoczą mrozy -20st. Zawsze możesz zadzwonić, porozmawiać, porównać z innymi, tel. 0601 94 70 88. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ~AS~ 22.11.2006 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Fundamenty mam niewypoziomowane i nadzorca się strsznie do nas przyczepił. aaa, zapomniałem o Twoich fundamentach To kiepska sprawa z nimi. "Nadzorca" - to kierownik budowy czy masz inspektora nadzoru inwestorskiego? W każdym razie ma rację! Zaproponował jakieś rozwiązanie? Moim zdaniem, jeżeli poza tym fundamenty są OK, to można zrobić wieniec betonowy, który załatwi problem poziomu. Duże te różnice poziomu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mandre 22.11.2006 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Dziś trudno cos znalezc.. sam szukam tak jak na zdjeciu widac jest stan surowy otwarty, takze szukam ekipy ktora by wszystko zrobila... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna-osowiec 22.11.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 A czy macie kogoś do poleceni chociaż na stan surowy otwarty. Apropo nadzorcy to jest jednoczeście kierownik budowy. Jedna z ekip zapropowała nam wieniec i powiedzieli że będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 22.11.2006 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 cześć jestem tu nowa Mam zakupion a działkę na osowcu, projekt, wylane fundamenty tylko niestety trochę nie tak jak trzb i poszukuje teraz akipy z tych okolic. może wy polecicie jakąś dobrą i niedrogą ekipę Z góry dzięki hej, my tez jestesmy z Osowca, bedziemy budowac sie na koncu ulicy Szkolnej, umowe z wykonawca juz podpisalismy, teraz zalatwiamy formalnosci a konkretnie architekt robi nam projekt zagospodarowania dzialki do wniosku o pozwolenie na budowe. Milo, czytac,ze udziela sie tu tyle osób z "naszych okolic". Wykonawce mamy z Gory Kalwarii, rozgladamy sie za inspektorem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alexs 22.11.2006 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 A czy macie kogoś do poleceni chociaż na stan surowy otwarty. Apropo nadzorcy to jest jednoczeście kierownik budowy. Jedna z ekip zapropowała nam wieniec i powiedzieli że będzie ok. Są ekipy bez przesady bez paniki, sztuczne napędznie rynku, tez się buduję w tamtej okolicy i dałam projekty 5 murarzom w sobotę wszystkich objechałam i obejrzałam to czym moga się pochwialić, żeby mieć pewność. Dwóch z nich znalazłam na forum ale nie, że zadałam pytnie w danym wątku i czekałam na odp. jak widzisz w tym wątku pisałam tydz. temu i nikt mi nie odpowiedział, szukałam po nocach gdzieś głębiej i wyszukałam, jeden z wykonawców podał mi już cenę - średnia powiedzmy, bo za m 2 powierzchni wychodzi 200 brutto, już w tej cenie jest podbitka i słupy na ganku czy tarasie któr trzymaja konstrukcję zadaszenia, wykonał ją na na prawdę pięknie bo kilka dni temu oglądałam i rozmawiałm z zadowolonym właścicielem budowli. Tak, ze tragedii nie ma, to samo z ekogroszkem na forum pisali,ze nie ma, druknęłam spis skladow z PKT i już przy drugim telefonie znalazłam w moich okolicach za 230 zł tona luzem. Apropo nadzorcy to inspektor nadzoru i kierownik powinni być dwiem nie znającymi się osobami bo jeden działa na rzecz inwestora a drugi przychylny ekipie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 22.11.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Przepraszam Mandre, że Ci zwracam uwagę, ale nie sądzisz, że Twoje odpowiedziami są nieco chaotyczne i wprowadzają trochę bałaganu? Niby ok, ale cena za montaż zależy przede wszystkim od zakresu prac i ilości urządzeń. Można wykonać instalację z centralą, klawiaturą i 2 czujkami PIR (ochrona wejścia/klawiatury, ochrona centrali) za ok. 1000zł, więc podawanie konkretnej kwoty, bez wiedzy czego ona dotyczy, jest bezwartościowe. Natomiast cena monitoringu zależy od ilości obiektów w rejonie i od konkurencji. Poza tym, cena którą podajesz za monitoring, jest prawdopodobnie ceną netto. Pozdrawiam, Andrzej Chyba razem troche mieszacie bo czytac trzeba ze zrozumieniem, Rysiowi chodzi tylko o wybor firmy do monitoringu a nie cala instalacje alarmowa alrmowa bo z tego co mi wiadomo to to juz ma i to wykonane przez fachowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 22.11.2006 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 ja korzystam z Solidu i jestem z panów bardzo zadowolona płacę 80 PLN netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 22.11.2006 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 ja korzystam z Solidu i jestem z panów bardzo zadowolona płacę 80 PLN netto Bogatemu wszystko wolno ja tam za Solid place 75 PLN (netto) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 22.11.2006 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 ja korzystam z Solidu i jestem z panów bardzo zadowolona płacę 80 PLN netto Bogatemu wszystko wolno ja tam za Solid place 75 PLN (netto) :D:D:D:D:D masz względy, jesteś przystojniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 22.11.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 ja korzystam z Solidu i jestem z panów bardzo zadowolona płacę 80 PLN netto Bogatemu wszystko wolno ja tam za Solid place 75 PLN (netto) :D:D:D:D:D masz względy, jesteś przystojniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ~AS~ 22.11.2006 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Chyba razem troche mieszacie bo czytac trzeba ze zrozumieniem, Rysiowi chodzi tylko o wybor firmy do monitoringu a nie cala instalacje alarmowa alrmowa bo z tego co mi wiadomo to to juz ma i to wykonane przez fachowca Hehe, no Ty czytasz między wierszami, albo inaczej masz informacje, których nie było w pytaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka 23.11.2006 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 mandre, czy na zdjeciu to Twój domek? Jeśli tak to chyba jesteśmy bliskimi sąsiadami.Czy koło Ciebie działkę kupił Twój kolega Piotrek, jeśli tak, to nawet się poznaliśmy, a ja widzę Twój dom z okien.Jeśli dobrze Cię zlokalizowałam, to popytaj o ekipę Roberta, który buduje na Letniskowej. On ma na świeżo wszystkie kontakty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mandre 23.11.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Czesc Jola , owszem To ta sama osoba sasiadko Pewnie się już znim umowilem na niedziele okolo 12H. Piter szuka jakiegos materialu na budowe pewnie parterowy. ale czy wykopy zacznie dzis hmmm... nie wiem bede go widziec w piatek a moze i przyjedziemy na swieze powietrze na dzialke.. z piwkiem hehehe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 23.11.2006 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 ja korzystam z Solidu i jestem z panów bardzo zadowolona płacę 80 PLN netto No wiesz co...to aż nie przyzwoite!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rysiu 23.11.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Kochani, Instalacje alarmową zrobił mi Zbych. Zbychu - respect! Teraz się włączam do monitoringu i tego dotyczyło moje pytanie. Fakty: Solid - 80 pln + 300 pln montaż Juwentus - 70 pln +150 pln montaz Handlowiec z Solidu chciał wygrać poprzez oczernianie konkurencji, czym sam podciałgałąź na której siedzial. Wybrał Juwentus, dziś podpisuję umowe. Jak będzie - się zobaczy, ale nie sądze aby byla wielka różnica, a jednak taniej no i ten handlowiec... Pozdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rysiu 23.11.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 PS> Z prądem: jestem juz na stałym łączu kablowym i prowizorka (elektryczna) jest mi juz niepotrzebna. Moze ktoś z nowych forumowiczów budujących potrzebuje, to odstąpie kompletną za pół ceny, tzn 1 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts