Alexs 25.11.2006 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Czy możesz mi podesłać namiary na emaila [email protected]. Byłabym bardzo wdzięczna podeślę ale spokojnnie, zaczynamy w tym samym czasie budowe a Pan ma już tez pierwsze ciełe dni w 2007 r. zarezerwoawane, więc jak już się zdecyduje na jednego z kilku wybranych to podeślę namiary żeby nie było zgrzytów , pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rysiu 27.11.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Alexs, Masz cos wspólnego z Autobramą? Chyba będę potrzebował barierki, furtki, a byc może bramy.... Pozdrawiam,Rysiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek13 27.11.2006 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 planuje jutro zakupic hurtem cały sprzet do kuchni - i oprócz lodówki to wszystkie pozostałe urzadzenia podobaja mi się w pierwszym rzedzie z powodu estetyki w drugim zas z powodu ceny - firmy mastercook - jak myslicie, dobra firma??? macie jakieś doświadczenia??? jak wiadomo, człowiek zwykle sugeruje się ceną, nawet jak wie, że nie powinien, ale jednak to robi - a ja mam obawy czy to dobra firma, ponieważ wszystko jest szalenie przystępne cenowo!!!!! czy za tym idzie jakość??? nie olejcie mnie - pomóżcie!!!!! helo, kupiłem lodówke, płyte gazowa i okap mastercooka, a piekarnik i zmywarke boscha - cenowo te dwie rzeczy wyszly mnie podobnie jak mastercook, a chyba mimo wszystko bardziej ufam tej marce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommi 27.11.2006 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 mandre, za Solid płacisz 80 brutto czy netto? ja płacę 90 netto czyli 109,8 brutto. Pozdrawiam nowego sąsiada. Czołem, U mnie w Granicy SOLID: 80PLN netto/miesiąc pozdr. Tommi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommi 27.11.2006 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Witajcie raz jeszcze, Sporo czasu nie zglądałem tutaj, ale roboty miałem sporo - przy płocie. W końcu już został wymurowany - sporo to czasu zajęło - bo i płotu było 60m od ulicy + 20m pomiędzy mną a sąsiadem - tutaj to tylko słupki i siatka - więc poszło szybko. Ale ten klinkier - to trwało i trwało.... Ale już jest Teraz czekam na fachowców od bramy przesównej, furtek i poprzeczek pod sztachety. Same sztachety to na wiosnę - teraz już czasowo się nie wyrobię a i pogoda może się zmienić w każdej chwili. Choć już podczas stawiania mojego płotu przyszły chwile zwątpienia w okolicach początku listopada - jak spadł śnieg i chwycił mróz - czy uda nam się skończyć. Udało się! Ekipa spisała się dobrze, u Sąsiada widziałem jak dom budowali - też spisali się dobrze. Jakby ktoś potrzebował namiarami, to mogę polecić - info na priv'a. Teraz pora na odpoczynek zimowy, dogranie szczegółów ogrodu no i na wiosnę założenie ogrodu. Może ma ktoś jakieś godne polecenia ekipy od: projektu i wykonania nawodnienia, założenia ogrodu i od układania kostki betonowej? Z góry dziękuję. pozdr. Tommi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alexs 27.11.2006 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Alexs, Masz cos wspólnego z Autobramą? Chyba będę potrzebował barierki, furtki, a byc może bramy.... Pozdrawiam, Rysiu tak, mam coś wspólnego , firma obecnie funkcjonuje w rejonie grodziskim, szczegółowe informacje możesz uzyskać pod nr telefonu lub na pw mi napisz dokładniej co chcesz zrobić a odpiszemy, na pewno trzeba podjechać, pomierzyc, obejrzeć itd pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommi 27.11.2006 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 planuje jutro zakupic hurtem cały sprzet do kuchni - i oprócz lodówki to wszystkie pozostałe urzadzenia podobaja mi się w pierwszym rzedzie z powodu estetyki w drugim zas z powodu ceny - firmy mastercook - jak myslicie, dobra firma??? macie jakieś doświadczenia??? jak wiadomo, człowiek zwykle sugeruje się ceną, nawet jak wie, że nie powinien, ale jednak to robi - a ja mam obawy czy to dobra firma, ponieważ wszystko jest szalenie przystępne cenowo!!!!! czy za tym idzie jakość??? nie olejcie mnie - pomóżcie!!!!! Cześć, Mastercook - to dawna firma Wrozamet z Wrocławia - wtedy robili głównie kuchenki, ale chyba ktoś ich wykupił i teraz robią sporo innych rzeczy. CO do jakości - nie mam nic tej firmy u siebie. Kiedyś kuchenki robili dobre (rodzice do dzis mają we Wroclawiu - od 1975), co do reszty - nie wiem. Ja osobiście mam totalna mieszankę: Bosch, Siemens, AEG i AMica I wszystko chyba nie najgorzej sie komponuje Ale wybór należy do Ciebie... Tommi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 27.11.2006 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 powiedzcie ile miejsca zostawialiscie pod kominek interesuje mnie wymiar jaki musze zostawic - goly beton - bez terakoty/gresu bo zozumiem ze pod kominek(wklad) ktory ma byc zabudowany zostawia sie gola wylewke czy jak zwykle troche namiaszalam i jak z tym spotkaniem 2.12.06 o godz 14????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alexs 27.11.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 powiedzcie ile miejsca zostawialiscie pod kominek interesuje mnie wymiar jaki musze zostawic - goly beton - bez terakoty/gresu bo zozumiem ze pod kominek(wklad) ktory ma byc zabudowany zostawia sie gola wylewke czy jak zwykle troche namiaszalam z tego co wiem to kominek musi byc jednym z pierwszych elementów wykończnieowych i potem Ci ładnie gres dotnął do kominka wokół... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 27.11.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 powiedzcie ile miejsca zostawialiscie pod kominek interesuje mnie wymiar jaki musze zostawic - goly beton - bez terakoty/gresu bo zozumiem ze pod kominek(wklad) ktory ma byc zabudowany zostawia sie gola wylewke czy jak zwykle troche namiaszalam a fundament,mój kminek wazy pomad poł tony ,a jak wpadnie jub sie przechyli bez fundamentu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rysiu 27.11.2006 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Alexs, Masz cos wspólnego z Autobramą? Chyba będę potrzebował barierki, furtki, a byc może bramy.... Pozdrawiam, Rysiu tak, mam coś wspólnego , firma obecnie funkcjonuje w rejonie grodziskim, szczegółowe informacje możesz uzyskać pod nr telefonu lub na pw mi napisz dokładniej co chcesz zrobić a odpiszemy, na pewno trzeba podjechać, pomierzyc, obejrzeć itd pozdrawiam Dzięki Alexs, pytanko poszło na priv.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 28.11.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 to my się wstępnie piszemy na to spotkanko choć 14 to ciutkę za wcześnie...a z najnowszych informacji.. mamy zagwozdkę nie planowaliśmy gazu a tu okazuje się, że gazownia podciąga gazrurke od książenic i możemy mieć gaz za ok 1000 zł do płotu pytanko ile kosztuje projekt instalacji wewnątrz domu + to co od płota do domu no i wykonastwo ile? do tych z was co maja CO ile was to kosztowało?bardzo proszę o pomoc...(w ustaleniu kosztów) Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 28.11.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 no to co spotkanie np. o 15.00? ale gdzie ? byłam gdzies w okolicach nowego Don Giovanniego, ale go nie znalazłam. może jakies inne łatwo dostepne miejsce? 2 grudnia? , w tę sobotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 28.11.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Gawel ja mam ta stope fundamentowa pod kominek (u mnie byly robione studnie i na tym stoi fundament) wlasnie pod kominek jest to spora studnia, ale przeciez takiego placu 2x2 niebede zostawiac niewyklejonego a wlasnie ze wzgledu ze to wazy prawie 1/2 tony niechce stawiac na gresie bo popeka wklad stawia sie na bloczkach ito u nas bedzie raczej najwiekszy ciezar i ma byc prosta obudowa zadna rozpasana na boki i zaden marmur(zbyt drogie) z tad moje pytanie, czy pod wkladem i ta obudowe wklada sie plytki, czy zostawia wylewki i potem uzupelnia a moze sie niuzupelnia ja niemam jeszcze koncpcji jaki mam miec ten kominek narazie mam 2 kozy i wystarcza Alexs bardzo bym chciala w takiej kolejnosci robic domek ale niestety zycie jest zupelnie inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 28.11.2006 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 gdzie dostane tanie kruszywo lub gruz do utwardzenia drogi i mostku, może ktoś z okolic Pruszkowa, Michałowic?musze szybko zasypac fundamet 12 wywrotkami piaskua jeśli nie utwardzę drogi to nikt mi nie wjedzie na działkę poproszę jeszcze o kontakt na podsypke fundamentową z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ~AS~ 29.11.2006 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 gdzie dostane tanie kruszywo lub gruz do utwardzenia drogi i mostku, może ktoś z okolic Pruszkowa, Michałowic? Gdzieś w Jankach mają taki gruz tłuczony dobry do takiego celu, ale niestety nie wiem dokładnie gdzie. Mam natomiast namiar na gościa z Żabiej Woli, który mi to przywoził, może Ci powie gdzie to mają albo może Ci przywiezie, z Janek będzie miał do Ciebie niedaleko - Rafał Kłosiewicz tel. 513128490. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Sławek 29.11.2006 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Cześć! Dawno mnie tu nie było, ale już nadrabiam zaległości. 15.00 w sobotę nam pasuje. Co myślicie o knajpie "U Czwarnów"? Nigdy tam nie byliśmy, słyszałam, że trochę zalatuje smrodkami z kuchni, ale... A tak poza tym od wczoraj nasz Gargamel jest już ciepły, hough! Trochę to trwało, ale się udało. Nawet czuć różnicę między parkietem, pod którym jest podłogówka a tym, pod którym jej nie ma. Wreszcie doczekałam się też mebli kuchennych, choć czasem miałam wrażenie, że ten moment nigdy nie nadejdzie. A teraz trwa rozgryzanie instalacji elektrycznej, zabawa jak nie powiem co. Kurcze, mam radę dla tych, którzy są jeszcze przed kładzeniem instalacji elektrycznej: notujcie sobie co gdzie ma się włączać, ile dany włącznik ma klawiszy itp. My walczymy z tym już prawie tydzień. Tzn. tata walczy, a my bawimy się w malarzy pokojowych . Serduszka dla Wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 29.11.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 to my się wstępnie piszemy na to spotkanko choć 14 to ciutkę za wcześnie... a z najnowszych informacji.. mamy zagwozdkę nie planowaliśmy gazu a tu okazuje się, że gazownia podciąga gazrurke od książenic i możemy mieć gaz za ok 1000 zł do płotu pytanko ile kosztuje projekt instalacji wewnątrz domu + to co od płota do domu no i wykonastwo ile? do tych z was co maja CO ile was to kosztowało? bardzo proszę o pomoc...(w ustaleniu kosztów) Sylwia Melduje co ustaliłem: Kolega ma linie gazową 1 m od ogrodzenia, za przyłącze do domu (płotu)zaplacił 1000 zł 3 lata temu. Instalacja w domu 2pkt poboru, wszystkie formalności, projekty, zudy, podłączenie pieca, kominiaż, oplaty zwiazane z odbiorami 5000. Czyli razem 6 tysięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 29.11.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 gruz dostejesz darmo z firmy w sokolowie na skrzyzowaniu miedzy jankami a komorowem(jest tablica oddam gruz) o ile nieprzekrece nazwy domix czy cus takiego no to jak 15 w sobote pasuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A TERAZ GDZIE?????????????????? prosimy o podanie dokladnego adresu, i instrukcji dojazdu z roznych stron swiata Ula no to gratuluje , bedzie bombka wieszana na drzewku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 29.11.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Ulka, Gratulacje!!!!!!!!!!Sprobujemy w sobotę dojechać, ale jak narazie zbyt mało danych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts