izat 12.12.2006 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Habier, ja też śledzę wątki dotyczące ziemi i niestety nikt tu nie rzucił kontaktem na ziemię, nie masz co szukać jesli interesuje Cię ziemia ogrodowa za 700 PLN za wywrotkę to służę namiarem na priv innego niestety nie mam a tym bardziej na już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 12.12.2006 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Czesc Wszystkim z ziemią niestety jest pewien problem, trzeba wyczuc okazje jak sie cos buduje w okolicy. U nas w ruscu to były spedpol 1 i 2, mago, volwo. Wtedy udało mi sie załatwic ziemie po 20 zł a ostatnio nawet po 10. Sąsiadka miala (co prawda podłą ) taka pod spód zupełnie free Podaje telefony do "wywrotek" z których korzystałem moze coś sie uda dowiedziec lub załatwic: 500 735 648, 501 787 816; 502 189 975. Powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 12.12.2006 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Gawelku z lituj sie i skrobnij pare slow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 12.12.2006 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Very really sorry Jacek , mialem napisac na służbie ale net mi nie dzialal , postaram sie cos przygotowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 12.12.2006 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Gawelku z lituj sie i skrobnij pare slow Zlitowałem sie i troche naskrobałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 13.12.2006 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Gawelku z lituj sie i skrobnij pare slow Zlitowałem sie i troche naskrobałem przeczytalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 14.12.2006 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 odnośnie ziemi: leży spora górka przy 17 stycznia (wa-wa/łącznik al. Krakowskiej i Żwirki Wigury) działka obok nowego budynku PLL'u. Ostatnio ta górka zmalała i wyrównali teren po wykopie zatem możliwe że będą chcieli reszte wywieźć.Codziennie planuje ze podjade-zapytam i jakos zapominam Drugie miejsce to Stara Wieś-budują jakiś magazyn albo cuś i na tyłach obiektu jeszcze górka humusu leży-jednak trzeba by podjechać i pogadać z kierownikiem czy odda-widziałem że na sąsiednie działki ludzie brali celem podniesienia terenu.Obecnie trwają tam prace wykończeniowe to moze i ziemie beda czyścić. pozdr. Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 16.12.2006 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2006 o rany upadlismy nisko na stronie . trzeba to poprawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 17.12.2006 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 o rany upadlismy nisko na stronie . trzeba to poprawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 17.12.2006 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 Gawel az tak zle niejest Z okazji Swiat skladam wam wszystkiego najleprzego, duzo ciepla rodzinnego oraz wiele usmiechu w calym Nowym Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 18.12.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 o rany upadlismy nisko na stronie . trzeba to poprawic Ludzie biegaja po sklepach i prezentów szukają zamiast siedzieć w necie a poza tym zima idzie, okopuja się, aktywność wzrosnie dopiero na wiosnę po zakończeniu snu zimowego. Pozdrawiam B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 18.12.2006 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 no na pewno nie wszyscy jak widac na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 18.12.2006 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 nie ma prawdziwej zimy i aktywność spadła jak tak dalej pójdzie to do następnej przyjdzie nam czekać :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbav 20.12.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Witajcie Jestem nowy w tej grupie, ale z budowa już mocno zaawansowaną w Nowej Wsi. Poszukuje jakiś namiarow na dobrą ekipę do ocieplenia poddasza, zabudowania go kartongipsem, najlepiej na juz Pozdrawiam budujących w okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 20.12.2006 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 a propos prądu.. sąsiad, na którego działce stoi najbliższy słup z prądem nie chce się zgodzić abyśmy się tam wpięli wrr... chyba nie będziemy mieli prądu na budowę, trzeba będzie kupic agregat a sprawę zgody przerzucić na zakład energetyczny i odczekać przepisowe 9 miesięcy dooopek, czego on się boi??że mu prądu zabraknie? kurcze niektórzy ludzie żyją chyba tylko po to, żeby innym to życie uprzykrzyć przeprowadziłam 2 długie rozmowy i nie wiem o co chodzi facetowi, skończyły mi się argumenty, moze trzeba przestać prosić ?? a czy on może w ogóle się nie zgodzić??? a może zadzwonię do Niego w Wigilię? wtedy nawet zwierzęta ludzkim głosem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 20.12.2006 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Kofani... Życzę wam wszystkim pogodnych, radosnych, rodzinnych świąt Bożego Narodzenia!! Pomimo aury jak poniżej...ale drzewka jak zawsze piękne... http://www.choinki.webd.pl/pic/3.jpg Aby wasze prezenty nie musiały zostać wchłonięte przez kominek! Abyśmy mogli zapomnieć o naszych domach a w te dni po prostu w nich mile pomieszkać...razem z liczną rodziną...w końcu jest już dla nich tam sporo miejsca... Aby każdy z nas w te dni znalazł miejsce w sercu dla małego Jezusa... Czego życzy wam Senser z całą rodzinką!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ~AS~ 20.12.2006 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 a propos prądu.. sąsiad, na którego działce stoi najbliższy słup z prądem nie chce się zgodzić abyśmy się tam wpięli (...) a czy on może w ogóle się nie zgodzić??? Nie chodzi o zgodę na "wpięcie", bo o to nikt go nie będzie pytał - infrastruktura jest własnością odpowiedniego ZE. Ten "czub" może tylko blokować wykonanie przyłącza ziemnego po jego terenie. W takich przypadkach pewnym rozwiązaniem jest przyłącze napowietrzne, ale niestety chyba obecnie zakłady energetyczne (a przynajmniej Żyradów) nie wydają już warunków na taki rodzaj przyłącza. Inna opcja, to słup u Was przy granicy z sąsiadem i przewieszka napowietrzna do słupa na jego terenie. No i chyba ostatnia możliwość techniczna, jeżeli linia przechodzi nad Waszą działką, to można próbować załatwić dostawienie słupa na Waszej działce (ja tak mam zrealizowane przyłącze!). Te warianty musisz przedyskutować w ZE i z projektantem przyłącza. No i jeszcze zostają warianty nie związane z rozwiązaniami technicznymi, a polegające na... przekonaniu sąsiada Ale ja nie mam w tym temacie doświadczeń, może ktoś na grupie ma coś wspólnego np. z windykacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 20.12.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 a propos prądu.. sąsiad, na którego działce stoi najbliższy słup z prądem nie chce się zgodzić abyśmy się tam wpięli wrr... chyba nie będziemy mieli prądu na budowę, trzeba będzie kupic agregat a sprawę zgody przerzucić na zakład energetyczny i odczekać przepisowe 9 miesięcy dooopek, czego on się boi??że mu prądu zabraknie? kurcze niektórzy ludzie żyją chyba tylko po to, żeby innym to życie uprzykrzyć przeprowadziłam 2 długie rozmowy i nie wiem o co chodzi facetowi, skończyły mi się argumenty, moze trzeba przestać prosić ?? a czy on może w ogóle się nie zgodzić??? a może zadzwonię do Niego w Wigilię? wtedy nawet zwierzęta ludzkim głosem.... Niekoniecznie dupek Jeżeli ma przyłącze tymczasowe, duży pobór prądu (np ogrzewanie), zaplacił za podłączenie 5000 i już mieszka to dlaczego ma robic z siebie frajera udostepniac komus przyłącze za gratis i jeszcze sie modlic zeby bezpieczniki nie wypadały. . Ja tak miałem . Trzeba byc dupkiem żeby miec o to pretensje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ~AS~ 20.12.2006 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Pomimo aury jak poniżej...ale drzewka jak zawsze piękne... http://www.choinki.webd.pl/pic/3.jpg Te choinki to u Ciebie na działce? To masz co ubierać na Święta A przy okazji - przyłączam się do życzeń dla wszystkich grupowiczek i grupowiczów, aby w nadchodzące Święta i w całym Nowym Roku nasze domki/budowy dostarczały nam tylko powodów do radości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ~AS~ 20.12.2006 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Niekoniecznie dupek Jeżeli ma przyłącze tymczasowe, duży pobór prądu (np ogrzewanie), zaplacił za podłączenie 5000 i już mieszka to dlaczego ma robic z siebie frajera udostepniac komus przyłącze za gratis i jeszcze sie modlic zeby bezpieczniki nie wypadały. . Ja tak miałem . Trzeba byc dupkiem żeby miec o to pretensje. Zaraz, zaraz!!! Ja rozumiem, że w tym przypadku po prostu napowietrzna linia energetyczna przechodzi przez teren sąsiada i ze stojącego tam słupa miało zostać wykonane przyłącze!! Więc co tu mają do rzeczy bezpieczniki itp. należące do sąsiada? Możliwości robienia przyłącza od przyłącza (a konkretnie WLZ) należącego do sąsiada nie biorę pod uwagę, bo wątpie aby coś takiego można było legalnie zrealizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts