Tamlin 23.01.2007 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Ponawiam pytankoWitam wszystkich Co sądzicie o poniższych stawkach za robociznę instalatora ogrzewania, wody i kanalizacji... 150 zł/punkt - gdzie punkt to doprowadzenie ciepłej, zimnej wody i odprowadzenie kanalizacji 450zł - cyrkulacja wymuszona pompą 250zł - za pętle podłogówki 300zł za szafkę z rozdzielaczami no i kotłownia w zależności od wyposażenia 1500-2000zł Senser, czytałem na forum że jesteś zadowolony z ekipy od miksokreta, możesz ich polecić? Jeżeli tak prosze o namiary. Wylewkę z miksokreta trzeba jakoś pielęgnować? Jak np strop? Pozdrawiam Tamlin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 23.01.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Senser, czytałem na forum że jesteś zadowolony z ekipy od miksokreta, możesz ich polecić? Jeżeli tak prosze o namiary. Wylewkę z miksokreta trzeba jakoś pielęgnować? Jak np strop? W zasadzie, trzeba dbać o wylewkę... Ja raz polałem wodą i przykryłem na kilka dni folią, żeby nie wnośić nie potrzebnie nadmiaru wilgoci. To wystarczyło, nic drastycznego się nie działo... Wylewkę robił chyba znany na forum Eimund (??): 503 016 582 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martuszka 23.01.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Hejka, chciałam sie przywitać Wiosna budujemy sie w Ruścu. Serdecznie wszystkich pozdrawiam. ps. Znacie moze w naszej okolicy tani skład budowlany gdzie można przechować materiały ?Widmo podwyżek straszy mnie w nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 23.01.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Ponawiam pytanko Witam wszystkich Co sądzicie o poniższych stawkach za robociznę instalatora ogrzewania, wody i kanalizacji... 150 zł/punkt - gdzie punkt to doprowadzenie ciepłej, zimnej wody i odprowadzenie kanalizacji 450zł - cyrkulacja wymuszona pompą 250zł - za pętle podłogówki 300zł za szafkę z rozdzielaczami no i kotłownia w zależności od wyposażenia 1500-2000zł Tak poza tematem....ciekawa propozycja wyceny...wycena bardziej ryczałtowa niż fizyczna...Nie wiem czy oparta na wizji lokalnej...nie wiem czy gość wie, ile ma być tej np. cyrkulacji?? Mogę się czepnąć tylko do jednego...podłogówka...nie wiem ile masz mieć m2 kwadratowych tej podłogówki...Ale raz pętla może mieć 30 mb a inna 100 mb i za każdą tyle samo?? Ja miałem do czynienia z wyceną za m2 i myślę że to jest bardziej sprawiedliwe... Kotłownia to sama robota czy już z towarem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 23.01.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Widmo podwyżek straszy mnie w nocy A mnie wiatr.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ~AS~ 23.01.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Widmo podwyżek straszy mnie w nocy A mnie wiatr.... Brrr... nawet mi o tym nie przypominaj! Nie dość, że jestem przez niego bardziej nerwowy, to jeszcze spać nie daje A dzisiaj gdzieś (tutaj) czytałem, że zima potrzyma do końca marca, a przy tym będą wiatry 35m/s (>120km/h) powodujące zamiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 23.01.2007 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 podaję ceny za wynajem kontenera może kogoś zainteresuje MZO Pruszków -5 m3 na 3 dni 310 PLN - 7 m3 374 PLN MPO W-wa na 4 dni 350 PLN Hetman 4 m3 na 4 dni 450 PLN ceny brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia9933 23.01.2007 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 chyba ktoś powyżej poszukiwał wykonawcy do cieplenia poddasza moge polecić swojego jak na razie współpraca układa się bdb chłopaki się starają, ale ceny mają dość wysokie z terminami chyba krucho ale zawsze można zadzwonić i zapytać Darek Lenart 507 979 884 pozdrawiam Witam, czy możesz powiedzieć ile płaciłaś za ocieplenie poddasza? nasz wykonawca podał nam cene 15 zl/m2, ni eiwem czy to dużo czy mało:-) dzięki pozdrawiam Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 23.01.2007 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 agusia, napisz zakres prac jaki ma ten pan wykonać w tej cenie dopiero wtedy można będzie powiedzieć czy dużo czy mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 23.01.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 A nasze mury pną się do góry, dziś lejemy fundamenty, jurto chyba zaspiemy je górą liści, bo tego u nas nie brakuje i chyba poczekamy na wiosnę. Choć podono są dodatki do betony, gdzie można budować przy niskich tempreaturach na minusie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 23.01.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 a ja szukam namiaru na szambo żelbetowe z montażem itp proszę o podzielenie się namiarami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 23.01.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 wombaty2 macie sąsiadkę - mnie:)) w budach grzybek, 5 min samochodem od Was wszystkim zainteresowanym śpieszę donieść, że Koprowski odzyskał poczucie przyzwoitości i w poniedziałek rano zgodnie z umowa zjawiło sie u mnie 3 jego dekarzy, aby ratować obróbki blacharskie (po drodze naderwała się druga) całe szczęście , że przyszli przed tym huraganem - oj latały by kawałki blachy po okolicy, obiecał tez,że zrobi te prace przy rynnach, których się wczesniej podjął, ma przyjść na wiosnę na płatny gwarancyjny przegląd dachu, pozyjemy, zobaczymy, dam znac jak dokonczy robotę, na razie nie daję na niego namiarów, bo jak nałapie roboty to go nie zobaczę i inni tez nie Zygmor - gratuluję początku, ale z budową to lepiej czekajcie do wiosny, mają być duże mrozy Spotkanko - tak, tak, chętnie. Senser, ja nie mam na stałe internetu, więc zaglądam jak mogę. U nas wszystko OK, ale czekam aż te s......ny ze skarbowego oddadzą mi pieniadze za VAT. Wniosek złozyłam w marcu, w sierpniu wzieli do ręki moje dokumenty i stwierdzili, ze MUSZE złozyć korektę. w grudniu wrócili do sprawy. obecnie czekamy na ostatni podpis. brak słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellisa 23.01.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Witam Dawno mnie nie było,ale widze że mam coraz więcej sąsiadow,jaktorów to od żyrardowa blisko. A teraz prosze o informacje ile sie płaci za przyłacze gazowe ,pan ktory załatwia wszystkie papiery powiedział mi 11000tys? a rure mam w działce,więc nie wiem czy chce mnie naciągnąc czy takie są ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S-K-K 23.01.2007 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 a ja szukam namiaru na szambo żelbetowe z montażem itp proszę o podzielenie się namiarami Właśnie dzisiaj mi zamontowali. EKO-BET. 10m3 za 4kPLN netto z montażem (transport/wykopanie/włożenie/zakopanie). Robią też podłączenie - cena z metra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 24.01.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Bobo, muszę ci coś powiedzieć o zwrocie VAT-u...2 m-ce temu sami (na dwa dni przed końcem terminu) złożyliśmy dokumenty o jego zwrot. I dwa dni temu zadzwoniła do mnie kobitka, żeby przedłożyć jej oryginały (jeszcze raz, nie wiem po co, ale nie istotne...) i mi mówi, że za tydzień będzie decyzja....czyli dostaniemy VAT albo w jednym czasie albo nawet wcześniej od ciebie (sic!), a ty grubo przed nami złożyłaś wniosek!! Ale żeby było zabawniej zagadałem kobitkę, o tych extremalnych terminach w niektórych US....i że jestem w szoku że tak szybko...Ona powiedziała, że chodzi o to, że teraz jest tych wniosków dużo mniej składanych...a maxymalne terminy wykorzystywali w czerwcu bo się ludzie strasznie na to rzucili i nie dawali rady tego obrobić...teraz poszło szybciej bo już nie jest tak dużo tych wniosków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 24.01.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Jeśli chodzi o straty spowodowane wiatrem to u mnie wypchnęło trochę podbitki...musiałem nawet wyciąć nowe kawałki bo tamte wiatr roztrzaskał...Żeby było zabawniej....wyciąłem nowe na podstawie starych i wchodzę na drabinę...a tam się okazało, że po prostu stare panele były ciutek za krótkie i nie miały się czym specjalnie oprzeć na bokach...Jak to wszystkie niedoróbki z czasem muszą wyjść.... A tobie Bobo to wichura coś na dachu zmajstrowała?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glooshek 24.01.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 witajcie! jakoś udało mi się w końcu znaleźc działke, bo chyba zbyt długo jej szukalismy i czy ktos wie jak będzie wyglądała obwodnica Grodziska. Wielkie dzięki renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonQ 24.01.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Witam ponownie, mam pytanie do osób z Ruśca ... szczególnie do Gawła Zastanawiam się nad wierceniem studni. Czy wiecie może na jakiej głębokości jest woda w naszej okolicy ? Dzięki Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 24.01.2007 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Widze, że ekipa z Ruśca rośnie Odnośnie studni - no właśnie, woda jest wysoko, studnie można bez problemu wiercic...? No właśnie czy wiercić czy lepiej kopać? Moi znajomi w Ruścu (oba domy na Osiedlowej) mają studnie kopane. Mówli, że latem wiele osób w studniach wierconych wody nie miało, a oni w swoich kopanych mieli. No i namawiają mnie, żeby kopać, a nie wiercić Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 24.01.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 a ja szukam namiaru na szambo żelbetowe z montażem itp proszę o podzielenie się namiarami Właśnie dzisiaj mi zamontowali. EKO-BET. 10m3 za 4kPLN netto z montażem (transport/wykopanie/włożenie/zakopanie). Robią też podłączenie - cena z metra. S-K-K dzięki serdeczne ja zupełnie nie mam orientacji w kosztach w pojemności też nie bardzo dzwoniłam do poleconej przez Ciebie firmy koszt podłaczenia to 40- 45 PLN za mb z materiałem w zalezności od przekroju rury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts