Ogniowy 27.01.2007 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 chyba niedługo rozwiążą tą naszą grupę piszą tylko ze 4 osoby Czytuje Wasze posty więc się przestraszyłam Może 5 osób wystarczy? Buduję w Otrębusach jest to już stan surowy zamknięty. Pozdrawiam Witam W związku z tym , że pomalutku wszystko się klaruje, jest już działka,projekt i tworzy się projekt przyłącza elektrycznego,projekt zagospodarowania chciałbym wesprzeć działania grupy,na dobre w niej zagościć- o ile mnie przyjmiecie:). Na wiosnę mam zamiar zacząć się budować w Starych Budach Radziejowickich, koło radziejowic i jak się zorientowałem to raczej do Waszej grupy powinienem się dopisać. W każdym bądź razie witam wszystkich, z zainteresowaniem czytam Wasze posty i mam nadzieję , że pozwolicie skorzystać z Waszych doświadczeń , doradzicie czasem i moze nie raz uda nam się spotkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 27.01.2007 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 witam nowe osoby w grupie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 27.01.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Witam ponownie, mam pytanie do osób z Ruśca ... szczególnie do Gawła Zastanawiam się nad wierceniem studni. Czy wiecie może na jakiej głębokości jest woda w naszej okolicy ? Dzięki Jacek[/quote Woda w naszej okolicy nie lezy zbyt gleboko (umnie na 10 m), ale jest zazelazonai nienadaje sie do picia srednia glebokosc to od 8 do 30 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 27.01.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 penny - Rośnie, rośnie ... a na wiosnę się jeszcze bardziej uaktywni Słyszałem, że są problemy z "trafieniem" na wodę w przypadku wierconych studni, więc może ta zabawa zbyt drogo kosztować. Właśnie się dowiedziałem, że woda w studniach kopanych jest na glębokości ok 7 metrów i jest słabej jakości. Czy masz podobne informacje od Twoich znajomych ? Pozdrawiam. Z tą wodą to sie nie bój wykonawca ma doswiadczenie i znajdzie tą wode, ona nie jest zła, czysta , bardzo miekka, uwaga na mycie włosów po umyciu i wysuszeniu mozna wygladac jak przestraszony pawian Gdzie dokładnie masz dzialke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonQ 28.01.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 gaweł: No właśnie trochę się martwię, że nie będę mógł zrobić studni wierconej w miejscu gdzie mi najbardziej pasuje. Problem mycia przeboleję, rozumiem, że nie ubywa włosów po umyciu :) Działkę mamy przy ulicy poprzecznej do ul.Głównej w charakterystycznym miejscu - na wysokości kontenera na śmieci Mógłbyś podać namiary na Twojego wykonawcę ? Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 28.01.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 też Was poczytuję czasami, mogę polecić studniarza, mi wywiercił studnie na 26mza 1 m liczył tylko 50 zl, dodatkowo kupiłam pompkę na czas budowynarazie studnia działała znakomicie, więcej będę mogła napisac wiosną szukam kontaktu do dobrego tartaku, jeśli jesteście zadowoleni ze swojego drzewa to będę wdzięcznagdzie kupowaliście dachówkę?może dostanę dobry adres:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 28.01.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 No witam przeserdecznie a gdzie konkretnie w ruscu???? jajestem sąsiadem ze środkowej Dziekuje, Budujemy na Bursztynowej, to z głównej w arbuzowa w lewo, w Żwirową w prawo i druga w lewo to juz nasza. Jestesmy na etapie przed polozeniem więźby, ale cos czuje ze moj wykonawca DachMur cos mnie w jajo chce zrobic. Przekladaja juz ponad miesiac, tak o tydzien, o pare dni. We wtorek przywiezli więźbę i mieli zaczac, ale nie zaczeli (bo jeszcze gdzies musza dokonczyc). Maja ponoc zaczac w poniedzialek, ale ja juz trace cierpliwosc. Dlatego tez jesli macie jakiegos ciesle z ktorego jestescie/byliscie zadowoleni to dajcie prosze znac. pozdrawiam ZABCIA: To znaczy, że jesteście jak na razie moimi najbliższymi sąsiadami ja będę na wiosnę zaczynać na rogu Żwirowej i Bursztynowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogniowy 28.01.2007 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 też Was poczytuję czasami, mogę polecić studniarza, mi wywiercił studnie na 26m za 1 m liczył tylko 50 zl, dodatkowo kupiłam pompkę na czas budowy narazie studnia działała znakomicie, więcej będę mogła napisac wiosną pozdrawiam Witam, mógłbym dostać namiar do tego studniarza?? [email protected] Dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 28.01.2007 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 gaweł: No właśnie trochę się martwię, że nie będę mógł zrobić studni wierconej w miejscu gdzie mi najbardziej pasuje. Problem mycia przeboleję, rozumiem, że nie ubywa włosów po umyciu :) Działkę mamy przy ulicy poprzecznej do ul.Głównej w charakterystycznym miejscu - na wysokości kontenera na śmieci Mógłbyś podać namiary na Twojego wykonawcę ? Jacek O to bardzo blisko mnie nie ma sprawy, ale ale przecież tam jest wodociąg , czy ta dzialka jest za smietnikiem niedaleko kepy lasku sosnowego bo nie bardzo wiem???? . No i podaje dla Wszystkich namiar na studniarza: PIOTR PALUCHOWSKI 502286560 lub 048-8560566 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 28.01.2007 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 No witam przeserdecznie a gdzie konkretnie w ruscu???? jajestem sąsiadem ze środkowej Dziekuje, Budujemy na Bursztynowej, to z głównej w arbuzowa w lewo, w Żwirową w prawo i druga w lewo to juz nasza. Jestesmy na etapie przed polozeniem więźby, ale cos czuje ze moj wykonawca DachMur cos mnie w jajo chce zrobic. Przekladaja juz ponad miesiac, tak o tydzien, o pare dni. We wtorek przywiezli więźbę i mieli zaczac, ale nie zaczeli (bo jeszcze gdzies musza dokonczyc). Maja ponoc zaczac w poniedzialek, ale ja juz trace cierpliwosc. Dlatego tez jesli macie jakiegos ciesle z ktorego jestescie/byliscie zadowoleni to dajcie prosze znac. pozdrawiam ZABCIA: To znaczy, że jesteście jak na razie moimi najbliższymi sąsiadami ja będę na wiosnę zaczynać na rogu Żwirowej i Bursztynowej Miło to słyszeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 28.01.2007 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 też Was poczytuję czasami, mogę polecić studniarza, mi wywiercił studnie na 26m za 1 m liczył tylko 50 zl, dodatkowo kupiłam pompkę 250zł na czas budowy narazie studnia działała znakomicie, więcej będę mogła napisac wiosną pozdrawiam Witam, mógłbym dostać namiar do tego studniarza?? [email protected] Dziekuję. gaweł czyli jest nas dwoje bo ja też z P. Paluchowskiego usługi korzystałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 28.01.2007 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Tak sie domysliłem , ja nie wiem czy ostatnio nie byłas w czerwcu/maju 2006 jak u mnie na dzialce jak on ta studnie wiercił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 28.01.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 nie byłam, pomyliłes mnie z kims innym:)wybaczam, nawet nie wiem gdzie Twoj domek stoi?bo moj bedzie w Michałowicach może polecisz jakis tartak albo skład z dachówkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 28.01.2007 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 nie byłam, pomyliłes mnie z kims innym:) wybaczam, nawet nie wiem gdzie Twoj domek stoi? bo moj bedzie w Michałowicach może polecisz jakis tartak albo skład z dachówkami? Nic nie szkodzi moze nadarzy sie jeszcze okazja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogniowy 28.01.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 gaweł czyli jest nas dwoje bo ja też z P. Paluchowskiego usługi korzystałam Ta cena to z materiałem? Jak mu poszło..? Jakieś bliższe info? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 28.01.2007 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 tak z materiałem ale to zwykła plastikowa rurka zakończona zaworem na końcu no i cena netto:)Pan P. polecał tez zamówić u innej firmy kręgi betonowe do obudowy, ja tego nie robiłam tylko zabezpieczyłam przed zimą tą rurke na gł 1 m wełną , wiosną hydraulik mi połaczy to z domem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 28.01.2007 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 murarzy od A do Z nie mam do polecenia polecam dekarza Pana Koprowskiego jeśli chodzi o dachówki to kupowałam w Dachluxie w Wolicy z obsługi oraz rabatów byłam bardzo zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogniowy 28.01.2007 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 murarzy od A do Z nie mam do polecenia polecam dekarza Pana Koprowskiego jeśli chodzi o dachówki to kupowałam w Dachluxie w Wolicy z obsługi oraz rabatów byłam bardzo zadowolona Dom budował będę sam,ale z info o dachówkach juz jestem zadowolony, napewno skorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 28.01.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 jeśli chodzi o dachówki, to zrób wyceny w różnych składach przydają się do ewentualnych negocjacji będziesz sam budował od A do Z swój domek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogniowy 28.01.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 jeśli chodzi o dachówki, to zrób wyceny w różnych składach przydają się do ewentualnych negocjacji będziesz sam budował od A do Z swój domek?? w zasadzie będę potrzebował fizycznego pomocnika, ale: ławy zaleję z gruchy, fundamenty też, ściany postawię sam, więźbę postawi prawdopodobnie eraga, potem dachówki i kominy zrobię sam, okna wstawi firma, ścianki działowe(g-k), instalacje, glazura, terakota, itp sam. Z zawodu jestem strażakiem,a jak wiesz w straży jest cienko i trzeba dorabiać:)Potrzeba matka wynalazku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts