izat 28.01.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 dasz radę sam postawić domek pracując?? jak zamierzasz to pogodzić i ile czasu chcesz tak budować?? podziwiam za determinację i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogniowy 28.01.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 dasz radę sam postawić domek pracując?? jak zamierzasz to pogodzić i ile czasu chcesz tak budować?? podziwiam za determinację i życzę powodzenia Myślę że w 120 dni jakie mi zostało urlopu zpoprzedniego roku i tego roku uda mi sie osiągnąć etap taki aby po partyzancku mieszkać, a potem pomalutku się wykończy. Raz to kiedys sprawdziłem i wyszło,stąd teraz mnie to nie przeraża. A determinacja wynika z faktu, że mamy dośc mieszkania na wynajetym na 25 metrach za kasę równą kredytowi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 28.01.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 gaweł czyli jest nas dwoje bo ja też z P. Paluchowskiego usługi korzystałam Ta cena to z materiałem? Jak mu poszło..? Jakieś bliższe info? Cena była 50 zł za metr rury z robocizna + 150 za filtr ,moja studnia kosztowala 550 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 28.01.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 gaweł czyli jest nas dwoje bo ja też z P. Paluchowskiego usługi korzystałam Ta cena to z materiałem? Jak mu poszło..? Jakieś bliższe info? Cena była 50 zł za metr rury z robocizna + 150 za filtr ,moja studnia kosztowala 550 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogniowy 28.01.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 gaweł czyli jest nas dwoje bo ja też z P. Paluchowskiego usługi korzystałam Ta cena to z materiałem? Jak mu poszło..? Jakieś bliższe info? Cena była 50 zł za metr rury z robocizna + 150 za filtr ,moja studnia kosztowala 550 zł ale to rozumiem , że nie jest to studnia głebinowa, tylko zwykła abisynka, na jakieś 6-7m?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 28.01.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 gaweł czyli jest nas dwoje bo ja też z P. Paluchowskiego usługi korzystałam Ta cena to z materiałem? Jak mu poszło..? Jakieś bliższe info? Cena była 50 zł za metr rury z robocizna + 150 za filtr ,moja studnia kosztowala 550 zł ale to rozumiem , że nie jest to studnia głebinowa, tylko zwykła abisynka, na jakieś 6-7m?? z tegoco wiem towody głębinowe są od 5 m w dół powyżej gruntowe i zaskórne, nie ma reguły ja mam wode na 10 m i jest bardzo czysta sasiad z dzialki obok ma na 36 i syf nieprzezroczysty i z jakimis drobinami czarnymi. Jak to mówią ryzyk fizyk Ja mam wodociąg a studnia jest awaryjnie i do podlewania - polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogniowy 28.01.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 ale to rozumiem , że nie jest to studnia głebinowa, tylko zwykła abisynka, na jakieś 6-7m?? z tegoco wiem to wody głębinowe są od 5 m w dół powyżej gruntowe i zaskórne, nie ma reguły ja mam wode na 10 m i jest bardzo czysta sasiad z dzialki obok ma na 36 i syf nieprzezroczysty i z jakimis drobinami czarnymi. Jak to mówią ryzyk fizyk Ja mam wodociąg a studnia jest awaryjnie i do podlewania - polecam! A tak przyjmując to się zgadza. Do tej studni to albo postawić pompę ręczną,albo hydrofor, bo chyba o takich rozwiązaniach mówimy. Tylko czy hydrofor pobiera wodę z10 m??.Jak się dowiadywałem to podobno działa do 8 , ale może się mylę.... A co do tego aby ją mieć to ja również nie mam watpliwości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 28.01.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Ja mam zestaw hydroforowy yet100a + zbiornik 50l i nie ma problemu jezeli zestaw jest w domu i studnia ma w miare wydajnosc to dobra jest pompa MULTIHWA cicha i wydajna ale muci miec co ciagnać http://www.omnigena.pl/ramka2.htm Pompe dobierze ci studniarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogniowy 28.01.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Ja mam zestaw hydroforowy yet100a + zbiornik 50l i nie ma problemu jezeli zestaw jest w domu i studnia ma w miare wydajnosc to dobra jest pompa MULTIHWA cicha i wydajna ale muci miec co ciagnać http://www.omnigena.pl/ramka2.htm Pompe dobierze ci studniarz i wszystko jasne:) dzięi za wyczerpujące info...pewnie nie peirwsze i nie ostatnie , a zdawałoby się że strażak na pompach się zna, ale nie na wszystkich:), ale jak dojrzałem , to one własnie maja do 8 m ssania, więc się nie myliłem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 28.01.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Ja mam zestaw hydroforowy yet100a + zbiornik 50l i nie ma problemu jezeli zestaw jest w domu i studnia ma w miare wydajnosc to dobra jest pompa MULTIHWA cicha i wydajna ale muci miec co ciagnać http://www.omnigena.pl/ramka2.htm Pompe dobierze ci studniarz i wszystko jasne:) dzięi za wyczerpujące info...pewnie nie peirwsze i nie ostatnie , a zdawałoby się że strażak na pompach się zna, ale nie na wszystkich:), ale jak dojrzałem , to one własnie maja do 8 m ssania, więc się nie myliłem:) tak ale dajesz 2 zawory zwrotne i jest git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogniowy 28.01.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Dobra, o studni wiem juz wiele, a może doradzicie skąd najlepiej w okolicach Radziejowic zamawiać beton, chodzi mi o nazwy firm, może jakies namiary. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonQ 29.01.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 gaweł: O to bardzo blisko mnie nie ma sprawy, ale ale przecież tam jest wodociąg , czy ta dzialka jest za smietnikiem niedaleko kepy lasku sosnowego bo nie bardzo wiem???? . No i podaje dla Wszystkich namiar na studniarza: PIOTR PALUCHOWSKI 502286560 lub 048-8560566 Dzięki za informację. Tak się składa, że wcześniej już z tym Panem romawiałem. W Ruścu dosyć dużo studni wiercił, Twój post potwierdza, że jest dobrym fachowcem Chodzi o okolicę skrzyżowania Głównej z Osiedlową, lasek jest trochę dalej taki przylegający do Słowiczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 29.01.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Dobra, o studni wiem juz wiele, a może doradzicie skąd najlepiej w okolicach Radziejowic zamawiać beton, chodzi mi o nazwy firm, może jakies namiary. Z góry dziękuję. Z Radziejowic?? Chyba Budokrusz...extra beton, może nie najtańszy ale naprawdę super jakości produkty. Budokrusz ma "oddział" zarówno pod Grodziskiem jak i we Mszczonowie...(sam tam byłem i tu i tu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogniowy 29.01.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Dobra, o studni wiem juz wiele, a może doradzicie skąd najlepiej w okolicach Radziejowic zamawiać beton, chodzi mi o nazwy firm, może jakies namiary. Z góry dziękuję. Z Radziejowic?? Chyba Budokrusz...extra beton, może nie najtańszy ale naprawdę super jakości produkty. Budokrusz ma "oddział" zarówno pod Grodziskiem jak i we Mszczonowie...(sam tam byłem i tu i tu) Dzięki, będę musiał to sprawdzić, już wysłałem im zapytania ofertowe. A tak swoja droga dojeżdzacie może do Warszawy??, któredy najlepiej tak aby na 8.00 być w stolicy?? Trasą??, moze przez Grodzisk, jak to wyglada w praktyce?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 29.01.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 A tak swoja droga dojeżdzacie może do Warszawy??, któredy najlepiej tak aby na 8.00 być w stolicy?? Trasą??, moze przez Grodzisk, jak to wyglada w praktyce?? W Praktyce jak już ci mówiłem....jak dla mnie z Grodziska zaczynają wygrywać Al. Jerozolimskie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 29.01.2007 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Ankier,ja brałem drewno z okolic Spały. Tam są 100-letnie lasy sosnowe. Drewno, żywiczne. Po wyschnięciu nawet bardzo nie popękało. Transport miejscowy z tartaku. Jak chcesz mogę odszukać fakturę i podać kontakt.Jak nie, to patrz w skaładach dokładnie, byś nie dostała drewna z czubków bo dużo sęków po gałęziach. I mniej podobno wytrzymałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 29.01.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 też Was poczytuję czasami, mogę polecić studniarza, mi wywiercił studnie na 26m za 1 m liczył tylko 50 zl, dodatkowo kupiłam pompkę 250zł na czas budowy narazie studnia działała znakomicie, więcej będę mogła napisac wiosną pozdrawiam Witam, mógłbym dostać namiar do tego studniarza?? [email protected] Dziekuję. gaweł czyli jest nas dwoje bo ja też z P. Paluchowskiego usługi korzystałam poprawka jest nas troje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogniowy 29.01.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 A że sie tak zapytam jeszcze wprost : możecie mi polecic rozsadnego kierownika budowy?? rozsądnego pod kątem ceny i wymagań. Potrzebuję kier buda coby za bardzo nie marudził, robił swoje(wpisy ) i nie był zbytnio drogi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 29.01.2007 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Mogę polecić Ci kierowniczkę jakiej szukasz, szczegóły ew na priv Szukam okrągłej mozaiki, czy ktoś widział gdzieś taką w sprzedaży?? Niemal cały Opex na Domaniewskiej jest nią wyłożony i bardzo mi sie spodobała Niestety nikt nie miał jej w sprzedaży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 29.01.2007 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Ankier, ja brałem drewno z okolic Spały. Tam są 100-letnie lasy sosnowe. Drewno, żywiczne. Po wyschnięciu nawet bardzo nie popękało. Transport miejscowy z tartaku. Jak chcesz mogę odszukać fakturę i podać kontakt. Jak nie, to patrz w skaładach dokładnie, byś nie dostała drewna z czubków bo dużo sęków po gałęziach. I mniej podobno wytrzymałe. będę bardzo wdzięczna za kontakt, a jaka była cena za 1 m3 i kiedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts