Aga_i_Janusz 07.02.2007 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Azali prawde powiadasz sasiedzie:) ja powiem wiecej i mikroklimat i vipowska dzielnica - VIP - Variaci i Postrzelency co sie z miast na wies wynosza Dokładnie, ostatnio moja ponad 80 letnia sasiadka przy mojej wizycie na działce rzekła : Panie, co to sie narobiło....dzieci moje do miasta uciekły a tu sie miastowe na wioskę pchają....ciekawa sprawa, jakie jest Wasze zdanie o takich stwierdzeniach?? Jakie plusy, jakie minusy?? My się wyprowadzamy , gdyz za cene mieszkania będziemy mieli dom, i to nie mały, a w stolicy coraż ciężej się żyje, za szybko, za toksycznie i do tego coraz droższe metry...czy nasza decyzja może być słuszna?? Jakie sa Wasze w tym doswiadczenia. no własnie - trafiles w sedno. Ostatni odowiadywliśmy sie o mieszkania w Pruszkowie, ktore ma powstac na terenie porcelitu i są po 5200 za metr!!! Przecież to jest chore. Za mieszkanie dwu pokojowe około 55m2 trzebna zapłacic prawie 300k! Strasznie sie ciesze ze udało nam sie kupic działke w pieknej okolicy i wcale nie tak daleko od Wawy. A dom to zawsze dom - szkoda zycia moi Panstwo na gniezdzenie sie w blokach - szczegolnie na 3 pietrze bez windy i z małym dzieckiem. BUDUJMY ZATEM NA POTEGE:) A przy okazji - czy ktos mi polecic dobrego architekta, który zaadaptuje mi projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 07.02.2007 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 WitamMonQ i D&R Odnośnie drzewa na więźbe polecam kumpla, który ma tartak niedaleko Radomia. Tydzień temu kupiłem więźbe w cenie 570 m3 i chyba z impregnacją. Jak chcecie dam Wam nr do niego. Dzisiaj już skończyli wytyczać jutro wykop i po południu wylewaniePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogniowy 08.02.2007 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 A przy okazji - czy ktos mi polecic dobrego architekta, który zaadaptuje mi projekt? Masz na myśli adaptację do warunkó lokalnych i wszystkie czynności do pozwolenia na budowę, czy zmiany w projekcie itp. Jeśli do tego pierwszego to mam Panią w Radziejowicach, za projekt zagospodarowania i przygotowanie wszystkiego pod pozwolenie na budowę mam zapłacic niewiele ponad 600. To chyba nie jest drogo......Tyle , że to pod Żyrardów podlega ale może warto zadzwonić i zapytać.Jutro jestem na służbie ale pojutrze bedę wolniejszy i wtedy jak cos podeslę info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 08.02.2007 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 my drewno na więźbę braliśmy ze starej wsi ja jestem z nich zadowolona i u nich też będę brała drewno na taras a mojej pani architekt szczerze nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 08.02.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Musuły rządzą... no nie damy sie bez walki RUSIEC! KOLEJNO ODLICZ! RAZ! jak tak to i ja ... Trzy i ja też! cztery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonQ 08.02.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Witam MonQ i D&R Odnośnie drzewa na więźbe polecam kumpla, który ma tartak niedaleko Radomia. Tydzień temu kupiłem więźbe w cenie 570 m3 i chyba z impregnacją. Jak chcecie dam Wam nr do niego. Dzisiaj już skończyli wytyczać jutro wykop i po południu wylewanie Pozdrawiam Jakub, poproszę namiar na ten tartak. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom17 08.02.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Gdzie sie Tomek podziewałes??? wynoszę z mojego stanu surowego śnieg który nawiewa przez wszyskie możliwe dziury. najbardziej nie podoba mi sie ten który leży na drewnianych belkach stropowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 08.02.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 A przy okazji - czy ktos mi polecic dobrego architekta, który zaadaptuje mi projekt? Masz na myśli adaptację do warunkó lokalnych i wszystkie czynności do pozwolenia na budowę, czy zmiany w projekcie itp. Jeśli do tego pierwszego to mam Panią w Radziejowicach, za projekt zagospodarowania i przygotowanie wszystkiego pod pozwolenie na budowę mam zapłacic niewiele ponad 600. To chyba nie jest drogo...... Tyle , że to pod Żyrardów podlega ale może warto zadzwonić i zapytać. Jutro jestem na służbie ale pojutrze bedę wolniejszy i wtedy jak cos podeslę info. Mam na mysli adaptacje projektu gotowego - wprowadzenie kilku zmian w projekcie gotowym kupionym z Muratora: http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=415&IdKolekcji=36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 08.02.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 a mojej pani architekt szczerze nie polecam A to ciekawe?? A skąd ją wzięłaś?? Ktoś z forum polecał?? Z czym podpadła?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 08.02.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 dwa Już skończone odliczanie?? Bo nie wiem czy mogę już strzelać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 08.02.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Witam milo jest zostac uwzglednionym w zestawieniu aktywnosci z dwoma glosami, dzieki temu wpisowi pewnie podskoczymy w rankingu my, wombaty2, bedziemy mieszkac na tak glebokiej prowincji grupy, ze mapy nie starczylo..., trzeba by zrobic skan o okolo 2 cm na zachod - nawet nie osmielam sie prosic o taka rewolucje, choc byloby nam milo sie na niej znalezc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 08.02.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Mam na mysli adaptacje projektu gotowego - wprowadzenie kilku zmian w projekcie gotowym kupionym z Muratora: http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=415&IdKolekcji=36 hej, polecam architekt która nam robiła adaptację i składała od razu komplet dokumentów do starostwa w Grodzisku wraz z wnioskiem o pozwolenie, Pani Teresa Firlej, 0511067985, biuro projektowe na przeciwko starostwa, dodam,że ceny bardzo przystępne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 08.02.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Widzę , że najbliżsi sasiedzi naszej posiadłości to Walaciki To tylko rzut beretem przez drogę. Mam do Was drodzy sąsiedzi pytanie - dojezdzacie może do Warszawy?? Którędy lepiej Wam się dojeżdza i jak to w godzinach porannych wygląda?? Jakby wyjeżdzac koło 6.30 z naszych stron. Drogi Ogniowy, dojezdzać to my do Warszawy będziemy ale najwcześniej pod koniec tego roku bo dopiero tej wiosny zaczynamy budowę, ale jakoś mnie to nie przeraża, na razie , teraz mieszkając w W-wie dojazd do pracy np mojemu mężowi zajmuje ponad godzinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 08.02.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 skan skanem ale jesli chcecie poogladac swoje okolice z lotu ptaka to jest inny sposob o google earth pewnie wszyscy slyszeli i jesli tak, to wiedza, ze rozdzielczosc i dokladnosc zdjec nie powala na kolana jak ktos chce zostac powalony na kolana polecam inny portal ze zdjeciami superdokladnymi i rozdzielczoscia pozwalajaca przyjrzec sie dokladnie kazdemu gospodarstwu - gdyby na nim bylo, bo zdjecia pochodza z konca lat 90-tych - poczatek naszego wieku strona choc jest w trakcie tworzenia, daje sie latwo przegladac i nasza okolica jest tu uwzgledniona, widac znaczna czesc Polski zeby sobie poogladac trzeba tylko wylaczyc blokade wyskakujacych okienek (zreszta zalezy z jakij przegladarki kto korzysta) - wybranay obszar otwiera sie w nowym okienku adres strony to http://www.geoportal.gov.pl domyslnie zaznaczona jest w prawej polowie okna ORTOFOTOMAPA - i o to nam chodzi, choc mozna przegladac tez pozostale mapki - ale to juz nie to... zeby sie najszybciej dobrac do interesujacego nas rejonu najlepiej jest na widocznej mapie zaznaczyc wojewodztwo, potem powiat a potem nacisnac "ZOBACZ WYBRANA MAPE" dzieki temu nie musi sie wczytywac mapa calej Polski a troche to trwa... w nowym okienku ukazuje sie wtedy mniej-wiecej interesujacy nasz obszar - jako mapa zeby zobaczyc ortofotomape - czyli w tym przypadku wysokiej rozdzielczosci zdjecie lotnicze, tzreba po prostu mape powiekszyc, przy odpowiednim powiekszeniu pokazuje sie zdjecie... powiekszac, pomniejszac mozna "lupka" - narzedzia z lewej strony klikajac w wybrane miejsce lub zaznaczajac prostokatny obszar... Milej zabawy! pozdrawiamy, wombaty2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 08.02.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 No to asz, jesteś już naniesiona... Z naszej grupy jesteś najbardziej grodziska...ja tak ani to ani nadarzyński... Jestem w sercu...ooo Bobo, czekam na dokładniejsze instrukcje... A tak wogóle...to pan AS udostępnił swój serwerek... VIP-oski serwerek z VIP-oskiej dzielnicy...dokładnie dzielnica nazywa się Village Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 08.02.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Dokładnie, ostatnio moja ponad 80 letnia sasiadka przy mojej wizycie na działce rzekła : Panie, co to sie narobiło....dzieci moje do miasta uciekły a tu sie miastowe na wioskę pchają....ciekawa sprawa, jakie jest Wasze zdanie o takich stwierdzeniach?? Jakie plusy, jakie minusy?? My się wyprowadzamy , gdyz za cene mieszkania będziemy mieli dom, i to nie mały, a w stolicy coraż ciężej się żyje, za szybko, za toksycznie i do tego coraz droższe metry...czy nasza decyzja może być słuszna?? Jakie sa Wasze w tym doswiadczenia. nas na wieś wypędzają ceny mieszkań w W-wie, okolica jest urocza, sąsiedzi wyglądaja na baardzo sympatycznych , będziemy mieszkać pod samym lasem, idealne miejsce dla dzieci... poza tym z W-wy robi sie duża wioska, przyjezdnych niedługo będzie więcej niz rodowitych mieszkańców, oni do miasta my na wieś, równowaga musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 08.02.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Mam na mysli adaptacje projektu gotowego - wprowadzenie kilku zmian w projekcie gotowym kupionym z Muratora: http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=415&IdKolekcji=36 hej, polecam architekt która nam robiła adaptację i składała od razu komplet dokumentów do starostwa w Grodzisku wraz z wnioskiem o pozwolenie, Pani Teresa Firlej, 0511067985, biuro projektowe na przeciwko starostwa, dodam,że ceny bardzo przystępne Wilkie dzieki - tylko ze Pani jest aktualnie zagranica, ale w poniedzialek do niej zadzwonie. A ile placiliscie za adaptacje? jakie rzedu to sa kwoty? pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 08.02.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Wilkie dzieki - tylko ze Pani jest aktualnie zagranica, ale w poniedzialek do niej zadzwonie. A ile placiliscie za adaptacje? jakie rzedu to sa kwoty? pozdrawiam Aga za adaptację (musiała przerysować cały projekt) i projekt zagospodarowania działki zapłacilismy 1 tys pln, Pani sama dowiadywała się czy jest juz decyzja, sama złozyła wniosek o wycinke w gminie - full service Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 08.02.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Walacikito rzeczywiscie nie duzo:) i skoro juz Wam wszystko zalatwila to zakladam ze jest niezła:) A to zapytam jeszcze o mapki do celow geodezyjnych - tez przez nia zalatwialiscie? czy macie jakies geodete do polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 08.02.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Jest sobie Geodeta, który poniekąd jest też naszym sąsiadem, ma dom w Radoniach (b. blisko Sylvia1), dobrze umocowany w urzędzie, ceny (chyba) optymalne: Krekora: 502 270 499 Mi robił całą niezbędną geodezje, łącznie z inwentaryzacją powykonawczą....Ma do nas b. blisko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts