Aga_i_Janusz 08.02.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Drodzy budującyniepostrzezenie z WITAJ zrobiłam sie SYMPATYKIEM forum i wybaczcie moze troszke ckliwy ton, ale chciałam powiedziec, ze super ze takie forum jest:)))ile łatwiej dowiedziec sie wszystkiego, poradzic:) Ale my tu gadu gadu, ale jakos temat spotkania ucichł... wiec kiedy? i gdzie? Gemini w Milanówku? Kto z regułu zwołuje spotkania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 08.02.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Krekora: 502 270 499 0502 270 466:) juz sie z nim umówiłam:) mapki beda do odebrania w przyszly weekend:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 08.02.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Aga i Janusz.jeśli chodzi o Praefę to ja nawet 4 lata temu byłem w ich fabryce w Międzyrzeczu ( gdzieś za Poznaniem). Oglądałem technologię wyrobu tych elementów. Byłem w środku jednego z domów wybudowanych w tej technologii i widziałem dwa kolejne. Była ze mną również sąsiadka, ponieważ interesował nas głównie szybki czas postawienia ścian i precyzja wybudowania.Płyty ścian powstają na stole wibracyjnym, są zbrojone siatką i wierzchnia powierzchnia jest szlifowana. W efekcie wewnętrzne ściany nie wymagają tynków, są gładkie i nadają sie do malowania. Mnie trochę przeszkadzała grubość ścian nośnych ( ok. 15 -18 cm) . Ale ja już tak mam ( mój mur ma 50 cm i też jest z keramzytu tylko z Mszczonowa).Za szybkość i jakość niestety trzeba zapłacić. Jak juz stawiąją to przewidziane jest wszystko co moze przebiegać w ścianach: elektryka, kanalizacja, c.o. i cwu. Z tego powodu budowa jest bardziej przemyślana, bez zmian (prowizorki) np: hydraulik montuje rury tam gdzie są w projekcie a nie gdzie mu łatwiej itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 08.02.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Senser, dodaj mnie do mapki, proszę. Tak 1 cm wyżej niż Jola przy trasie na grodziska i 0,5 cm od tej trasy.dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 08.02.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Acha.. i po tej samej co Jola stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 08.02.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 AS z mapki wynika, że musisz być gdzieś bardzo blisko mojej chałupki. Ale ze zdjęcia nie mogę rozpoznać Twego domu. Ja jestem na Rodzinnej a Ty na jakiej ulicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 08.02.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Hanswielkie dzieki za informacje:) nam zalezy bardzo zeby sie szybko wproawadzic, a domek nie jest duzy wiec mamy nadzieje, ze uda nam sie zmiescic w zakladanym budzecie:) czesc bierzemy z kredytu, czesc ze sprzedazy mieszkania wiec poki co coraz bardziej podoba mi sie podoba. Tak sobie wszystko przymyslec na poczatku, potem tylko wszystko podlaczyc, polozyc podlogi, pomalowac sciany itp i mieszkac:) My mamy o tyle dobrze ze moj ojciec zajmuje sie wykonczeniem wnetrz (schody, podłogi, stolarka, tynki i itp itd...) więc napewno nam duzo pomoze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 08.02.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Senser, dodaj mnie do mapki, proszę. Tak 1 cm wyżej niż Jola przy trasie na grodziska i 0,5 cm od tej trasy. dzięki Oj...nie mogę dojść...(również bez skojarzeń ) Czy to jest przy "kwadraciku" leżącym przy trasie jozefina > grodziska patrząc na lewo od nazwy Musuły?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asz 08.02.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 No to asz, jesteś już naniesiona... Z naszej grupy jesteś najbardziej grodziska...ja tak ani to ani nadarzyński... Jestem w sercu...ooo Bobo, czekam na dokładniejsze instrukcje... A tak wogóle...to pan AS udostępnił swój serwerek... VIP-oski serwerek z VIP-oskiej dzielnicy...dokładnie dzielnica nazywa się Village Senser Dzięki Ale podpis pod wiadomością Ty oczywiście przeczytał... Na najbliższym spotkaniu stawiasz mi browara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 08.02.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 asz się rozpędził.... Ja mówiłem o AS a to zasadnicza różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 08.02.2007 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Jestem załamana:( przed chwila dzwoniłam do jednaj z firm budowlanych i Pani wyceniła mi moj mały domeczek na około 700 tys??? Czy to jest mozliwe? Syvia_1 ty wlasnie budujesz i sledzac twój dziennik wcale to nie wyglada tak zle:( pomozcie bo zaraz sie zalamie chyba i poddam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 08.02.2007 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 700 tyśiów?? Chyba ze 300 to by chcieli zarobić... No wiesz...jak się pałaców zachciało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek 34 08.02.2007 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Witam Forumowiczów. Planujemy budowę w Wycinkach przy ul. Międzynarodowej małego odmku cirka 120 m2. Chcielibyśmy ruszyc na wiosnę/lato. Kochani ile trwa w Grodzisku uzyskanie pozwolenia na budowę??? Czy ktoś z Was mógłby mi polecić jakąś dąbrą i niedrogę ekipę do stanu surowego i czy wogóle jest to realne, ze nam się uda ruszyć w tym roku jak jeszcze nie mamy nawet pozwolenia??? Kurcze boję się tego budowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 08.02.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Kochani ile trwa w Grodzisku uzyskanie pozwolenia na budowę??? my czekaliśmy równo 6 tygodni, wniosek składalismy w grudniu 2006 a w styczniu mielismy juz decyzję na pewno zdążycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 08.02.2007 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 przed chwila dzwoniłam do jednaj z firm budowlanych i Pani wyceniła mi moj mały domeczek na około 700 tys??? to duzo za duzo, najdroższa firma jakę znaleźlismy chciała od nas 370 tys pln za stan deweloperski, my budujemy w technologi tradycyjnej (sciana 3W), wiem, że budowanie z prefabrykatow jest droższe, ale nawet jak sie to weżmie pod uwagę i uwzgledni wzrost cen materiałów i to, że lepsi budowlańcy juz wyjechali to i tak wydaje mi sie, że 700 tys pln to kosmiczna kwota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 08.02.2007 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Witam MonQ i D&R Odnośnie drzewa na więźbe polecam kumpla, który ma tartak niedaleko Radomia. Tydzień temu kupiłem więźbe w cenie 570 m3 i chyba z impregnacją. Jak chcecie dam Wam nr do niego. Dzisiaj już skończyli wytyczać jutro wykop i po południu wylewanie Pozdrawiam Jakub, poproszę namiar na ten tartak. Pozdrawiam Witam Podaje namiary na więźbe Piotr 601940595 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommi 08.02.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Hubercik a ja , może bym sie zaznaczył ale nie wiem czy umię a poza tym cos sie ta mapa nie otwiera i jest zamazana Nie ma problemu. Jak sam nie dasz rady to w kontekście tej mapy musisz mi to jakąś wytłumaczyć. Nie wiem, Rusiec na wys. trasy katowickiej, pod literą "k"...jakąś tak innej możliwości nie widzę. Jeśli chodzi o mapę to wszystko jest OK. Właśnie sprawdzałem, zresztą inni nic nie mówili, otwiera się OK. U ciebie może być zamazana ze względu może na to, że nie jest to mały plik i jeśli korzystasz z Plusa to takie widoki możesz mieć przy niskim transferze (i też nie zawsze). Każdy inny chętny na mapę proszę o info... Hej Senser, To czy ja mogłbym prosić o umieszczenie mnie na mapce? Z prawej strony jest miejscowość Nowa Wieś, potem w dól i na prawo na samym skraju jest początek nazwy mojej miejscowości Granica (widać tylko Gra)- i pod literką G jest taki mały kwadracik - to własnie tam z góry dziękuję! Tommi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 08.02.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Jestem załamana:( przed chwila dzwoniłam do jednaj z firm budowlanych i Pani wyceniła mi moj mały domeczek na około 700 tys??? Czy to jest mozliwe? Syvia_1 ty wlasnie budujesz i sledzac twój dziennik wcale to nie wyglada tak zle:( pomozcie bo zaraz sie zalamie chyba i poddam Aga Aga żartujesz? stan surowy zadaszony wynióśł mnie 110 tys licząc, że materiały podrożały to powinno kosztować max 140-160 + wykończeniówka ale 700??? a gdyby ktoś potrzeobwał to jest jeszcze jedne geodeta pan Piotr W. jeszcze do stycznia pracował w ZUDzie w grodzisku. robi mapki załatwia przyłacza itp itd.. to tak a pro po geodetów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 08.02.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Aga żartujesz? stan surowy zadaszony wynióśł mnie 110 tys licząc, że materiały podrożały to powinno kosztować max 140-160 + wykończeniówka ale 700??? a gdyby ktoś potrzeobwał to jest jeszcze jedne geodeta pan Piotr W. jeszcze do stycznia pracował w ZUDzie w grodzisku. robi mapki załatwia przyłacza itp itd.. to tak a pro po geodetów No niestety Sylvia nie zartuje:( to jakies chore, ale juz mi lepiej i poki co pomysl budowania z prefabrykatow poszedl sobie w sina dal... Teraz pozostaje dcyzja - silka czy suporex? I daj dobra kobieto namiary do tego Piotra W (on Ci zalatwiał mapki?) i czy ktos wie jak mozna zalatwic sobie szybko prod w Zyrardowie??? Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 08.02.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Aga żartujesz? stan surowy zadaszony wynióśł mnie 110 tys licząc, że materiały podrożały to powinno kosztować max 140-160 + wykończeniówka ale 700??? a gdyby ktoś potrzeobwał to jest jeszcze jedne geodeta pan Piotr W. jeszcze do stycznia pracował w ZUDzie w grodzisku. robi mapki załatwia przyłacza itp itd.. to tak a pro po geodetów No niestety Sylvia nie zartuje:( to jakies chore, ale juz mi lepiej i poki co pomysl budowania z prefabrykatow poszedl sobie w sina dal... Teraz pozostaje dcyzja - silka czy suporex? I daj dobra kobieto namiary do tego Piotra W (on Ci zalatwiał mapki?) i czy ktos wie jak mozna zalatwic sobie szybko prod w Zyrardowie??? Aga Aga i Janusz Ja buduję z suporeksu bo silka podobno chłonie cały czas wodę. Co do ceny to ja za robociznę miałem ceny od 40 do 77 tys za stan surowy z więźbą. Wybrałem za 40 i jutro jak Bóg da wylewam bo dziś po 8 godz kopania fundamentów jeszcze nie skończył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts