Aga_i_Janusz 08.02.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Aga i Janusz Ja buduję z suporeksu bo silka podobno chłonie cały czas wodę. Co do ceny to ja za robociznę miałem ceny od 40 do 77 tys za stan surowy z więźbą. Wybrałem za 40 i jutro jak Bóg da wylewam bo dziś po 8 godz kopania fundamentów jeszcze nie skończył. Jakub bardzo Ci w takim razie kibicuje:) pisz jak ida postepy i podaj namiary. My za dwa tygodnie złozymy o pozwolenie na budowe i potem zaczynamy na wiosne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 08.02.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Do kolegi, który pytał o pozwolenie itd.Kiedyś w Grodzisku czekało sie na pozwolenie 2 tygodnie, a teraz to chyba nawet ze 2-3 miesiące. Masz szansę zacząć w tym roku, lato, może jesień, ale ekipy szukaj już. Mojej Ci nie polecę, bo maja juz zaklepaną robotę praktycznie na cały rok - słowa majstra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 08.02.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 czy ktos wie jak mozna zalatwic sobie szybko prod w Zyrardowie??? Aga ja nie wiem, sami czekamy, o ile wiem sa 2 drogi, jak sami zrobicie projekt to czekacie 3 mies, jak czekacie az projekt zrobi ZE to bedzie 6 miesiecy jesli ktos zna jakies sztuczki to ja tez chętnie sie dowiem, na razie wiem jedno budowę na pewno zaczniemy na agregacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 08.02.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 do ZE Żyrardów to najlepiej po znajomosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 08.02.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 do ZE Żyrardów to najlepiej po znajomosci bobo30 - jesli tylko masz jakies znajomosci w tym zakresie do daj znac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 08.02.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 jesli ktos zna jakies sztuczki to ja tez chętnie sie dowiem, na razie wiem jedno budowę na pewno zaczniemy na agregacie. ja znam co prawda elektryka ktory jest wykonawca dla ZE zyrardow ale ma to nas kosztowac 4k+2 przylaczenie. Te 4 to za projekt, roboty itp itd... po mału sie lamie czy tego tak nie zrobic, choc z drugiej strony skoro teraz sie tyle czeka na pozwolenie na budowe... podobno tam jakis nowy dyrektor przyedl i wszystko spowalnia - dowiem sie jutro wszystkiego to dam znac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ~AS~ 08.02.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 No pewnie że horror. Masz rację - Aleje Jerozolimskie, od Łopuszańskiej się poprawiły - ale ja mam na myśli trasę Grodzisk-Pruszków-Warszawa - do Łopuszańskiej włącznie a nie dalej. Ten oddcinek to JEST HORROR. I jeśli jest prawdą to co napisano w linku podesłanym przez ~AS~ (czytaj) to burmistrza Brwinowa trzeba by za j.a.j.a powiesić. Kontynuując wątek: http://www.skolniak.pl/murator/wspolny_powiat_droga_719_forum.jpg A tutaj jest cały artykuł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ~AS~ 08.02.2007 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 (...) jak sami zrobicie projekt to czekacie 3 mies, jak czekacie az projekt zrobi ZE to bedzie 6 miesiecy jesli ktos zna jakies sztuczki to ja tez chętnie sie dowiem, na razie wiem jedno budowę na pewno zaczniemy na agregacie. Hehe, koledze który zamierza na wiosnę budować się w Osowcu powiedzieli, że z ich projektem to potrwa... 2 lata Podobno można spróbować napisać podanie o tymczasową prowizorkę budowlaną, jeżeli jest w pobliżu dostęp do linii. To podobno trwa dość szybko, ale nie znam szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ~AS~ 08.02.2007 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Jestem załamana:( przed chwila dzwoniłam do jednaj z firm budowlanych i Pani wyceniła mi moj mały domeczek na około 700 tys??? Czy to jest mozliwe? Syvia_1 ty wlasnie budujesz i sledzac twój dziennik wcale to nie wyglada tak zle:( pomozcie bo zaraz sie zalamie chyba i poddam Aga Nie no, nie żartuj! Jak chcesz budować dom, to nie możesz się sugerować rozmową z jedną firmą budowlaną!! A swoją drogą, to ile metrów ma mieć ten Wasz domek, 500 ?? Głowa do góry, na pewno będzie przy budowie duuużo zachodu, ale nie będzie aż tak źle. p.s. dobrze, że mamy to już w zasadzie za sobą Hmmm... 700tyś... się zastanawiam, czy nie zmienić branży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ~AS~ 08.02.2007 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Mam jeszcze coś dla zainteresowanych innymi niż samochód środkami transportu: http://www.skolniak.pl/murator/kolej.jpg p.s. tym, którzy nie muszą w pracy poruszać się samochodem, polecam ten sposób dojazdu do Warszawy. Od wyjścia z domu w Musułach (do Grodziska dojeżdżam samochodem), do pracy na Powiślu dojazd zajmuje mi godzinę. A ma być jeszcze krócej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ~AS~ 08.02.2007 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 nas na wieś wypędzają ceny mieszkań w W-wie, okolica jest urocza, sąsiedzi wyglądaja na baardzo sympatycznych jeśli mówiąc o sąsiadach masz na myśli mieszkańców Musuł (w końcu to przez miedzę), to nie tylko wyglądają, ale i są bardzo sympatyczni poza tym z W-wy robi sie duża wioska, przyjezdnych niedługo będzie więcej niz rodowitych mieszkańców, oni do miasta my na wieś, równowaga musi być To prawda, w moim dziale na 10 pracujących osób, tylko 3 pochodzą z Warszawy lub okolic. W pozostałych działach jest podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ~AS~ 08.02.2007 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 AS z mapki wynika, że musisz być gdzieś bardzo blisko mojej chałupki. Ale ze zdjęcia nie mogę rozpoznać Twego domu. Ja jestem na Rodzinnej a Ty na jakiej ulicy? Jakiś niecały kilometr dalej w stronę Grodziska. Na Folwarcznej. BTW tu jest ciekawa mapa z nazwami ulic (są nawet takie, których w rzeczywistości jeszcze nie ma ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 08.02.2007 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Jestem załamana:( przed chwila dzwoniłam do jednaj z firm budowlanych i Pani wyceniła mi moj mały domeczek na około 700 tys??? Czy to jest mozliwe? Syvia_1 ty wlasnie budujesz i sledzac twój dziennik wcale to nie wyglada tak zle:( pomozcie bo zaraz sie zalamie chyba i poddam Aga za te cene sprzedam Ci swoj, lokalizacja super a dotego wykonczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogniowy 09.02.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 do ZE Żyrardów to najlepiej po znajomosci bobo30 - jesli tylko masz jakies znajomosci w tym zakresie do daj znac:) Wysłałem ci info na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 09.02.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Witam Forumowiczów. Planujemy budowę w Wycinkach przy ul. Międzynarodowej małego odmku cirka 120 m2. Chcielibyśmy ruszyc na wiosnę/lato. Kochani ile trwa w Grodzisku uzyskanie pozwolenia na budowę??? Czy ktoś z Was mógłby mi polecić jakąś dąbrą i niedrogę ekipę do stanu surowego i czy wogóle jest to realne, ze nam się uda ruszyć w tym roku jak jeszcze nie mamy nawet pozwolenia??? Kurcze boję się tego budowania. Jeśli masz już projekt, to z samym zezwoleniem nie powinienieś mieć większych problemów. Przy sprężeniu się może ci to zająć łącznie 3-4 tyg. Z ekipami na ten rok możesz mieć problem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 09.02.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 nas na wieś wypędzają ceny mieszkań w W-wie, okolica jest urocza, sąsiedzi wyglądaja na baardzo sympatycznych jeśli mówiąc o sąsiadach masz na myśli mieszkańców Musuł (w końcu to przez miedzę), to nie tylko wyglądają, ale i są bardzo sympatyczni no pewnie, że chodziło mi o Was a nie o mojego sąsiada od prądu (jesli pamiętasz o czym mówię ) Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 09.02.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 No to bobo30 jest już na mapie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogniowy 09.02.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 No to bobo30 jest już na mapie... jeszcze bliższy sąsiad , nieźle sie zapowiada.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 09.02.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 No to bobo30 jest już na mapie... O cie - jak nas duzo w tej okolicy:) Wczoraj bylam u Pani architekt - Pani Irena Ławnikowska - całkiem sympatyczna starsza Pani tylko wydaje sie byc lekko zakrecona - ktos moze z nia pracował przy projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 09.02.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 ktos moze z nia pracował przy projekcie? Nie...każdy jest w psychiatryku A w okolicy jest nas jeszcze sporo więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts