Aga_i_Janusz 09.02.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Witam Hura!!!!!!!!!!!!!!!!! Zalałem fundamenty Tylko zamiast 24 poszło 54 m3 Koparka 3 dni 1700zł Dzis? przy tym sniegu? podziwiam - a czemu az tyle poszlo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 09.02.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Witam Hura!!!!!!!!!!!!!!!!! Zalałem fundamenty Tylko zamiast 24 poszło 54 m3 Koparka 3 dni 1700zł Dzis? przy tym sniegu? podziwiam - a czemu az tyle poszlo ? Fakt troche zmarzłem. Poszło wiecej bo ławy mały być wysokosci 40 cm. a są 60. Pod jedną scianą rosły drzewa, które wyciołem. Pod nimi grunt nie był stabilny i się pozapadało + woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 09.02.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Tomek załapał się na mapkę, ale ma farta Mariusz jak tylko kogos znajdę do kostki to na pewno dam znać Ciebie proszę o to samo i zapraszam do mnie, bo mam już skończoną podbitkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 09.02.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Senser, dzięki za mapkę Spotkanie 24/25 - czemu nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DR 09.02.2007 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 bobo30 dzięki za namiary bede starał się z nich skorzystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 09.02.2007 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Tych, którym podobały się moje statystyki, zapraszam do ponownych odwiedzin tej stronki. Dodałem pewną ciekawostkę. to skoro tak to sie rozbudowuje, moze i zalaczyc rubryczki z info o tym co kto buduje / w czym mieszka, jaka to powierzchnia itd - poczatkujacym na forum (jak mi np) pewnie to pomoze... Przy okazji: macie w projektach / domach piwnice??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ~AS~ 09.02.2007 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 AS fajnie ja PYThona nie znam...To w sumie żaden problem, ja się go uczę dopiero od 2 tygodni. A co do spotkania, to 24/25 znaczy dosłownie z 24 na 25 ?? Kto się podejmuje spraw koordynacyjno-organizacyjnych? Senser chyba rzucił propozycję, więc...? Jakieś konkrety odnośnie lokalizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ~AS~ 09.02.2007 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 to skoro tak to sie rozbudowuje, moze i zalaczyc rubryczki z info o tym co kto buduje / w czym mieszka, jaka to powierzchnia itd - poczatkujacym na forum (jak mi np) pewnie to pomoze... Ogólnie jestem za. Myślałem o tym, żeby dołączyć info kto na jakim jest etapie (poszukiwania, plany, budowa z etapami, aż do zamieszkania). Moim zdaniem docelowo powinno to być połączone z projektem pt. "książka adresowa". Każdy z grupowiczów mógłby tam się logować, podawać namiary na swoich fachowców, dodawać komentarze, no i w swoim profilu info o etapie swojej inwestycji. Ale ja już się nie powinienem wychylać z pomysłami, bo znowu na mnie zaatakują, że wymyślam nie wiadomo co. Przy okazji: macie w projektach / domach piwnice??? Ja nie mam, ale muszę Cię uprzedzić, że wbrew pozorom są to duuuże koszty. Zwłaszcza, że w naszych okolicach są raczej wysokie poziomy wód gruntowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asz 09.02.2007 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Senser Twoje pytanie odnośnie spotkania dotyczylo chyba wybrania przez grupę 24 lub 25 lutego. Bo jeśli zaczynamy 24 i ciagniemy aż do niedzieli to ja ... czemu nie Tylko gdzie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 10.02.2007 02:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Nie moge zasnac po wylewaniu fundamentow. Budowa to jednak troche stresu, który teraz odchodzi. A to prądu zabrakło bo korki u sasiada wysiadły, to pompka do wody się zepsuła, a na przedostatniej gruszce z betonem zepsuła sie pompa. To tylko awarie jeszcze dochodza majstrowie którzy chcieli by wylać jak najwyżej by potem mniej z bloczka Cały czas trzeba pilnować. No ale to już za mną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogniowy 10.02.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Nie moge zasnac po wylewaniu fundamentow. Budowa to jednak troche stresu, który teraz odchodzi. A to prądu zabrakło bo korki u sasiada wysiadły, to pompka do wody się zepsuła, a na przedostatniej gruszce z betonem zepsuła sie pompa. To tylko awarie jeszcze dochodza majstrowie którzy chcieli by wylać jak najwyżej by potem mniej z bloczka Cały czas trzeba pilnować. No ale to już za mną. Gratulacje, a tak przy okazji w jakiej cenie wyszedł ci beton, rozliczając na metr sześcienny.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 10.02.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Nie moge zasnac po wylewaniu fundamentow. Budowa to jednak troche stresu, który teraz odchodzi. Kurcze ja jeszcze budować nie zaczełam, a tez spac nie mogłam bo myslałam co jak zalatwic , co zmienic w projekcie... wiec jak juz mnie budzi w nocy to co bedzie jak zaczniemy? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 10.02.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Myślałem o tym, żeby dołączyć info kto na jakim jest etapie (poszukiwania, plany, budowa z etapami, aż do zamieszkania). Moim zdaniem docelowo powinno to być połączone z projektem pt. "książka adresowa". Każdy z grupowiczów mógłby tam się logować, podawać namiary na swoich fachowców, dodawać komentarze, no i w swoim profilu info o etapie swojej inwestycji. Ale ja już się nie powinienem wychylać z pomysłami, bo znowu na mnie zaatakują, że wymyślam nie wiadomo co. wychylaj sie wychylaj wg mnie to bardzo dobre pomysly, no i kto mialby sie wychylac jak nie ten/ta co sie zna co nieco na organizacji baz danych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 10.02.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Przy okazji: macie w projektach / domach piwnice??? Ja nie mam, ale muszę Cię uprzedzić, że wbrew pozorom są to duuuże koszty. Zwłaszcza, że w naszych okolicach są raczej wysokie poziomy wód gruntowych. wiem... no ale dla porzadnej piwnicy (by ja miec) mozna nieco odpuscic sobie z uzytkowego poddasza - w koncu i tak doszlismy do tego wniosku, ze na raz na pewno nie doprowadzi sie do wykonczenia chatki w calosci... wolimy miec piwniczke, wprowadzic sie na parter, a potem stopniowo, powolutku wykonczyc gore... a z tym poziomem wod - sprawdzimy jak to jest ale nasza chatka ma stanac na lekkim zboczu czegos, co wyglada jak wydma i na pewno jest z piaskow - moze w tym miejscu da rade z piwnica a woda jest na glebokosci odpowiedniej - zamierzamy to sprawdzic jakos w najblizszym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 10.02.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 no a jak to jest tak w ogole z tymi spotkaniami? one odbywaja sie na gruncie neutralnym, czy wchodzi sie komus na glowe systematycznie przekopujac forum dotarlem tylko 10 stron wstecz (zamierzam kopac dalej w poszukiwaniu ciekawych informacji i namiarow) i znalazlem tam tylko informacje o spotkaniu w jakiejs pizzerii... ale to chyba nie sa reprezentatywne dane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DR 10.02.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 czeeee jakubjak tam po wylaniu fudamentów, czy dziszejszy mróz cie nie martwi,a dlaczego tak się spieszyłeś z tym zalaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 10.02.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 mam jakieś takie negatywne przeczucia, że ktoś się narobi nad tą stronką z polecanymi wykonawcami a aktywność tam będzie minimalna oby tak nie było wombaty, spotkania były zazwyczaj w jakichś lokalach a raz ugościł nas zygmor z żonką w swoim pięknym ogrodzie różanecznikowym i nie tylko martwię się o fundamenty Jakuba dzisiaj w ciągu dnia było - 10 :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 10.02.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 izat ale może dodał jakiś specjalnych dodatków na mróz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 10.02.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 mam nadzieję, albo chociaż zabezpieczył deczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DR 10.02.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 a jak nie zabezpieczył to....................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts