Gość ~AS~ 13.02.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 dom od 120 do 160m2, parterowy z poddaszem, dach dwuspadowy, z podwojnym garazem. Na dole kuchnia, salon, gabinet/pokoj komputerowy dla mego meza, przejscie do domu z garazu i najwazniejsze Kuchnia musi byc od tyłu domu, a nie jak w wiekszoci projektów z przodu i to jeszcze po prawej stronie. garaze tez po prawej. Na gorze 3 sypialnie, lazienka i schody tez powinny byc po prawej zeby mozna bylo z ich polowy wejsc na pokoj rekreacyjny zrobiony nad garazem. No to się nazywa sprecyzowane wymagania Nasz projekt (a konkretnie jego lustrzane odbicie) spełnia większość, niestety poza "pokojem rekreacyjnym". Moim zdaniem przy podanych założeniach ciężko będzie się zmieścić w 160m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korena 13.02.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Jutro przyjeżdża dekarz na szczegółową wycenę dachówki ceramicznejChce za ułożenie 25 zł dachówka i 10 zł obróbka.Dachówka z gąsiorami "jesienny liść" to koszt 15 tys.+ folia itpNapiszcie proszę czy cena robocizny jest ok? Jakubie,Najlepiej z dekarzem umówić się na sztywną cenę za dach (nie dzieląc na metry dachówki i metry obróbek) ,uzgodnić jakie i ile tych obróbek ma być (robione na 2- 3- 4-przegięcia)bo na końcu można się niemile rozczarować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ~AS~ 13.02.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Jakubie, Najlepiej z dekarzem umówić się na sztywną cenę za dach (nie dzieląc na metry dachówki i metry obróbek) ,uzgodnić jakie i ile tych obróbek ma być (robione na 2- 3- 4-przegięcia)bo na końcu można się niemile rozczarować. Słusznie. Podobnie ze ścianami, tynkami, podłogami, ociepleniem, hydrauliką, elektryką, wykończeniami... coś pominąłem? Niestety przeważnie "fachowcy" nie chcą się na to zgodzić - "Panie, to się po robocie pomierzy." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 13.02.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 No to się nazywa sprecyzowane wymagania Nasz projekt (a konkretnie jego lustrzane odbicie) spełnia większość, niestety poza "pokojem rekreacyjnym". Moim zdaniem przy podanych założeniach ciężko będzie się zmieścić w 160m2. ~AS~wszystko sie da jak sie ma tyle głów do myslenia co na Forum a nie moja jedna małą)) Sylvia1 juz mi podesłała 3 projekty, które sa prawie idealne:))) Sylvus dziekuje. niemniej jesli jeszcze komus cos sie napatoczy na oczy to ja chetnie skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ~AS~ 13.02.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 ~AS~wszystko sie da jak sie ma tyle głów do myslenia co na Forum a nie moja jedna małą)) Sylvia1 juz mi podesłała 3 projekty, które sa prawie idealne:))) Sylvus dziekuje. No i o to chodzi A to 120-160m˛ to powierzchnia bez garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 13.02.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Myślę, że trudno będzie dopasować idealną porę dla wszystkich Emilka śpi bardzo różnie więc my się dostosujemy, zresztą nasze dziecko śpi w każdych warunkach, myśle , że jakby co to pizzeria się nada na drzemke.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 13.02.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 No i o to chodzi A to 120-160m˛ to powierzchnia bez garażu? powiezchni uzytkowej - nie wiem czy sie garaz w to wlicza czy nie http://www.archon.pl/index.php?act=33&rodzaj=rzuty&sid=m3f2622855c5ac tutaj jest taki co mi sie bardzo poboda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ~AS~ 13.02.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 powiezchni uzytkowej - nie wiem czy sie garaz w to wlicza czy nie http://www.archon.pl/index.php?act=33&rodzaj=rzuty&sid=m3f2622855c5ac tutaj jest taki co mi sie bardzo poboda. Fajny, kompaktowy domek. Może tylko "komunikacja" ciut przyciasna, ale dzięki temu zredukowano powierzchnię i kubaturę, co minimalnie obniża koszty eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 13.02.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 nie wiem czy sie garaz w to wlicza czy nie http://www.archon.pl/index.php?act=33&rodzaj=rzuty&sid=m3f2622855c5ac tutaj jest taki co mi sie bardzo poboda. Powierzchnia domu bez garażu, strychu i piwnic -128,6 m2 Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korena 13.02.2007 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 myślę że 140 m2 to w sam raz nie za dużo nie za mało dla 4 osób+ garaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 13.02.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 myślę że 140 m2 to w sam raz nie za dużo nie za mało dla 4 osób + garaż Tyz tak mysle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 13.02.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Korena.....Z mojej gminy jesteś...a gdzie mieszkasz/budujesz się/masz działkę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korena 13.02.2007 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 można powiedzieć że jeszcze buduję choć już mieszkam rok w swoim nowym domku nie jest jeszcze wykończony tak jakbym marzyła ale zawsze to lepiej niż w wynajmowanym lub mieszkaniu w bloku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ~AS~ 13.02.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Korena..... Z mojej gminy jesteś...a gdzie mieszkasz/budujesz się/masz działkę?? można powiedzieć że jeszcze buduję choć już mieszkam rok w swoim nowym domku nie jest jeszcze wykończony tak jakbym marzyła ale zawsze to lepiej niż w wynajmowanym lub mieszkaniu w bloku No, Senser, to już się dowiedziałeś gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korena 13.02.2007 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 W żabiej woli oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom17 13.02.2007 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 ekipy Pana Ziętka ja nie polecam o kurcze Izat znalazłem taki twój post na forum i się przeraziłem bo gdyby nie to że facet bez uzasadnienia podniósł wycenę to bym z nim współpracował. Już byłem zdecydowany. Miałem fuksa. Ale Tobie współczuję. Ponieważ jest tu troszkę początkujacych to może wkleję linka do czarnej listy wykonawców w mazowieckim http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=42058 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 13.02.2007 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 W ŻABIEJ WOLI OCZYWIŚCIE Hahahahahaah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom17 13.02.2007 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 okna drewniane z ciepłą ramka hm to mamy podobny "gust" a jakiej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 13.02.2007 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 No, Senser, to już się dowiedziałeś gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 13.02.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 okna drewniane z ciepłą ramka hm to mamy podobny "gust" a jakiej firmy? Witam f-rma sowstol 2 z Błonia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts