jakub jankowski 25.03.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 jakub, dobrze zrobiłeś z tym wieńcem ściany i tak będą pękać ale wieniec musi być!! zdaję sobie sprawę, że będą pękać ale pewnie mniej niż bym tego nie zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 25.03.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 jakub, dobrze zrobiłeś z tym wieńcem ściany i tak będą pękać ale wieniec musi być!! zdaję sobie sprawę, że będą pękać ale pewnie mniej niż bym tego nie zrobił z poprzedniego Twojego postu wynikało, że w ogóle nie będą pękać powodzenia w dalszych pracach!! bo długa droga przed Tobą sądząc po fundamentrach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asz 25.03.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 z poprzedniego Twojego postu wynikało, że w ogóle nie będą pękać powodzenia w dalszych pracach!! bo długa droga przed Tobą sądząc po fundamentrach W realu wyglądają jeszcze bardziej imponująco (właśnie zrobiłem obchód z psem, to jakieś 100m ode mnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 25.03.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 z poprzedniego Twojego postu wynikało, że w ogóle nie będą pękać powodzenia w dalszych pracach!! bo długa droga przed Tobą sądząc po fundamentrach W realu wyglądają jeszcze bardziej imponująco (właśnie zrobiłem obchód z psem, to jakieś 100m ode mnie) asz a jak wasz stan 0? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asz 25.03.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 z poprzedniego Twojego postu wynikało, że w ogóle nie będą pękać powodzenia w dalszych pracach!! bo długa droga przed Tobą sądząc po fundamentrach W realu wyglądają jeszcze bardziej imponująco (właśnie zrobiłem obchód z psem, to jakieś 100m ode mnie) asz a jak wasz stan 0? To juz nie takie zero. Mam podciągnięte ściany parteru i zbrojenie stropu Tylko problem z odbiorem zbrojenia (pisałem o tym pare postów wcześniej) No nic, jutro zaczynam obdzwanianie.. PS W ramach odreagowania uwarzyłem piwko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokoralik 25.03.2007 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Witam Dziękuję za ciepłe przywitanie Mamy na budowie generalnego wykonawcę i do tej pory nie było problemów. Kierownik budowy i inspektor nadzoru chwalą go, ale wydaje mi się, że on co raz częściej traktuje nas jak dojną krowę Owszem, nie musimy się zajmować poszukiwaniami materiałów, a jak czytam, to wcale nie jest łatwo dziś kupić materiały Nie musimy też się martwić o wykonawców poszczególnych robót, no bo w końcu od tego jest generalny wykonawca Jednak ostatnio kilka rzeczy u naszego generalnego wykonawcy mnie zirytowało Budujemy dość duży dom i nie oszczędzamy na budowie, ale wykonawca chyba wyczuł, że czasem wolimy zapłacić i mieć z głowy i zaczyna tego nadużywać Ostatnio powiedział nam, że wywrotka dobrej ziemi kosztuje 550 - 600 zł, a jak czytam, można kupić dobrą ziemię taniej. Gorąca proźba do Was o namiary na dobrą ziemię, bo postanowiłam utrzeć nosa PANU WYKONAWCY! Są pewne granice przyzwoitości! Bardzo Was proszę o informacje. Pozdrawiam Karolcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 26.03.2007 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Witam Dziękuję za ciepłe przywitanie Mamy na budowie generalnego wykonawcę i do tej pory nie było problemów. Kierownik budowy i inspektor nadzoru chwalą go, ale wydaje mi się, że on co raz częściej traktuje nas jak dojną krowę Owszem, nie musimy się zajmować poszukiwaniami materiałów, a jak czytam, to wcale nie jest łatwo dziś kupić materiały Nie musimy też się martwić o wykonawców poszczególnych robót, no bo w końcu od tego jest generalny wykonawca Jednak ostatnio kilka rzeczy u naszego generalnego wykonawcy mnie zirytowało Budujemy dość duży dom i nie oszczędzamy na budowie, ale wykonawca chyba wyczuł, że czasem wolimy zapłacić i mieć z głowy i zaczyna tego nadużywać Ostatnio powiedział nam, że wywrotka dobrej ziemi kosztuje 550 - 600 zł, a jak czytam, można kupić dobrą ziemię taniej. Gorąca proźba do Was o namiary na dobrą ziemię, bo postanowiłam utrzeć nosa PANU WYKONAWCY! Są pewne granice przyzwoitości! Bardzo Was proszę o informacje. Pozdrawiam Karolcia Karolcia jeszcze nie interesowałem się dobrą ziemią. Na razie kupowałem piach: do zaprawy 350zł - kamaz, piach do podsypki 650zł - patelnia (ok 30t). Chyba 550zł za czarną ziemię to normalna cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 26.03.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 jakub tylko że kierownik nie płaci za materiał Dokładnie...a Architekt za przekroje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 26.03.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Poszukuje sprawdzonej firmy wykonujacej bramy wjazdowe przesuwne samonosne... Plizzz pomozcie.... Dostalem wycene bramy Wisniowskiego bez wypelnienia na 5tys z napedem!!!! ostry zamało danych. Jaki naped, jak duża brama(ile metrów, ciężar z czego) to wszystko ma znaczenie. ja za sam napęd dałem 3,5 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DR.WALL 26.03.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Witam Wszystkich. Dzięki za powitanie w grupie. Jeśli można wrócić do tematu to prawdopodobną przyczyną braku cegieł, wełny itp. towarów budowlanych jest ich sprzedaż na wschód - głównie Ukraina. Rynek zbytu jest tam ogromny a zakładów produkcyjnych czy firm budowlanych jak na lekarstwo, biorą wszystko co da się przetransportować ( nie targują się zbytnio, bo nie mają wyboru). Nasz rynek też nie zasypia gruszek w popiele, budujemy się na potęgę i... aby w górę Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paqlka 27.03.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Witam Grupę. Zaczynamy sie budować w Jaktorowie i chetnie dołączylibyśmy do Grupy przyjmując wszystkie prawa i oboiwązki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 27.03.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Witam Grupę. Zaczynamy sie budować w Jaktorowie i chetnie dołączylibyśmy do Grupy przyjmując wszystkie prawa i oboiwązki Jak na razie możemy zlecić same obowiązki... Gdzieś tu stała miotła w rogu... A i składka...ale to już na priv dam numer konta.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 27.03.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Witam Dziękuję za ciepłe przywitanie Mamy na budowie generalnego wykonawcę i do tej pory nie było problemów. Kierownik budowy i inspektor nadzoru chwalą go, ale wydaje mi się, że on co raz częściej traktuje nas jak dojną krowę Owszem, nie musimy się zajmować poszukiwaniami materiałów, a jak czytam, to wcale nie jest łatwo dziś kupić materiały Nie musimy też się martwić o wykonawców poszczególnych robót, no bo w końcu od tego jest generalny wykonawca Jednak ostatnio kilka rzeczy u naszego generalnego wykonawcy mnie zirytowało Budujemy dość duży dom i nie oszczędzamy na budowie, ale wykonawca chyba wyczuł, że czasem wolimy zapłacić i mieć z głowy i zaczyna tego nadużywać Ostatnio powiedział nam, że wywrotka dobrej ziemi kosztuje 550 - 600 zł, a jak czytam, można kupić dobrą ziemię taniej. Gorąca proźba do Was o namiary na dobrą ziemię, bo postanowiłam utrzeć nosa PANU WYKONAWCY! Są pewne granice przyzwoitości! Bardzo Was proszę o informacje. Pozdrawiam Karolcia Karolcia jeszcze nie interesowałem się dobrą ziemią. Na razie kupowałem piach: do zaprawy 350zł - kamaz, piach do podsypki 650zł - patelnia (ok 30t). Chyba 550zł za czarną ziemię to normalna cena wydaje mi sie ze mozna zalatwic ponizej 400zl za wywrotke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 27.03.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 wydaje mi sie ze mozna zalatwic ponizej 400zl za wywrotke A mi się wydaje, że postawisz dom za 100k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 27.03.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 wydaje mi sie ze mozna zalatwic ponizej 400zl za wywrotke A mi się wydaje, że postawisz dom za 100k :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 27.03.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Hahahahahaahha No tak...bo zamiast pomóc konkretnie to ty "a mi się wydaje..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 27.03.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Uff... podpisałam wyrok, znaczy ten, no umowę kredytową Zaczynam odliczać dni do rozpoczęcia budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 27.03.2007 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Uff... podpisałam wyrok, znaczy ten, no umowę kredytową Zaczynam odliczać dni do rozpoczęcia budowy Albo do przyjścia komornika Nie no żartuje....innej opcji nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fido__ 27.03.2007 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Architekt/dekorator wnętrz poszukiwany... Czy macie kogoś sprawdzonego, kto zrobi mi jakąś formę projektu parteru? Mamy kilka pomysłów, ale aż strach się bać, gdy okaże się, że są chybione... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 27.03.2007 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Czy ktos ma jakis pomysl jak oczyscic dzungle w ogrodzie? Jedynie w zimie widze swoje "wlosci" od plota do plota... od czterech lat, przez okres naszej nieobecnosci, moj ogrod zarasta potwornym gaszczem samosiejek, rozlazacych sie jezyn i zdrewnialych krzalunow i chaszczy... Przeraza mnie perspektywa czyszczenia 6k metrow kwadratowych dzungli... Na marginesie, w ogrodzie przy plocie biegnie brzezinka, troche sosen, troche drzewek owocowych, ktore chcialabym zostawic, ale caly srodek chcialabym miec czysty, a miedzy tymi drzewami tez bardziej pod kontrola... Chodzi mi po glowie kon z plugiem, potem zbronowac... wygrabic... juz slyszalam sugestie, zeby te drzewka jedno po drugim za pomoca samochodu powyciagac z ziemi ale tego jest za duzo, poza tym te wsciekle jezyny, przeciez nawet nie wiem, jak to zlapac... Moze ktos mial juz z czyms takim do czynienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts