kwiatkor 05.06.2004 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2004 _bogus_ dołączam się do Twojego oburzenia na złodziei. W dyby i na tydzień na rynek. Niestety więzienia ani leczenia (wielu z nich leczy się w szpitalach psychiatrycznych) niewiele tu zmienia - to często jest ich styl życia i nałóg.Nie podzielam opinii, że byli to zawodowcy. To że byliście w środku nikomu nie przeszkadza. Mam znajomego, który w nocy zszedł z poddasza na parter bo coś niepokojącego usłyszał. Było tam dwóch lumpów przeglądających jego szafy. Gdy go zobaczyli powiedzieli coś w stylu: "o jaka fajowa piżama" i wyszli z domu. Właściciel był tak zaszokowany i bądź co bądź - wystarszony, że dopiero chwilę po ich wyjściu mógł coś zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatkor 05.06.2004 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2004 Coś mnie Redakcja przestała powiadamiać o nowych postach naszej Grupy. Mam to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatkor 05.06.2004 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2004 Czy znacie kogoś w okolicy - godnego polecenia - kto robi kominki i/lub instaluje odkurzacze centralne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 05.06.2004 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2004 Czy znacie kogoś w okolicy - godnego polecenia - kto robi kominki i/lub instaluje odkurzacze centralne? Tzn. nie wiem z własnego doświadczenia (jeszcze nie ten etap) ...mówię co słyszałem, że Gość z ul. Montwiłła jest dość dobry....od kominków oczywiśćie.. Mariusz Szadkowski 602 774 127 ul. Montwiłła 10A Natomiast jeśli chodzi o odkurzacze to z chęcią i ja się przyłączam do pytania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joskul 05.06.2004 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2004 _bogus_, tak mi przykro.Może trzeciego razu już nie będzie. Tak myślę, że na miejscu Twojej żony bałabym się zostać sama na noc. Ale te kreatury rozzuchwalone bardzo, może w końcu ktoś ich złapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 08.06.2004 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Widzę że nikt nic nie pisze więc podniosę naszą grupę na początek forum i odpowiem przynajmniej na wątpliwość Joskul - żona nigdy nie zostaje w nocy sama w domu i to nie dlatego że się boi ale dlatego że to ona ma pracę wymagającą czasami wyjazdu w delegację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 08.06.2004 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Joskulko, czy tam u Was jest jakiś monitoring? A można się przyłączyć, czy to tylko lokalnie (jeśli w ogóle jest)? Droga grupo, jakie firmy ochroniarskie polecacie?Pytanie numer dwa: z czego macie, będziecie mieli ogrodzenie?Sama nie wiem, grodzić przed czy po budowie? Dużo mamy do grodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 09.06.2004 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 Bobo,Na terenie jaktorowa działają bodajże dwie firmy ochroniarskie. Jak zbudujesz dom sami do ciebie przyjada. Ze swojej strony radzę ubezpieczyc dom. Dziwnym ytrafem w naszej miejscowości złodzieje i wandale pojawiają się razem z ulotkami firm ochroniarskich:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 09.06.2004 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 He he... mnie to samo powiedzial poprzedni wlasciciel mojej dzialki. Padly jakies slowa o haraczu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jsk 14.06.2004 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 No i jestem po urlopie i PRZEPROWADZCE!!!!!! Wszystko poszło zgodnie z planem. [/b]kwiatkor - dzieki, byłam widziałam (nie za wiele, bo moje grzeczne dzieci już wypruwały podsufitkę w samochodzie). Ale jest super fajnie . Okolica piękna dom też w moim stylu. bogus - może zrób jakieś ogrodzonko. Pewnie nie ochroni Cię ale zawsze to jakaś przeszkoda dla tych su...synów. Zawsze to trudniej. Niestety położenie Twojego domu to łasy kąsek dla takich łajz. Z pewnością nie byli to profesjonaliści. Współczuję szczerze.Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McLim 14.06.2004 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 jsk - gratuluję przeprowadzki Mnie to czeka za jakiś miesiąc... Możesz mi napisać (bo pewnie jesteś na bieżąco jakie trzeba przyokazji załatwić formalności? Tzn chodzi mi o zebranie do kupy tego wszystkiego co trzeba pozałatwiać z: 1. Odbiorem budynku 2. Odbiorem przyłączy 3. Nadaniem numeru 4. Zameldowaniem 5. Formalnym zakończeniem budowy 6. I co tam jeszcze trzeba... Czy możesz to spisać w formie jakiejś ściągi żeby było wiadomo co kolei żeby się jak najmniej namęczyć i żeby nie odsyłali po tysiąc razy? z góry dzięki... darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatkor 14.06.2004 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 jsk - gratulacje i miłego zamieszkiwania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 14.06.2004 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 Noooo już myślałem że forum padło na amen !! Ze dwa dni nie mogłem się dostać!! Wy też ?? Widzę, że niektórzy już stracą zainteresowanie forum Wtedy to już inne problemy!! Mnie to czeka dopiero w przyszłym roku...Na dniach będe miał zalewane stropy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 14.06.2004 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 Dopiero sie czlowiek przekonuje, ze Forum stalo sie nalogiem, jak go nie ma! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa_netx 14.06.2004 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 Witam wszystkich z okolic grodzisko-nadarzyńskich, zamierzamy budować się z żoną w Owczarni, póki co szukam sprawdzonej,konkurencyjnej cenowo ekipy do stanu surowego otwartego jeszcze w tym sezonie. Możecie kogoś polecić? Napisz proszę coś więcej (kiedy zamierzasz zacząc i w jakiej technologii), a niewykluczone, że będę mogła polecić całkiem niezłą ekipę i to taką, która buduje dom "pod klucz". My z rodziną powoli zbliżamy się do końca budowy i to właśnie w Owczarni. Sądząc po twoich poprzedniach postach o działkach zalesionych - możemy okazać się sąsiadami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa_netx 14.06.2004 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 Witam wszystkich z okolic grodzisko-nadarzyńskich, zamierzamy budować się z żoną w Owczarni, póki co szukam sprawdzonej,konkurencyjnej cenowo ekipy do stanu surowego otwartego jeszcze w tym sezonie. Możecie kogoś polecić? Napisz proszę coś więcej (kiedy zamierzasz zacząc i w jakiej technologii), a niewykluczone, że będę mogła polecić całkiem niezłą ekipę i to taką, która buduje dom "pod klucz". My z rodziną powoli zbliżamy się do końca budowy i to właśnie w Owczarni. Sądząc po twoich poprzedniach postach o działkach zalesionych - możemy okazać się sąsiadami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa_netx 14.06.2004 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 Witam wszystkich z okolic grodzisko-nadarzyńskich, zamierzamy budować się z żoną w Owczarni, póki co szukam sprawdzonej,konkurencyjnej cenowo ekipy do stanu surowego otwartego jeszcze w tym sezonie. Możecie kogoś polecić? Pozdrawiam wszystkich grupowiczów. Napisz proszę coś więcej (kiedy zamierzasz zacząc i w jakiej technologii), a niewykluczone, że będę mogła polecić niezłą ekipę. My z rodziną powoli zbliżamy się do końca budowy i to dokładnie w Owczarni. Sądząc po twoich poprzedniach postach o działkach zalesionych - możemy okazać się sąsiadami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa_netx 14.06.2004 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 Witam wszystkich z okolic grodzisko-nadarzyńskich, zamierzamy budować się z żoną w Owczarni, póki co szukam sprawdzonej,konkurencyjnej cenowo ekipy do stanu surowego otwartego jeszcze w tym sezonie. Możecie kogoś polecić? Pozdrawiam wszystkich grupowiczów. Napisz proszę coś więcej (kiedy zamierzasz zacząc i w jakiej technologii), a niewykluczone, że będę mogła polecić niezłą ekipę. My z rodziną powoli zbliżamy się do końca budowy i to dokładnie w Owczarni. Sądząc po twoich poprzedniach postach o działkach zalesionych - możemy okazać się sąsiadami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz 15.06.2004 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 Napisz proszę coś więcej (kiedy zamierzasz zacząc i w jakiej technologii), a niewykluczone, że będę mogła polecić niezłą ekipę. My z rodziną powoli zbliżamy się do końca budowy i to dokładnie w Owczarni. Sądząc po twoich poprzedniach postach o działkach zalesionych - możemy okazać się sąsiadami. Apropos sąsiadowania, nasza działka i oby niebawem dom znajduje się na w narożu ulic Mieszka I i Kingi, a Ty gdzie budujesz?Aha, żeby było ciekawiej póki co także pomieszkujemy w Pruszkowie. Wracając do sedna sprawy czyli budowy domu. Technologia murowa, ściana trójwarstwowa z silikatów lepionych najprawdopodobniej na zaprawę klejową, w środek wełna, krycie dachówką cementową. Pozdrawiam sąsiadki i sąsiadów i proszę raz jeszcze o namiary na sprawdzone ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jsk 15.06.2004 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 jsk - gratuluję przeprowadzki Mnie to czeka za jakiś miesiąc... Możesz mi napisać (bo pewnie jesteś na bieżąco jakie trzeba przyokazji załatwić formalności? Tzn chodzi mi o zebranie do kupy tego wszystkiego co trzeba pozałatwiać z: 1. Odbiorem budynku 2. Odbiorem przyłączy 3. Nadaniem numeru 4. Zameldowaniem 5. Formalnym zakończeniem budowy 6. I co tam jeszcze trzeba... Czy możesz to spisać w formie jakiejś ściągi żeby było wiadomo co kolei żeby się jak najmniej namęczyć i żeby nie odsyłali po tysiąc razy? z góry dzięki... darek Z odbiorem budynku było tak : Parę tygodni temu był pan kominiarz, zainkasował 150, przyłożył wiatraczek parę razy, napisał protokół i pojechał (protokół taki jest ważny rok). Następnie przyjechał pan geodeta, popatrzył, zainkasował 500 i zrobił mapki poinwentaryzacyjne. Elektryk to jakoś się sam załatwił, ponieważ podpisując aneks do umowy na prąd zmieniający ze słynnej erbetki (czyli skrzynki budowlanej) na prąd domowy zauważyłam w tej dokumentacji jakieś oświadczenie. W nadzorze powiedzieli że to wystarczy, więc kopię zrobiłam i koniec. Gazu niestetey brak, więc i odbioru brak. Z wodą podobnie - mam swoje ujęcie. Miałam też pięknie uzupełniony dziennik budowy oraz kserokopie stron z projektu z naniesionymi zmianami ( u mnie były to proste przesunięcia ścianek) i podpisanymi przez kierownika budowy. Dodatkowo wypełniłam jakiś kwit, który wcześniej pobrałam z PINB-u oraz podobny kwit dałam do wypełnienia kierownikowi budowy.Zebrałam to wszystko do kupy i poszłam do ukochanego PINB-u (w budynku, w którym mieści się pośredniak i skarbowy). Tam baaardzo niezadowolone panie przyjęły, sprawdziły czy wszystko jest i mówią do mnie tak : "proszę być w budynku we środę, w godzinach.... - będzie inspekcja". Gały wywaliłam na panie, ponieważ wcześniej chodzili "losowo" a tu pyk - umawiają się z każdym składającym wniosek o odbiór. Wkurzyłam się troszkę bo taki PINB to gorszy od policji - zawsze się dopieprzy. A tam mruganie okiem nie pomaga - wręcz szkodzi. Wreszcie nadszedł wlaśnie ten dzień. Przyjechało dwóch panów, poprosili o projekty (dom i garaż), poprosili o certyfikaty na materiały użyte do budowy wyjęli miarkę, wzięli plany w ręce swe i ruszyli na połowy. W szoku byłam. Części nie zauważyli, część, która była naniesiona na plany zauważyli i zaakceptowali, pomruczeli i wypełnili jakiś kserokwit i dali mi do podpisu. Przczytałam podpisałam i czekam na decyzję (max 21 dni). Jeśli ktoś ma więc jakieś odstępstwa od projektu to modlić się o ich dobry humor. To tyle. Oczywiście szłam w zaparte, że nie mieszkam jeszcze bo przcież nie było odbioru, oni włażą na górę a tam pościel w wyrkach i wszelkie oznaki życia w tym domu. Koleżance walnęli 500 mandatu za zamieszkanie przed odbiorem. No nie wiem jak to będzie z decyzją. Jeszcze czekam. Jak będę ją miała to wtedy do gminy po numer i meldunek. Tak to w skrócie wygląda. W przypadku pytań dodatkowych- służę. A teraz dziękuję gratulującym przeprowadzki. Mieszka mi się suuuuper. Mam sąsiada bociana i prawie już lokatora bażanta. Lokatorki w postaci wstrętnych ropuch nie wymieniam, bo się z nimi nie koleguję . Pranie wisi na sznurkach, schnie błyskawicznie, dzieciaki szczęśliwe, my jeszcze bardziej. Piękne jest życie!!!!! (we własnym domu ). Pozdrawiam, życząc równie przyjemnych doznań przed, po, w czasie budowy i po przeprowadzce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts