jakub jankowski 31.03.2007 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Witam Wszystkich Wreszcie kończę stan 0 W fundament weszło 8 patelni piachu za 5200zł Koparka + 1700zł Hydraulik 2000zł + 1700zł materiały (najtańsza kanaliza jest w Żyrardowie) Nie miałem takiej kwoty w kosztorysie http://images20.fotosik.pl/183/4135b4d1739ac9c9.jpg' alt='4135b4d1739ac9c9.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom17 31.03.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Jakub, tego pana z zagęszczarką to przypilnuj, ja pokpiłem sprawę i teraz mam ściankę działową w powietrzu . Poprostu słabo zagęściłem w miejscu gdzie układałem kanalizę. Ja na piach przed chudziakiem położyłem folię budowłaną. Majster poradził nie jako hydroizolację ale żeby piach się nie mieszał z betonem i i woda z niego tak szybko nie odejdzie więc teoretycznie lepiej zwiąże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 31.03.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 jakub, Ty chyba jakiś pałac budujesz.... przyznaj się albo zdjęcia strzelasz obiektywem szerokokątnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom17 31.03.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 POTRZEBUJĘ WSPARCIA PSYCHICZNEGO. Półtora miesiąca temu miałem ofertę na styropian 209 pln myślałem ... myślałem ... i dziś było 268 CZuje się rozbity zdruzgotany przybity zderzony z pociągiem wykiwany przez los ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 31.03.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Tom współczuję to jakaś porażka!!! jakiego potrzebujesz styropianu i ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ~AS~ 31.03.2007 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 jakub, Ty chyba jakiś pałac budujesz.... przyznaj się albo zdjęcia strzelasz obiektywem szerokokątnym Na temat willi/pałacu/centrum handlowego (niepotrzebne skreślić) budowanego przez Jakuba było już tutaj wieeele spekulacji A zdjęcia są robione obiektywem normalnym, z pokładu helikoptera, którym asystent Jakuba przylatuje doglądać budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ~AS~ 31.03.2007 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Jakub, tego pana z zagęszczarką to przypilnuj, ja pokpiłem sprawę i teraz mam ściankę działową w powietrzu . Poprostu słabo zagęściłem w miejscu gdzie układałem kanalizę. Ja na piach przed chudziakiem położyłem folię budowłaną. Majster poradził nie jako hydroizolację ale żeby piach się nie mieszał z betonem i i woda z niego tak szybko nie odejdzie więc teoretycznie lepiej zwiąże. Cholera, a ja wogóle nie zagęszczałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ~AS~ 31.03.2007 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 AS może to zależy od pracownika oddziału bo ja miałem wkład własny w wysokości 40% i zostałem poinformowany że tylko rozliczenia po przedstawieniu faktur A może złapali już tylu klientów, że teraz prowadzą bardziej restrykcyjną politykę? Trudno powiedzieć. Pracownik oddziału raczej może niewiele. Wnioski w Millenium są "obrabiane" centralnie w departamencie kredytowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 01.04.2007 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Tom współczuję to jakaś porażka!!! jakiego potrzebujesz styropianu i ile? Tom a pytałeś w Kabexie? ja u nich płaciłam po 230 zabójcza kwota ale to platinum termoorganiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 01.04.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 jakub, Ty chyba jakiś pałac budujesz.... przyznaj się albo zdjęcia strzelasz obiektywem szerokokątnym Na temat willi/pałacu/centrum handlowego (niepotrzebne skreślić) budowanego przez Jakuba było już tutaj wieeele spekulacji A zdjęcia są robione obiektywem normalnym, z pokładu helikoptera, którym asystent Jakuba przylatuje doglądać budowę. Zdjęcie zrobiłem stojąc na moich paru bloczkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 01.04.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 To normalne w bankach... Ale ankieta jest nawet dla tych, co dopiero planują, więc śmiało To nie jest ma być wyrażanie Waszych opinii o danym banku, tylko tak informacyjno-statystycznie zlozylismy wnioski do 3 bankow profilaktycznie: mbank,deutsche,polbank umowe podpiszemy w tym ostatnim, ale powiem tak: wszedzie jest taki sam burdel, tacy sami niedouczeni pracownicy, gubia sie dokumenty, niektorzy doradcy po prostu klamia... taka ciekawostka rzeczoznawca z polbanku wycenil nasza dzialke na 20 tys pln !!! i to wlasnie ten blad, wzial cene z 2003 roku he he he my pewnie tez tam bedziemy brali. W którym oddziale bedziecie podpisywac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 01.04.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Witam Wszystkich Wreszcie kończę stan 0 W fundament weszło 8 patelni piachu za 5200zł Koparka + 1700zł Hydraulik 2000zł + 1700zł materiały (najtańsza kanaliza jest w Żyrardowie) Nie miałem takiej kwoty w kosztorysie ooo Cieeee a mi sie wydawało, że nasz dom będzie duzy, ale to jakas kryszynka bedzie przy Twoim:) pięknie idzie Ci budowa, a nam sie wszystko odwlekło do konca kwietnia. Może to i dobrze, poki co zbieramy materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogniowy 01.04.2007 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Fajnie niektórym , którzy już budują My stanęliśmy na kompletowaniu dokumentów do banku i wykonaniu operatu szacunkowego przez rzeczoznawcę. Prawdopodobnie do świąt skompletujemy dokumenty i złożymy wniosek do banku. A potem sie okaże. Zastanawiam się na jaka kwote ten operat powinien byćwykonany. Podobno nie może na wiele przekraczać kredytu, żeby bank nie upomniał się o wskazanie posiadanych środków własnych. Dodam że to będzie 100 % kredyt a robocizna własna. Ktoś ma z tym jakieś doświadczenie? Myśle żeby wartośc domu nie przekraczała kredytu o jakies 30 tyś. Oby nie przeszacować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DR 01.04.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 czeeeeja jak dostawałem kredyt, kosztorys musiałem mieć na 100% pokrycia kosztów budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogniowy 01.04.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 czeeee ja jak dostawałem kredyt, kosztorys musiałem mieć na 100% pokrycia kosztów budowy Pewnie, tylko kto uwierzy że za 175 tyś można zbudować dom?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 02.04.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Jakub, tego pana z zagęszczarką to przypilnuj, ja pokpiłem sprawę. Ja nie pokpiłem sprawy i nie używałem zagęszczarki...tylko woda i szlauh.... Lepszego sposobu nie ma... No ale nasz kolega, gigantoman musiałby pewnie zagrozić w skali aglomeracji poważnemu obniżeniu lustra wody!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 02.04.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Zdjęcie zrobiłem stojąc na moich paru bloczkach Te parę bloczków ta raptem 8 palet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 02.04.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Witam Wszystkich Wreszcie kończę stan 0 W fundament weszło 8 patelni piachu za 5200zł Koparka + 1700zł Hydraulik 2000zł + 1700zł materiały (najtańsza kanaliza jest w Żyrardowie) Nie miałem takiej kwoty w kosztorysie Zaraz zaraz...a gdzie betonik.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 02.04.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Pewnie, tylko kto uwierzy że za 175 tyś można zbudować dom?? Mafia Paliwowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ~AS~ 02.04.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Jakub, tego pana z zagęszczarką to przypilnuj, ja pokpiłem sprawę i teraz mam ściankę działową w powietrzu . Poprostu słabo zagęściłem w miejscu gdzie układałem kanalizę. Ja na piach przed chudziakiem położyłem folię budowłaną. Majster poradził nie jako hydroizolację ale żeby piach się nie mieszał z betonem i i woda z niego tak szybko nie odejdzie więc teoretycznie lepiej zwiąże. Cholera, a ja wogóle nie zagęszczałem... Ja nie pokpiłem sprawy i nie używałem zagęszczarki...tylko woda i szlauh.... Lepszego sposobu nie ma... W sumie racja. Trochę mnie tym uspokoiłeś, bo moje fundamenty się przez rok sezonowały, więc chyba wszystko powinno być ok. p.s. hehe, Hubert odrabia po weekendowe zaległości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts