wombaty2 05.04.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 a korzystajac ze jestesmy chwilowo przy glosie chcielismy zlozyc wszystkim zyczenia zdrowych, spokojnych, niebudowlanych Swiat Wielkanocnych Pozdrawiamy wombaty2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tuszka 05.04.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Na Sezamkowej niedaleko domu weselnego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom17 05.04.2007 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 to pewnie bedziemy sie sptykać w sklepie . Ja jeszcze nie wiem przy jakiej ulicy jest nasza działka ale umownie to ostatnia budowa na Bajecznej czyli ok 250m na PN od Gawla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogniowy 05.04.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Dokładnie właśnie mam również Żyrardów już to kiedyś pisałam dlatego tak wnikam bo u mnie jest inaczej....z pewnością złożyliście wniosek o docelowy bo nikt Wam nie powiedział, że jest rozgraniczenie, tak jak i mi,zaznaczyliście z pewnością we wniosku, że prąd do domku jeśli tak to znaczy, że docelowy. Czekałam na warunki dlugo i jak wnikliwie dopytałam się okazało, ze na warunki prowizoryczne czeka się krócej i o nie wystąpiłam z kolejnym wnioskiem. Dostałam je i tylko mam podpisać umowę, nic nie płacę za moc i robie sama..ale Wy macie jakoś dziwnie, pół na pół ja,k widzę bo i wasz elektryk w tym brał udział i ZE, nie wiem dlaczego i procedurę macie taką jak w docelowych To wszystko zalezy również jak wygląda sprawa z dostępnością do sieci a głównie moca transformatora. W moim przypadku miało byc czarodziejsko a wyszlo szybko i sprawnie. Może trochę drożej ale juz prąd jest a zaczęliśmy we 3 z sąsiadami temat na poczatku stycznia. Napisaliśmy wnioski o docelowe, ale ZE napisało w warunkach, że docelowe a do czasu powstania budynku budowlane. Załatwiał to jeden człowiek od kpoczatku do końca. W skrócie podam cenę : za wszystko bez praktycznie pilnowania - 3650 z czego opłata za 13 KW -1860, projekt 650 i Pan ELEKTRYK 1100. W tej ostatniej kwocie załatwienie wszystkiego i zamontowanie w skrzynce ( przyłącze kablowe) zabezpieczen i wyjscia na 400 i 230 z uziemieniem włącznie. Myślę że to nie tragiczna cena a tempo moim zdaniem ekspresowe. Od tygodnia skrzynka stoi z możliwoscią używania prądu. Oceńcie sami.Acha ZE Żyrardów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 05.04.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 To wszystko zalezy również jak wygląda sprawa z dostępnością do sieci a głównie moca transformatora. W moim przypadku miało byc czarodziejsko a wyszlo szybko i sprawnie. Może trochę drożej ale juz prąd jest a zaczęliśmy we 3 z sąsiadami temat na poczatku stycznia. Napisaliśmy wnioski o docelowe, ale ZE napisało w warunkach, że docelowe a do czasu powstania budynku budowlane. Załatwiał to jeden człowiek od kpoczatku do końca. W skrócie podam cenę : za wszystko bez praktycznie pilnowania - 3650 z czego opłata za 13 KW -1860, projekt 650 i Pan ELEKTRYK 1100. W tej ostatniej kwocie załatwienie wszystkiego i zamontowanie w skrzynce ( przyłącze kablowe) zabezpieczen i wyjscia na 400 i 230 z uziemieniem włącznie. Myślę że to nie tragiczna cena a tempo moim zdaniem ekspresowe. Od tygodnia skrzynka stoi z możliwoscią używania prądu. Oceńcie sami.Acha ZE Żyrardów. u nas cenowo podobnie, tylko za projekt troche drozej Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom17 05.04.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 "projekt wombaty! fajny projekt - mam bardzo podobny układ pomieszczeń niestety mam lukarny zamias okien dachowych = koszty ...przy tej ilości pomyśl o tych http://www.fakro.pl/htmli/21.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tuszka 05.04.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Dokładnie jest tam obok mały sklepik:))tom17 czy to jest tam niedaleko domu właściciela biura nieruchomości?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 05.04.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 To wszystko zalezy również jak wygląda sprawa z dostępnością do sieci a głównie moca transformatora. W moim przypadku miało byc czarodziejsko a wyszlo szybko i sprawnie. Może trochę drożej ale juz prąd jest a zaczęliśmy we 3 z sąsiadami temat na poczatku stycznia. Napisaliśmy wnioski o docelowe, ale ZE napisało w warunkach, że docelowe a do czasu powstania budynku budowlane. Załatwiał to jeden człowiek od kpoczatku do końca. W skrócie podam cenę : za wszystko bez praktycznie pilnowania - 3650 z czego opłata za 13 KW -1860, projekt 650 i Pan ELEKTRYK 1100. W tej ostatniej kwocie załatwienie wszystkiego i zamontowanie w skrzynce ( przyłącze kablowe) zabezpieczen i wyjscia na 400 i 230 z uziemieniem włącznie. Myślę że to nie tragiczna cena a tempo moim zdaniem ekspresowe. Od tygodnia skrzynka stoi z możliwoscią używania prądu. Oceńcie sami.Acha ZE Żyrardów. u nas cenowo podobnie, tylko za projekt troche drozej Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom17 05.04.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 poszło x2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom17 05.04.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Dokładnie jest tam obok mały sklepik:)) tom17 czy to jest tam niedaleko domu właściciela biura nieruchomości??no nie do gawla mam blizej - mój dom to taka stododał z ytonga z pokrytym papą dachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tuszka 05.04.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 wydawalo mi się, że on (ten od nieruchomości)właśnie na bajecznej mieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 05.04.2007 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Senser,mam zablokowane konto do ksiązki adresowej.kto mi je odblokuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DamianM 05.04.2007 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 WitamCzy ktoś z grupowiczów posiada wiedzę o cenach działek budowlanych w Książenicach?Z góry dziekuję za infromację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_jaw_ 05.04.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Witam Czy ktoś z grupowiczów posiada wiedzę o cenach działek budowlanych w Książenicach? Z góry dziekuję za infromację. Ceny są bardzo zróżnicowane. Od 50-60 PLN/m2 (nieuzbrojone, jakieś pół roku temu) do nawet 150 PLN/m2 (obecnie osiedle Agrirol). Tak więc każdy może znaleźć coś dla siebie Pozdrawiamy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 05.04.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 proszę mnie tu z prądem nie denerwować bo to żadne traumatyczne gdy sie czeka tylko 2 mies.. tyle to ja czekałam na same warunki... a na prąd czekam już ponad 2 lata...a moi sąsiedzi to nawet ponad 3 lata czekają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogniowy 06.04.2007 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 proszę mnie tu z prądem nie denerwować bo to żadne traumatyczne gdy sie czeka tylko 2 mies.. tyle to ja czekałam na same warunki... a na prąd czekam już ponad 2 lata...a moi sąsiedzi to nawet ponad 3 lata czekają... :) dobre..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekkacz 06.04.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Witajcie, Szukam działki w okolicy Grodziska (ew. Wycinki Osowski, Osowiec ). Jesli posiadacie jeszcze niepotrzebne Wam namiary na kogoś kto chce sprzedać - poprosze o info... pozdrawiam, Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 06.04.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 umowa kredytowa podpisana, dzialka wykarczowana i zabronowana mozemy sadzic ziemniaki kilka fotek: http://www.2bw.lap.pl/photos/index.html?contentFile=Building/Building_2007_03_28/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonQ 06.04.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 O widzę, że to poważna robota była. Dobrze, że wam się zeloni do drzew nie poprzypinali umowa kredytowa podpisana, dzialka wykarczowana i zabronowana mozemy sadzic ziemniaki kilka fotek: http://www.2bw.lap.pl/photos/index.html?contentFile=Building/Building_2007_03_28/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psed 06.04.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Witam, chciałabym dołączyć do Waszej grupy. Mamy działkę w Ruścu ( dzięki Gawłowi) i jak dobrze pójdzie zaczniemy budować w tym roku. To tak jak ja, witam wszystkich i mam nadzieję, że pomożecie przejśc przez te trudy. Działka w Kadach. Na razie w lutym złożyłem wnioski o warunki podłączenia mediów i zabudowania/zagospodarowania działki. Mam już na gaz i wodno-kanalizacyjne. Jak dotąd sam chodziłem, kupowałem mapki, składałem wnioski ale jak kupię projekt to będę szukał Waszej pomocy w dalszych działanich tzn. wskazania właściwych osób i firm, które pomogą uzyskać zgodę na budowę domu i przyłączy. Liczę na Was, Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts