DR 11.04.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 czeeee tamlinto jest racja ja jestem na stenie surowym otwartym dom parterowyhttp://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3090100&ProjID=498pęka 100 tyś dom 150 m2 i liczę że 350 tyś to cena ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DR 11.04.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 tom17w zależy jak i jakie materiały będziesz stosował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tuszka 12.04.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 tom17sami budujecie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom17 12.04.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 tom17 w zależy jak i jakie materiały będziesz stosował ytong, strop drewniany belkowy, blacha plannja regola, okna urzędowski galux oro, wełna DF35, reku... raczej nie najtańsze, ale zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom17 12.04.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 tom17 sami budujecie?? Raczej nie. Zatrudniłem murarza i sam byłem za pomocnika jak robilismy ławy, później zatrudniałem oddzielnie pomocnika i pomagałem kiedy mogłem. Dach robiła mi ekipa cieśli. Sam zamierzam ułożyć poszycie stropu drewnanego, ocieplić poddasze i zrobić instalację wentylacyjną wg projektu. W projekcie nie mam co a instalacja wodna jest bardzo prosta wiec tu moga pojawić się jakieś oszczędności. Kilka fotek jest tu http://foto.onet.pl/2fyjv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 12.04.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Ja wlasnie byłam w sklepie zamówic suporex który lada dzien przyjedzie i Kupiłam blaszak. No i od jutra start...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 12.04.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Ja wlasnie byłam w sklepie zamówic suporex który lada dzien przyjedzie i Kupiłam blaszak. No i od jutra start...... Ewa a ile płaciłaś za suporex i jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psed 12.04.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 tom17 - ten brak c.o. - nie boisz się że będziesz niewolnikiem swojego domu zimą ? Zero dłuższych wyjazdów w czasie sezonu grzewczego ? A może będzie awaryjne ogrzewanie elektryczne ? Odnośnie fotki Twojego domu - te nadproża to aby sytemowe czy będziesz jeszcze je ocieplał ? Napisz prosze jaki to ytong (szerokość i klasa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tuszka 12.04.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 tom17Byłam w weekend w Ruścu i chyba wiem już gdzie Twój domek stoi:)możesz mi polecić jakąś ekipę, studniarza itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 12.04.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Na razie cena suporexu 11 zł. ale jak dojedzie moze byc wiecej. szykuje sie na max 15 zł bo tyle jeszcze sie dać opłaca. Wiecej chyba nie i wówczas wezme porotherma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom17 12.04.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Tuszka, niestety nie mogę Ci polecić ekip bo murarza miałem tylko jednego a z cieśli nie jestem zadowolony. Studniarz Paluchowski jest w naszej książce. psed, ogrzewanie bedę miał elektryczne - nie centralne i nie ...rezerwowe ytonga mam 24 cm odm 500 w lipcu 2006 to był najtańszy bk na klej, wszystko bedę ocieplał styropianem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 12.04.2007 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 oj dawno mnie niebylo a tu ruch ze az milo do naszego podrecznika niemoge sie dostac kiedy mi zalezy i moge(w domu brak internetu) czekam na nowe haslo potrzebuje na ten przyslowioey gwalt, majstra do blachodachowki, oraz namiary na sklady gdzie sa normalne ludzie i umieja prefesjonalnie udzielic odpowiedzi ostatnio wycenil dach specjalista i okna dachowe , 3 x pytalam czy w oknach uwzglednil uszczelki i inne duperele- no tak, czy blacha i wszystkie dodatki sa uwzgldnione tak, tylko ze jak usiadlam do wyceny i dodalam sobie poszczegolne kwoty to wlos mi na glowie stanal, polowy materialow niema, i 2 pozycje PAN zapomnial dodac rozumiem ze szukal klienta na sile dzieki za umieszczenie na mapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tuszka 12.04.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 tom17- tylko, ze ja nie mam do niej dostepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psed 13.04.2007 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 tom17 - piszesz, że zrobisz ogrzewanie elektryczne i system wentylacyjny wg projektu - rozumiem, że z odzyskiem ciepła czyli jesteś bardzo uzależniony od prądu. Nie wiem jak było tej zimy w Ruśćcu ale w Kadach były przerwy w dostawie prądu. Na krótkie przerwy wystarczy ciepło zakumulowane w stropach i ścianach a co będzie w przypadku długiej przerwy ? Jeśli zaplanowałeś jeszcze kominek z wkładem to jesteś uratowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 13.04.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 tom17- tylko, ze ja nie mam do niej dostepu Bo musisz się tam zarejestrować...podając nicka z forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka 13.04.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Kochani,powiedzcie ile mogę w naszej okolicy zapłacić za metr podmurówki ogrodzeniowej. Materiał mój, dziś przychodzi murarz obejrzeć co jest do zrobienia, a ja nie mam żadnego odniesienia ile moge mu zapłacić za robotę.A może wiecie ile za wylanie ok. 20 m2 tarasu ze zbrojeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom17 13.04.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 psed zaplanowałem kominek (w samym środku domu) z grawitacyjnym dgp. Od prądu bedę uzależniony nie wiecęj (... a może nawet mniej bo bedę miał duży zasobnik cwu) niż inni bo żaden system co nie działa bez prądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom17 13.04.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Jolka, w zeszłym roku miałem takie ceny: siatka na słupkach materiał i robocizna 40 zł/mb, sama robocizna 15; siatka i słupki na podmurówce mat+rob 90 zł za mb. Może Ci to cos pomoże - ceny od gościa z Wycinek Osowskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tuszka 13.04.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 senser próbowałam, ale nie ma mnie na liście użytkowników, a przynajmnie do wczoraj jeszczce mnie nie było:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 13.04.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Potrzebuje namiary na sprawdzonego elktryka , hydraulika i parkieciarza...glazurnika...plisss pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts