mikopiko 17.04.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Szukam stępli 3m w troszkę większej ilości na już? bo my mamy ale dopiero zostaną zdjęte za jakieś 2 tyg, nie mają dokładnie 3m - 2,80 Pasuje kupuję w ciemno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 17.04.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Szukam stępli 3m w troszkę większej ilości na już? bo my mamy ale dopiero zostaną zdjęte za jakieś 2 tyg, nie mają dokładnie 3m - 2,80 Pasuje kupuję w ciemno... Przecież jest jeszcze jasno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 17.04.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Droga grupo - czy mozecie mnie wspomóc- głownie psychicznie? Dzis po wielkich bólach i prawie 3 tygodniowym zwlekaniu architek oddał nam zaadaptowany projekt, ale oto tylko kilka błedow ktore zrobil w naszym projekcie: przestawil nasze nazwiska: ja jestem Aga J-K, moj maz Janusz K, a Pan w czapke dmuchany, w berecik pluty wpisal: Janusz J i Agnieszka K-J i to w całym projekje!!! zapomniało sie biedaczkowi podniesc scianki kolankowej i scian parteru o jeden pustak mial powiekszyc garaz o drugie tyle i jeszcze 60-80 cm, powiekszyl tylko o drugie tyle miał zaprojektowac dwie bramy garazowe - zrobil jedna i mimo ze mu o tym przypominałam ostatnio mial zmienic wymiary okien, doprojektowac dodatkowe NIC!!! wykaz okien jest nie zmieniony, tam gdzie miał zamienić jedno okno na dwa oczywiscie tego nie zrobil. mial powiekszyc balkon i lukarne i podepszec go trzema słupkami - tylko zwiekszył wymiar balkonu, nie podparł go, nie powiekszył lukarny. nie zwiekszył wymiaru dachu i jeszcze duzo duzo innych, ze o takich drobiazgach jak pomylenie nr działek sasiadujacych czy wielkosci naszej działki nie wspomne. Co mi radzicie - ubić go od razu czy sie z nim procesowac? I czy ten schrzaniony projekt jeszcze mozna poprawic? jak on bedzie wygladał taki pokreslony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 17.04.2007 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Droga grupo - czy mozecie mnie wspomóc- głownie psychicznie? Dzis po wielkich bulach i prawie 3 tygodniowym zwlekaniu architek oddał nam zaadaptowany projekt, ale oto tylko kilka błedow ktore zrobil w naszym projekcie: przestawil nasze nazwiska: ja jestem Aga J-K, moj maz Janusz K, a Pan w czapke dmuchany, w berecik pluty wpisal: Janusz J i Agnieszka K-J i to w całym projekje!!! zapomniało sie biedaczkowi podniesc scianki kolankowej i scian parteru o jeden pustak mial powiekszyc garaz o drugie tyle i jeszcze 60-80 cm, powiekszyl tylko o drugie tyle miał zaprojektowac dwie bramy garazowe - zrobil jedna i mimo ze mu o tym przypominałam ostatnio mial zmienic wymiary okien, doprojektowac dodatkowe NIC!!! wykaz okien jest nie zmieniony, tam gdzie miał zamienić jedno okno na dwa oczywiscie tego nie zrobil. mial powiekszyc balkon i lukarne i podepszec go trzema słupkami - tylko zwiekszył wymiar balkonu, nie podparł go, nie powiekszył lukarny. nie zwiekszył wymiaru dachu i jeszcze duzo duzo innych, ze o takich drobiazgach jak pomylenie nr działek sasiadujacych czy wielkosci naszej działki nie wspomne. Co mi radzicie - ubić go od razu czy sie z nim procesowac? I czy ten schrzaniony projekt jeszcze mozna poprawic? jak on bedzie wygladał taki pokreslony jakiś najarany czy co? a zapłaciliście temu łobuzowi? powiedzcie mu ,że będzie się musiał zaprzyjaźnić z lakiernikiem samochodowym ze względu na .....ryski na lakierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 17.04.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 no na szczescie nie zapłaciliśmy! ale po przemysleniu chyba go jednak ubije, choc ryski na lakierze też są wielce kuszące.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 17.04.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Ale łobuz!! Straszny!! Jak tak mozna! Koszmar! To nawet projektanci sa tacy powaleni?!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamlin 17.04.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 wszystkie egzemplarze wam pomazał?Może na innych ktoś inny wam zrobi co chcecie...A może taniej i szybciej będzie znaleść taki projekt którego nie będzie trzeba tak drastycznie przerabiać? My szukaliśmy tego właściwego przez 8-9 miesięcy PozrawiamTamlin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 17.04.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 wszystkie egzemplarze wam pomazał? Może na innych ktoś inny wam zrobi co chcecie... A może taniej i szybciej będzie znaleść taki projekt którego nie będzie trzeba tak drastycznie przerabiać? My szukaliśmy tego właściwego przez 8-9 miesięcy Pozrawiam Tamlin ale te zmiany wcale nie sa drastyczne - sa to standardowe zmiany dopasowujace projekt do potrzeb. NORMALNY architekt dałby sobie z tym rade juz dawno, ale nie ten nasz. Sasiada jeszcze gorzej zaltwil jak sie okazało, bo klamal je złozyl o pozwolenie a nie zlozyl i mu wpieral ze juz ma pozwolenie:( wpisuje go niniejsyzm na czarna liste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamlin 17.04.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Wg mnie to zmiany bardzo drastyczne mające wpływ na konstrukcję, wygląd domu i wymagające dużo pracy architekta (powiększenie dachu to nie dorysowanie kilku kresek...), ale nie ważne jakie zmiany uważamy za drastyczne... fakt pozostaje faktem że facet jet niesolidny.. Cóż można dodać - masz pierwszą bolesna nauczkę. Budowanie to troche jak chodzenie po polu minowym można sie czasem zdziwić w co można wdepnąc dokonując niewłasciwych wyborów.. PozdrawiamTamlin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 17.04.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 A ja mam pytanie? Czy trzeba miec zgode biura projektowego odnośnie zmian w materiale do budowy domu? czy jak projekt sugeruje użycie porohermu to mozna użyć suporexu? Jak to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamlin 17.04.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 A ja mam pytanie? Czy trzeba miec zgode biura projektowego odnośnie zmian w materiale do budowy domu? czy jak projekt sugeruje użycie porohermu to mozna użyć suporexu? Jak to jest? Nie musisz mieć zgody na zmianę materiału. Choć w tym przypadku ja bym nie zmianiał. Z pewnością wymiary Twojego domu są podane pod porotherm i zmiana na materiał o innych wymiarach spowoduje koniecznośc docinania wybranego materiału - ale to nie Twoje zmartwienie tylko ekipy Tamlin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogniowy 17.04.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 A ja mam pytanie? Czy trzeba miec zgode biura projektowego odnośnie zmian w materiale do budowy domu? czy jak projekt sugeruje użycie porohermu to mozna użyć suporexu? Jak to jest? Zazwyczaj standardowo projektant dopuszcza zmiany w materiałach ściennych pod warunkiem, ze nowy materiał nie ma gorszych parametrów izolacji cieplnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asz 18.04.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 A ja mam pytanie? Czy trzeba miec zgode biura projektowego odnośnie zmian w materiale do budowy domu? czy jak projekt sugeruje użycie porohermu to mozna użyć suporexu? Jak to jest? Zazwyczaj standardowo projektant dopuszcza zmiany w materiałach ściennych pod warunkiem, ze nowy materiał nie ma gorszych parametrów izolacji cieplnej. Hej Raczej nie chodzi o parametry cieplne tylko konstrukcyjne (wytrzymałość). Tygrysek12 o ile się nie mylę to macie projekt z Archonu (ja też) Zerknij więc tutaj http://www.archon.pl/index.php?act=22&id=0&showq=7 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 18.04.2007 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 dziękuję...dokształcę się....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom17 18.04.2007 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Co jest garne??? w naszej książce jest kontakt do Eimunda od wylewek, ale jest tam podany zupełnie inny nr telefonu niz tu: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1316957#1316957 i są to inne osoby... czy to znaczy że jest na forum dwóch eimundów od wylewek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 18.04.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Własnie dzisiaj tesc kopał kibelek na działce.....no i na głebokosci 1m-1,5 stoi troszkę wody.....co to moze oznaczac? Czy nie bedzie tam jeziora :/ po obfitych deszczach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 18.04.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 a badanie geotechniczne robiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 18.04.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 geolog bedzie w sobotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 18.04.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Co jest garne??? w naszej książce jest kontakt do Eimunda od wylewek, ale jest tam podany zupełnie inny nr telefonu niz tu: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1316957#1316957 i są to inne osoby... czy to znaczy że jest na forum dwóch eimundów od wylewek? ten na stronie którą zacytowałeś jest na pewno aktualny tego Eimunda, czyli Marka polecam innego nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 19.04.2007 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Sąsiad znalazł gości od wylewek miksokretem za 12zł m2. Nie wiem czy to tanio czy drogo ale namiar zostawiam tu a nie w książce bo nie sprawdzony. tel 500 579 948 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts