Senser 09.05.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 tylko podejrzewam, że na dzień dzisiejszy dużo taniej się nie da... U mnie z materiałem wykonawcy, stan surowy otwarty (dach deskowany i papowany, bez dachówki) za metr wychodzi ok. 1150 PLN. Teraz to chyba trzeba się cieszyć, że się wykonawcę i materiał znalazło... Nie doczytałeś....tu chodzi o samą robotę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ~AS~ 09.05.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Pod jaki klucz? Chyba partyjny Pytałeś o stan surowy otwarty To nie ja pytałem o stan surowy a szukam kogoś do wybudowania domu pod Nadarzynem 140m2 pod klucz... więc myślałem, że o takim stanie piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 09.05.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 tylko podejrzewam, że na dzień dzisiejszy dużo taniej się nie da... U mnie z materiałem wykonawcy, stan surowy otwarty (dach deskowany i papowany, bez dachówki) za metr wychodzi ok. 1150 PLN. Teraz to chyba trzeba się cieszyć, że się wykonawcę i materiał znalazło... Nie doczytałeś....tu chodzi o samą robotę... Doczytałam, akurat ta część postu odnosiła się do słów szumszaka Surowym otwartym - cena 1100 do 1350zł za 1m2 powierzchni użytkowej - z materiałem firmy budowlanej (w zależności od standardu wykonania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fido__ 09.05.2007 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Z tą kostką, to ja też chętnie poznam szczegóły... Posłuchajcie, czy macie w okolicy jakiś sposób na tymczasowych pracowników fizycznych? Potrzebuję dwóch kolesi, żeby wyrzucili mi drewno z garażu. Pracy na pół dnia maksymalnie... Słyszałem coś o "targu niewolników" w piasecznie, ale nie znam szczegółów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szumszak 09.05.2007 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Na mój gust Bardzo drogo. Z pokryciem dachu czy bez? mi wyszła robocizna jakieś 165 zł/m2 z materiałami jakieś 770zł/m2 - U-220 a dachówka ceramiczna creatona Pozdrawiam Tamlin Tamlin: najważniejszye pytanie: kiedy budowaleś? Piszesz zapewne ostanie surowym zamkniętym.... Jeśli teraz, to nic, tylko zakładać firmę budowlaną - 250% marży - na mało czym dziś tak można zarobić... Czyli podsumowując: złodziejskie ceny powiadacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamlin 09.05.2007 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Tamlin: najważniejszye pytanie: kiedy budowaleś? Piszesz zapewne ostanie surowym zamkniętym.... Jeśli teraz, to nic, tylko zakładać firmę budowlaną - 250% marży - na mało czym dziś tak można zarobić... Czyli podsumowując: złodziejskie ceny powiadacie... budowałem w zesłym roku teraz wykańczam. pisałem o stanie surowym otwartym - bez okien i drzwi. Co do firmy budowlanej to nie takie proste... Najważniejsze to skąd wziąść fachowców do pracy bo klienów jest pełno więc koszą kase ci co mają ręce do pracy a i te ręce coraz więcej chcą zarabiać. J budowałem z naszymi "grupowymi" ekipami - Grzegorzem Kramkiem (murowanie i więźba) i Robertem Koprowskim (pokrycie dachu). Pierwszemu daję za solidność i fachowość 6+ a drugiemu za solidność 4- a fachowość 5. Co do cen to pierwszy miał bardzo atrakcyjne a drugi troche mniej Teraz ceny materiałów są kosmiczne więc kalkulacja inna... Ja płaciłem za u-220 2,6zł za tone cementu 410zł za bloczki coś około 2 zł za dachówkę jakieś 3,4 zł (creaton mangan barwiony w masie). A tak zmieniając temat to jakie teraz trzeba mieć dochody żeby myśleć o wzięciu kredytu na zakup działki i budowe domu np 180m2 na działce 1500m2 w promieniu 35 km od wawy? (przy średnim standardzie..) Ktoś ma wycene rzeczoznawcy i stara sie o kredyt? Jaka to na dziś kwota 700.000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 10.05.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 A tak zmieniając temat to jakie teraz trzeba mieć dochody żeby myśleć o wzięciu kredytu na zakup działki i budowe domu np 180m2 na działce 1500m2 w promieniu 35 km od wawy? (przy średnim standardzie..) Ktoś ma wycene rzeczoznawcy i stara sie o kredyt? Jaka to na dziś kwota 700.000? niewiele sie pomyliles, nasza dzialke i wartosc przyszla domu rzeczoznawca wycenil na 600 tys pln-wycena ze stycznia wiec teraz moze byc wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 10.05.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 u mnie robili wycene w marcu - 700 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 10.05.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 a u nas rok temu tylko 400 tys. chyba po budowie zrobię kolejną coby oprocentowanie utargować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamlin 10.05.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 niewiele sie pomyliles, nasza dzialke i wartosc przyszla domu rzeczoznawca wycenil na 600 tys pln-wycena ze stycznia wiec teraz moze byc wiecej A jakiej wielkości macie działkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DR 10.05.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 witam ja mam działkę 1800 m2 mogę się pochwalić dzisiaj zalałem strop weszło 23m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DR 10.05.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 ja mam wycenę z tamtego roku to działka wraz z domkiem 550 tyśdomek paterowy 153m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 10.05.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Czesc wam.....My dzis kupilismy troche stali i zastanawiamy sie nad stropem. Czy teriva czy lany.....A działke mamy 2150m. Wycenina na 215tys przez bank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 10.05.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 A może jakaś degustacja?? kostki chyba Ładna masz działke Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 10.05.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Chyba trochę "za ładną" jak dla mnie. 1500 by starczyło ...nawet 1200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 11.05.2007 04:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Dzieki bobo Ladna to ona dopiero bedzie. Na razie jest bardzo kochana... Nam zawsze marzyl sie ogrod z rozmachem, w ktorym i kawalek lasu i placyk zabaw dla dzieci i warzywniak i grill... na razie jest kawalek lasu, ale poczatek mamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogniowy 11.05.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 WitamPotrzebuję info kogo możecie polecić z gruzem na drogę w rozsądnych cenach. Najchetniej w okolicach Radziejowic, ale nie tylko...A tak na marginesie, zaczynamy w poniedziełek...14.05.2007. Wiekszość materiałów na stan surowy zamówiona, pozostała tylko ciężka praca:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 11.05.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Miałam się odezwać po podpisaniu aktu (...) Co prawda do budowy jeszcze daleka droga, ale jesteśmy w trakcie finalizowania zakupu działki w Ojrzanowie (gmina Żabia Wola). Z przyjemnością tu do was zaglądam już od jakiegoś czasu. Niniejszym witam się oficjalnie i licze na przyjęcie do szacownego grona. Daj znac, co u notariusza, czy wszystko w porzadku! Trzymam kciuki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j_aga 11.05.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Miałam się odezwać po podpisaniu aktu (...) Co prawda do budowy jeszcze daleka droga, ale jesteśmy w trakcie finalizowania zakupu działki w Ojrzanowie (gmina Żabia Wola). Z przyjemnością tu do was zaglądam już od jakiegoś czasu. Niniejszym witam się oficjalnie i licze na przyjęcie do szacownego grona. Daj znac, co u notariusza, czy wszystko w porzadku! Trzymam kciuki!!! Dzisiaj o 13 podpisujemy akt notarialny , więc chyba już nic się nie zmieni Ale się ciesz ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 11.05.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 niewiele sie pomyliles, nasza dzialke i wartosc przyszla domu rzeczoznawca wycenil na 600 tys pln-wycena ze stycznia wiec teraz moze byc wiecej A jakiej wielkości macie działkę? 1800 m2 Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts