gawel 15.05.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Melduję, że zrobiłem wylewki. - tzn zapłaciłem za nie;-). Wygląda to ok, dziś jadę je podlać. 140 m2 zajęło chłopakom od Eimundów 5 h goboty - bystrzy są. Aha i widziałem ...Gawła dawno tu nie zagladał więc donoszę: żyje, kosi(ł) trawę No ładnie kto mnie tu szpieguje . Widzialem oczywiście przez przypadek przez twoim domem jakeś expensive cars, pewno ludzi od wykończeniówki, ale pewno do tanich nie należą . Ale jesli wykonane prace mają być takie jak te samochody to na pewno warto . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 15.05.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Witam, Czy szanowni grupowicze moga mi podać namiary na tynkarzy, którzy mogą wykonać tynki cem-wap w Pruszkowie. Będę bardzo wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kisiel 15.05.2007 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Witam, Po raz kolejny się reaktywuję i jednocześnie pozdrawiam wszystkich szanownych Sąsiadów, tych bliższych i dalszych. Mimo że to trudny rok pod względem materiałów i wykonawców, ciągle mam ambitny plan wykończenia wszystkiego, czego nie udało mi się dokonać na etapie budowy. Miło widzieć, jak przybywa zarówno tych "budujących", jak i już "wybudowanych" w naszej okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 15.05.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 witam wszystkich nowych Grupowiczów:) macie może jakiś namiar na fachowców od klinkieru??byłabym wdzięczna za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 15.05.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 czescMy włąsnie dzis zamówilismy porotherma.......no i czekamy teraz na pozwolenie. Aleks a za tą gruchę to wychodzi dosc drogo. ciekawa jestem ile gruszek wchodzi w fundament....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamlin 15.05.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 czesc My włąsnie dzis zamówilismy porotherma.......no i czekamy teraz na pozwolenie. Aleks a za tą gruchę to wychodzi dosc drogo. ciekawa jestem ile gruszek wchodzi w fundament....... Oczywiście zależy jak duży masz dom i jaki rozkąłd pomieszczeń. Jeżeli pytasz o same ławy to myślę że przy typowych domach 3-4 gruchy Pozdrawiam Tamlin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alexs 15.05.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Witam, Po raz kolejny się reaktywuję i jednocześnie pozdrawiam wszystkich szanownych Sąsiadów, tych bliższych i dalszych. Mimo że to trudny rok pod względem materiałów i wykonawców, ciągle mam ambitny plan wykończenia wszystkiego, czego nie udało mi się dokonać na etapie budowy. Miło widzieć, jak przybywa zarówno tych "budujących", jak i już "wybudowanych" w naszej okolicy o wreszcie ktoś z Żelechowa, po sąsiedzku !!!Myślałam, ze nikogo tam nie ma prócz mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 15.05.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Mam pytanie. Czyprzedłuzenie ulgi budowlanej do 2012 roku znaczy, ze jesli rozpoczełam budowe w 2007 roku tez bede mogła odpisac sobie róznice w VAT ? Czy dotyczy tylko inwestycji rozpoczetych w latach wczesniejszych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 15.05.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 czesc My włąsnie dzis zamówilismy porotherma.......no i czekamy teraz na pozwolenie. Aleks a za tą gruchę to wychodzi dosc drogo. ciekawa jestem ile gruszek wchodzi w fundament....... Oczywiście zależy jak duży masz dom i jaki rozkąłd pomieszczeń. Jeżeli pytasz o same ławy to myślę że przy typowych domach 3-4 gruchy Pozdrawiam Tamlin Aleks podał cene za m3 - nie za "gruchę". Swoją drogą "gruchy" są różnej objętości. Najłatwiej policzyć: długość x szerokość x wysokość ław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alexs 15.05.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Aleks podał cene za m3 - nie za "gruchę". Swoją drogą "gruchy" są różnej objętości. Najłatwiej policzyć: długość x szerokość x wysokość ław no cena jest za m3 a w gruszce pewnie ok 5-6 m3, do mnie wejdzie ok 12 m3, bez szalowania, dom 10x11+ jedna ściana nośna wewnątrz przez cały budynek. A tak ogólnie to Alexs jest dziewczynką...Aleksandrą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 15.05.2007 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 A tak ogólnie to Alexs jest dziewczynką...Aleksandrą wybacz proszę no cena jest za m3 a w gruszce pewnie ok 5-6 m3, do mnie wejdzie ok 12 m3, bez szalowania, dom 10x11+ jedna ściana nośna wewnątrz przez cały budynek. Gruchy są i po 9m3. Natomiast moja uwaga była skierowana na objętości. Bo gdzieś tam w miedzyczasie padło że na dom wejdą 3-4 gruchy i ta cena 230PLN (jak podała sylvia1 za gruchę) - ot tak, mała uwaga żeby ktoś się nie przeliczył. Cena 230 jest za metr szescienny. Alexs: Napisałem zapytanie na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspe 16.05.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Czy ktoś wie jaka jest najlepsza izolacja pionowa ścian fundamentowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 16.05.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Ja nie wiem... Ale wrzasnales tak, ze mnie z letargu wybudzilo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bst 16.05.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Drodzy grupowicze - a znacie moze kogos kto w okolicy kopie studnie (nie wierci)?Sytuacja robi mi sie dramatyczna, bo glebinowej wody nie ma, a budowac samemu wodociagu dla 6 innych dzialek troche mi sie nie widzi...help! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom17 16.05.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 No ładnie kto mnie tu szpieguje . Widzialem oczywiście przez przypadek przez twoim domem jakeś expensive cars, pewno ludzi od wykończeniówki, ale pewno do tanich nie należą . Ale jesli wykonane prace mają być takie jak te samochody to na pewno warto . Cześć Piotrek, te expesive cars należą do niedawnych jeszcze pracowników Stoenu, ale ponieważ chcą je zmienić na lepsze porzucili etat dla własnj działalności... Jeden z nich to mój bardzo dobry znajomy i mam do niego pełne zaufanie że ze mnie nie zedrze kasy oraz że będzie dobrze zrobione. Powiedzaiłem że trzeba zrobić elektrykę wg projektu i nic więcej mnie nie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom17 16.05.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 ile za m2 zapłaciłeś i ile muszą schnąć bo jakiś harmonogram wakacji na budowie muszę sobie ułożyć? 14 + 2 za zbrojenie (ich włókna), po 24 h kazali dobrze podlać i przykryć folią malarską co dalej to nie wiem dopiero zapytam chodzić po tym można już po 24h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 16.05.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Drodzy grupowicze - a znacie moze kogos kto w okolicy kopie studnie (nie wierci)? Sytuacja robi mi sie dramatyczna, bo glebinowej wody nie ma, a budowac samemu wodociagu dla 6 innych dzialek troche mi sie nie widzi... help! Prosze bardzo p. Paluchowski tel. 502286560 lub 046-8560566 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 16.05.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 No ładnie kto mnie tu szpieguje . Widzialem oczywiście przez przypadek przez twoim domem jakeś expensive cars, pewno ludzi od wykończeniówki, ale pewno do tanich nie należą . Ale jesli wykonane prace mają być takie jak te samochody to na pewno warto . Cześć Piotrek, te expesive cars należą do niedawnych jeszcze pracowników Stoenu, ale ponieważ chcą je zmienić na lepsze porzucili etat dla własnj działalności... Jeden z nich to mój bardzo dobry znajomy i mam do niego pełne zaufanie że ze mnie nie zedrze kasy oraz że będzie dobrze zrobione. Powiedzaiłem że trzeba zrobić elektrykę wg projektu i nic więcej mnie nie interesuje. Trzeba zdecydowanie pomyśleć o zmianie profesji . musze się do Ciebie wybrac na rekonesans kiedyś jak będziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspe 16.05.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Drodzy grupowicze - a znacie moze kogos kto w okolicy kopie studnie (nie wierci)? DAJE NAMIARY NA GOŚCI KTÓRZY WIERCĄ STUDNIE 0604270445 022/7297683 0607392966 MOŻ ONI COŚ POMOGĄ SKĄD WIESZ JAK ZROBISZ STUDNIE KOPANĄ TO BĘDZIESZ MIAŁ WODĘ JAK MAJĄ SĄSIEDZI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 16.05.2007 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 A jeszcze raz, nie zobaczę że ktoś tu coś kiedyś cuś...jakiś tel poda!! A nie znajdę go w książce to łeeeeep poleci!! Jakby tak każdy wklepał dziennie nawet jeden tel to w tydzień już by była niezła baza!! A tak śierściuchy leniuchy tylko ble ble ble Senser, W dobie agentów,teczek i tak dalej... uprzejmie donoszę, że niektórzy to namiary podają w wątku.... zamiast wpisywać do bazy...(patrz wyżej) nie podam nazwisk ale Ci o których mówię wiedzą, że to o nich mowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts