Senser 17.05.2007 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 a co to jest CMA? C- Często M- Mafia A- Atakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 17.05.2007 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Czesc wam A ja jakos nie zauwazyłam na naszej ulicy i obok nas by ludzie mieli ochronę. Ale pewnie jak jeszcze kilka domów powstanie to sami sie zjawią. Pewnie same alarmy nie wystarczą w domku niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DR 17.05.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 witam czy macie namiary na szambo szczelne najlepiej na kompleksową usługę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 18.05.2007 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 CZY KTOŚ WIE JAKA JEST NAJLEPSZA IZOLACJA PIONOWA ŚCIAN FUNDAMENTOWYCH A będziesz je ocieplał styropianem? Jeśli tak to tylko na bazie kałczuku. Jeśli nie to może być każda lepikopodobna. Oj nie byłbym taki pewny czy to akurat dobra rada... Jeśli na styropian to raczej wyłącznie Dysperbit na bazie wody... Wszystko inne, kauczuk pewnie też może styro po prostu stopić... niekoniecznie tylko dysperbit. U nas jest izolbet S na bazie wody ale gęstsze od dysperbitu specjalnie do klejenia styropku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom17 18.05.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 ... taka mała uroczystość... to mój trzysetny post! ...czas kończyć budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 18.05.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 E tam czas konczyc budowe... Zasuwaj, zasuwaj, do elity Ci jeszcze troche brakuje! Nie starasz sie! A w ogole gratulacje z powodu 300-setnego postu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom17 18.05.2007 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 witam czy macie namiary na szambo szczelne najlepiej na kompleksową usługę ja po długich przemyśleniach zdecydowałem się na zbiornik z pcv 7000 l. Mam b. wysoki poziom wód a taki zbiornik jest w 100% szczelny. Dodatkowo przekonały mnie argumenty o łatwości montażu, demontazu, transportu, możliwości odsprzedaży lub po dokładnej dezynfekcji przerobienia na zbiornik na deszczówkę lub. Dobry zbiornik betonowy (nie taki gdzie dostawca każe sobie inwestorowi połaczyć elementy pianką lub klejem do glazury) będzie nie dużo tańszy od pcv. Właśnie negocjuję cenę http://www.eko-sum.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 18.05.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 niekoniecznie tylko dysperbit. U nas jest izolbet S na bazie wody ale gęstsze od dysperbitu specjalnie do klejenia styropku... Pewnie jest tego jeszcze więcej, ale warunek zawsze ten sam...na wodzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 18.05.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 ja po długich przemyśleniach zdecydowałem się na zbiornik z pcv 7000 l. Mam b. wysoki poziom wód a taki zbiornik jest w 100% szczelny. Dodatkowo przekonały mnie argumenty o łatwości montażu, demontazu, transportu, możliwości odsprzedaży lub po dokładnej dezynfekcji przerobienia na zbiornik na deszczówkę lub. Dobry zbiornik betonowy (nie taki gdzie dostawca każe sobie inwestorowi połaczyć elementy pianką lub klejem do glazury) będzie nie dużo tańszy od pcv. Właśnie negocjuję cenę http://www.eko-sum.pl W zasadzie to jest dobry pomysł...... Ale jest z tym jeden problem... Jak to zamocować, żeby przy wysokim poziomie wód gruntowych, przy pustym szambie, zbiornik nie zadziałał jak piłka plażowa w wodzie...po prostu żeby tego nie wysadziło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 18.05.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 do elity Ci jeszcze troche brakuje! Nie starasz sie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 18.05.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 poratujcie potrzebuje suche drewno max 2-3 m3 na wczoraj dajcie jakieś namiary na sprawdzone dostawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom17 18.05.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 E tam czas konczyc budowe... Zasuwaj, zasuwaj, do elity Ci jeszcze troche brakuje! Nie starasz sie! A w ogole gratulacje z powodu 300-setnego postu. Dzięki, staram się ... nie starać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom17 18.05.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 ja po długich przemyśleniach zdecydowałem się na zbiornik z pcv 7000 l. Mam b. wysoki poziom wód W zasadzie to jest dobry pomysł...... Ale jest z tym jeden problem... Jak to zamocować, żeby przy wysokim poziomie wód gruntowych, przy pustym szambie, zbiornik nie zadziałał jak piłka plażowa w wodzie...po prostu żeby tego nie wysadziło... Mam nadzieję że w błocie z piachu pokrytego warstwą gliny siły wyporu będą dużo mniejsze i nie będzie takiego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 18.05.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Mam nadzieję ż ew błocie z piachu pokrytego warstwą gliny siły wyporu beda dużo mniejsze i nie będzi takiego problemu. Radzę ci nie mieć takiej nadziei...siły wyporu są i to ogromne...wyobraź sobie taką "bańkę" w morzu...to ci może wyciągnąć w górę spokojnie kilkaset kg... A takie przypadki są znane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 18.05.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 CZY KTOŚ WIE JAKA JEST NAJLEPSZA IZOLACJA PIONOWA ŚCIAN FUNDAMENTOWYCH A będziesz je ocieplał styropianem? Jeśli tak to tylko na bazie kałczuku. Jeśli nie to może być każda lepikopodobna. Oj nie byłbym taki pewny czy to akurat dobra rada... Jeśli na styropian to raczej wyłącznie Dysperbit na bazie wody... Wszystko inne, kauczuk pewnie też może styro po prostu stopić... Właśnie roztwory kauczukowe, są na bazie wody. Ja stosowałem najpierw lepik na zimno, a potem z tego powodu mieszankę kauczukową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 18.05.2007 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Ja stosowałem najpierw lepik na zimno, a potem z tego powodu mieszankę kauczukową. + sałatka z tuńczyka i frytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 19.05.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Witajcie Cos nasze forum szwankowałao osatnio. Mam pytanko. Czy ktos sie orientuje czy w naszej okolicy mozna kupic bloczki fundamentowe taniej niz 3,4 zł za sztuke? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 19.05.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 A ja się pochalę, a co Dziś ekipa skończyła stan zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 19.05.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Penny gratuluję i zazdroszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asz 19.05.2007 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Z kronikarskiego obowiązku... Ci którzy byli, wiedzą że było OK, ci których nie było - szkoda że Was tam nie było Spotkanie Muratora jak zwykle udane. Ja z moimi Paniami kontynuowałem (właśnie wróciłem) spotkanie u Jajcka - też było super. Podziękowania dla Jajcków za wystawne przyjęcie i pozdrowienia dla wszytkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts