asiaf1 23.05.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Witajcie, Wiem, że dużo ludzi buduje na "pożyczonym" prądzie, ale mam pytanie co zrobić gdy do najbliższego sąsiada jest ponad 300m? Czy to nie za daleko? a może wypożyczyć agregat lub kupić? Kto z was tak budował / buduje?. Wcześniej pisałam o ZEWT i potrzebnych tam dokumentach i faktycznie okazało się że plan zagosp. był potrzebny + mapka oraz mapa 1000, którą poradziliście żeby zrobić samemu. Wzięłam mapę sytuacyjną, którą miałam od sprzedających, dorysowałam brakujący kawałek drogi wraz ze słupami , ale Pani powiedziała, że to mapka służąca do sprzedaży a nie sytuacyjna (? pokazałam miłej Pani, że mapka nazywa się "Sytuacyjna" skala 1:1000i ze widnieją na niej najbliższe słupy, a poza tym, że przecież rozmieszczenie słupów to oni maja u siebie i to bardzo dokładne. Po czym mapka została przyjęta. To było 30-go kwietnia, wczoraj dzwoniłam do ZEWT, czy umowa jest i jaki termin realizacji. Kolejna miła Pani poinformowała mnie że owszem jest, czas oczekiwania 1,5 roku, ale nie mogą wysłać jeszcze umowy gdyż jest to dla nich baaaardzo droga inwestycja i dyrekcja w Warszawie musi umowę jeszcze podpisać. Mam nadzieję, że to tylko kwestia podpisu i nikt tego nie zakwestionuje. Czyli prąd z głowy(?) a w sobotę czeka nas rozmowa z murarzem. Jak cena, termin, umowa itp. .... mam do was pytanie czy podpisywaliście umowę przedwstępna z murarzem? czy od razu kompletną z terminami robót, obowiązkami i wynagrodzeniem? ponieważ w dzisiejszych czasach trzeba sobie "zaklepać" ekipę z wyprzedzeniem chcemy zapłacić zadatek i myślimy że wstępną umowę określającą kto, co i komu, oraz zadatek wystarczy, w przyszłym roku przed rozpoczęciem budowy już konkrety? życzę wszystkim miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 23.05.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Witam....... Dzis dzwoniłam do kilku betoniarni w okolicy. Cuda na kiju!!! Bloczki fundamentowe za jedyne 4 zł netto. Chyba w budokruszu. W kolejnym 4,5 netto. Co to sie porobiło. Zdecydowałam sie na zamówienie u Pana z Radomia...chyba sie zwie budowa2007. Ma najtaniej. My przez Kaste kupowalismy wlasnie z Radomia i strasznie marne byly - duzo polamanych i majster narzekał. Podobno w Kasobie dobre sa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 23.05.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Kolejna miła Pani poinformowała mnie że owszem jest, czas oczekiwania 1,5 roku, ale nie mogą wysłać jeszcze umowy gdyż jest to dla nich baaaardzo droga inwestycja i dyrekcja w Warszawie musi umowę jeszcze podpisać. Generalnie to u nich nie ma "tanich" inwestycji...co by to nie było, gdzie by to nie było to zawsze będzie "droga inwestycja". A kobity obsługujące w ZEWT to płacz mają już automatycznie zaprogramowany...kwestia wciśćnięcia odpowiedniego przycisku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 23.05.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Witajcie, Wiem, że dużo ludzi buduje na "pożyczonym" prądzie, ale mam pytanie co zrobić gdy do najbliższego sąsiada jest ponad 300m? Czy to nie za daleko? a może wypożyczyć agregat lub kupić? Kto z was tak budował / buduje?. zgłaszam się ja -zbududowałam, wykańczam i generalnie na zasadzie fruwa.. gada a co full serwis ale od razu ostrzegam budowa na agregacie to 2x więcej nerówów niż na prądzie ale czasem inaczej sie nie da... polecam http://www.toptech.pl/ agregaty jak agregaty ale serwis i opieka posprzedazna jest ok mam do was pytanie czy podpisywaliście umowę przedwstępna z murarzem? czy od razu kompletną z terminami robót, obowiązkami i wynagrodzeniem? podpisywaliscie kompletną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 23.05.2007 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Czesc. Aga i Janusz my kupujemy przez inna firme. Nazywa sie DOMI. Pan przewozi cegły bez palet i zrzuca na działóce wywrotką. Pytalismy sie czy aby nie połamią sie a on mówi ze gwarantuje ze nie. To sie jakos fachowo nazywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 23.05.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Witamy forumowiczów grupy nadarzyńsko-grodziskiej Chyba nadszedł już czas na oficjalne powitanie Jesteśmy szczęśliwymi właścicielami działeczki w Młochowie. Lada chwila (mam nadzieje) ruszymy z budową naszego wymarzonego domku. Będzie on malutki - 120m, ale jak dla nas jest idealnie. Budujemy APS 126 z Archi-Projektu Na chwilie obecną czekamy na pozwolenie na budowe.... Ale już bliżej niż dalej Pozdrawiamy serdecznie Aga i Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaf1 23.05.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 23.05.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Witaj Aga&Piotr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DR 23.05.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 witam nowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 24.05.2007 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Jesteśmy szczęśliwymi właścicielami działeczki w Młochowie. No tak fajne okolice... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ~AS~ 24.05.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Jesteśmy szczęśliwymi właścicielami działeczki w Młochowie. A gdzie konkretnie?? Znam te okolice.... Gdzieś przy trasie z Rozalina?? są już na Twojej mapie, zobacz sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 24.05.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Ale o co ci chodzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ~AS~ 24.05.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Ale o co ci chodzi?? Nie wiadomo, sabotaż jakiś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 24.05.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Witamy forumowiczów grupy nadarzyńsko-grodziskiej Chyba nadszedł już czas na oficjalne powitanie Pozdrawiamy serdecznie Aga i Piotr Witam imieniczkę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 24.05.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Ale o co ci chodzi?? Nie wiadomo, sabotaż jakiś Chodzi o to, że STRASZNIE nas dużo już w okolicy:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 24.05.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Czy pod chudziak potrzebuje styropian? chyba nie... piasek, kanalizacia i na do leje sie beton - dobrze pamietam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 24.05.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 24.05.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 24.05.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 dobrze powiem jak mawia ma córka DUJE DUJE:) znaczy dziekuje dziekuje bardzo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 24.05.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 przepraszam za podwójne pisanie.odnosząc się do tekstu asiaf1puszcze wam namiar na elektryka obsługującego tutejsze rejony. tez miałem "jazdy" z ZE. Gość moze da rade sprawe pchnąć.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts