konmak 25.05.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 witam ciekawe czy udało mi sie trafić na właściwą grupę, ludzi dobrych, ludzi prawych, chętnych do pomocy, rady itd. wiem, wiem tak to tylko w Erze miejsce budowy - Strzeniówka/Kanie wielkość - 170 m2 + garaż stan osobowy: żona + 7 miesięczny terrorysta wpuścicie mnie do swego grona? gumiaki sobie kupie, rękawy zakasam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 25.05.2007 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Ojojoj ale nam sie z dnia na dzien "rodzinka" powieksza Witam wszystkich. Co do badan geologicznych grunti to potrzebne jesli taki jest wymóg. My tez mielismy obowiazek je zrobic bo ziemia klasy "beznadziejnej". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wookasch 25.05.2007 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Ja tak w temacie szamb - pochwalcie się ile płaciliście ?Bo szczerze mówiąc mam dwie oferty na szamba 10m3 (jedną 3600 drugą 4800 - druga z wykopem) i nie bardzo wiem, jaka mniej więcej cena jest realna (bo różnica znaczna, sam wykop nie kosztuje raczej 1200 PLN). pzdrWookasch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konmak 25.05.2007 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 witam poszukuje dobrego kierownika budowy, który nie będzie na niej tylko w momentach strategicznych ale będzie jej częstym gościem. Możecie kogoś polecić z czystym sumieniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 25.05.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 konmak, witaj jestem chyba Twoją najbliższą sąsiadką Łukasz, dowiedz się co wchodzi w zakres prac i wyposażenia szamba;) w cenie mojego była np szybkozłączka i kabel z czujnikiem objętości, odpowietrzenie z daszkiem pozdrawiam wszystkich nowych Grupowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 26.05.2007 04:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 czy ktoś budował z ekipą pana Tomasza Wojtczaka z Zaborowa/ proszę o opinie i komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 26.05.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 WitajcieA ja własnie wracam z działki gdzie nie ma cienia i nie mozna wytrzymać. Wreszcie ogrodzona i na szczescie inaczej wygląda (nie jest taka wielka). Teraz zbieramy materiałki (stal juz jest, cegły w przyszłym tygodniu, bloczki na początku czerwca) i czaemy na pozwolenie. Mam nadzieje ze upały nieco zmaleją bo w taką pogodę to masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogniowy 26.05.2007 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Witajcie A ja własnie wracam z działki gdzie nie ma cienia i nie mozna wytrzymać. Wreszcie ogrodzona i na szczescie inaczej wygląda (nie jest taka wielka). Teraz zbieramy materiałki (stal juz jest, cegły w przyszłym tygodniu, bloczki na początku czerwca) i czaemy na pozwolenie. Mam nadzieje ze upały nieco zmaleją bo w taką pogodę to masakra Witam Ja mam dzien odpoczynku, sąsiad podlewa ławy, uwinąłem się z nimi jak na razie sam w 6 dni i wczoraj rano zostały zalane, w szalunkach i folii. W między czasie zrobiono mi (utwardzono gruzem) 100 m drogi, Pan Paluchowski wykręcił studnię (woda na razie nadaje się do picia, ale bez badań) i w poniedziałek zaczynamy z pomocnikiem szalować fundamenty cobyt przed Bożym Ciałem je zalać. Na razie wszystko z harmonogramem idzie, dużo zamówione ( klocki styropianowe, więźba w Eradze i dach w Dachluksie ) i zapłacone, więc nie powinno być problemu z realizacją. Oby tylko siły starczyło i pogoda była przychylna. Trzymajcie kciuki i pozdrawiam. Odezwe się za jakies 2 tygodnie a na wizytację zapraszam osobiście (zawsze zimne piwko w lodówce jest). Acha, poza tym mieszkam na polu w Żuku dostosowanym do budowy, mam szopke z lodówka i prysznicem i jest wioskowy high life. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DR 26.05.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 wookaschjak bedziesz wiedział soć o tym szambie więcej to pochwal się ja ruszam w poniedziałek w dwa miejsca to też coś będe wiedział więcej o kosztach szamba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wookasch 26.05.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 wookasch jak bedziesz wiedział soć o tym szambie więcej to pochwal się ja ruszam w poniedziałek w dwa miejsca to też coś będe wiedział więcej o kosztach szamba OK, jak na razie to przedzwonię jeszcze raz do człowieka z namiaru Izy i umówię się na wizytę - jakoś chyba najrozsądniej mi się z nim rozmawiało. Aha, dodam tylko, że dostałem 3 ofertę - 5400 PLN bez wykopu Nie rozumiem tak dużych rozbieżności... Iza - oczywiście dokładnie się dopytam, co kto robi, ale to i tak są znaczne różnice. pozdr. Wookasch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rysiu 27.05.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Cześć, Dawno nie zaglądałem na forum, widzę sporo nowych budujących, to dobrze. Ja kończe juz naprawde, za dwa tygodnie przeprowadzka!!! Ciesze sie ogromnie, wreszcie zwieńczenie wysiłków.Na stronie grupy dodałem parę wpisów, głównie generalnych wykonawców. Senser, ASZ, brakuje mi takiej kategorii, więc wrzuciłem w "Inne" Pozdrówki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaf1 27.05.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Cześć, Dawno nie zaglądałem na forum, widzę sporo nowych budujących, to dobrze. Ja kończe juz naprawde, za dwa tygodnie przeprowadzka!!! Ciesze sie ogromnie, wreszcie zwieńczenie wysiłków. Wow!!!! przeprowadzka do własnego domu, to musi byc COŚ A my wczoraj podpisalismy umowę z murarzem na stan surowy otwarty. Ma swoja ekipe i sprzęt (betoniarkę, rusztowanie, itp). Fundamenty kopią ręcznie bo Pan powiedział zę koparką jest niedokladnie. Koszt robocizny 30 tyś. domek dla przypomnienia zalączam: http://www.archipelag.pl/projekty-domow/aga/?Kind=1&Name=aga http://www.archipelag.pl/files/Project/4o9qju205re2su/view_pfk34ee05re4g4_size1.jpg Chyba czas umiejscowić się na mapce grupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rysiu 27.05.2007 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 A BTW: Znajomi poszukują intensywnie działki w naszym rejonie. Czy może ktos z Was wie gdzie / kto może miec do sprzedaży coś sensownego? Może obok Was lub w pobliżu. Albo może wiecie, że ktoś może wiedzieć.... Będę wdzięczny za wszelkie info... Pozdrówki dla budujących!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 28.05.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Tak, w ksiązce istnie, ale chyba nie wszyscy przeglądający forum tam zagladają, jeśli jednak umieszczanie tu tego komunikatu było niestosowne to przepraszamy Może niestosowne to nie koniecznie ale...tą książke czytają i tworzą niemalże wyłącznie użytkownicy tego forum tak to zostało właśnie pomyślane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 28.05.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Witam ponownie, dawno mnie tu niestety nie było (budowa domu mnie wykańcza). Obecnie nadrabiam zaległości w czytaniu Grupy (jeszcze tylko ok. 26 stron do przeczytania ). Muszę przyznać, że pomysł z książką Grupy przypadł mi do gustu - brawo dla pomysłodawców. Będę się starał uzupełniać. No baaaaa No i jeszcze jedno - Senser - można się dorysować na mapie ?? Zaraz zaraz...gdzieś mi się posiał CKM....(chodzi o ciężki karabin maszynowy ) Bo za coś takiego powinni strzelać A co jest napisane w naszej książeczce?? Gdzie i co mam wpisać...jeden mejl a już byłbyś wpisany jak i 3 innych użytkowników, których właśnie za pomocą tej procedury naniosłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 28.05.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 BTW co to są "klimary" ? Czepiać się nie czepiam...jedynie porządku pilnuje Jego zachowanie w dłuższej perspektywie tylko nam pomoże Klimary?? Nie wiesz?? Jest to odmiana ośmiornicy żyjącej w zachodniej Virgini...przeniosła się tam z Dakoty podczas wojny secesyjnej... Washington bardzo ją cenił za walory smakowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 28.05.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 stan osobowy: żona + 7 miesięczny terrorysta Tacy są najgorsi.. Al Kajda czerpie z nich inspiracje.. Mój kumpel mieszka właśnie w Strzeniówce...nie wiem czy dokładnie pamiętam ulicę ale chyba Ołówkowa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 28.05.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 z czujnikiem objętości Swoją drogą ciekawa rzecz... Ja z niej w zasadzie zrezygnowałem...zawsze się zastanawiałem...ile tak sprzyjających warunkach coś takiego pożyje?? Z własnych doświadczeń mam już lepsze wskaźniki pełnego szamba Zresztą zawsze można to wyczytać z wodomierza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 28.05.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Witajcie A ja własnie wracam z działki gdzie nie ma cienia i nie mozna wytrzymać. Skąd ja to znam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 28.05.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Ja mam dzien odpoczynku, sąsiad podlewa ławy, uwinąłem się z nimi jak na razie sam w 6 dni i wczoraj rano zostały zalane, w szalunkach i folii. W między czasie zrobiono mi (utwardzono gruzem) 100 m drogi, Pan Paluchowski wykręcił studnię (woda na razie nadaje się do picia, ale bez badań) i w poniedziałek zaczynamy z pomocnikiem szalować fundamenty cobyt przed Bożym Ciałem je zalać. Na razie wszystko z harmonogramem idzie, dużo zamówione ( klocki styropianowe, więźba w Eradze i dach w Dachluksie ) i zapłacone, więc nie powinno być problemu z realizacją. Oby tylko siły starczyło i pogoda była przychylna. Trzymajcie kciuki i pozdrawiam. Odezwe się za jakies 2 tygodnie a na wizytację zapraszam osobiście (zawsze zimne piwko w lodówce jest). Acha, poza tym mieszkam na polu w Żuku dostosowanym do budowy, mam szopke z lodówka i prysznicem i jest wioskowy high life. Polecam. No to za te dwa tygodnie nie wiem czy się będzie ci chciało dogrzebać do tego postu... Ale nie wiem czy się nie pomylisz z tym czekaniem z rozkopanymi fundamentami tyle czasu...Faktycznie, że jest sucho i raczej tak zostanie...gorzej z burzami... Pisałeś też coś o Żuku...dziwię ci się że budujesz ten dom...masz już takie zajebiste warunki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts