Senser 30.05.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Prosze nie piszcie juz o tych cenach, bo zwariuję. W sumie to żaden stres... Teraz dają kredyty na nawet 50 lat...można zadłużać swoje dzieci.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 30.05.2007 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Czesc Wam Senser..pocieszające Ze kredyt spłacą nasze dzieci w wieku 50 lat .....ja wolałabym nie. Aleznam takich co sie na taki długi kredyt szykują i czasem nie ma wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DR 30.05.2007 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 witam kredyt na 50 lat to samobujstwo/ a może zatem pobudowaś troszkę mniejszy ten domeczek/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 30.05.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 cos ostatnio nie moge dostac sie na forum, w ciagu dnia, mam komunikat,ze trwa przerwa techniczna, czy ktos tez tak ma? czy jednak jestem blondynką to ja też blondynka ...to my tez blondyni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 31.05.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 cos ostatnio nie moge dostac sie na forum, w ciagu dnia, mam komunikat,ze trwa przerwa techniczna, czy ktos tez tak ma? czy jednak jestem blondynką to ja też blondynka ...to my tez blondyni... to w dobrej okolicy sie buduję, sami swoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 31.05.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 to w dobrej okolicy sie buduję, sami swoi Boże i wy wszyscy macie prawo jazdy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaf1 31.05.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 asiaf1 - chyba będziemy budować się równolegle. Ja od 14 lutego czekam na decyzję o warunkach zabudowy i zagospodarowania. Ma być w czerwcu. W tym czasie dostałem już warunki podłączenia wodno-kan. i gazu. Chciałbym zbudować D08b Przestronny wariant III ale czekam z zakupem tego projektu na decyzję jak wyżej. Plan mam taki jak opisał Wookasch. Pozdrawiam, Paweł. Witaj, domek bardzo ładny i przestronny. A byliście w Urzucie, w Wiosce Budowlanej? Podobno tam stoi..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psed 31.05.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Oczywiście i to wielokrotnie. Niestety jest to chyba jedyny niedokończony tam domek. Stan surowy zamknięty, wieniec ścian wewnętrznych niedokończony, brak stropu, chodzi się po gruncie. Lepiej wygląda z zewnątrz, gdyż wszystko na zewnątrz i wokół domu jest zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 31.05.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 to w dobrej okolicy sie buduję, sami swoi Boże i wy wszyscy macie prawo jazdy?? Senser strzeż sie... Twoje dni sa policzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 31.05.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Strzeż się??Nie mam szans!!Chyba, że zejdę do podziemia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 31.05.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Dziękujemy za rady, jak wyrobimy się z papierologia to moze zaczniemy. Wszystko zalezy od pozwolenia. Papierologia również przede mną. Na szczęście działkę kupiliśmy z warunkami zabudowy. Wystarczyło je przepisać. Teraz jesteśmy na etapie mapki geodezyjnej. Będzie gotowa za miesiąc, teraz jej sporządzenie trwa ponoć tyle czasu. Podobnie jak Wy wszyscy wałkujemy projekt domu. Co prawda jak ma wyglądać nasz przyszły dom wiemy od dłuższego czasu, ale dopiero mając działkę, można przymierzyć się do projektu na serio. Po przejrzeniu setek projektów w necie, z pomocną dłonią przyszedł nasz syn (13 lat). Sam zaczął wertować projekty, załatwił jakiś niedrogi program do projektowania i stworzył dzieło, o jakim właśnie marzyliśmy. Teraz szukamy architekta, który to wszystko zweryfikuje, policzy, poprawi i narysuje. Szukamy kogoś kto podjąłby się tego zadania, na sobotę umówieni jesteśmy z jakąś Pania w Brwinowie. Ciekawe co ona na to powie i jaką sobie zaśpiewa cenę? Jeżeli nic z nią nie wypali, zaatakujemy książkę adresową grupy. Jeżeli ktoś ma rzetelnych architektów i jeszcze nie umieścił ich w książce, niech zrobi to jak najszybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 31.05.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 na sobotę umówieni jesteśmy z jakąś Pania w Brwinowie Oj chyba znam tą panią... Zapomniałem jej nazwiska....ale czy chodzi o firmę BUBA?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 31.05.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Znam jej nazwisko i adres, nie znam nazwy firmy. Polecił nam ją nasz przyszły kierownik budowy. A firma BUBA jest godna polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspe 01.06.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 czy ktoś ma namiary na producenta stropu teriva i pustaków keramzytowychchodzi mi o soldnego producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alexs 01.06.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Mili Państwo!komu potrzeba drewna ok 10 m3 to zapisać się u mnie bo zamawiam ze Starachowic w cenie 650 m3 i będzie po prostu szybciej jak się pełny transport zamówi, moje 10 m3 to niestety tylko pół auta więc może ktoś chętny z naszych stron? Transport gratis oczywiście płacimy tylko za drewno,pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 01.06.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 czy ktoś ma namiary na producenta stropu teriva i pustaków keramzytowych chodzi mi o soldnego producenta W Mszczonowie masz całą fabrykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 01.06.2007 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Hejka Nam własnie dzis wwożą na działke porotherm. okazało sie ze TIr nie wjedzie w uliczke wiec wózek musi pomykac 200m z paletką. Nie wiecie ile kosztuje godzina pracy wózka? Bo na poczatek sie umawialismy od palety ale miało byc blisko. teraz pewnie policzy za godzine ..no cóż ale ze wszystkim sie trzeba liczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 01.06.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Mam jeszcze jeden dylemAT. Własnie przeczyta łam: Obecnie obowiązujące zasady zwrotu części wydatków na materiały budowlane wygasną z końcem 2007 r. Chodzi o zwrot różnicy między stawkami VAT 7 proc. i 22 proc. za materiały kupione od 1 maja 2004 r. do 31 grudnia 2007 r., na które po 1 maja 2004 r. podatek ten wzrósł z 7 do 22 proc. Ze zwrotu korzystają obecnie osoby budujące domy tzw. systemem gospodarczym, czyli we własnym zakresie. Czy to dotyczy tych co zaczeli budowę w 2006 roku? Czy także tych co rozpoczeli w 2007? Korzystacie z tej ulgi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 02.06.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Witam po dłuższej przerwie.Odnośnie kostki granitowej w Strzegomiu nie robi znaczenia ilość. Więc każdy musi kupić sam.Kupiłem 25t po 220zł grubą i 240zł małą.SZUKAM BELKI 1 SZTUKI TERIVY 230m.Może komuś została chętnie odkupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 02.06.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Witam po dłuższej przerwie. Odnośnie kostki granitowej w Strzegomiu nie robi znaczenia ilość. Więc każdy musi kupić sam.Kupiłem 25t po 220zł grubą i 240zł małą. SZUKAM BELKI 1 SZTUKI TERIVY 230m.Może komuś została chętnie odkupię ale to już z transportem? czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts