Aga_i_Janusz 29.06.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Dobrze by było (dla lepszej sprawności lodówki) wymontować z niej sprężarkę i postawić w odosobnionym miejscu...ponoć w takich warunkach spada zapotrzebowanie na energię nawet o 50% a takie warunki może spełnić tylko sypialnia!! Zdecydowanie polecam. Jedyna wada to, że trzeba zaopatrzeć się w rozgałęźiacz...bo musi równolegle funkcjonować frytkownica o której faktycznie mi się zapomniało... Jeszcze wczoraj miałam wątpliwości, ale teraz jestem już pewne - Ty Hubercik się chyba przegrzałes w te upały i klepeczki w główce Ci się pomieszały ale nic sie nie martw, teraz chłodniej jest, więc jest dla Ciebie nadzieja ps. boszesz mniej mnie w opiece, bo on mi tego nie popuści tak łatwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 29.06.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 U mnie całość prac (poza GWC) wykonała mała firma A.Godlewski z Grodziska Maz. Lili Lili podaj jakis namiar na tego człowieka prosze - AS jak sie tworzy nowe kategorie w ksiazce? moze mozna to już tak wpisac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 29.06.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Teraz mam kolejny zgryz - CO NA DACH?Dachówka ceramiczna czy betonowa? Zalety ceramicznej chyba wszystkim sa znane, a co z betonową? Czy ktos ma ja na dachu lub planuje takową położyc? Jutro jade wybierać i nie wiem nawet czego szukać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_wujek 29.06.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Witam wszystkich.Poszukuję sprawdzonego architekta do wykonania adaptacji projektu.Najchętniej z Milanówka lub Grodziska. Czy ktoś na forum może polecić taką osobę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 29.06.2007 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 AS jak sie tworzy nowe kategorie w ksiazce? moze mozna to już tak wpisac? Z tego co wiem, to nie można. Wpisz swoje GWC obok Agencji Towarzyskiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 29.06.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 AS jak sie tworzy nowe kategorie w ksiazce? moze mozna to już tak wpisac? Z tego co wiem, to nie można. Wpisz swoje GWC obok Agencji Towarzyskiej... A to jest widoczne dla wszystkich uzytkownikow ksiazki adresowej??? myslałam ze tylko na wybranych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 30.06.2007 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Witam wszystkich Wreszcie złozylismy projekt i teraz oczekiwanie na pozolenie. Mam pytanie? Czy ktos z Was zakłada oczyszczalnie ekologiczną? Jesli tak to jak to u was jest z lustrem wody? Na jakiej jest głebokosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 30.06.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 My chcielismy ale niestety zrezygnowalismy, bo w drugich warunkach zabudowy jakie dostalismy juz nie bylo takiej mozliwosc. Ale wiem ze w Milanowku zakładaja. Przesle Ci na priv namiary na goscia co robil POS mojej kolezance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 30.06.2007 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Dzięki AgaJa słyszałam ze lustro wody musibyc na głebokosci 1,5 metra......ale nie wiem czy to prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 30.06.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Mam strop dzis zalali Od wtorku ruszają z poddaszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_wujek 30.06.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Ja słyszałam ze lustro wody musibyc na głebokosci 1,5 metra.... Jeśli planujesz POS z drenażem rozsączającym, to minimalna odległość od drenażu do lustra wody wynosi 1,5m. Zamiast instalacji z drenażem, można zastosować POS z "osadem czynnym". W takim wypadku nie ma powyższego ograniczenia, gdyż do gruntu odprowadza się w zasadzie jedynie czystą wodę (w II klasie czystości). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 01.07.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 ale nasza grupa się rozrasta witam wszystkich nowych uczestników elitarnej grupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulinaPawe 01.07.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Teraz mam kolejny zgryz - CO NA DACH? Dachówka ceramiczna czy betonowa? Zalety ceramicznej chyba wszystkim sa znane, a co z betonową? Czy ktos ma ja na dachu lub planuje takową położyc? Jutro jade wybierać i nie wiem nawet czego szukać... Przede wszystkim problem jest materiałami. Brak tańszych polskich dachówek, typu Roben, Ruppceramika. Do wyboru za to meyer-holsen, Creaton. Nie wiem jak dachówka bitumiczna typu Braas, bo o nią nie pytałam ale ustaliliśmy, ze jak wycena meyer-holsena nas przerosnie to wtedy popytamy o Braasa. Wczoraj podczas podpisywania umowy z p. Koprowskim pytałam się o Braasa i powiedział, że to dobra dachówka. Oby tylko była dostępna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulinaPawe 01.07.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Czy ktos z Szanownej grupy posiada strop monolityczny i jest zadowolony Mam takowy w projekcie ale od razu załozylismy, że go zamienimy na terrive. W glowach nam pomieszal nasz przyly murarz, ktory powiedzial, żeby brać monolityczny. Mniej od kosztów martwi nas ewentualne dudnienie, które przy złych wyliczeniach niestety występuje. Możecie coś poradzić?? Dom będzie z poddaszem użytkowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_wujek 01.07.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 ale nasza grupa się rozrasta witam wszystkich nowych uczestników elitarnej grupy Czy mogę już poczuć się "przyjętym" do grupy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 01.07.2007 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 ale nasza grupa się rozrasta witam wszystkich nowych uczestników elitarnej grupy Czy mogę już poczuć się "przyjętym" do grupy? Witamy w grupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 01.07.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Ja słyszałam ze lustro wody musibyc na głebokosci 1,5 metra.... Jeśli planujesz POS z drenażem rozsączającym, to minimalna odległość od drenażu do lustra wody wynosi 1,5m. Zamiast instalacji z drenażem, można zastosować POS z "osadem czynnym". W takim wypadku nie ma powyższego ograniczenia, gdyż do gruntu odprowadza się w zasadzie jedynie czystą wodę (w II klasie czystości). A co to jest ten POS z osadem czynnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_wujek 01.07.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 A co to jest ten POS z osadem czynnym? Troche informacji o procesie oczyszczania można znaleźć na stronach producentów: http://www.poliplast.pl/oczyszczalnie/home.php?my=6 http://www.bioires.pl/index.php?section=opis_tech http://www.avitech.lap.pl/oczyszczalnie.html http://www.ecomotyl.pl/oferta/klaro A tutaj połączenie dwóch metod (przynajmniej tak twierdzi producent) : http://www.aquamatic.com.pl/stm.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asz 01.07.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Czy ktos z Szanownej grupy posiada strop monolityczny i jest zadowolony Mam takowy w projekcie ale od razu załozylismy, że go zamienimy na terrive. W glowach nam pomieszal nasz przyly murarz, ktory powiedzial, żeby brać monolityczny. Mniej od kosztów martwi nas ewentualne dudnienie, które przy złych wyliczeniach niestety występuje. Możecie coś poradzić?? Dom będzie z poddaszem użytkowym. Ja mam monolityczny, jeszcze nie wiem co i jak, bo dopiero więżba się robi. Co rozumiesz pod pojęciem dudnienie stropu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulinaPawe 01.07.2007 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Czy ktos z Szanownej grupy posiada strop monolityczny i jest zadowolony Mam takowy w projekcie ale od razu załozylismy, że go zamienimy na terrive. W glowach nam pomieszal nasz przyly murarz, ktory powiedzial, żeby brać monolityczny. Mniej od kosztów martwi nas ewentualne dudnienie, które przy złych wyliczeniach niestety występuje. Możecie coś poradzić?? Dom będzie z poddaszem użytkowym. Ja mam monolityczny, jeszcze nie wiem co i jak, bo dopiero więżba się robi. Co rozumiesz pod pojęciem dudnienie stropu? Chodzi mi o pogłos, dudnienie w sensie, że jak ktos na gorze chodzi to slychac to idealnie na dole. Nie wiem jak to naczej wytłumaczyć. Nie mamy doświadczenia z takim stropem oprócz pewnego niewykonczonego domu, w którym moj mąż z kolegami czasami nawiedza w celu strzelania się kulkami i twierdzi, że dudni ten strop jak cholera. Ale dom jest nie wykończony to pierwsze, a po drugie znając właścicieli to pewnie poszli w najmniejsze koszty tak aby "Polska nie zginęła". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts