PaulinaPawe 03.07.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Witam szanownego kolegę Wy już na "wykończeniu" jesteście więc liczę na Was z namiarami na wszelkich fachowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 03.07.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 wojtekoz Witam w grupie i gratuluje 1 postu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DR 03.07.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 czeeee witam nowych w grupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LuMa 03.07.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Witam Wszystkich, Nie tak dawno natrafiliśmy na Wasze strony i chętnie dołączymy do nowicjuszy. Jeśli oczywiście szanowna grupa się zgodzi My zjechaliśmy z Dolnego Śląska do Brwinowa. Nasza budowa jest na etapie instalcji CO i wylewek. Również chętnie podzielimy się naszymi doświadczeniami czy namiarami i przy okazji skorzystamy z Waszej wiedzy Pozdrawiamy serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eur1mtk 03.07.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Witam szanownego kolegę Wy już na "wykończeniu" jesteście więc liczę na Was z namiarami na wszelkich fachowców. My również witamy, z doświadczenia wiemy, że tutaj wszystkich tak miło przyjmują... Oczywiście MY również na pewno skorzystamy z Takich informacji.... Na razie na Naszej działce do piątku ma być skoszona "TRAWA", która wygląda jak drzewa w PODKOWIE ..... Ale pomalutku, jak to mówią: " Jak czegoś pragniesz, na pewno to osiągniesz..." Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekoz 04.07.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Dziękuję bardzo za miłe przyjęcie Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdek 04.07.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 zastanawiamy się nad wykopaniem studni przydomowej, takiej do podlewania ogrodu w momencie, gdy gmina zakręci kurek:) ostatnio doszły mnie wieści, że za zużycie takiej wody jest także pobierana opłata, a wiercenie wiąże się z pozwoleniami jakie mieliście w tym aspekcie doświadczenia? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulinaPawe 04.07.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 dobrzy ludzie poratujcie w potrzebie. Podajcie na priva namiary na kierownika budowy, w miarę sensownego. Pana kierbuda z ksiązki wlasnie wydzwoniłam i jak na razie nic nie wiem, oprócz tego ,że mam zadzownić w przyszłym tygodniu. Ale entuzjazmu nie wyczułam Dwoniłam do jeszcze jednego ale jak rzucił ceną, to mnie prawie zrzuciło z krzesła. Bądźcie tak uprzejmi i podajcie chociażby jeszcze z dwa nazwiska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 04.07.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 ale jak rzucił ceną, to mnie prawie zrzuciło z krzesła. Z krzesła to cię dopiero zrzuci jak zobaczysz ile cię budowa będzie wynosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 04.07.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 ja też witam wszystkich Nowych fajnie tu jest na tym Forum. kurcze a czlowiek tez niedawno dopiero co się wlaczyl do forumowania a tu juz fundamenty ma. i zgadzam sie z przedmowca, ze jak tu sie trafi to potem juz saama przyjemnosc z budowania przy okazji dzieki za namiary na drewno - może to jest własnie pomysł, zeby zamawiać hurtowo - czy ktoś jeszcze potrzebuje drewna na więźbe. ja potrzebuje gdzies przełom sierpnia i wrzesnia - jak sie znajdzie wiecej chetnych to zawsze sie cos wytarguje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 04.07.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 ...(może mi Kuba tyłka nie skopie chłopisko pewnie nie ma czasu nawet na Forum zagladac, bo wycina lasek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konmak 04.07.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Witam od pewnego czasu podczytuję ten wątek, więc przyszedł czas na przywitanie się i przedstawienie. Od października 2006 jesteśmy (ja + żona + mały Janek) szczęśliwymi posiadaczami studni bez dna w postaci domu w stanie surowym zamkniętym w Granicy. Do prac przystąpiliśmy w listopadzie i nadal wykańczamy nasz domek a on wykańcza nas Przeprowadzkę planujemy w połowie sierpnia i staramy się bardzo żeby terminu dotrzymać. Sprawdziliśmy już kilku fachowców, więc chętnie podzielimy się namiarami i opiniami. witam sąsiada ja na styku Granicy i Kań mieszkam miło widzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubi41 04.07.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Czy ktoś ostatnio zamawiał drewno na więźbę dachową? zadzwoniłam przed chwilą do składu drewna z naszej książki i usłyszałam 990/m3! toż to jakiś obłęd jest... RATUNKU Sytuacja wygląda dość tragicznie. Podzwoniłam tu i tam i ceny są nastepujące: Tartak w Żabieńcu-800zl/m3 plus vat-z impregnacją tartak Solar -780zl/m3 plus vat Skaryszew /to za Radomiem i nie wiadomo co z transportem/ 760/m3 plus vat Mój dekarz polecał mi własnie Żabieniec gdyby tylko nie ta cena. Do mnie za transport chcą 200 zł. Próbowałam nawet z Panem negocjować, żeby dał jakiś upust jakbym zamówila od razu dwie więźby biorąc pod uwagę Ciebie i powiedział, że "się nie da" Wycwanili się bardzo i chyba dzieci zamiast posyłać do szkół wyślę na jakieś przysposobienie do zawodu Ostatnio (zeszły tydzień) szukałem desek calóek ale przy okazjo pytam o krokwiowe drewno. Kanie, ul.Piłsudskiego 61-Warszawska, 227593569,602399623- 730zł/m3 netto, ale faktur nie wciskają, impregnowane 780zł, da się jeszcze taniej. Taniej jeszcze było w Regułach przy światłach, 690zł/m3 + 60zł m3 impregnat (jadąc z Wawy do Pruszkowa po prawej stronie, tuz za skrzyżowaniem, obok jest Baumstal- nawiasem mówiąc tania stal) Mam jakąś wizytówkę, ale nie jestem pewny czy akurat od tego składu Drewmat, Jerozolimskie292, Piastów, 22 723 01-51,509 469 266 i trzecie miejsce: Sokołów, na trasie Janki-Komorów, Sokołowska 34, Drewpłyt, 22 759 00 89, cena 720zł/m3 Jak sie skontaktujecie to dajcie znać na forum czy te ceny się zmieniły, Pzdr, Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 04.07.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 dzwoniles jeszcze w czerwcu, bo od lipca drewno podskoczylo srednio o 30 zł... i weź tu człowieku zaplanuj sobie wydatki jak to wszystko tak skacze. powtarzam jeszcze raz propozycje: CZY JEST KTOŚ CHĘTNY NA WSPÓLNY zakup drewna na więźbę dachową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubi41 04.07.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 ja niby tak na ten zakup hurtowy drewna, ale dopiero za 2,3 tygodnie, jak wyjdą mi z pierwszą warstwą cegieł..dziś zalewają płytę a potem krótka przerwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekoz 04.07.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Witam od pewnego czasu podczytuję ten wątek, więc przyszedł czas na przywitanie się i przedstawienie. Od października 2006 jesteśmy (ja + żona + mały Janek) szczęśliwymi posiadaczami studni bez dna w postaci domu w stanie surowym zamkniętym w Granicy. Do prac przystąpiliśmy w listopadzie i nadal wykańczamy nasz domek a on wykańcza nas Przeprowadzkę planujemy w połowie sierpnia i staramy się bardzo żeby terminu dotrzymać. Sprawdziliśmy już kilku fachowców, więc chętnie podzielimy się namiarami i opiniami. witam sąsiada ja na styku Granicy i Kań mieszkam miło widzieć A witam, witam. Na razie znam tylko najbliższych sąsiadów, więc bardzo miło poznać kogoś z okolicy Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulinaPawe 04.07.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 dzwoniles jeszcze w czerwcu, bo od lipca drewno podskoczylo srednio o 30 zł... i weź tu człowieku zaplanuj sobie wydatki jak to wszystko tak skacze. powtarzam jeszcze raz propozycje: CZY JEST KTOŚ CHĘTNY NA WSPÓLNY zakup drewna na więźbę dachową? Jestem chętna jak napisz do mnie na gg:6724571 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lili Lili 04.07.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Zawsze przy tego typu inwestycjach zastanawiam się nad ekonomicznymi aspektami... 46 000 zł kawał grosza... Czy liczyliście po ilu latach się to zwróci?? Nawet jeśli 2000 zł/rok. to mamy 20 LAT!! Dla mnie to trochę abstrakcja... Senser, trochę źle liczysz... Jeśli kalkulujesz kiedy się zwróci, to licz tylko różnicę pomiędzy pompą a innym rozsądnym systemem dobrej jakości. Policz więc sobie inwestycję np. w instalację gazową, dobry piec, zbiornik gazu lub dociągnięcie gazociągu, zasobnik na wodę. I dopiero po obliczeniu różnicy w kosztach instalacji i estymacji kosztów eksploatacji masz przewidywany okres zwrotu większej inwestycji w pompę. Mnie po takich wyliczeniach wyszedł zwrot po 5 latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 04.07.2007 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Niezła jazda z kantówką...1000 zł za drzewo...niezły patent... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 04.07.2007 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Niezła jazda z tym drzewem...1000 zł...ale wykręt...Właśnie kończe w podziękowaniu 3-ci różaniec, że mam już to za sobą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts