sylvia1 08.07.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Na gwałt potrzebuję ekipę budowlaną!!!! Ludzie ratujcie!!! Dzisiaj się dowiedziałam już na 100%, że nasz niedoszły już murarz niestety nie podjemie się budowania domu z powodu braku ludzi Wszyscy w miarę sprawdzeni mają terminy na przyszły rok więc może ktośz Was jeszcze mi pomoże!! niestety nasz murarz ma termin y do jesieni zaklepane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LuMa 08.07.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Mam prośbę do Was o namiary na ekipę budowlaną z własnym sprzętem która u Was się sprawdziła - jeśli będxiecie tak uprzejmi poproszę o informację na PW Cześć Sysia, Jutro rano wyślę na PW namiary na naszego wykonawcę. Nie będę się tłukła po nocy i szukała telefonu Nie wiem tylko, jak jest u niego z terminami. Pozdrawiam Widzę, że ktoś spać nie może Nie ja jedna nie mogłam spać w nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ~AS~ 08.07.2007 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Wszyscy w miarę sprawdzeni mają terminy na przyszły rok więc może ktośz Was jeszcze mi pomoże!! Nie chcę Was przygnębiać, ale już w lutym było wiadomo, że nie ma ekip z wolnymi terminami. Nie wierzę, że da się teraz znaleźć sensownych fachowców na ten rok. Myślę, że nawet z decyzjami na przyszły rok warto się pospieszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 08.07.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 jest dokładnie tak jak pisze AS: na przyszły rok trzeba sie bardzo spieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulinaPawe 09.07.2007 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 ale ja to wiem naprawdę nie musicie mi tego pisać....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 09.07.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 ANKIETA Co by nie szperać po starych stronach... Ankieta odnośnie terminu spotkania. Do znudzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 09.07.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 ale my tego nie piszemy dla Ciebie, tylko dla tych, którzy planuja budowe na przyszły rok, żeby sie nie obudzili z ręką w nocniku, obecna rzeczywistość budowlana jest, oględnie mówiąc, trudna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 09.07.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 oględnie mówiąc, trudna To jest baaardzo oględnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zonzi 09.07.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Maly powiew optymizmu Po 7 miesiacach mamy decyzje o zatwierdzeniu pozwolenia na budowe. 3 tygodnie na uprawomocnienie i zgloszenie do PINB i mozemy zaczynac budowe. Zostaly drobiazgi - kredyt, materialy, prund, casting na ekipy i kierbuda trwa Powodzenia dla tych co zaczynaja ! Jakos to bedzie. Pozdrawiam Zonzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 09.07.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Po 7 miesiacach Po 7 miesiącach od czego? Od kupna działki? Ja kupiłem w połowie maja, zatem jak dobrze pójdzie...to koniec roku będzie nasz. Przeklęta biurokracja. Poza tym gratuluję przejścia tego etapu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdek 09.07.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 dostaliśmy cenę projektu przyłącza wodociągowego- 350zl- czy to cena do zaakceptowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 09.07.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 dostaliśmy cenę projektu przyłącza wodociągowego- 350zl- czy to cena do zaakceptowania? Chyba standard... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_wujek 09.07.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Po 7 miesiącach od czego? Od kupna działki? Ja kupiłem w połowie maja, zatem jak dobrze pójdzie...to koniec roku będzie nasz. Przeklęta biurokracja. Poza tym gratuluję przejścia tego etapu. Gratulacje. My kupiliśmy działkę w listopadzie i jak się wszystko uda to jutro odbierzemy warunki zagospodarowania. Czyli na pozwolenie poczekamy pewnie do lutego/marca!!!! A planowaliśmy w marcu już zaczynać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konmak 09.07.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Maly powiew optymizmu Po 7 miesiacach mamy decyzje o zatwierdzeniu pozwolenia na budowe. 3 tygodnie na uprawomocnienie i zgloszenie do PINB i mozemy zaczynac budowe. Zostaly drobiazgi - kredyt, materialy, prund, casting na ekipy i kierbuda trwa i jaki obraz wyłania się po castingu na kierbuda? stawki bardzo się różnią? podpisujecie umowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lili Lili 09.07.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 U mnie całość prac (poza GWC) wykonała mała firma A.Godlewski z Grodziska Maz. Czy możesz tą firmę polecić? Piszesz, że przy zamkniętych oknach żyć się nie da. Czy oprócz wentylacji mechanicznej masz sprawną wentylację grawitacyjną, czy też zlikwidowałaś "zbędne" przewody wentylacyjne? W książce adresowej grupy nie ma kontaktów do firm, osób, które zajmują się rekuperatorami. Może osoby mające w tej materii doświadczenia budowlane kogoś by chciały polecić zamieszcając w książce? No to już mi się wyjaśniło... Przyszedł fachman z anemometrem, sprawdził i rzeczywiście jest słabo. Przyznał mi się, że dla oszczędności miejsca zainstalował za małą centralkę. Będziemy więc wymieniać i zobaczymy. To jest też odpowiedź czy mogę firmę polecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lili Lili 09.07.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Po 7 miesiącach od czego? Od kupna działki? Ja kupiłem w połowie maja, zatem jak dobrze pójdzie...to koniec roku będzie nasz. Przeklęta biurokracja. Poza tym gratuluję przejścia tego etapu. Gratulacje. My kupiliśmy działkę w listopadzie i jak się wszystko uda to jutro odbierzemy warunki zagospodarowania. Czyli na pozwolenie poczekamy pewnie do lutego/marca!!!! A planowaliśmy w marcu już zaczynać Boszzz, co Wy piszecie?? Ja kupiłam działkę w maju 2005 i spokojnie zostawiłam wszystko na pół roku, geodeta tylko mierzył bo to kawał ziemi jest. W grudniu zakręciłam się za prądem i indywidualnym projektem. Dokumenty złożyłam w starostwie z marcu, w kwietniu miałam pozwolenia na budowę, uprawomocnienie 3tyg, zgłoszenie rozpoczęcia w nadzorze 1 tydz i pod koniec maja 2006 zaczynaliśmy budowę. Ten rok to w sumie pół roku mojego lenistwa i 3 miesiące pracy nad projektem. Plan zagospodarowania w gminie od ręki, opinia melioracji od ręki, powiatowy zarząd dróg od ręki. Rok temu w Starostwie Grodziskim wszystko załatwiało się super, błyskawicznie, fachowo i życzliwie. I za chwilkę się wprowadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 09.07.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Boszzz, co Wy piszecie?? Tak to wygląda. Na szczęście działkę kupoiliśmy z warunkami zabudowy. No i teraz jazda, a raczej stanie w koreczku. Piersza przeszkoda - mapki geodezyjne - 2 miesiące czekania (rok temu było to 3 tygodnie, ale od czego są urzędnicy), w międzyczasie projekt indywidualny (mając na uwadze zaangażowanie architekta, szybko się nie skończy). Druga przeszkoda, warunki podłączenia mediów - pewnie 2-3 tygodnie, bez mapek geodezyjnych nie chcą rozmawiać, nie interesują ich inne mapki i basta (nawet sytuacyjne). Trzecia przeszkoda - wyłączenie z produkcji rolnej - minimum 1 miesiąc. Oczywiście musi być już gotowy projekt. Czwarta przeszkoda - sączki melioracyjne - pewnie też 2-3 tygodnie. Piąta przeszkoda - pozwolenie na budowę - 2 miesiące w Ożarowie i ani dnia krócej. Zaczyna mi to przypominać kabaret Dudek i jego "dwanaście jałowcówek". Człowiek czuje się po każdym etapie podobnie jak po wylewanej do zlewu flaszce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lili Lili 09.07.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Ntek, to ja miałam jak w bajce Życzę Wam wszystkim wytrwałości w walce z papierami i życzliwości urzędników, jaka mnie się przydarzyła. I jak najmniej wybojów na drodze do tego wymarzonego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wookasch 09.07.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Piersza przeszkoda - mapki geodezyjne - 2 miesiące czekania (rok temu było to 3 tygodnie, ale od czego są urzędnicy), w międzyczasie projekt indywidualny (mając na uwadze zaangażowanie architekta, szybko się nie skończy). Druga przeszkoda, warunki podłączenia mediów - pewnie 2-3 tygodnie, bez mapek geodezyjnych nie chcą rozmawiać, nie interesują ich inne mapki i basta (nawet sytuacyjne). Trzecia przeszkoda - wyłączenie z produkcji rolnej - minimum 1 miesiąc. Oczywiście musi być już gotowy projekt. Czwarta przeszkoda - sączki melioracyjne - pewnie też 2-3 tygodnie. Piąta przeszkoda - pozwolenie na budowę - 2 miesiące w Ożarowie i ani dnia krócej. Aż się wierzyć nie chce... Geodeta moim zdaniem do wymiany - 2 miesiące ? To za co bierze kasę ? Architekt - to samo. Albo zabiera się do roboty, albo sio... Wyłączenie z produkcji rolnej - składałem wniosek razem z wnioskiem o pozwolenie - załatwione razem. Oczekiwanie na pozwolenie jakies 2 tyg. (już uprawomocnione). Co do sączków - nie wypowiem się... Ale widać w Grodzisku to jakoś łatwiej... pzdr. Wookasch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 09.07.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Geodeta moim zdaniem do wymiany - 2 miesiące ? To za co bierze kasę ? Geodeta miał pracę na 2 tygodnie. Dwa tygodnie czekał by dostać mapkę z archiwum (czeka się w kolejce!!!!), po złożeniu wyrysowanej mapki czekamy miesiąc na jej zatwierdzenie przez Starostwo - Pani ze starostwa powiedziała że tyle się czeka i koniec, kropka, jeżeli chcemy szybciej to musimy pisać prośbę i porządnie ją uzasadnić, inaczej nie ma szans na pozytywne rozpatrzenie. Jak widać Starostwo w Ożarowie powinno dawno zmienić nazwę na "Dziadostwo". Tu wychodzi się z założeni, że jeżeli sprawa ma być rozpatrzona w terminie X, to dokładnie tyle będzie rozpatrywana. A może jakoś by się dało przyśpieszyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts