Senser 28.07.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Nie nooooo suuuuper było spotkanko...11 osoób zabrało głos w ankiecie a byli wszyscy...Było fajnie jak zawsze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 28.07.2007 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 (Bylabym zostala dluzej w nadziei, ze akademicki kwadrans itdNo to mnie sie spotkanie nie udalo. No to jest nas dwoje... Ja byłem z 20 po.... Ktoś musi być pierwszy.. Inaczej nigdy by nie doszło do spotkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 29.07.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 no coz, my wybralismy prace polowe a potem bylismy w takim stanie, ze nie zdecydowalismy sie na wizyte w pizzerii fotografii nie dolaczamy pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 29.07.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Prosba...Korzystal ktos moze z ciezarowki z HDSesm? Macie jakies namiary na taki sprzet? Najlepiej z okolic Grodzisk - Żyrardów. Musi byc przystosowany do zaladowania i oczywiscie transportu kilku palet bloczkow betonowych. Pilne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 29.07.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 (Bylabym zostala dluzej w nadziei, ze akademicki kwadrans itdNo to mnie sie spotkanie nie udalo. No to jest nas dwoje... Ja byłem z 20 po.... Ktoś musi być pierwszy.. Inaczej nigdy by nie doszło do spotkania ja to bym Sensera poznała i byśmy se nawet może pogadali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 29.07.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Ja tez bym poznala... Tylko sie o pare minut rozminelismy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 29.07.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Dawno Iza Cię nie było . Jak tam sie mieszka w nowej rezydencji??? Gawełku, do zamieszkania to jeszcze daleko liczę na to, że w końcu do mnie wpadniesz po latach No też tak mysle, ze w koncu sie uda . Kawa z Brazyli przypłyneła już upalona i zmielona i ..... wypita przez kogo innego chyba . Trzeba poczekać na nastepną, ale bądźmy cierpliwi uda sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 29.07.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 JESZCZE PILNIEJSZE! DO AKTUALNIE BUDUJACYCH Co sadzicie o cenie 35 kpln dla murarzy za stan od zera do postawienia fundamentow a na nich scian (bez dachu, drzwi itd itp). Fundment lany i z bloczkow betonowych a sciany z bloczkow betonowych solbet. Cena obejmuje oczywiscie tylko robocizne, bez materialow. Bryla budynu prosciutka (jak w linku ponizej), powierzchnia zabudowy 138 m2, powierzchnia calkowita 194 m2 --> wychodzi 180 pln/m2 powierzchni calkowitej. Czy w dzisiejszych realiach duzo to czy malo? Ile biora za taki stan Wasi majstrowie? PROSIMY O PILNA ODPOWIEDZ! zdezorientowane Wombaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 29.07.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 mi niestety wypadło cos niespodziewanego i nie dotarłam, szkoda, ale z pierwszym naszym spotkaniem tez tak było, Marzek przyszedł i poszedł, nastepne było super, tak więc głowa do góry, zrobimy cos jesienią woda w naszej płytkiej studni nie nadaje sie do picia, za płytko, będziemy wiercili druga, ale najpierw robimy specjalistyczne badanie, mające okreslic gdzie i na jakiej głębokosci jest woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alexs 29.07.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 hej Alexs nasza działka znajduje się przy ulicy Limby ok 300 m od ściany lasu, a Ty gdzie masz swoją działeczkę ? pozdrawiam Mona Nie mam pojęcia gdzie ul. Limby , ja jestem przy Krakowiańskiej, jadąc od lasu po prawej stronie tuż przed Chełmońskiego...w zasadzie to trochę w głębi, brzózki mnie dzielą od Krakowiańskiej, grafitowy daszeki i pomarańczowe kominy są już widoczne z obu dróg. JESZCZE PILNIEJSZE! DO AKTUALNIE BUDUJACYCH Co sadzicie o cenie 35 kpln dla murarzy za stan od zera do postawienia fundamentow a na nich scian (bez dachu, drzwi itd itp). Fundment lany i z bloczkow betonowych a sciany z bloczkow betonowych solbet. Cena obejmuje oczywiscie tylko robocizne, bez materialow. Bryla budynu prosciutka (jak w linku ponizej), powierzchnia zabudowy 138 m2, powierzchnia calkowita 194 m2 --> wychodzi 180 pln/m2 powierzchni calkowitej. Czy w dzisiejszych realiach duzo to czy malo? trochę duzo, ja dopiero skonczyłam stan surowy zamknięty (fundament z bloczków,ściany z solbetu), stan zero+ ściany +więźba - wszystko jedna ekipa, wyszło 21 k. Jednak mam mniejszy domek bo 101 m2 całkowitej powierzchni, kwadratowa bryła, bez udziwnień oczywiście bo jestem normalna pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 29.07.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 dzieki Alexsto 208 pln/m2 powierzchni calkowitej (jesli mozna stosowac taki przelicznik)...hm...jeszcze jakies komentarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 29.07.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 wombaty, pewnie masz jakieś alternatywy więc możesz sobie porównać nie sądzę, że to Twoja jedyna wycena jeżeli szukałeś mozolnie i Ci odpowiadają finansowo i merytorycznie to korzystaj z ich usług mnie się wydaje, że cena jest dość wysoka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alexs 29.07.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 dzieki Alexs to 208 pln/m2 powierzchni calkowitej (jesli mozna stosowac taki przelicznik)... hm... jeszcze jakies komentarze? nie, zle coś liczymy, ja nie wiem ile mam całkowitej, nie mam określone w projekcie i nie wiem co się liczy pod hasłem "całkowita" ale wiem, że netto mam 101 m2 - czyli metraż wszystkich pomieszczeń z garażem włącznie, więc może tak przeliczmy, u Ciebie wychodzi 221 pln m2 a u mnie 207 i ja mma z więżbą tą robociznę pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 30.07.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 JESZCZE PILNIEJSZE! DO AKTUALNIE BUDUJACYCH Co sadzicie o cenie 35 kpln dla murarzy za stan od zera do postawienia fundamentow a na nich scian (bez dachu, drzwi itd itp). Fundment lany i z bloczkow betonowych a sciany z bloczkow betonowych solbet. Czy w dzisiejszych realiach duzo to czy malo? Ile biora za taki stan Wasi majstrowie? Nasz domek jest bardzo podobny w bryle do waszego tylko o jakies 40 - 50 m2 wiekszy. Do tego mamy az 3 balkony. Cena na wybudowanie razem w wiezba dachowa to około 30k. ale zamawialismy to juz w lutym chyba ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 30.07.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 My tez w koncu musielismy wybrac obowiązki rodzinne i wyjechac na urodziny siostrzeńca (az wstyd sie przyznac, ze wczcesniej o nich zapomnialam ) moze rzeczywscie we wrześniu coś sie uda. J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaf1 30.07.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 JESZCZE PILNIEJSZE! DO AKTUALNIE BUDUJACYCH Co sadzicie o cenie 35 kpln dla murarzy za stan od zera do postawienia fundamentow a na nich scian (bez dachu, drzwi itd itp). Fundment lany i z bloczkow betonowych a sciany z bloczkow betonowych solbet. Cena obejmuje oczywiscie tylko robocizne, bez materialow. Bryla budynu prosciutka (jak w linku ponizej), powierzchnia zabudowy 138 m2, powierzchnia calkowita 194 m2 --> wychodzi 180 pln/m2 powierzchni calkowitej. Czy w dzisiejszych realiach duzo to czy malo? Ile biora za taki stan Wasi majstrowie? PROSIMY O PILNA ODPOWIEDZ! zdezorientowane Wombaty My umówilismy sie na 30tys za stan surowy otwarty bez dachu, dom 171 mkw netto plus poszerzenie 70cm. 1 balkon i wykusz, mało skomplikowany z silikatów. pozrdawiam a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 30.07.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 ja to bym Sensera poznała i byśmy se nawet może pogadali Tak jak pisała ewa....my się nawet nie zobaczyliśmy... W zasadzie było suuuper... Jakąś tak cicho wyjątkowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 30.07.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 ja to bym Sensera poznała i byśmy se nawet może pogadali Tak jak pisała ewa....my się nawet nie zobaczyliśmy... W zasadzie było suuuper... Jakąś tak cicho wyjątkowo... to chyba jesteście w gorącej wodzie kąpani trza było siedzieć do oporu Ewa 15 po, Ty 20, pewnie minęliście się na chodniku no szkoda szkoda, bo myślałam, że obejrzę wasze gębusie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 30.07.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 woda w naszej płytkiej studni nie nadaje sie do picia, za płytko, będziemy wiercili druga, ale najpierw robimy specjalistyczne badanie, mające okreslic gdzie i na jakiej głębokosci jest woda No to nieźle...właśnie miałem zapytać o te badania... No to parę groszy pękło... Wiedziałem, bo to zbyt mała głębokość... Z drugiej strony to ciekawe ile pęknie za badania poszukiwawcze...a i to też bez gwarancji jakości... A możesz powiedzieć, co było poza normą?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 30.07.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 no szkoda szkoda, bo myślałam, że obejrzę wasze gębusie Nasze gębusie już wielokrotnie oglądałaś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts