magdek 03.08.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 jasne, wiem, że jest spread- tylko dlaczego bank przedstawia ratę po kursie średnim- to jest dla mnie niezrozumiałe... przecież jak kalkuluję sobie finanse to też chcę wiedzieć ile ta rata będzie wynosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ~AS~ 03.08.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 jasne, wiem, że jest spread- tylko dlaczego bank przedstawia ratę po kursie średnim- to jest dla mnie niezrozumiałe... przecież jak kalkuluję sobie finanse to też chcę wiedzieć ile ta rata będzie wynosić I tak w większości banków ratę spłacasz po kursie sprzedaży dewiz z dnia spłaty, więc w zasadzie kalkulacja jest i tak mocno orientacyjna. Po kursie średnim wychodzi niższa rata, a to jest marketingowo poprawne Z banków nie dostaniesz gotowego porównania ofert, zawsze coś będzie inaczej policzone i trzeba to samemu przekalkulować, uwzględniając kursy po jakich banki przeliczają, wysokość spreadu, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogniowy 03.08.2007 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Witam po budowlanej przerwie:) Jestem na etapie kładzenia dachówki tzn. więźba z Eragi stoi na dachu, ściany stoją(jakby miały nie stać skoro jest więźba:)), Euronit jeszcze leży na ziemi ale już niedługo..., poza tym chudziak i kanaliza gotowe, membrana i łaty na dachu, słowem wydałem na pracowników ok 3000 PLN i własnymi siłami postawiłem stan surowy zaraz zamkniety ( w poniedziałek wstawiają okna) za niecałe 100 000. Myślę że przy dalszym własnym wykonaniu w 200 000 sie zmieszczę.Pozdrawiam startujacych i mobilizuję siebie i Was do usilnej pracy. Dla przypomnienia budowa z Izodomu, czyli tak znienawidzonych przez ekipy i murarzy klocków styropianowych. POLECAM !!!. Szybko, ciepło, czysto i tanio (teraz to nawet taniej niż z siporexu). ). http://images28.fotosik.pl/46/59724bfa694a815cm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 03.08.2007 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Mam szybką i goraca prośbę czy ktos ma namiary na drzwi wejściowe najchetniej drewniane o wymiarach szerokość 150 cm i wysokość 230 cm (oczywiście w świtle otworu) . Z góry dzięki. Szukam po necie ale pierdolca mozna dostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DR 03.08.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 witam gaweł a spawdż ich http://www.hardmet.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wookasch 03.08.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 To ja jeszcze raz, bo albo nikt mojego pytania nie zauwazyl, albo wszyscy sa szczesciarzami i nie musza stawiac butli z gazem. Jestem po spotkanku z przedstawicielem NENu i szczerze mowiac nie bardzo wiem co myslec o ich ofercie - moze ktos ma ich flaszke ewentualnie juz z nimi rozmaiwal i ma jakies przemyslenia ??? Niby oferta ciekawa, a ja niestety w to nie wierze Zbyt piekne zeby bylo mozliwe (obecnie litr gazu za 1,68 PLN brutto). No i szukam i nie moge znalezc haczyka... Ktos pomoze ??? pzdr Wookasch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 03.08.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Wookasch my tez bedziemy miec ogrzewania na LPG ale nie przeprowadzalismy jeszcze konsultacji... tyle sie teraz wszystkiego dzieje i to w tym samym czasie... ze jeszcze nam do glowy nie przyszlo popytac ...tym bardziej ciekawi jestesmy Twoich ustalen (jak juz zapadna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 03.08.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Ogniowy duzy zuch z Ciebie, chyle czoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogniowy 04.08.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Ogniowy duzy zuch z Ciebie, chyle czoła Dzięki, trzymaj kciuki za ciąg dalszy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ~AS~ 04.08.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 To ja jeszcze raz, bo albo nikt mojego pytania nie zauwazyl, albo wszyscy sa szczesciarzami i nie musza stawiac butli z gazem. Jestem po spotkanku z przedstawicielem NENu i szczerze mowiac nie bardzo wiem co myslec o ich ofercie - moze ktos ma ich flaszke ewentualnie juz z nimi rozmaiwal i ma jakies przemyslenia ??? Niby oferta ciekawa, a ja niestety w to nie wierze Zbyt piekne zeby bylo mozliwe (obecnie litr gazu za 1,68 PLN brutto). No i szukam i nie moge znalezc haczyka... Ktos pomoze ??? pzdr Wookasch Ja mam ich butle. Nie narzekam, wprost przeciwnie Nawet niedawno tankowałem. Za litr zapłaciłem 1,51 brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 05.08.2007 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Witam Właśnie skończyłem tydzień z 7 ekipami Było tak, że jednego dnia robiło 5 naraz. Było ciężko ale wszystko da sie zorganizować Miałem dekarza, elektryka, murarza, kamieniarza, odkurzacz centralny, wentylacja, ocieplenie Wszystkim ciągle czegoś brakowało. Jak podjeżdżałem pod budowę to ekipy krzyczały "my pierwsi" Tak szybko kasy jeszcze nie wydawałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 05.08.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Kuba podziwiam ja jednocześnie miałam tylko 3... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 05.08.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Ja maksymalnie miałam 6:)), było wesoło. Ogniowy podziwiam! Witam sąsiadów z Pomorskiej, my na Potockiego! Gawel - Gebauer z Tarnowa Opolskiego. Jesli ktos szuka dobrej ekipy na przyszły rok to polecam świetnego fachowca - Grzegorza Kramka - namiar w książce, i cenowo OK. Ja też mam coś do sprzedania:) (plaga jakaś czy co?) dwa dywany z wełny, ŚLICZNE jeden nowiutki, drugi uzywany. Jeden beżowo-kremowo-ciemnozielony z takim ciekawym wzorem, arabskim, nie w kwiaty. Drugi beżowo- kremowo-cielistoróżowy tez z niespotykanym wzorem, chińskim, są kwiaty. Muszę sprzedać, choć jeden dopiero co kupiłam. Moja córka jest uczulona na wełnę, a to wełna 100% buuuuuu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 05.08.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 No cóż dywanów nie kupimy, choć ostatnio żywo reagujemy na wszelkie pojawiające się na forum oferty odkupienia materiałów budowlanych A tymczasem u nas jutro będą wyceniać działkę i szacować wartość domku, który ma na niej stanąć Mamy nadzieję, że bank nie każe nam zbyt długo czekać na przyznanie kredytu. Trzymajcie kciuki, bo chyba tylko tyle można w tej chwili zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 06.08.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 A wlasnie w sprawie wyceny działki - Czy ktoś ostatnio starał sie o kredyt i wyceniali mu dzialke w naszej okolicy??? U nas ma to byc za okolo 2 tygodnie i ciekawa jestem po ile wyceniaja 1m2. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość stw 06.08.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Cześć. To ja jestem tym "ukochanym", o którym pisała Cerynitis Witam wszystkich serdecznie. Mieszkam w gminie Jaktorów od urodzenia, więc jakby ktoś miał jakieś pytania o okolicę, to służę uprzejmie My nie omieszkamy korzystać z Waszej wiedzy i rady na tematy budowlane - oboje jesteśmy w tej kwestii kompletnie zieloni. magdek, patrzyłem na mapkę Grupy, i z dokładnością do 50m wiem, gdzie jest Twoja działka - często tam rowerem jeździłem w młodych latach Powiedz, czy to u Ciebie wisiała niedawno tabliczka sprzedam gruz? Czy u któregoś sąsiada? Ile tego gruzu jest, jeśli cokolwiek jeszcze zostało? Pytanko do wszystkich - czy zgłaszaliście w odpowiednim miejscu (gmina, starostwo, województwo - w zależności od rodzaju drogi) budowę mostka? Pomorska jest drogą powiatową, i podobno muszę mieć projekt itd. Miła znajoma "z branży" (wspomniana z resztą pozytywnie w tym wątku) powiedziała mi wprost, że mam robić mostek bez niczego, a potem iść w zaparte, że on zawsze tam był. Trochę się boję takiego rozwiązania :-/ Jestem na razie na 124 stronie tego wątku, więc proszę wybaczyć, jeśli pytam o coś, co zostało napisane na ostatnich 10 stronach - wytrwale nadrabiam zaległości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 06.08.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 A wlasnie w sprawie wyceny działki - Czy ktoś ostatnio starał sie o kredyt i wyceniali mu dzialke w naszej okolicy??? U nas ma to byc za okolo 2 tygodnie i ciekawa jestem po ile wyceniaja 1m2. pozdrawiam Aga kontakt d o sensownej pani rzeczoznawcy masz w książce adresowej.. pani jest n liście wielu banków więc spoko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wookasch 06.08.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 A wlasnie w sprawie wyceny działki - Czy ktoś ostatnio starał sie o kredyt i wyceniali mu dzialke w naszej okolicy??? U nas ma to byc za okolo 2 tygodnie i ciekawa jestem po ile wyceniaja 1m2. pozdrawiam Aga kontakt d o sensownej pani rzeczoznawcy masz w książce adresowej.. pani jest n liście wielu banków więc spoko... Zgadza się - bardzo sensowna Pani. U mnie była przy pierwszej wycenie i przed wypłatą ostatniej transzy. Ogólnie ceny transakcyjne wahają się w mojej okolicy 120-130 PLN/m2. Ale do cen wywoławczych jeszcze daleko... pzdr. Wookasch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 06.08.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Mam do was prośbę/pytanko.Czy ktoś z was i może pożyczyć na najbliższy weekend...Poszukuję namiotu 2 osobowego tych z typu "iglo"... Da radę ktoś poratować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 06.08.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Witam po budowlanej przerwie:) No to wielki szacuneczek... Poleciałeś z robotą ostro... Szkoda tylko, że link ze zdięciami się nie otwiera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts