forum_user 27.07.2004 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 na mapce grupy nie ma naszej działki. Czy można ją powiekszyć o teren położony bardziej na wschód. Tak aby była widoczna Utrata. My mamy działkę w Komorowie od strony Pęcic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 27.07.2004 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 Witam, A jak ktoś ma namiary na jakiegoś elektyrka (Bobo30 na Twój namiar już dzwoniłem, ale zbieram dalej oferty...), w miarę przyzwoitego i taniego, to bardzo poprosze... pozdrawiam Tommi Tommi, szukaj, szukaj, my też pewnie skorzystamy Mąż oznajmił dzisiaj, że wieczorem on czyta forum i juz nic więcej Wam nie napiszę, bo zostałam wygoniona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 28.07.2004 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Elektryk: Tadeusz Gos: 608551567 - u mnie brał 20 zł za punkt "normalny" i 22 zł za punkt w ryciem bruzdy w silce i zakładaniem peszla. Załatwia formalności w Pruszkowie i ma zniżki w hurtowni. Dosyć konkretny ma kilku ludzi którym zleca robotę. Nie robił mi instalacji osobiście tylko przysłał Grabarka: 503137024. Ten z kolei to "dłubek". Daję namiar na niego bo zrobił całkiem całkiem, a może weźmie ciut taniej niż Gos. Nie wiem natomiast czy załatwi formalności i czy ma rabaty w hurtowni. Robią wszystko: elektrykę, antenową, komputer, bramofon, mają faceta od alarmów, któremu robią okablowanie a on uzbraja w czujki. Ja w końcu się na niego nie zdecydowałem, ale właściwie sam nie wiem dlaczego. Powołujcie się na mnie (Włodek Gałązkiewicz) - będę miał u nich plusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz 28.07.2004 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Do Sensera:To i ja poproszę o umieszczenie naszej działki na mapce, będzie to +/- poniżej litery "L" w nazwie Polesie nad Owczarnią, z prawej strony czarnej nitki drogi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Malinowska 28.07.2004 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Witajcie,Czuję sie trochę onieśmielona, tak rzadko tu bywam....Będzie mi bardzo miło znależć się w tak miłym otoczeniu. Proszę aby i mnie umieścić na mapce.PozdrawiamMonika z osiedla Agri-rolu w Książenicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Malinowska 28.07.2004 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Do WłodkaJeśli chodzi o ocieplenie poddasza i instalację płyt g-k to ja tą akcje mam właśnie przed sobą. Ok 6 tys kosztowały mnie materiały (nie wiem czy to już na pewno wszystko). Ekipę zwerbował mój teść. Teraz nie mogę jeszcze nic powiedzieć, ale plany są takie że za 2 tyg. ma być "po robocie". Wtedy chętnie podzielę się doświadczeniem. Za robociznę krzyknęli 35 zł/m2.pozdrawiam MM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 28.07.2004 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Monika, dzięki za odpowiedź. Ile m2 masz do zrobienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Malinowska 28.07.2004 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Włodek, jestem laikiem i nie bardzo umiem to obliczać. Budowę nadzoruje mój teść. Coś mi się przypomina, że chyba była mowa o 130m2 wełny mineralnej czyli rozumiem, że taka jest powierzchnia poddasza.Budujemy bliżniak z użytkowym poddaszem. Jeden pokój nad garażem + 3 pokoje +łazienka na poddaszu. Jeśli chodzi o powierzcnię podłogi to z planu wynika, że razem = 70m2. Przepraszam, ale nie potrafię inaczej tego wyłożyć. Pozdrawiam MM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guliwer 28.07.2004 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Do Sensera, rzadko bywalismy na forum, ale teraz juz bedziemy czesciej - dlatego chcialbym tez ewentualnie prosic o wpisanie na mapke . Jestesmy w Ksiazenicach, na osiedlu AGrirol - czyli tam gdzie McLim (zreszta dziela nas tylko dwie dzialki i jedna droga wewnetrzna). Tak na prawde na mapce trzeba by zaznaczyc punkcik jakies pol centymetra na lewo od McLim - pod samym lasem, w miejscu gdzie jest taki maly czubek lasu. A kontakt na studniarza znalazlem jakos inaczej, jak ktos potrzebuje to sluze, jest niedrogi i podobno dobry (jeszcze nie sprawdzilem, ale bede sprawdzal w ta sobote) Pozdrawiam Guliwer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 28.07.2004 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 do Sensera czy dasie cos zrobic z ta mapka, jatez bym chciala byc naznaczona , byloby razniej mojej dzialeczce z wami atak sam samiutka, cicia cicutenka siedi gdzies sobie i niewie ze ma tak zacnych sasiadow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 28.07.2004 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Senser, my tez prosimy o umieszczenie na mapce. Uwazaj : w lewo od napisu Czarny Las do najblizszej pionowe kreski(2 cm?), na skrzyzowaniu czterech drozek, 1 mm w dól od tego skrzyzowania. Zobaczymy co Ci wyjdzie Uwazajcie: Bylam w wodociagach w Jaktorowie, pan w 1 min naniosl przebieg przylacza na mape i powiedzial" Jeszcze dzis idzie to do ZUD, potem od razu mozemy kopac" Jestesmy zachwyceni. Nastepnie ZE Zyrardow: napisalismy wniosek o przylacze budowlane, pozytywna odp. w przyszlym tygodniu, slup mamy na dzialce, a potem juz mozna wzywac elektryka. Nawet jesli bedzie poslizg, to i tak super szybko. Szok. Mala pociech dla tych podlegajacych pod Pruszkow, ale sa jeszcze normalne zaklady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommi 28.07.2004 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Brawo Bobo30... W takim tempie to nasz wszystkich wyprzedzicie... pozdrawiam i trzymam kciuki Tommi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 28.07.2004 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Brawo Bobo30... W takim tempie to nasz wszystkich wyprzedzicie... pozdrawiam i trzymam kciuki Tommi No chyba jednak nie wyprzedzimy , ale pewnie dogonimy, a potem zabraknie funduszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 29.07.2004 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Senser, spora ta mapka, mam w pracy stałkę i to żwawą, ale ładuje się okropniasto długo. Nie da się jej jakoś odchudzić? Np na B&W przerobić? Poza tym szkoda, że się na nią nie załapię, bo mojego Franciszkowa nie obejmuje o Żyrardowie nie wspominając, będę pewno musiał jakąś grupę niszową założyć... A miałem nadzieję częściej się na pizzy spotkać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 29.07.2004 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Bobo30 - Ty to masz dobrze ze swoim zakładem ... Że też moja miejscowość pod Pruszków podlegać musi .. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 29.07.2004 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Ja też pod Pruszków podlegam jesli to kogoś pocieszy, chociaż działeczka w zupelnie innym rejonie bo w gminie Izabelin. Ten Pruszków to jakiś makabrycznie duży teren zmonopolizował. Szkoda, że nie podlegam pod Warszawę, bo od elektryka co nam był działkę sprzedał słyszałam, że tam łatwiej. A teraz pozwolę sobie ponowić apel o glazurnika z okolic Grodziska lub Nadarzyna, mając nadzieję, że ktoś się zlituje i uszczęśliwi moich rodziców jakimś dobrym i niedrogim fachowcem. Pozdrawiam serdecznie,jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 29.07.2004 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Senser uciekł z forum , a mapka trochę za duża , i trochę za mała Wiecie ile się załatwia gaz w Skierniewicach? 8 miesięcy. Dobrze,że nas gość w gazowni uświadomil, bo bysmy bez gazu na przyszłą zimę zostali. Bard13, czy Ninka czyta pocztę, czy tez nadal ma nieczynną? Wyslałam posta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 29.07.2004 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Ojejejej... Ile się was uzbierało... Z mapką to czekam aż w miarę wszyscy się wpiszą co do miejsca na mapce i dopiero hurtem to wszystko wrzucę na mapę... A zdięcie mapki no niestety/stety raczej takie pozostanie...podejmowałem próby jego odchudzenia, jednak efekt był gorzej niż mizerny...przypominało to ciachanie się filmu DVD A niestety na razie nie mam lepsiejszej mapki co to geografię równie dokładnie by utrzymywała jak ta... A z drugiej stronie to przy mojej nie aż tak pewnie żwawej stałce 128 KB to ona nie ładuje się aż tak długo... A tak poza tematem.... Majstrowie skończyli już więźbe !! Jeszcze tylko skończą ścianki działowe na poddaszu...komin klinkierowy i finito!!! Dalej to już "tylko" blacharze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 30.07.2004 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 Senser, a moje mapki całkiem do piachu? Mam komputerową mapę Polski i mogę zrobić dowolny wycinek, może bez takiej szczegółowości jak Twoja, ale zawsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 30.07.2004 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 Senserku, popieram Bard13. Może mapke o mniejszej skali, ale pokrywającą większy obszar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts