misob 19.09.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Budujemy się w Pruszkowie, dokladniej w Tworkach (trochę to dziwnie brzmi) Ale jak dużo mówi!! Jezeli moje nerwy ucierpią wskutek budowy to przynajmniej będzie blisko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdek 19.09.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 uwaga na "fachowców" nie mam zbyt dobrych wiadomości- może powoli ci tzw polecani się po prostu degenerują... Sławek Szaroń- najwyraźniej próbuje upiec dwie pieczenie, w rozmowie wstępnej oferuje cenę X, umowy nie chce podpisać tłumacząc się że nie może i jakby mimo chodem rzuca tel do pana Grzegorza Sęka, który może poprowadzić budowę- wszystko niby ok, ale jak zaczynamy przechodzić do szczegółów, to cena jest 2X, a gość znika, bo mu się akurat trafiła budowa z jakimś większym inwestorem i nie daje znaku życia, p. Szaroń w ogóle umywa ręce jest też osoba, która reklamuje się na forum: nick RAJTrównie nie słowny i wymiguje się od wszelkich ustaleń uwaga także na Zbigniewa Jaworskiego- podaje ceny z kosmosu (takie powiedzmy majowe) w ogóle to proponuję zlecić najpierw wycenę solidnej firmie- z podaniem ile materiału potrzeba na co, a potem porównywać info od wykonawców- niektórym wyszło, że na ściany trzeba o 50% więcej niz innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdek 19.09.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 a czy ktoś mógłby mi polecić inspektora nadzoru inwestorskiego? jakąś porządną osobę-please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 19.09.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Czesc Wam Mam pytanko. Czy ktos ostatnio robił kosztorys? Potrzebuje aktualnych cen do :- instalacji wodna-kanalizacyjna,-elektryczna,-gazowa,-co -alarmowaW tych punktach strzelalismy trochę kwotami i bank sie przyczepił, a nie wiem ile to kosztuje w realu :/ Z góry dziękuje za helpa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 19.09.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 .....i jakby mimo chodem rzuca tel do pana Grzegorza Sęka, który może poprowadzić budowę- wszystko niby ok, ale jak zaczynamy przechodzić do szczegółów, to cena jest 2X, a gość znika, bo mu się akurat trafiła budowa z jakimś większym inwestorem i nie daje znaku życia, p. Szaroń w ogóle umywa ręce z tego co wiem, to Grzegorz Sęk był klientem Szaronia czyżby jakaś spółka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alexs 19.09.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Czesc Wam Mam pytanko. Czy ktos ostatnio robił kosztorys? Potrzebuje aktualnych cen do : - instalacji wodna -kanalizacyjna, -elektryczna, -gazowa, -co -alarmowa W tych punktach strzelalismy trochę kwotami i bank sie przyczepił, a nie wiem ile to kosztuje w realu :/ Z góry dziękuje za helpa ja robiłam ostatnio co prawda częściowy na "kosmetyczne" sprawy raczej wykończneniowe. Jeśli chodzi o kanalizacjyjną to już częściowo macie bo macie poziom 0, resztę to kwestia szamba lub koszt przyłącza do kanalizy. Elektryka minimum 10 tys. u Was,za 7 tys to malutki domek się robi, bez kosztów przyłącza ZE.Instalacja CO + grzejniki jakieś 5 tys w moim przypadku.Gazowwa nie wiem bo nie wiem skąd macie gaz ja mam LPG. Alarm ok 3 tys, pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 20.09.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Czesc Wam Mam pytanko. Czy ktos ostatnio robił kosztorys? Potrzebuje aktualnych cen do : - instalacji wodna -kanalizacyjna, -elektryczna, -gazowa, -co -alarmowa W tych punktach strzelalismy trochę kwotami i bank sie przyczepił, a nie wiem ile to kosztuje w realu :/ Z góry dziękuje za helpa ja robiłam ostatnio co prawda częściowy na "kosmetyczne" sprawy raczej wykończneniowe. Jeśli chodzi o kanalizacjyjną to już częściowo macie bo macie poziom 0, resztę to kwestia szamba lub koszt przyłącza do kanalizy. Elektryka minimum 10 tys. u Was,za 7 tys to malutki domek się robi, bez kosztów przyłącza ZE.Instalacja CO + grzejniki jakieś 5 tys w moim przypadku.Gazowwa nie wiem bo nie wiem skąd macie gaz ja mam LPG. Alarm ok 3 tys, pozdr. 3 tys to raczej kiepski ten alarm... za porządny koło 8-9 trzeba liczyć, za CO 5 tys to tez malutko, no chyba że bez grzejników...a gdzie kotłownia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 20.09.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 No własnie nie umiem oszacowac kosztów. Elektrykę i alarm polozy mi mój tata. Wiec tym bardziej sa to dla mnie wirtualne koszty :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parr 20.09.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Szukam hurtowni z dużą ofertą płytek i cegieł klinkierowych,która ma dużą ekspozycję tych cegieł.Poratujcie namiarami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek_w 20.09.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Witajcie Grupowicze, Od jakiegoś czasu czytam forum grupy a teraz przyszła pora żeby się ujawnić . To może i ja się ujawnię, tak pod koniec kadencji Kupiliśmy niewielki, ok 120 m stary domek w Grodzisku, na osiedlu Piaskowa?, teraz nadszedł czas na jego remont. Forum jest niezłą kopalnią wiadomości, a co najważniejsze, świeżych. Więc może poza czytaniem czasem też coś napiszę. Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyryt 20.09.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Witamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 20.09.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Witajcie Grupowicze, Od jakiegoś czasu czytam forum grupy a teraz przyszła pora żeby się ujawnić . To może i ja się ujawnię, tak pod koniec kadencji Kupiliśmy niewielki, ok 120 m stary domek w Grodzisku, na osiedlu Piaskowa?, teraz nadszedł czas na jego remont. Forum jest niezłą kopalnią wiadomości, a co najważniejsze, świeżych. Więc może poza czytaniem czasem też coś napiszę. Piotrek Piotrek witaj to ja cię codziennie mijam dojeżdżając do siebie z pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Browar 20.09.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 WItam, Chciałbym dołączyć do tej grupy. Planuję budowę w Urzucie na wiosnę i szukam solidnej ekipy budowlanej. Co możecie powiedzieć o firmie Dombud 3 Skulimowskich ?? Słuszałem róne opinie - większość pozytywnych... a może możecie kogoś polecić?? Będę wdzięczny za pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bst 20.09.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Witam po dlugiej nieobecnosci Dombudy wszystkie maja jakos kiepska opinie, poszukaj wyszukiwarka/google. A ja oczywiscie z interesem: szukam tynkarza do tynkow mineralnych - zna moze kogos wartego polecenia? Bardzo byl bym zobowiazany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubi41 20.09.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Cześć Kuba Oto namiary na taniego projektanta przyłącza wodociągowego Pan Kacprzyk z Milanówka tel.608431198 Dziękuję za namiary. Dziś sie widze z Panią Danutą z Kań, zobaczę co ona powie. Mogę mieć problem z mapą do celów projektowych, bo nie ma jeszcze na nią naniesionego budowanego domu. Ciekawe czy konieczne.... Pzdr Kuba PS. U mnie znów do przodu http://images28.fotosik.pl/84/5a464027840204e6mm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 20.09.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Szukam hurtowni z dużą ofertą płytek i cegieł klinkierowych,która ma dużą ekspozycję tych cegieł.Poratujcie namiarami. Zdecydowanie Klinkier Bud w Konstancinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LuMa 20.09.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Szukam hurtowni z dużą ofertą płytek i cegieł klinkierowych,która ma dużą ekspozycję tych cegieł.Poratujcie namiarami. Zdecydowanie Klinkier Bud w Konstancinie Potwierdzam. Ale czasem można kupić taniej np. w OBIm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 20.09.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Potwierdzam. Ale czasem można kupić taniej np. w OBIm Nie zawsze co prawda, ale taniość a wybór to dwie inne kwestie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubi41 20.09.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Czesc Wam Mam pytanko. Czy ktos ostatnio robił kosztorys? Potrzebuje aktualnych cen do : - instalacji wodna -kanalizacyjna, -elektryczna, -gazowa, -co -alarmowa W tych punktach strzelalismy trochę kwotami i bank sie przyczepił, a nie wiem ile to kosztuje w realu :/ Ja też do kredytu strzleałem ale się nie przyczepili, więc myslałem, że ok....a teraz sedno mojej wypowiedzi....zrobiłem jak na razie 2 wyceny 2 dwórch różnych firmach całej hydrauliki włącznie z CO. dom 170 uzytkowej, 2łazienki + WC, 65m2 ogrzewania podłogowego, piec kondensacyjny z zasobnikiem, podłączenie wszystkiego łącznie z kominkiem z płaszczem wodnym (bez wkładu!)- jeden 65 000zł drugo 67000zł brutto !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Za to bym pompę ciepła zrobił..... Ratujcie tańszymi i sprawdzonymi hydraulikami... Pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubi41 20.09.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Szukam hurtowni z dużą ofertą płytek i cegieł klinkierowych,która ma dużą ekspozycję tych cegieł.Poratujcie namiarami. Właśnie też od zeszłego wkndu na gwałt szukałem fajnego, szarego klinkieru na kominy..potrzebny był na wczoraj. Wcześniej chciałem zrobić łupek granitowy, ale jak doszło do tego, że chcę kupić, to termin na przygotowanie zmienił się z 3 dni na 3 tygodnie....do sedna.... Kupiłem po złodziejskich cenach klinkier w Konstancinie, Klinkiebud.pl Bardzo duzy wybór, największy w Wawie i dużo mają na stanie. Za transport 2 palet do Starej Wsi wzięli 250zł. Trzeba ostro negocjować, mi na 750 cegieł dali 8% rabatu, powiedzieli, że 10% dają powyzej 1000szt. Poglądowo polecam też strone crh-klinkier.pl lub handform.pl Pzdr Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts