psed 22.10.2007 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Co do terminu uzyskiwania pozwolenia na budowę w Starostwie Grodziskim, to raczej dłużej niż miesiąc. Można ich nękać, to skutkuje. Dlaczego? Otóż często zdarza się tam, że np.dokumenty leżą na biurku burmistrza czekając na podpis przez tydzień. Ja zrobiłem tak: 1 pażdziernika złożyłem dokumenty w Starostwie, gdzie "panienka z okienka" powiedziała - 30 dni poczym poszedłem do V-ce Burmistrza Galińskiego (umówiłem się wcześniej telefonicznie przez sekretariat) i zapytałem, czy to prawda, że z pozwoleniem budowlanym wyrabiają się w 30 dni bo na warunki czekałem pół roku - na to Burmistrz odpowiedział, że teraz wyrabiają się w 3 tygodnie. Rano 9 października zadzwonili do mnie ze Starostwa, że pozwolenie jest do odebrania. O czym to świadczy ? Ano o tym, że kontakt osobisty z władzą może pomóc ale i tak by nic nie dał, gdyby coś w tych złożonych dokumentach nie grało. A że do niczego nie mogli się przyczepić (chwała za to Pracowni Architektonicznej MATHIA) więc widać ile tak naprawde potrzeba czasu na wydanie pozwolenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 22.10.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 a ja czekam na wizytę geotechnika mam nadzieję że zdąży przed śniegami ciągle też przewalamy dwa projekty pod modrzewiem 2 i 5. Codziennie inna decyzja nie chcę myśleć co będzie jak przyjdrzie do wybierania wykończeniówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 22.10.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 a ja czekam na wizytę geotechnika mam nadzieję że zdąży przed śniegami ciągle też przewalamy dwa projekty pod modrzewiem 2 i 5. Codziennie inna decyzja nie chcę myśleć co będzie jak przyjdrzie do wybierania wykończeniówki Masz racje, lepiej nie myśl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 22.10.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Aniu a gdzie sie przenosisz? jakoś mi z głowy wyleciało....czyli sąsiadkami nie bedziemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom17 22.10.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Rozumiem sasiedzie, ze chcesz doplacic, zeby ktos zabral ta ruine? hihi sprzedany ... dobrze ps ostatnio kupiłem 254 cm stalowego kontownika na próg do garażu - 50 pln, aż strach pomyśleć ile kosztowałaby sama stal na taki barak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 22.10.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Rozumiem sasiedzie, ze chcesz doplacic, zeby ktos zabral ta ruine? hihi sprzedany ... dobrze ps ostatnio kupiłem 254 cm stalowego kontownika na próg do garażu - 50 pln, aż strach pomyśleć ile kosztowałaby sama stal na taki barak... Gratulki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sako 22.10.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 sprzedany ... dobrze Gratulacje dla kupujacego i sprzedajacego ps: wycofaj go z Allegro, zeby przypadkiem nie dostac negatywa, jesli ktos inny zalicytuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 22.10.2007 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Aniu a gdzie sie przenosisz? jakoś mi z głowy wyleciało....czyli sąsiadkami nie bedziemy? spoko spoko tylko o 120 m dalej się przenosimy na tej samej ulicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justkow 22.10.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 PILNIE poszukuje pomocnika murarza... POMOCY!! Bo biedne chłopaki się za męczą... nie macie kogoś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyryt 22.10.2007 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 żartujesz ? Firma w której pracuję (budowlana) od trzech miesięcy wydaje kasę na ogłoszenia szukając majstra, murarza itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justkow 22.10.2007 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 hehe...wiem co siedzieje na rynku pracy... ale szukam!! Zapytać nie zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyryt 22.10.2007 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Jasne, Zyczę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 22.10.2007 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 hehe...wiem co siedzieje na rynku pracy... ale szukam!! Zapytać nie zaszkodzi kto pyta błądzi z innymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 22.10.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Aniu, bardzo sie ciesze że to tylko 120m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 22.10.2007 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Aniu, bardzo sie ciesze że to tylko 120m śmiejemy się że z przeprowadzką nie będzie problemów na taczkę i do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 22.10.2007 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 chwilowo mamy dylemat z wodociągiem nitka na naszej ulicy jest prywatna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 22.10.2007 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 o to chętnie użyczę i mojej taczki jakby co mów śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 22.10.2007 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 przybiegłam się pochwalić, że przywieźli mi dzisiaj rekuperator!! nareszcie!! może w tym tygodniu go rozruszają dostałam wycenę na GWC Rehau, 65 mb 12 tys netto bez komentarza ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 22.10.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 GWC Rehau, 65 mb 12 tys netto bez komentarza ...... No to nie komentuję.....@#4$!*&$^?":!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justkow 23.10.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Żeby nie zapeszyć - znalazł się pomocnik a jutro może będzie dwóch tylko się martwię jak długo będą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts