Walaciki 23.10.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 przybiegłam się pochwalić, że przywieźli mi dzisiaj rekuperator!! nareszcie!! może w tym tygodniu go rozruszają dostałam wycenę na GWC Rehau, 65 mb 12 tys netto bez komentarza ...... hmm.. no to troche sporo , sprawdzilam my mamy rury antybakteryjne awaduct- czy jakos tak, za 40 m wyszlo 6 tys pln z robocizna, malo nie jest.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 23.10.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Żeby nie zapeszyć - znalazł się pomocnik a jutro może będzie dwóch tylko się martwię jak długo będą... Aż nie popiją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justkow 23.10.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Aż nie popiją Hehe... myślę raczej, że aż nie znajdą lepiej płatnej pracy na stałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 23.10.2007 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 przybiegłam się pochwalić, że przywieźli mi dzisiaj rekuperator!! nareszcie!! może w tym tygodniu go rozruszają dostałam wycenę na GWC Rehau, 65 mb 12 tys netto bez komentarza ...... hmm.. no to troche sporo , sprawdzilam my mamy rury antybakteryjne awaduct- czy jakos tak, za 40 m wyszlo 6 tys pln z robocizna, malo nie jest.... poproszę namiary na wykonawcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 23.10.2007 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 poproszę namiary na wykonawcę Ja również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 23.10.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Czy ktos w okolicach Nadarzyna / Rusiec wiercił studnie głębinową? Interesuje mnie, na jakiej głębokości trafiła wam się woda i jakiej ona jest jakości. Bede wdzieczny za odpowiedz W jakim sensie "głębinową" ? Bo wody głębinowe zaczynają się od jakiej własciwie głębokości??? Pojecia nie mam To znalezłem taki opis: "Studnie wiercone Studnie wykonuje się dla zaopatrzenia w wodę domów i innych obiektów. Istnieją dwa typy studni wierconych - studnie abisyńskie i studnie głębinowe. Z reguły wiercone studnie abisyńskie mają 10-15 metrów głębokości. Ze względu na to, że zestaw hydroforowy znajduje się poza ujęciem, to ten rodzaj studni można wykonywać, gdy zwierciadło wody jest do 8 metrów poniżej pompy. Studnie głębinowe mają przeciętnie 12-16 metrów głębokości, choć teoretycznie maksymalna głębokość studni głębinowej jest nieskończona to zwykle wierci się je na głębokość do 30 metrów. W odwiert studni głębinowej włożone są rury osłonowe razem z filtrem plastikowym. W rurach osłonowych umieszczana jest pompa głębinowa, której zadaniem jest dostarczanie wody do instalacji wodnej w domu." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szumszak 23.10.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 gawelku na pewno wiecej, niz 15m... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 23.10.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 na 70-100 m możesz się spodziewać wód głębinowych, ale niekoniecznie muszą tam być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szumszak 23.10.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 na 70-100 m możesz się spodziewać wód głębinowych, ale niekoniecznie muszą tam być izat - nie zartuj sobie:P a serio - wiercil ktos w tej okolicy taka studnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 23.10.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 pewnie wiercił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 23.10.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 na 70-100 m możesz się spodziewać wód głębinowych, ale niekoniecznie muszą tam być a od 270 oligoceńskich w plastikowej butelce przy odrobinie szczęścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 23.10.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 na 70-100 m możesz się spodziewać wód głębinowych, ale niekoniecznie muszą tam być izat - nie zartuj sobie:P a serio - wiercil ktos w tej okolicy taka studnie? Tak ale dokręcił sie do Chin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 23.10.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 dziekuje za wyczerpujace odpowiedzi. mozna zamykac. Nie poważnie P. Paluchowski kreci niezłe studnie tanio, nawet taką mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 23.10.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 przybiegłam się pochwalić, że przywieźli mi dzisiaj rekuperator!! nareszcie!! może w tym tygodniu go rozruszają dostałam wycenę na GWC Rehau, 65 mb 12 tys netto bez komentarza ...... hmm.. no to troche sporo , sprawdzilam my mamy rury antybakteryjne awaduct- czy jakos tak, za 40 m wyszlo 6 tys pln z robocizna, malo nie jest.... poproszę namiary na wykonawcę reku robia nam rekuperatory.pl, zrobili nam projekt instalacji jeszcze w zeszlym roku... teraz podobno kiepsko u nich z terminami, gwc robili nam zaraz po wylaniu ław fundamentowych a orurowanie we wrzesniu br doczytalam sie, ze awadukt termo to tez REHAU hmmm... tylko skad ta roznica w cenie?, moze chodzi o polozenie GWC? i etap na jakim jest robiony? nasza rura jest wkopana w linii prostej... Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 23.10.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 cena którą podałam dotyczyła wykonania GWC -- układu Tichelmann'a 3 nitkowego o długości 65 m z rekuperatorami.pl kontaktowałam się, ale faktycznie nie mają wolnych terminów do końca listopada, a w grudniu nie wiadomo czy będą możliwości ze względu na pogodę korespondowałam z bardzo miłym Panem, który zaoferował dostarczenie nieodpłatnie materiałów jak wykonać GWC np za pomocą hydraulika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 23.10.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 o q...rcze wszyscy myślą o rekuperartorach z gwc, ja też... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kisiel 23.10.2007 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Witam, U mojego sąsiada tydzień temu rekuperatory.pl robili GWC z Rehaua. Zamawiał go jeszcze w zeszłym roku, razem z reku. Z tego co pytałem, długość ponad 50m z 3 zakrętami, cena około 8kPLN na gotowo. Teraz by zawołali około 12kPLN. Ja będę robił GWC na wiosnę, sam. Koszt to rury i trochę własnej pracy. Nie wiem, za co chcecie płacić Rehauowi. Widziałem ich "super szczelne uszczelki" - bzdet, identyczne jak w zwykłych PCV. Poza tym rury PCV też leżą w ziemi i jakoś nie ciekną, więc w drugą stronę nic się nie będzie przesączać, jak mówi w czarnym PR Rehau. Mam opracowania z Niemiec i Szwajcarii nt. 15-20 letnich GWC z PCV czy z PE, nikt im nic nie zarzucił pod względem bakteryjnym czy zagrzybienia. Jak dla mnie Awadukt to chwyt marketingowy. A za to trzeba płacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 24.10.2007 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 A ja nie mam GWC i nie zrujnuje za nic w świecie naszej działeczki, (zbyt dobrze pamietam jak taczkowalem ziemię i plantowalem ). Mam niskie rachunki za ogrzewanie więc nie wiem czy da sie je jeszcze je obnizyć i najwazniejsze kiedy sie to zwróci ??? . Mój mechanik mawia "jak nie swedzi to nie drapać" . To dotyczy chyba również kwestii zwiazanych z ekonomia eksploatacji domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 24.10.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 ja też nie planowałam i nie planuję GWC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 24.10.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Mój mechanik mawia "jak nie swedzi to nie drapać" . To dotyczy chyba również kwestii zwiazanych z ekonomia eksploatacji domu. Mieszkam w bloku i latem upały są nieznośne. GWC mogłoby mieć jakieś uzasadnienie do chłodzenia domu latem, ale może sprawa upałów w domu nie jest tak drażliwa jak w blokach i można sobie darować GWC. No więc, czy upały w domach są mniej dokuczliwe niż w blokach? Nie mogę sobie darować i podam link, gdzie setnie się uśmiałem: http://pl.youtube.com/watch?v=1uwOL4rB-go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts