tom17 08.11.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 witajcie poszukuje działki dla rodziców za max 200tys, zapraszamy do Ruśca - działek dużo, sporo wiadomości dostaniesz w http://www.n-n.pl lub szukaj samodzielnie mamy też gotowe domy http://www.belina.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 08.11.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 witajcie poszukuje działki dla rodziców za max 200tys, zapraszamy do Ruśca - działek dużo, sporo wiadomości dostaniesz w http://www.n-n.pl lub szukaj samodzielnie mamy też gotowe domy http://www.belina.pl/ Albo taki Tomek koło Ciebie tez fajny http://nieruchomosci.onet.pl/details.asp?CategoryID=192&ID=102390762 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 09.11.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Nie zostało komus bloczkow betonowych? Mi zostały.... 2 szt. Leżą od fundamentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 09.11.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Szanowni, potrzebuję rozsączyć w gruncie wodę z dachu. Zadanie niełatwe, bo mam na działce glinę do głębokości ohoho metrów (i jeszcze trochę). Z tego m.in. powodu odpadają studzienki chłonne. Do tego jeszcze dochodzi mały budżet jak to zwykle przy końcu budowy bywa... Myślałem nad doprowadzeniem deszczówki do wkopanych beczek blaszanych. Beczki byłyby perforowane, owinięte agrowłókniną, wypełnione żwirem i zasypane żwirem. I tu nasuwa się pytanie - czy jest to wariant optymalny czy może ktoś z Was ma lepsze pomysły i doświadczenia? No i może ktoś wie skąd wziąć beczki? Najchętniej używane, po czymś, ok. 200l. Pozdr. futro Nie masz ni kawałka na działce z piachem/żwirem?? Pytam bo u mnie jest też od cholery gliny... Ale mam część działki na piachu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 09.11.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 czy możecie polecić jakiegoś kierbuda albo inspektora nadzoru? Ja mogę być...ale tylko kierownikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
futro 09.11.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Nie masz ni kawałka na działce z piachem/żwirem?? Pytam bo u mnie jest też od cholery gliny... Ale mam część działki na piachu... Piach zaczyna się 2m za moim płotem - u sąsiada A w dół przebadałem z okazji wiercenia studni - nic się nie da zrobić. Każde rozwiązanie będzię lepsze od powierzchniowego bagienka. nie wspominając o tym, że trzeba by tą wodę odprowadzić jak najdalej od fundamentu. Pozdr. futro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 09.11.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Czesc wszystkim Czy moge sie poradzic? Mianowicie w poniedziałek firma robi nam ściany górne i wieźbe. Niestety na deskowanie i papowanie nie ma juz czasu w tym roku. Czy moze wiecie czy wystarczy to przykrc jakąś grubą folią na zime? A moze macie kogos kto jest chwilowo wolny i podjąłby sie zadechowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 09.11.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 witajcie poszukuje działki dla rodziców za max 200tys, zapraszamy do Ruśca - działek dużo, sporo wiadomości dostaniesz w http://www.n-n.pl lub szukaj samodzielnie mamy też gotowe domy http://www.belina.pl/ Albo taki Tomek koło Ciebie tez fajny http://nieruchomosci.onet.pl/details.asp?CategoryID=192&ID=102390762 moze i fajny ale mi się nie podoba, pozatym wole widzieć z czego dom powstaje, no i ten metraż na 2 ludzi w podeszłym wieku nie potrzebny im sie marzy mały, ekonomiczy w ogrzewaniu, parterowy taki do 100m2 bez biegania po schodach, dlatego szukamy działki i jeśli ktoś buduje się w jakimś skupisku nowo powstających domów i są tam jeszcze wolne tereny to bardzo będę wdzieczna za kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 09.11.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Czesc wszystkim Czy moge sie poradzic? Mianowicie w poniedziałek firma robi nam ściany górne i wieźbe. Niestety na deskowanie i papowanie nie ma juz czasu w tym roku. Czy moze wiecie czy wystarczy to przykrc jakąś grubą folią na zime? A moze macie kogos kto jest chwilowo wolny i podjąłby sie zadechowania ? niestety nie mam nikogo do polecenia wydaje mi się, że zostawić dom na zimę ze ścianą kolankową i samą więźbą to jeden z najgorszych etapów na jakich można zakończyć przed zimą wiem to z doświadczenia, bo u mnie było dokładnie tak samo szukaj intensywnie kogoś do zapapowania dachu przykrycie folią PRAWIE nic Ci nie da, woda przedostanie się wszędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 09.11.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Czesc wszystkim Czy moge sie poradzic? Mianowicie w poniedziałek firma robi nam ściany górne i wieźbe. Niestety na deskowanie i papowanie nie ma juz czasu w tym roku. Czy moze wiecie czy wystarczy to przykrc jakąś grubą folią na zime? A moze macie kogos kto jest chwilowo wolny i podjąłby sie zadechowania ? niestety nie mam nikogo do polecenia wydaje mi się, że zostawić dom na zimę ze ścianą kolankową i samą więźbą to jeden z najgorszych etapów na jakich można zakończyć przed zimą wiem to z doświadczenia, bo u mnie było dokładnie tak samo szukaj intensywnie kogoś do zapapowania dachu przykrycie folią PRAWIE nic Ci nie da, woda przedostanie się wszędzie Ale wyrządziło to jakies szkody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 09.11.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Czesc wszystkim Czy moge sie poradzic? Mianowicie w poniedziałek firma robi nam ściany górne i wieźbe. Niestety na deskowanie i papowanie nie ma juz czasu w tym roku. Czy moze wiecie czy wystarczy to przykrc jakąś grubą folią na zime? A moze macie kogos kto jest chwilowo wolny i podjąłby sie zadechowania ? niestety nie mam nikogo do polecenia wydaje mi się, że zostawić dom na zimę ze ścianą kolankową i samą więźbą to jeden z najgorszych etapów na jakich można zakończyć przed zimą wiem to z doświadczenia, bo u mnie było dokładnie tak samo szukaj intensywnie kogoś do zapapowania dachu przykrycie folią PRAWIE nic Ci nie da, woda przedostanie się wszędzie Ale wyrządziło to jakies szkody? Pewno wcale nie bo jak sa nierównosci i szczeliny gromadzaca sie tam woda to przy silnym mrozie powysadza to i owo, poza tym więxba tez lubi sie z deko zwichrować pod wpływem wilgoci i zmiany temperatur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DR 09.11.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Nie zostało komus bloczkow betonowych? u mnie zostało około 100 szt tel 501472160 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 09.11.2007 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Czesc wszystkim Czy moge sie poradzic? Mianowicie w poniedziałek firma robi nam ściany górne i wieźbe. Niestety na deskowanie i papowanie nie ma juz czasu w tym roku. Czy moze wiecie czy wystarczy to przykrc jakąś grubą folią na zime? A moze macie kogos kto jest chwilowo wolny i podjąłby sie zadechowania ? niestety nie mam nikogo do polecenia wydaje mi się, że zostawić dom na zimę ze ścianą kolankową i samą więźbą to jeden z najgorszych etapów na jakich można zakończyć przed zimą wiem to z doświadczenia, bo u mnie było dokładnie tak samo szukaj intensywnie kogoś do zapapowania dachu przykrycie folią PRAWIE nic Ci nie da, woda przedostanie się wszędzie Ale wyrządziło to jakies szkody? Pewno wcale nie bo jak sa nierównosci i szczeliny gromadzaca sie tam woda to przy silnym mrozie powysadza to i owo, poza tym więxba tez lubi sie z deko zwichrować pod wpływem wilgoci i zmiany temperatur No mój mąż na razie ma plan zakryc to jakąś grubą folią, sztywną. Chyba ze znajdziemy kogos do deskowania. I tak znalezienie firmy na skonczenie domu było wyzwaniem nie lada..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 09.11.2007 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Czesc wszystkim Czy moge sie poradzic? Mianowicie w poniedziałek firma robi nam ściany górne i wieźbe. Niestety na deskowanie i papowanie nie ma juz czasu w tym roku. Czy moze wiecie czy wystarczy to przykrc jakąś grubą folią na zime? A moze macie kogos kto jest chwilowo wolny i podjąłby sie zadechowania ? Zadzwoń do moich dekarzy. Oni lubią deskowanie tel. 888808818 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 09.11.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Dzięki za namiarek. Moze sie uda gdzies znaleźć ludzi...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 09.11.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 A tak na marginesie.......do kiedy przewidujecie prace budowlane? Czy w grudniu, styczniu także? Pisze oczywiscie do tych co nie są jeszcze szczesliwymi posiadaczami dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 09.11.2007 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 prace budowlane do...skutku! dach musi być, ile się jeszcze zejdzie,zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulinaPawe 10.11.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 no my tez ciągniemy dalej mimo, ze pogoda do bani. Chłopaki będą konczyc murlatę w przyszłym tygodniu. I czekamy na cieślę, ktory już zapowiedział, że nie przyjdzie w przyszłym tygodniu, bo się nie powyrabiał przez pogodę na innych budowach. Tygrysek spróbuj tutaj zadzwonić- 692263844-pan JanuszPan miał termin ale mówił, że dzwonili do niego inni więc nie wiem jak jest teraz. Poza tym pana i jego ekipe trzeba gdzieś ulokować ze spaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justkow 10.11.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Widze, że jest więcej osób bez dachu... My wczoraj zalaliśmy strop Ludzie od dachu mieli wejść w połowie listopada, ale pogoda im popsuła plany i bedą w grudniu...więc bedziemy pracować całą zimę...kredyt wzięty trzeba się z transz rozliczać, nie ma mowy o postojach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulinaPawe 10.11.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Widze, że jest więcej osób bez dachu... My wczoraj zalaliśmy strop Ludzie od dachu mieli wejść w połowie listopada, ale pogoda im popsuła plany i bedą w grudniu...więc bedziemy pracować całą zimę...kredyt wzięty trzeba się z transz rozliczać, nie ma mowy o postojach... to GRATULACJE!!! Mam tylko nadzieję, że pogoda będzie ciut laskawsza dla nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts