tom17 16.11.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Witajcie, na tyłach biurowca w którym pracuję (Wawa.ul Cybernetyki 19) budują nowy biurowiec i wywożą masę ziemi, jest to taka glina przemieszna z piachem. Z ciekawości podszedłem do jednego z kierowców i zapytałem czy by nie podrzucił do Ruśca... 100 zł za 16m3. Może komuś przyda się taka informacja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 16.11.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Mnie osobiście taka 1200 byłaby najlepsza! Zgadzam się...i wiem coś o tym...sam mam 1200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sako 16.11.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Mnie osobiście taka 1200 byłaby najlepsza! Zgadzam się...i wiem coś o tym...sam mam 1200 hmm, tez bym sie zgodzil, ale mam 1229 i nie mieszcze sie w normie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 16.11.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 a ja mam 2150 i już drżę...na szczescie to dom dwurodzinny wiec moze sie podzielę tez robotą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 16.11.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 a ja mam 2150 i już drżę...na szczescie to dom dwurodzinny wiec moze sie podzielę tez robotą Niepoprawny optymista [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 16.11.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 a ja mam 2150 i już drżę...na szczescie to dom dwurodzinny wiec moze sie podzielę tez robotą Niepoprawny optymista [/b] a raczej optymistka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 16.11.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 a ja mam 2150 i już drżę...na szczescie to dom dwurodzinny wiec moze sie podzielę tez robotą Niepoprawny optymista [/b] a raczej optymistka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 16.11.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 czyżby sie wszyscy juz pobudowali tak tu pusto trz troche podniesc up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 16.11.2007 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Witam, ja przepraszam, że tak od razu zacznę, ale nie chcę zanudzać swoimi przejściami z papierami. Jak na razie wszystko szło w miarę spokojnie i powoli (mieliśmy trochę czasu), aż do... melioracji i przebudowy sączków. Czy ktoś z Was to robił? Bardzo byłabym wdzięczna o kopię waszego projektu wraz z opisem... Po co mi to? Odpowiem na priv. Mam taki jeden pomysł i mam nadzieję, że uda mi się przeskoczyć 2 miesięczne oczekiwanie na rozpatrzenie wniosku w starostwie. pozdrawiam i wielka prośba... poszukajcie, nawet jeśli macie gdzieś już zakurzony i zapomniany ) Musze naprawic fo pa i powitac nowych sąsiadów. , gdzie dokładnie sie budujecie??? może na sąsiedniej dzialce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaf1 17.11.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 A z tymi terminami, to wcale się nie spieszę - sam projekt miałam (i mam nadal) adaptowany prawie 2 miesiące i w sumie chciałam dokumenty o pozwolenie złożyć do końca grudnia. Tylko właśnie pracownica z Ochrony Środowiska mnie rozbroiła, bo powiedziała, że rozpatrzenie wniosku może potrwać ok. 2 miesięcy. Na pytanie, czy nie mają ustawowo 1 miesiąca, odpowiedziała, że tak, ale i tak raczej się nie wyrabiają i wysyłają pisemko o opóźnieniu. Później przełączyła mnie do pani naczelnik, która powiedziała, że może da się to szybciej zrobić. Teraz mają jednego pracownika (p. Jarka, który się tym zajmuje) na zwolnieniu chorobowym od 2 tyg. i znowu przyniósł zwolnienie nie wiadomo do kiedy. Na razie szło nam wszystko w miarę gładko, ale boję się, że przez ten jeden mały sączek może zrobić się duża nerwówka. Ale na razie na spokojnie. uff.. ale się rozpisałam. ooo dokładnie jak u nas, zadzwoniłam po ponad miesiącu od złozenia i okazało sie ze nikt do tego nie zajrzał i przyslali pisemko ze "z przyczyn od nich nie zaleznych" termin jest przesuniety!!!! niezły bałagan.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 17.11.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Witam A oto nasz etap http://www.noworodek.pl/galery/2007111516114313555700.jpg o jaki podobny do naszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 17.11.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Czy Was tez spotykaja takie przygody czy ja jestem jaka przekleta? Chyba tylko ty jesteś tak przeklęta Hahahahaha. Oj Aga...budowanie jak już sama widzisz...pozornie szczęśliwa sprawa... ( Oj Hubciu powiem Ci, ze coraz bardziej zaczynam wierzyc, ze nam poprostu nie jest dane po ludzku wybudowac tego domu. Z nowiści więźba jest, obeszło sie bez dodatkowego tysiąca dla murarza, poprostu mu wytlumaczyłam, że miał czekać ze szczytami na cieślów, a jesli ktoś komu ma tutaj dopłacać to on nam, za to, zę przez niego musili niszczyc pustaki. Troche jeszcze pomarudził, ale byłam twarda. Natomias tprzejscia dziś miałam straszne ze składem drewna. Zamówiłam u nich belki na wymiar - konkretny, bez zaciosów. Przywiezli mi za długie, bo nie mieli innych i kazali sobie za to zapłacić. Ponadto jak przeliczylam wiezbe dotychczasową to wyszło mi, że ich kalkulacja tych samych belek (przemnozenie) jest większe o 0,1 m3 - niby nie dużo, ale ponad 100 złoty. Tak sie na nich wkurzyłam, bo jeszcze okazało się, że źle mi tą więźbe wyliczył i zostało mi ponad 1m3 drewna - takich kawałków od 1 do 2 mb. Że o scinkach typu 20-40 cm nie wspomne, w łącznej ilości ponad 0,5m3, no bo to zawsze jest. Nie mniej RADZE WAM OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM skład drewna KONAR . Kobieta ktora tam spredaje tak drze za przeproszeniem morde, jesli ma sie inne zdanie ze az bębenki bolą. Aha i z tego wszystkiego jeszcze chyba nabawiłam sie wrzodow na żołądku, bo pierwszy raz w zyciu tak mnie bolał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 17.11.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Witam A oto nasz etap http://www.noworodek.pl/galery/2007111516114313555700.jpg o jaki podobny do naszego no bo to brat bliźniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 17.11.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Aga, a gdzie ten Konar się mieści?? też na swojej drodze spotkałam drącą się "babę" ze składu drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 17.11.2007 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Witam A oto nasz etap http://www.noworodek.pl/galery/2007111516114313555700.jpg Tygrysku a gdzie w Milanówku są jeszcze takie przestronne działki. przestronne działki? wszędzie chyba bo nowy podział to min 2000 metrów . Mnie osobiście taka 1200 byłaby najlepsza! Tygrysku pytam tak na poważnie, gdzie takie działeczki są. Powiedz choć w przybliżeniu, bo właśnie poszukuję takowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 17.11.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Kazimierówka.......niedaleko WKD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 17.11.2007 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Kazimierówka.......niedaleko WKD Wielkie dzięki. Co prawda odpowiedź dość lakoniczna ale co tam, jakoś znajdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 17.11.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Kazimierówka.......niedaleko WKD Wielkie dzięki. Co prawda odpowiedź dość lakoniczna ale co tam, jakoś znajdę. Ul Poziomkowa...od średniej.......z tego co wiem jest jeszcze jedna do sprzedania ale 4400m2. Innych niet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 17.11.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Kazimierówka.......niedaleko WKD Wielkie dzięki. Co prawda odpowiedź dość lakoniczna ale co tam, jakoś znajdę. Ul Poziomkowa...od średniej.......z tego co wiem jest jeszcze jedna do sprzedania ale 4400m2. Innych niet Bombowo!!! Właśnie o taką mi chodziło, albo jeszcze większą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 17.11.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Aga, a gdzie ten Konar się mieści?? też na swojej drodze spotkałam drącą się "babę" ze składu drewna Pruszków/Nowa wieś ul Brzozowa. Naprawde to skład tylko dla tych co mają mocne nerwy. A i jeszcze Wam nie napisałam, ze baba jak jej powiedziałam ze nie zamierzam płacić za coś co jest mi niepotrzebne, czyli te skrawki to zadzwoniła do mojego cieśli (bo go zna) i kazała mu sciagać materiał z daszku na tarasem i nie dało sie babie przetłumaczyc ze przeciez on jest obciety do takiego wymiaru jak był potrzebny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts