gawel 15.12.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Co tutak cicho i pusto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_wujek 15.12.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Co tutak cicho i pusto Pusto strasznie ostatnio. Pewnie wszyscy zakupy przedświąteczne robią. Proszę wszystkich o podzielenie się namiarami na kierbudów. Najlepiej z krótką opinią czy jesteście zadowoleni i czy polecacie. W książce jest tylko jeden z pozytywną opinią, a potrzebuję fachowca który pomoże i doradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 15.12.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Co tutak cicho i pusto Święta idą, zakupy do zrobienia, prezenty do przygotowania, bigosik do upichcenia, rybka do obrobienia (zamordowania), kartki do wypisania i wysłania, mieszkania, domy do sprzątania - kurde, roboty co namniej na tydzień a święta tylko trzy dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 15.12.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Co tutak cicho i pusto Święta idą, zakupy do zrobienia, prezenty do przygotowania, bigosik do upichcenia, rybka do obrobienia (zamordowania), kartki do wypisania i wysłania, mieszkania, domy do sprzątania - kurde, roboty co namniej na tydzień a święta tylko trzy dni Bez przesady zakupy zalatwione prezenty przygotowane, bigosik zrobiony i zamrozony rybka bedzie zrobiona przez tesciową, domy do sprzątania - to jeszcze przede mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulinaPawe 16.12.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 A jak u innych z ceną dachu dachówkowego? Ja czekam do jutra na wycenę U nas 50 zł z metra kw. Nieważne czy daszek czy nie. To jest cena za robociznę m kw dachu ze wszystkimi obróbkami. Cena z lipca tego roku, bo wtedy ustalaliliśmy cenę z p. Koprowskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 17.12.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Szukam firmy lub kompetentnej osoby, która wykona kosztorys budowy domu wraz z zestawieniem materiałów. Fajnie byłoby, gdyby oprócz kosztorysu udzielono porad, jakie materiały najlepiej zastosować w trakcie budowy (chodzi o sytuację, by w czasie budowy nie władować się w kupno drogich materiałów, skoro istnieją również dobre inne a tańsze odpowiedniki).Nie jestem znawcą tematyki budowlanej i taki kosztorys pomógłby mi bardzo zaplanować rozpoczynającą się w przyszłym roku budowę. Jeżeli ktoś z Was korzystał z takich usług to bardzo proszę o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 17.12.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Co tutak cicho i pusto z tego co zauważyłem, to chyba połowa twoich postów wygląda następująco: "Co tu tak cicho", "no to hop do góry", "wszyscy śpią" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 17.12.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Co tutak cicho i pusto z tego co zauważyłem, to chyba połowa twoich postów wygląda następująco: "Co tu tak cicho", "no to hop do góry", "wszyscy śpią" A połowa twoich wyglada jak ten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 18.12.2007 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 ja dzisiaj w zastępstwie gawła zapytam co tu tak chicho?? jeśli nikt nie zna odpowiedzi to hop do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sako 18.12.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 ja dzisiaj w zastępstwie gawła zapytam co tu tak chicho?? jeśli nikt nie zna odpowiedzi to hop do góry Izat, z tego co zauważyłem, to chyba połowa twoich postów wygląda następująco: "Co tu tak cicho", "no to hop do góry", "wszyscy śpią" PS: dzisiaj ja zastepuje Sensera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 18.12.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Oj, chyba skonczyły sie budowy i wszyscy zapadli w sen zimowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 18.12.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 A moje pytanie nadal aktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LuMa 18.12.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Oj, chyba skonczyły sie budowy i wszyscy zapadli w sen zimowy Myślę, że raczej zapadli w zakupy przedświąteczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 18.12.2007 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Nową budowę zaczynam 120 m od obecnego domu więc chyba sama sobie prąd pożyczę Dobrze rozumiem, że kupiłaś dom (starszy) i stawiasz drugi/nowy?? Chodzi o to, czy to twoja pierwsza czy druga budowa?? Odpowiadam z opóźnieniem ale jakoś ostatnio doskwiera mi brak czasu na pisaniie. Stawiam drugi dom. Pierwszy wybudowaliśmy w 1999 ale się w nim nie mieścimy Rodzinka się rozrosła i trza drugi większy budować za jakieś 20 lat będę mniejszego pewnie szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zonzi 18.12.2007 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Ntek Korzystalem z tego namiaru > > From: <[email protected]> > > > Wykonuje kosztorysy budowlane w programie Normie. > > > W bezposrednim wykonastwie pracuje juz od ponad 30 lat mam ogromne > > > doswiadczenie tel. 606-790-018 zamawialem kosztorys i rms cena przyzwoita - polowa cen warszawskich, bledow niestety nie bylo i kosztorys sie sprawdza - myslalem ze tak z 20% zaoszczedze Oczywiscie jest to szacunek ale jakies pojecie ile chalupa bedzie kosztowac i na jakim etapie daje. Do kredytu tez sie przeydaje no i bedziesz wiedzial ile metrow scian jest. Ja dalej w grupie bez dachu - skonczyli wiezbe i robia nadbitke i sciany wewnetrzne i szczytowe. Przed Swietami nie zdaza Ile placiliscie za robocizne za ogrodzenie - siatka na slupkach i na podmurowce ? Zonzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 19.12.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Dzięki Zonzi za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 19.12.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 No to hop do góry.. Dziękuje Sako za zastępstwo. Sprawdziłeś się ale umówionego wynagrodzenia nie będzie...tak po prostu..., w sumie to jest powód...kaprys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psed 19.12.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Oj, chyba skonczyły sie budowy i wszyscy zapadli w sen zimowy Byłem dzisiaj rano na swojej budowie, do zasypania piaskiem został ostatni "prostokąt" fundamentów. Dzisiaj o 8:00 miała przyjechać ładowarka w tym celu. Dzisiaj też elektryk zapowiedział przyjazd w celu ułożenia bednarki pod uziom otokowy do piorunochronów. I to wszystko w tym roku ale majster chce przyjechać po Nowym Roku zrobić wieniec na ścianie fundamentowej i izolację poziomą. To dopiero będzie prawdziwy koniec na sezon jesienno-zimowy. Z resztą prac czekamy do marca, chociaż majster jest chętny kontynuować budowę i zimą o ile warunki będą sprzyjały. Ja jednak zarządziłem przerwę technologiczną na uleżenie się piasku. Chociaż ubijany, wolę aby sam się uleżał przez zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 19.12.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 My tez czekamy na wycene dachu i pierwszy wolny termin realizacji. Od niego uzalezniamy swą decyzje co dalej z "gołą " więźbą. Czy deskujemy czy folia i od razu dach. Wszystko sie dłuży......oj jak nie urok to ......przemarsz wojska :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 19.12.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Jeśli nie będzie przykryty to się samo zrobi...ale zdecydowanie najlepiej jest zalać ten piach wodą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts