psed 08.01.2008 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Ogniowy - gratuluję i życzę dużo szczęścia w nowym domu.Napisz proszę jak masz zrobione podłogi w sypialniach i jakiej powierzchni jest u Ciebie największy "grzejnik" podłogowy. Pozdrawiam, Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 08.01.2008 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Witam w Nowym Roku budujących, zamierzajacych budować, mieszkajacych i "wykańczajacych się " tak jak my:). U nas nic szczególnego - wykańczamy sie, mamy łazienkę, zrobiłem juz cu i cw do końca a teraz zalałem ostatnie 12 m.kw. posadzki ( w mróz 12 stopniowy) . Jest cool mieszkać na swoim, ciepło i obalam mity , że podłogówka w sypialniach nie jest OK. Jest OK i nawet super, polecam!!!. Na moje 120 mkw ogrzewane, zużywam do 250 litrów oleju opałowego i jest super. Wszystkim życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku i uczciwych wykonawców , przede wszystkim , co poza tym mozna zobaczyc na zdjęciach również. Pozdrawiam. Wkrótce znów się odezwę. Pełny survival Wiem coś o tym... No może bez wylewek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 08.01.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Ogniowy - gratuluję i życzę dużo szczęścia w nowym domu. Napisz proszę jak masz zrobione podłogi w sypialniach i jakiej powierzchni jest u Ciebie największy "grzejnik" podłogowy. Pozdrawiam, Paweł. W moim przypadku cały salon...coś ok 37 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 08.01.2008 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Ogniowy - gratuluję i życzę dużo szczęścia w nowym domu. Napisz proszę jak masz zrobione podłogi w sypialniach i jakiej powierzchni jest u Ciebie największy "grzejnik" podłogowy. Pozdrawiam, Paweł. W moim przypadku cały salon...coś ok 37 m2 Moja największa powierzchnia to 75 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 08.01.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 No tak...galeria Mokotów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 08.01.2008 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 A to ankieta Wciąż aktualny temat...Zaskakujące wyniki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psed 08.01.2008 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Senser & Jakub - macie duże powierzchnie jednego grzejnika podłogowego, czy mam rozumieć, że jest to jeden obwód (tutaj brakuje mi jeszcze znajomości tematu i związanej z nim terminologii) wychodzący i wracający do tej samej skrzynki rozdzielacza ? Mój kierbud ostrzega mnie przed robieniem podłogówki na całej powierzchni salonu (36,5 m2) gdyż według jego wiedzy tak rozległe grzejniki maja tendencję do zapowietrzania się. Czy macie z nimi jakieś problemy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 08.01.2008 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Senser & Jakub - macie duże powierzchnie jednego grzejnika podłogowego, czy mam rozumieć, że jest to jeden obwód (tutaj brakuje mi jeszcze znajomości tematu i związanej z nim terminologii) wychodzący i wracający do tej samej skrzynki rozdzielacza ? Mój kierbud ostrzega mnie przed robieniem podłogówki na całej powierzchni salonu (36,5 m2) gdyż według jego wiedzy tak rozległe grzejniki maja tendencję do zapowietrzania się. Czy macie z nimi jakieś problemy ? U mnie układ sam sie odpowietrza. Razem z pompą jest"bezdotykowy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 09.01.2008 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Salon jest jedną wielką podłogówką. Nie pamiętam dokładnie, ale ma coś chyba 5 czy 6 pętli (obwodów). Każda pętla liczy (jeśli dobrze pamiętam) od 80 do 110 mb (te 110 to max. zalecana długość). Faktycznie na rozdzielaczu są odpowietrzniki. W praktyce, przed uruchomieniem, trzeba i tak przeprowadzić "procedurę odpow.". Bo faktycznie, że ciężko jest wypchnąć pow. z pętli. Robi się to tak, ze zamyka się inne pętle (albo nawet całość CO), i poprzez "kranik", spuszcza się wodę z pow. do momentu aż będzie lecieć sama woda. Tak odpowietrzony układ powinien funkcjonować bezterminowo i raczej bez problemowo. Najlepiej do podłogówki kup sobie rozdzielacz....hmmm zapomniałem jego nazwy...w każdym bądź razie chodzi o rozdzielacz z "menzurkami" które "podają" prędkość przepływu wody w l/min. Tak można łatwiej wyregulować grzanie poszczególnych pętli. Tylko musisz pamiętać kolejność (lub zrobić zdjęcia) jak po kolei były kładzione pętle, abyś w trakcie regulacji operował na właściwej pow... To jest mój sezon już 3-ci. Ilość ingerencji odpow. podłogówkę: 0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 09.01.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Witam, A u nas od poniedziałku rusza folia i dachówka. Dzis jade na budowe bo przywożą suporex na scianki wewnętrzne. Czy wy tez widzicie ,że ceny mat. budowlanych ida do góry. W grudniu były całkiem inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 09.01.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Witam, A u nas od poniedziałku rusza folia i dachówka. Dzis jade na budowe bo przywożą suporex na scianki wewnętrzne. Czy wy tez widzicie ,że ceny mat. budowlanych ida do góry. W grudniu były całkiem inne czyżby powtórka z ubiegłorocznej rozrywki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 09.01.2008 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 mozliwe że powtórka. Zimy nie ma popyt im rośnie.......sama widze po naszej budowie ze wpisalismy kolejną transze kredytu na maj a juz w połowie lutego bedziemy prosili bank o uruchomienie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 09.01.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 mozliwe że powtórka. Zimy nie ma popyt im rośnie.......sama widze po naszej budowie ze wpisalismy kolejną transze kredytu na maj a juz w połowie lutego bedziemy prosili bank o uruchomienie :/ Eeeeee tam, nie martw się...bank ma kasy od cholery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 09.01.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 No nie martwie sie są chętni do przyspieszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 09.01.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Nooo widzisz...więcej weźmiesz...szybciej spłacisz!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 09.01.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Ja tam bede oryginalny niestety nie moge bo.... piździ jak nie wiem co (jest bardzo zimno ) E tam orginalny, wcale nie bo az 4 osoby juz obstawily opcje Pasi ale nie przyjde, a powody kazdy ma swoje, ja np. na wszelki wypadek zaglosowalam za tą opcją bo mi sie jeszcze ani razu nie udało dotrzec:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 09.01.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Nooo widzisz...więcej weźmiesz...szybciej spłacisz!! No humor ci dopisuje......mi mniej :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 09.01.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Ja tam bede oryginalny niestety nie moge bo.... piździ jak nie wiem co (jest bardzo zimno ) E tam orginalny, wcale nie bo az 4 osoby juz obstawily opcje Pasi ale nie przyjde, a powody kazdy ma swoje, ja np. na wszelki wypadek zaglosowalam za tą opcją bo mi sie jeszcze ani razu nie udało dotrzec:) Hahahaha, dobre (Aga) Gawel....ale teraz już nie piździ!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 09.01.2008 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Aga...dla takich jak ty, najlepsza by była ostatnia opcja!!Zachęcam zdecydowanie (inni pewnie podobnie)!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 09.01.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Chcialam sie Was poradzic w kwestii estetycznej. Wlasnie zamawiamy okna, drzwi i bramy. I tutaj moje pytanie w kwestii estetycznej. Okna chce biale ale drzwi i brame garazowa brazowe - czy to nie bedzie glupio wygladac? Widzial ktos taki domek? Moze ktos pamieta jakie maja drzwi w tym domu ze sklepem na Radoniach (niedalego Sylvi1)? Oni maja biale okna i biale obramowki na okolo (nie pamietam jak to sie nazywa), ale do tego tak ja my planujemy brazowe balkony i inne elementy drewniane w brazie i ladnie wyglada. Ale nie pamietam drzwi wejsciowych. I wlasnie pytanie o drzwi wejsciowe. polecicie jakies dobre jakosciowe, etetycznie ladnie i jeszcze w dobrej cenie?No i skad brame garazowa? Kiedys na forum byl ktos kto tym handlował ale coś nie nie odzywa. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts