aniawmuratorze 11.01.2008 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Jesli masz 20-30 tys to ogród i wybór firmy w tym zakresie nie stanowi żadnego problemu. Ta kwota to bedzie skromne spelnienie wizji projektanta ogrodu . Cena jest "srednia" sprzed 4 lat podana w jednym z nr muratora. Ty to umiesz dodać otuchy ja się na kurs projektowania ogrodów wybieram ; lubię grzebać w ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sako 12.01.2008 00:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 lubię grzebać w ziemi hmm, nie bardzo wiem jak to mam rozumiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 12.01.2008 00:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 lubię grzebać w ziemi hmm, nie bardzo wiem jak to mam rozumiec nie sądziłam że będziesz miał z tym problem np grabcami lubię grzebać i szpadelkiem przeprowadzkę zielonym fundować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sako 12.01.2008 03:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 nie sądziłam że będziesz miał z tym problem np grabcami lubię grzebać i szpadelkiem przeprowadzkę zielonym fundować No widzisz, teraz zrozumialem, lubisz robic za grabarza i zakopywac ekologow. Nie popieram, ale o gustach sie nie dyskutuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 12.01.2008 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Jesli masz 20-30 tys to ogród i wybór firmy w tym zakresie nie stanowi żadnego problemu. Moze dla ciebie nie, natomiast ja, jak juz sie zdecyduje dac za ogrod te 20 tys, chcialabym je dac komus, kto zrobi w moim ogrodzie cos fajnego a nie posieje trawe (lub rozwinie ja z rolki) i posadzi tujki przy ogrodzeniu z niesmiertelna "fala". Nie pytam o ceny, bo te znam; za 20 tys mozna miec rozny poziom uslugi. Prosilam o namiar na kogos, kogo polecacie, bo realizacje niektorych firm organizujacych ogrody niestety mnie odstraszaja. a firmy ktore robia cudka niestety nie wolaja 20-30 tys tylko duzo duzo wiecej...niestety. Jako ze jak wspominalam kompletnie sie na tym nie znam, chcialabym sie z kims na tym polu skonsultowac, zeby potem nie musiec wycinac drzew ktore nie pasuja, ladnie nie wygladaja, nie chca rosnac na mojej glinie i szkodza wszystkim roslinom dookola. Macie kogos takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 12.01.2008 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Jesli masz 20-30 tys to ogród i wybór firmy w tym zakresie nie stanowi żadnego problemu. Moze dla ciebie nie, natomiast ja, jak juz sie zdecyduje dac za ogrod te 20 tys, chcialabym je dac komus, kto zrobi w moim ogrodzie cos fajnego a nie posieje trawe (lub rozwinie ja z rolki) i posadzi tujki przy ogrodzeniu z niesmiertelna "fala". Nie pytam o ceny, bo te znam; za 20 tys mozna miec rozny poziom uslugi. Prosilam o namiar na kogos, kogo polecacie, bo realizacje niektorych firm organizujacych ogrody niestety mnie odstraszaja. a firmy ktore robia cudka niestety nie wolaja 20-30 tys tylko duzo duzo wiecej...niestety. Jako ze jak wspominalam kompletnie sie na tym nie znam, chcialabym sie z kims na tym polu skonsultowac, zeby potem nie musiec wycinac drzew ktore nie pasuja, ladnie nie wygladaja, nie chca rosnac na mojej glinie i szkodza wszystkim roslinom dookola. Macie kogos takiego? mam namiar na bardzo fajną projektantkę czy chciałabyś sam projekt czy kompleksowo z nasadzeniami ? Zapytam czy ma czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 12.01.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 co prawda ja nie wymieniona ale tez mam podłogówkę styropian to 2x 5cm tego styropianu A ile macie na ten styropian wylane wylewki. Rozumiem ze to idzie tak, gola wylewka (beton), folia, styropian (u nas 10 cm), folia aluminiowa, rurki od ogrzewania podlogowego i wylewksa. W projekcie mamy 5 cm, ale z tego co mi donoszą co niektórzy powinno być wiecej. Tylko inne wiecej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 12.01.2008 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 mam namiar na bardzo fajną projektantkę czy chciałabyś sam projekt czy kompleksowo z nasadzeniami ? Zapytam czy ma czas Bardzo prosze o kontakt, wlasnie szukam kogos "fajnego" z referencjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sako 13.01.2008 01:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Rozumiem ze to idzie tak, gola wylewka (beton), folia, styropian (u nas 10 cm), folia aluminiowa, rurki od ogrzewania podlogowego i wylewksa. W projekcie mamy 5 cm, ale z tego co mi donoszą co niektórzy powinno być wiecej. Tylko inne wiecej? Grubosc wylewki bywa rozna, np wg jednego z ekspertow powinna miec min 4cm, jednak ze wzgledu na akumulacyjnosc ciepla daje sie 8-10 cm. Grugosc wylewki zalezy miedzy innymi od wytrzymalosci danego stropu i od oczekiwanej akumaulacyjnosci ciepla. Ciezko w tym wypadku podawac dokladne dane, bo nie wiadomo jakie sa Twoje preferencje. Generalnie 5cm wystarczy, ale byc moze chcesz miec wieksza mozliwosc zmagazynowania ciepla - tylko dokladne obliczenia uwzgledniajace preferencjie uzytkownika maga odpowiedziec na to pytanie. Dlatego wiec wiele osob zdaje sie na opinie "expertow" projektujacych dany system. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psed 13.01.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Muszę zatrudnić hydraulika, umówić cieślę i dekarza. Ile ostatnio płaciliście za ich usługi ? Cieśla Wiesław Kałuża chce za robociznę 60 PLN/m2 (więźba, pełne deskowanie i 1 raz papa). Jutro czeka mnie rozmowa o cenie z hydraulikiem Wojciechem Jankowskim i dekarzem Adamem Miłoszewskim. Podałem nazwiska, może ktoś z grupy korzystał z ich usług i podzieli się wiedzą o jakości ich pracy. Pozdrawiam, Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 13.01.2008 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 co prawda ja nie wymieniona ale tez mam podłogówkę styropian to 2x 5cm tego styropianu A ile macie na ten styropian wylane wylewki. Rozumiem ze to idzie tak, gola wylewka (beton), folia, styropian (u nas 10 cm), folia aluminiowa, rurki od ogrzewania podlogowego i wylewksa. W projekcie mamy 5 cm, ale z tego co mi donoszą co niektórzy powinno być wiecej. Tylko inne wiecej? mamy ok 7 cm (chudziak okazał się być niezbyt równy więc w jednym narożniku salonu jest tylko 5 cm a w drugim narożniku jest 10 cm aby poziom zachować) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorka31 13.01.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Dzięki "typowej" zimowej aurze nasze mury ruszyły w górę przy zdecydowanej pomocy majstrów od kilku dni osiadłych w baraku na naszej działce. Kierbud zadowolony, że dobrze pracują. Pomysł kupienia materiałów w grudniu okazał sie być dobrym pomysłem, bo teraz jest i drożej i gorzej z dostępnością, a tak opóźnienie w dostawie bloczków wyniosło 2 dni tylko... Sąsiady zareagowały z umiarkowanym optymizmem na ruch na działce, jedni deklarują, że sie cieszą, ale drugim sie wyrwało, że teraz to już nie będą sobie drogi skracać przez naszą działkę co szkoda wielka... Ci z naprzeciwka w popłochu wprowadzali autko za bramę jak nadjechały betoniarki cztery i tylko zza płotu spoglądali. Teraz na działce swojej typowo rekreacyjnej z malusim domkiem głosniej będą mieli... Ciekawe jak u innych sąsiedzi reagują na budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 14.01.2008 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Też jestem ciekawa jak reagują, niestety nic mi o tym nie wiadomo, bo nasi sasiedzi budują się prawie wszyscy na raz i każdy jest na tym samym etapie Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 14.01.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Też jestem ciekawa jak reagują, niestety nic mi o tym nie wiadomo, bo nasi sasiedzi budują się prawie wszyscy na raz i każdy jest na tym samym etapie Pozdrawiam Aga I to jest najlepsza opcja...później nie ma akcji typu: "Panie, napraw pan tą droge!!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 14.01.2008 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Kochanie,Z okazji Twoich urodzin cała masa buziaków od zwariowanej rodzinki...Szczególnie dziękujemy Ci za ten cały rok zmagań, przez który przeszliśmy razem, a teraz po niespełna 10 miesiącach, możemy mieszkać w naszym wymarzonym domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 14.01.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 5 cm styropianu pod podłogówkę to zdecydowanie za mało Hubi, dobrze wiedzieć gdzie będzie spotkanko a nuż wpadnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sako 15.01.2008 01:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Hubi, dobrze wiedzieć gdzie będzie spotkanko a nuż wpadnę Co do spotkania, to przy tym tempie ustalania Senser bedzie musial dolozyc do ankiety jeszcze jedna opcje - "koniec marca" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 15.01.2008 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Spokojna wasza rozczochrana!! Wyrobimy się wyrobimy!! A teraz wybieramy konkretną datę spotkania w Lutym!!! ANKIETA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 15.01.2008 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Hubi, dobrze wiedzieć gdzie będzie spotkanko a nuż wpadnę Ale jak to ?? Tak bez uprzedzenia!!?? A skąd ja ci czerwony dywan...Boże, orkiestra Iza...ja w proszku jestem... A gdzie gość co zieje ogniem!, a gdzie Doda!!! Nieeeee to tak po prostu nie może być.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 15.01.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Spokojna wasza rozczochrana!! Wyrobimy się wyrobimy!! A teraz wybieramy konkretną datę spotkania w Lutym!!! ANKIETA skoro zostalismy wezwani przez Szanownego S. do zdeklarowania sie to musze powiedziec,ze pasuja nam 3 pierwsze weekendy lutego wiec mozemy sie dostosowac do reszty grupy ( w ankiecie nie da sie wybrac kilku dat jednoczesnie), ale pamietajmy o feriach 11-23.02 pewnie czesc osob z dziecmi w wieku szkolnym wyjezdza w tym okresie, nasza niunia ma 2 latka wiec my wyjezdzamy dopiero w marcu. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts