Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa nadarzyńsko - grodziska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Gość stw

Przechodzę przez etap brania kredytu - wpadła mi w ręce lista rzeczoznawców z naszych okolic. Nie dzwoniłem wszędzie - p. Zdrojewski zaoferował krótki termin, więc zdecydowałem się na niego. Wpiszę go do książki adresowej jak tylko dostanę wycenę i będę mógł wydać jakąś opinię. Z tego co się zorientowałem, ceny za operat szacunkowy wszędzie podobne (~700zł netto, ale tak jak wspomniałem, nie dzwoniłem pod każdy z numerów).

Hryniewiecka Agnieszka - Podkowa Leśna - 227291369

Juszczak Marek - Pruszków - 227282010

Latuszkiewicz Jerzy - Podkowa Leśna - 27589230 / 603232336

Madzelan Jerzy - Michałowice - 227238343 / 602189995

Mazur Barbara Grodzisk - 601241370

Nowocień Czesław - Michałowice - 227537500

Rutkowscy Małgorzata i Bogusław - Michałowice - 227238984 / 505014200

Sierańska Krystyna - Międzyborów - 468555587

Smolińska Elżbieta - Pruszków - 604468576

Sułek Alicja - Żyrardów - 468553180 / 601254876

Zdrojewski Zygmunt - Grodzisk - 227556148 / 605417498

Żyła Małgorzata - Żyrardów - 468552846 / 602766895

Gość stw
Witam sąsiadów A w jakiej dzielnicy Jaktorowa będziecie się budować? My rozpoczynamy budowę na wiosne, ul.Wyspiańskiego.

My mamy działkę przy tzw. ulicy Ułanów. Piszę tzw. bo na razie lepiej pasuje nazwa Błotna - niestety już zarezerwowana dla poprzecznej :)

Pozdrowienia

A po której stronie rzeki? Daleko od ulicy Błotnej? My budujemy na pomorskiej :-)

Jakub

Ile Wam zajelo tynkowanie scian i wylewki ???

Zastanawiam sie ile liczyc czasu na kolejny etap. Do otynkowania i pomalowania jakies 1025 m2 ... :oops:

Grupa bez dachu coraz mniej liczna a u mnie jeszcze nie zaczeli :evil: scianki wewnetrzne robia od 25 grudnia, w sobote zalali taras.

pozdrofki

Zonzi

Jakub

Ile Wam zajelo tynkowanie scian i wylewki ???

Zastanawiam sie ile liczyc czasu na kolejny etap. Do otynkowania i pomalowania jakies 1025 m2 ... :oops:

Grupa bez dachu coraz mniej liczna a u mnie jeszcze nie zaczeli :evil: scianki wewnetrzne robia od 25 grudnia, w sobote zalali taras.

pozdrofki

Zonzi

Na tynki zarezerwowałbym 2-3 tyg, a na wylewki 2 dni

Witam sąsiadów A w jakiej dzielnicy Jaktorowa będziecie się budować? My rozpoczynamy budowę na wiosne, ul.Wyspiańskiego.

My mamy działkę przy tzw. ulicy Ułanów. Piszę tzw. bo na razie lepiej pasuje nazwa Błotna - niestety już zarezerwowana dla poprzecznej :)

Pozdrowienia

A po której stronie rzeki? Daleko od ulicy Błotnej? My budujemy na pomorskiej :-)

No to witamy! My mamy działkę po tej samej stronie rzeki. Działka przylegająca do rzeki, więc od Błotnej kawałek.

Poszukujemy obecnie kierownika budowy, czy może ktoś z sąsiadów jaktorowskich może kogoś polecić?

Pozdrowienia

Na tynki zarezerwowałbym 2-3 tyg, a na wylewki 2 dni

Te 3 tyg. to chyba masz na myśli już schnięcie??

Samo kładzenie to chyba do 5 dni...

No w moim przypadku tak było...

Ekipa 5 szt.

Wylewki jak najbardziej 2 dni...

Witam,

Co do wylewek to musze się niestety poskarżyć na Eimunda, bo mi teraz wychodzą różne kwiatki z poziomami. Róznice nie są strasznie duże, około 2-3cm co u mnie przekłada się na większe ilości kleju do płytek.... W jednym pomieszczeniu mam tez róg zadarty do góry. Wylewki z mixokreta są fajne ale ciężko sprawdzić poprawność wykonania tuż po skończeniu roboty (przed płaceniem kasy). Przy następnej budowie robię standardowe z betoniarki - woda pokaże wszystkie niedoróbki...

Pozdrawiam

Tamlin

Gość stw
Poszukujemy obecnie kierownika budowy, czy może ktoś z sąsiadów jaktorowskich może kogoś polecić?

Stanisław Dziedzic 506730013

któreś z państwa Firlej - zapytaj w Grodzisku w biurze architektonicznym na przeciwko starostwa (tel. do tegoż biura 227243089).

p. Rafiński 606622493

Ja korzystam z usług tego ostatniego, jednak mój wybór nie był do końca obiektywny ;-)

Inne trzy wpisy są w książce adresowej (z której swoją drogą zniknęły trzy wpisy, które ostatnio dodałem - czy to efekt tej awarii?).