bobo30 02.09.2004 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 Muszę Wam powiedzieć, że jak jeżdżę po budowach sprawdzając dekarzy i rozmawiam z inwestorami, to czarno to widzę. Chyba już nic mnie nie zaskoczy, żadna niefachowość, nieterminowość, olewanie inwestora, ignorancja, po prostu nic. Smutne to wszystko. Najgorsze jest to ,że nawet tym poleconym i niby sprawdzonym się zdarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 02.09.2004 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 Niestety Bobo ja to samo zauważyłem...u kogoś było ok, a umnie to czy tamto... A już najgorsze tak jak u Victorii...końcówka, półmetek a w sumie najważniejszy, dach zrobić i już, już koniec....a nie da rady!! Innemu mojemu znajomemu identyczny numer wywineła jakaś ekipa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 03.09.2004 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Bobo dziękuję za zainteresowanie moim problemem jestem Ci wdzięczna za wszelkie namiary i podnoszenie na duchu niestety, olewactwo w budownictwie jak za czasów komuny nic się nie zmieniło oprócz prania kieszeni Inwestora znacie może Panią Jolę Duczmalewską? podała mi kilka namiarów pozdrawiam wszystkich z grupy iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 03.09.2004 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Niestety Bobo ja to samo zauważyłem...u kogoś było ok, a umnie to czy tamto... A już najgorsze tak jak u Victorii...końcówka, półmetek a w sumie najważniejszy, dach zrobić i już, już koniec....a nie da rady!! Innemu mojemu znajomemu identyczny numer wywineła jakaś ekipa... Senser mial na mysli oczywiscie Izat, a nie Victorie, ktora swoja droga natrafila na pierwsze problemy Iza nie ma za co. Oby ci sie udalo, i nam wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 03.09.2004 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 No tak... Bobo ma rację..późna pora robi swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 03.09.2004 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Senser.. nie o takich godzinach siedziales na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 03.09.2004 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 A ty to chyba zaczepki szukasz?? Już nie śledź bo jakąś aferę wywężysz!! I będzie muratorgate !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 04.09.2004 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2004 chcesz mnie pobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 04.09.2004 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2004 mój wykonawca zwinął się na dobre wczoraj zabrał swój barak i narzędzia rozmowa telefoniczna, to jak rozmowa z dzieckiem, nawet gorzej "zamknął oczy i udaje, że go nie widać" żadnej woli współpracy nie mam innego wyjścia jak zgodnie z umową zatrudnić wykonawcę zastępczego na jego koszt i podać sprawę do sądu o odsetki karne za zerwanie umowy- a jest o co walczyć ale to pewnie potrwa ze dwa lata macie może jakieś inne pomysły? pozdrawiam iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 04.09.2004 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2004 Niestety..w warunkach w jakich odbywa się w Poslce egzekwowanie prawa to jest nic innego jak promocja bezprawia....indolencja, lenistwo oraz zamknięcie tego środowiska powoduje to co jest...Że człowiek w takich sytuacjach ma do wyboru Ukraińców bądź Komando z Pruszkowa..niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guliwer 04.09.2004 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2004 Bobo30 - mam prosbe o kontakt do stali, prosze podeslij na priv A tak poza tym, w nawiazaniu do Twojego komentarza o Kascie, to moje doswiadczenia sa takie: w prawie kazdym skladzie budowlanym na wejsciu mowia zabojcze ceny ale jesli uzgodni sie zaopatrzenie we wszystkie (lub prawie wszystkie... ) materialy to ceny nagle okazuja sie akceptowalne. Tak bylo u mnie - na poczatku Kasta byla droga, ale jak siedlismy do negocjacji to okazalo sie ze ceny nagle okazaly sie bardzo przystepne, duzo przystepniejsze niz w kilku innych skladach w okolicy. Do tego czasem mozna uzgodnic zakupy bez niepotrzebnych narzutow podatkowych...... . Swoja droga mozesz mi podeslac na priv ceny betonu B15 i B20 - to mozemy porownac. Sam jestem ciekaw, moze jednak przeplacam .... Pozdrawiam ps. a tak poza tym to przepraszam lukasza i mclima ze tak dlugo musieli czekac na odpowiedz z priv - ale bylismy z zona i corka na krotkim urlopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guliwer 04.09.2004 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2004 i jeszcze jedno , po przeczytaniu zaleglych postow podczas naszego urlopu widze ze jest zapotrzebowanie na ekipe budowlana. U mnie sa jeszcze w trakcie ale skonczyli juz u kilku osob (w tym u mojego kolegi z pracy) i kazdy ich poleca: uczciwi, solidni, nie pija (za duzo ), mozna im zostawic pieniadze i zaliczki, a poza tym koncza przed czasem. Wiadomo ze trzeba pilnowac aby nie bylo drobnych bledow ale tego sie przeciez nie da uniknac. Takze jesli ktos zainteresowany to moge przekazac kontakt na priv. Pozdro G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 05.09.2004 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2004 To ja poprosze, jezeli mozna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 05.09.2004 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2004 Jak moja ekipa u mnie zacznie i będą dobrze robili to też ich Ci polecę. Przyjedziesz, zobaczysz. Zapraszam na plac budowy. Guliwer, a może razem tę stal kupimy? Wtedy rabaty są wyższe. To samo do Włodka. I transportem się podzielimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz 05.09.2004 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2004 Do bobo30: Czy masz jeszcze namiary na kogoś od tańszej wełny, pseudo zdaje się Olsen i czy to jeszcze akutalne?Aha stal też kupowałem w Ursusie, firma "Konsorcjum stali". Do wg: Włodek, czy pamiętasz gdzie kupowałeś silkę i za ile? A tak w ogóle to zaczeliśmy wreszcie budowę, aktualnie etap ziemno-szalunkowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 05.09.2004 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2004 kochani pozanudzam Was jeszcze trochę poszukuję Kierownika Budowy oraz RB-etki, może być używana ale sprawna poza tym przydałby mi sie jakiś biegły rzeczoznawca, żeby mógł spisać protokół błędów i odstępstw od projektu poczynionych przez wykonawcę, będzie mi potrzebny w sądzie jeszcze raz chcę gorąco podziękować bobo i Joskul za wsparcie duchowe i namiary na wykonawców ogromne dzięki pozdrowienia dla wszystkich iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 05.09.2004 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2004 Następny osobnik napisze 1000 post! Słuchajcie! Nie macie kogoś kto dobrze, fachowo obłoży murowane schody drewnem? Koleżanka z forum, która poleciła mi dekarza, szuka Bard13 i Nina to się chyba na nas obrazili. Senser, a jak ma się mapka? Może dodaj do dużej mapki malutką z miejscowością Barda i Niny oraz odnośnikiem ile kilometrów i gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 05.09.2004 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2004 Ano to kochani !! Co z tego, że bez Kozery Ale niech tam sutknę ten 1000 post w naszej Grupie A teraz Sto Lat Sto Lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 05.09.2004 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2004 ... a kto z nami nie wypije... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 05.09.2004 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2004 Jak moja ekipa u mnie zacznie i będą dobrze robili to też ich Ci polecę. Przyjedziesz, zobaczysz. Zapraszam na plac budowy. Bobo, dzieki serdeczne. Skorzystam przy pierwszej okazji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts