papajoe 04.02.2008 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Witam, Mam pytanie. Czy ktoś może wie, jakie są szansę na uzyskanie zgody od Starostwa w Pruszkowie, czy gdzie to tam trzeba się o takie ubiegać, na Biologiczną Oczyszczalnię Scieków? W Miejscowym Planie Zagospodarowania Przestzennego, jest zapis że tylko szambo szczelne a potem podłączenie do kalaizy jak będzie. Ale czytałam że niektórym udaje się uzyskać zgodę na przydomową oczyszczalnię. Budujemy pod Nadarzym. Może ktoś ma jakieś doświadczenia w tym zakresie, albo wie gdzie się trzeba udać i z czym, żeby dostać taką ewentualną zgodę. aga Książenice powiat Grodzisk Maz. w MPZP jest napisane : - plan wyklucza lokowanie "przydomowych oczyszczali scieków " z rozsączkowaniem jesli masz taki zapis to legalnie nie możesz zrobic POŚ, pozdr Tomek ps. a najlepej udaj sie z wypisem z MPZP do osoby ktora robi plan zagospodarowania działki i ona będzie wiedziała czy można robic na Twojej działce POŚ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 05.02.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Witam, Mam pytanie. Czy ktoś może wie, jakie są szansę na uzyskanie zgody od Starostwa w Pruszkowie, czy gdzie to tam trzeba się o takie ubiegać, na Biologiczną Oczyszczalnię Scieków? W Miejscowym Planie Zagospodarowania Przestzennego, jest zapis że tylko szambo szczelne a potem podłączenie do kalaizy jak będzie. Ale czytałam że niektórym udaje się uzyskać zgodę na przydomową oczyszczalnię. Budujemy pod Nadarzym. Może ktoś ma jakieś doświadczenia w tym zakresie, albo wie gdzie się trzeba udać i z czym, żeby dostać taką ewentualną zgodę. aga Ja buduję też pod Nadarzynem i takie sprawy jak przydomowa oczyszczalnia ścieków załatwia się w gminie. Ostatnio gmina Nadarzyn inwestuje kasę w sieć kanalizacyjną i jeśli na Twoim terenie jest przewidywana rozbudowa sieci to nie dostaniesz takiej zgody. Pierwszy dom też wybudowałam pod Nadarzynem 9 lat temu i wtedy też nie wydawali takich zezwoleń ze względów geologicznych - wszędzie glina i liczne podskórne cieki wodne. Niektórzy zrobili sobie bez pozwolenia ale znam przypadek że taka oczyszczalnia zanieczyściła studnię na działce sąsiadów (jedyne ich źródło wody) i nie było przyjemnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka1980 05.02.2008 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Witam,czy ktoś ma może do odsprzedania garaz blaszany na budowę, lub wie że ktoś sprzedaje.Najlepiej o wymiarach 3x5m.Sprawa pilna.My budujemy pod nadarzynem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 05.02.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Tak dla przypomnienia.. ANKIETA Bardzo rozproszone są te wyniki... Spotkanie szykuje się baaardzo kameralne... Ale mimo to "większość" głosowała na 23 Lutego. Co wy na to?? Macie jakieś sugestie co do miejsca spotkania?? Ja mam.... Grodzisk Maz. ul. Obrońców Getta Tam jest "naleśnikarnia" z chyba "pierogarnią" No ale czekamy na sugesite... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamlin 05.02.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 WITAM, CZY KTOŚ MA MOŻE DO ODSPRZEDANIA GARAZ BLASZANY NA BUDOWĘ, LUB WIE ŻE KTOŚ SPRZEDAJE. NAJLEPIEJ O WYMIARACH 3X5M. SPRAWA PILNA. MY BUDUJEMY POD NADARZYNEM Ja mam do sprzedania nie garaż a barak bardzo solidny, stalowy pochodzenia militarnego - przez zimę trzymałem tam okna dachowe, a wcześniej oczywiście mieszkali tam murarze a później był to podręczny składzik materiałów wszelakich. Jeżeli jesteś zainteresowana to mogę foto podesłać na priv. Co do typowego garażu blaszanego to ostatnie podmuchy zniszczyły takowy mojemu sąsiadowi - łącznie z kawałkiem ogrodzenia. Pozdrawaim Tamlin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papajoe 05.02.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 WITAM, CZY KTOŚ MA MOŻE DO ODSPRZEDANIA GARAZ BLASZANY NA BUDOWĘ, LUB WIE ŻE KTOŚ SPRZEDAJE. NAJLEPIEJ O WYMIARACH 3X5M. SPRAWA PILNA. MY BUDUJEMY POD NADARZYNEM Ja mam do sprzedania nie garaż a barak bardzo solidny, stalowy pochodzenia militarnego - przez zimę trzymałem tam okna dachowe, a wcześniej oczywiście mieszkali tam murarze a później był to podręczny składzik materiałów wszelakich. Jeżeli jesteś zainteresowana to mogę foto podesłać na priv. Co do typowego garażu blaszanego to ostatnie podmuchy zniszczyły takowy mojemu sąsiadowi - łącznie z kawałkiem ogrodzenia. Pozdrawaim Tamlin Tamlin to ile za ten barak chcesz ? jak dla mnie pewnie cena specjalna pozdr Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tryllu 05.02.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 o rany zaczynam w przyszłym tygodniu (lub w tym) podpisuję umowę na wybudowanie prefabrykowanego szkieleciora. wreszcie się jeszcze nie chwalę, no może troszkę teraz natomiast zacząłem szukać projektanta co mi przygotuje przyłącze wodociągowe (wraz z doprojektowaniem wodociągu ~20m) oraz przyłącze gazowe (wraz doprojektowaniem gazociągu średniego ciśnienia ~20m). ktoś ma kogoś sensownego? oprócz tych dwóch co na stronie grupy są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomisław 05.02.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 geolog bedzie w sobotę. Witam Ponieważ nie mam dostępu do słynnej Książki Adresowej, a dla świętego spokoju ( buduje dom z piwnicą), po rozmowie z KierBud-em muszę jednak te badania mieć, proszę o namiary na tego fachowca (może być na pw). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 05.02.2008 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Witajcie Musze sie pochwalić MAMY STAN SUROWY ZAMKNIĘTY!! Domek z oknami prezentuje się o niebo lepiej Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_wujek 05.02.2008 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Witajcie Musze sie pochwalić MAMY STAN SUROWY ZAMKNIĘTY!! Domek z oknami prezentuje się o niebo lepiej Pozdrawiam Aga Gratuluje! Ja jeśli wszystko będzie OK złoże w tym tygodniu wniosek o pozwolenie na budowę!! I pewnie odrolnienie też już będzie zatwierdzone! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 05.02.2008 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 m_wujek super! Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 05.02.2008 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 WITAM właśnie się doczłapałam do forum ico widze spotkanie dzieki za powiadomienie piszemy sie na luty dokladna data potrzebna i godzina nalesnikarnia z pierogarnia tez pasi stawiamy się całą 5, hihi prosba do starych forumowiczów potrzebuję skontaktowac sie tel z ewak39 (dobrze pamietam???) mialam gdzies do niej kom ale oczywiscie posialam i kurde nic nie wyroslo ehh poratuje ktos na priva dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomisław 06.02.2008 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Witajcie Ja jeśli wszystko będzie OK złoże w tym tygodniu wniosek o pozwolenie na budowę!! I pewnie odrolnienie też już będzie zatwierdzone! Witam Wspaniały optymizm. Proponuję krótko trzymać temat, aż do naprzykrzania się, prosty temat naniesienia podziału działek trwał prawie 6 m-cy. Jedna wizyta w tygodniu obowiązkowa plus 2 telefony. W jakim rejonie będziesz budował ? Północ, południe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzemB 06.02.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Nie żebym wywierał jakieś naciski, ale chciałem się dowiedzieć ile może trwać pojawienie się w statystykach Grupy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomisław 06.02.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Nie żebym wywierał jakieś naciski, ale chciałem się dowiedzieć ile może trwać pojawienie się w statystykach Grupy? Tomisław napisał: Drogi Senser zaktualizuj statystyki. "Prośbę swą motywuję" ........ że nic nie działa....... Po pierwsze... Nie ja jestem odpowiedzialny za działanie książki... Po drugie, robi to AS i robi to "grzecznościowo"... Po trzecie trwają przenosiny książki na inny serwer stąd mogą się pojawiać problemy.... Po czwarte, a co ty myślałeś, że jak my się tu sami tak adorujemy to będziemy tak szybko kogoś "zapraszać"?? Musisz się uzbroić w cierpliwość... ostatnia aktualizacja: 26-11-2007 23:15 Statystyki aktywności użytkowników grupy nadarzyńsko-grodziskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 06.02.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Nie no Tomisław.... Ostatnie zdanie zawierało jeszcze: Sorki wiem jak to może irytować, ale ja naprawdę się tym nie zajmuje... Robi to AS i to do niego starajcie się z tym uderzać... Chłopak jak już pisałem robi to z dobrego serca, a ostatnio przez pracę nie ma na to trochę czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomisław 06.02.2008 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Nie no Tomisław.... Ostatnie zdanie zawierało jeszcze: Sorki wiem jak to może irytować, ale ja naprawdę się tym nie zajmuje... Robi to AS i to do niego starajcie się z tym uderzać... Chłopak jak już pisałem robi to z dobrego serca, a ostatnio przez pracę nie ma na to trochę czasu... Szanowny Senser. Po prostu tworzy się Silna Grupa Nacisku - SGN prawie jak KGB lub CBA. Mając mocną pozycję w na tym Forum próbujemy coś wskurać, a że wiesz co robi Chłopak .............. PS. Załatwiłem geologa, umówiłem się na poniedziałek. Mam nadzieję, że piaski będą stabilne i moja winna piwniczka nie zapadnie się w przyszłości pod ziemię wraz z zawartością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 06.02.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Ciekawe czy SGN nie zmaleje jak się opłaty za dostęp wprowadzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_wujek 06.02.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 W jakim rejonie będziesz budował ? Północ, południe ? Na północy, pomiędzy Kwiatową a Północną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomisław 06.02.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Ciekawe czy SGN nie zmaleje jak się opłaty za dostęp wprowadzi... Jak się przestraszę to powstanie IGN (Indywidualna Grupa Nacisku), każdy sobie rzepkę skrobię. Po prostu grzebię w tym temacie (sprawy urzędowe i wykonawcze) tyle lat, że chętnie podzielę się kontaktami np. KierBud oferuje swoje usługi prowadzenia budowy na terenie Pruszkowa (- brak samochodu). Znajomy robi ogrodzenia, tamty spawa nierdzewkę, ten pędzi bimb........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts