izat 10.02.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Jakub, masz dostawcę piachu?? potrzebuję sporo pod granit Iza, z piachem to też do niego do kogo, bo nie załapałam .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 10.02.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Jakub, masz dostawcę piachu?? potrzebuję sporo pod granit Iza, z piachem to też do niego do kogo, bo nie załapałam .... Mój szwagier wozi piach i gruz Paweł Soboń 503123338 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 10.02.2008 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Jakub, masz dostawcę piachu?? potrzebuję sporo pod granit Iza, z piachem to też do niego do kogo, bo nie załapałam .... Mój szwagier wozi piach i gruz Paweł Soboń 503123338 dzięki a skąd jeździ, bo nie wiem czy na moją wieś będzie mu się chciało.... a ziemię też wozi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 10.02.2008 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 No ładnie znowy nasza grupa zmurszała, tak wiec UP! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kampinosik 10.02.2008 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Grupowicze! Już o tym pisałem, ale potrzebuję inspektora nadzoru z prawdziwego zdarzenia. Bo będę musiał wziąć przypadkowego... a to się chyba nigdy nie sprawdza... Poproszę o jakieś namiary! Kampinosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamlin 11.02.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Grupowicze! Już o tym pisałem, ale potrzebuję inspektora nadzoru z prawdziwego zdarzenia. Bo będę musiał wziąć przypadkowego... a to się chyba nigdy nie sprawdza... Poproszę o jakieś namiary! Kampinosik A kierownika skąd masz? Tamlin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 11.02.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Grupowicze! Już o tym pisałem, ale potrzebuję inspektora nadzoru z prawdziwego zdarzenia. Bo będę musiał wziąć przypadkowego... a to się chyba nigdy nie sprawdza... Poproszę o jakieś namiary! Kampinosik w książce jest Andrzeja Wiech- był naszym insepktorem, oprócz tego mielismy normalnie kier buda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamlin 11.02.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Grupowicze! Już o tym pisałem, ale potrzebuję inspektora nadzoru z prawdziwego zdarzenia. Bo będę musiał wziąć przypadkowego... a to się chyba nigdy nie sprawdza... Poproszę o jakieś namiary! Kampinosik w książce jest Andrzeja Wiech- był naszym insepktorem, oprócz tego mielismy normalnie kier buda Moim zdaniem jeżeli kierownik nie jest związany w żaden sposób z wykonawcą to inspektor to zbędny luksus Tamlin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 11.02.2008 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Moim zdaniem jeżeli kierownik nie jest związany w żaden sposób z wykonawcą to inspektor to zbędny luksus Tamlin u nas wlasnie bylo takie powiazanie wiec wolelismy sie zabezpieczyc Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki669 11.02.2008 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Witam serdecznie wszystkich grupowiczów W tym roku zaczynam się budować niedaleko Nadarzyna a dokładnie w miejscowość Urzut. Jest to około 4 km za Nadarzynem. Czytałem już trochę postów odnośnie dojazdów do Wawy ale chciałbym poznać wasze spostrzezenia na ten temat. Chodzi mi o korki, utrudnienia itd. Generalnie bedę dojezdzał na Stegny i wyliczyłem że to około 35 km i jestem troszkę wystraszony ilością kasy jaka pojdzie na benzyne ale mysle ze powrot do domku i mozliwosc wyjscia na dzialeczke lub cokolwiek zrekompensuje te kilometry i kase wydana. Obecnie mieszkam w bloku i tutaj tez trza placic czynsz i oplaty wiec pewnie na to samo. Napiszcie cos od siebie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomisław 11.02.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 PS. Załatwiłem geologa, umówiłem się na poniedziałek. Mam nadzieję, że piaski będą stabilne i moja winna piwniczka nie zapadnie się w przyszłości pod ziemię wraz z zawartością. Witam Dziękuję za pomoc za ratowanie piwniczki winnej z zawartością, ale okazuje się, że ta usługa jest zbędna. Poziom wody gruntowej 3,80 m !!!! Potrzebuję się zagłębić tylko do 2,40 m. Do tej głębokości tylko same jednolite piaski, żadnych warstw organicznych tudzież torfów!!! Posadowienie w prostych warunkach gruntowych. Nośność ocenił na 2- krotnie lepszą niż wyliczono w projekcie, proponuje izolacje przeciwwilgociową lekką a nawet brak drenażu( i tak go zrobię). Poza brakiem pieniędzy same dobre wieści. Nareście coś mi wychodzi (poza włosami na głowie) zgodnie z moimi oczekiwaniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papajoe 11.02.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 PS. Załatwiłem geologa, umówiłem się na poniedziałek. Mam nadzieję, że piaski będą stabilne i moja winna piwniczka nie zapadnie się w przyszłości pod ziemię wraz z zawartością. Witam Dziękuję za pomoc za ratowanie piwniczki winnej z zawartością, ale okazuje się, że ta usługa jest zbędna. Poziom wody gruntowej 3,80 m !!!! Potrzebuję się zagłębić tylko do 2,40 m. Do tej głębokości tylko same jednolite piaski, żadnych warstw organicznych tudzież torfów!!! Posadowienie w prostych warunkach gruntowych. Nośność ocenił na 2- krotnie lepszą niż wyliczono w projekcie, proponuje izolacje przeciwwilgociową lekką a nawet brak drenażu( i tak go zrobię). Poza brakiem pieniędzy same dobre wieści. Nareście coś mi wychodzi (poza włosami na głowie) zgodnie z moimi oczekiwaniami. Tomisław podeślij mi prosze namiary na geologa , ile taka usługa kosztuje ? pozdr Tomek [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 11.02.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Witam, poszukuje kierownika budowy. Takiego co sie zna, Takiego co się czegoś nauczył ale mu to nie wystarcza i czyta muratora Znacie kogoś godnego polecenia? Bo do strony grupy dalej nie mogę się zalogować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 11.02.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Witam, poszukuje kierownika budowy. Takiego co sie zna, Takiego co się czegoś nauczył ale mu to nie wystarcza i czyta muratora (...) ...żeby pooglądac reklamy sponsorów i obejrzec zdjecia te same po raz setny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 11.02.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Witam, poszukuje kierownika budowy. Takiego co sie zna, Takiego co się czegoś nauczył ale mu to nie wystarcza i czyta muratora (...) ...żeby pooglądac reklamy sponsorów i obejrzec zdjecia te same po raz setny ostatnio trafiłem na "starego i mądrego inżyniera budownictwa" który nie wiedział co to jest płyta fundamentowa Legallet. Boję się myśleć czego jeszcze nie wiedział. Stąd dramatyczny apel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 11.02.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Witam, poszukuje kierownika budowy. Takiego co sie zna, Takiego co się czegoś nauczył ale mu to nie wystarcza i czyta muratora (...) ...żeby pooglądac reklamy sponsorów i obejrzec zdjecia te same po raz setny ostatnio trafiłem na "starego i mądrego inżyniera budownictwa" który nie wiedział co to jest płyta fundamentowa Legallet. Boję się myśleć czego jeszcze nie wiedział. Stąd dramatyczny apel. Jeżeli zamierzasz miec taki fundament to faktycznie załamka, ale wydaje mi sie ze oprócz wiedzy teoretycznej i praktycznej ważna jest takze uczciwość i solidność (szeroko pojęta) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 11.02.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 legalett - nie. Ale fundament o identycznej konstrukcji tylko bez funkcji grzewczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 11.02.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 A dlaczego akurak taki czyzbyjakieś warunki geotechniczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kampinosik 11.02.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Moim zdaniem jeżeli kierownik nie jest związany w żaden sposób z wykonawcą to inspektor to zbędny luksus Tamlin No właśnie u mnie kierownik jest związany z wykonawcą i to bardzo, do tego jest związany z Walacikam (dzięki za kontakt!) więc szukam "niezależnego" inspektora:) Może coś macie w kajecikach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 11.02.2008 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 ja mogę być Twoim inspektorem żadna fuszera nie przejdzie no i Muratora czytałam parę lat gaweł , gdzie Twój avatar?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts