Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa nadarzyńsko - grodziska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Jakub,

masz dostawcę piachu??

potrzebuję sporo pod granit

Iza, z piachem to też do niego :D

do kogo, bo nie załapałam ....

Mój szwagier wozi piach i gruz Paweł Soboń 503123338

dzięki

a skąd jeździ, bo nie wiem czy na moją wieś będzie mu się chciało....

a ziemię też wozi?? :)

Grupowicze!

Już o tym pisałem, ale potrzebuję inspektora nadzoru z prawdziwego zdarzenia. Bo będę musiał wziąć przypadkowego... a to się chyba nigdy nie sprawdza...

Poproszę o jakieś namiary!

Kampinosik

w książce jest Andrzeja Wiech- był naszym insepktorem, oprócz tego mielismy normalnie kier buda

Grupowicze!

Już o tym pisałem, ale potrzebuję inspektora nadzoru z prawdziwego zdarzenia. Bo będę musiał wziąć przypadkowego... a to się chyba nigdy nie sprawdza...

Poproszę o jakieś namiary!

Kampinosik

w książce jest Andrzeja Wiech- był naszym insepktorem, oprócz tego mielismy normalnie kier buda

Moim zdaniem jeżeli kierownik nie jest związany w żaden sposób z wykonawcą to inspektor to zbędny luksus

Tamlin

Witam serdecznie wszystkich grupowiczów

W tym roku zaczynam się budować niedaleko Nadarzyna a dokładnie w miejscowość Urzut. Jest to około 4 km za Nadarzynem. Czytałem już trochę postów odnośnie dojazdów do Wawy ale chciałbym poznać wasze spostrzezenia na ten temat. Chodzi mi o korki, utrudnienia itd. Generalnie bedę dojezdzał na Stegny i wyliczyłem że to około 35 km i jestem troszkę wystraszony ilością kasy jaka pojdzie na benzyne ale mysle ze powrot do domku i mozliwosc wyjscia na dzialeczke lub cokolwiek zrekompensuje te kilometry i kase wydana. Obecnie mieszkam w bloku i tutaj tez trza placic czynsz i oplaty wiec pewnie na to samo.

Napiszcie cos od siebie.

Pozdrawiam

PS.

Załatwiłem geologa, umówiłem się na poniedziałek. Mam nadzieję, że piaski będą stabilne i moja winna piwniczka nie zapadnie się w przyszłości pod ziemię wraz z zawartością.

Witam :D

Dziękuję za pomoc za ratowanie piwniczki winnej z zawartością, ale okazuje się, że ta usługa jest zbędna.

Poziom wody gruntowej 3,80 m !!!! Potrzebuję się zagłębić tylko do 2,40 m. Do tej głębokości tylko same jednolite piaski, żadnych warstw organicznych tudzież torfów!!!

Posadowienie w prostych warunkach gruntowych. Nośność ocenił na 2- krotnie lepszą niż wyliczono w projekcie, proponuje izolacje przeciwwilgociową lekką a nawet brak drenażu( i tak go zrobię).

Poza brakiem pieniędzy same dobre wieści.

Nareście coś mi wychodzi (poza włosami na głowie) zgodnie z moimi oczekiwaniami. :D

PS.

Załatwiłem geologa, umówiłem się na poniedziałek. Mam nadzieję, że piaski będą stabilne i moja winna piwniczka nie zapadnie się w przyszłości pod ziemię wraz z zawartością.

Witam :D

Dziękuję za pomoc za ratowanie piwniczki winnej z zawartością, ale okazuje się, że ta usługa jest zbędna.

Poziom wody gruntowej 3,80 m !!!! Potrzebuję się zagłębić tylko do 2,40 m. Do tej głębokości tylko same jednolite piaski, żadnych warstw organicznych tudzież torfów!!!

Posadowienie w prostych warunkach gruntowych. Nośność ocenił na 2- krotnie lepszą niż wyliczono w projekcie, proponuje izolacje przeciwwilgociową lekką a nawet brak drenażu( i tak go zrobię).

Poza brakiem pieniędzy same dobre wieści.

Nareście coś mi wychodzi (poza włosami na głowie) zgodnie z moimi oczekiwaniami. :D

Tomisław

podeślij mi prosze namiary na geologa , ile taka usługa kosztuje ?

pozdr

Tomek

[email protected]

Witam,

poszukuje kierownika budowy. Takiego co sie zna, Takiego co się czegoś nauczył ale mu to nie wystarcza i czyta muratora :D (...)

...żeby pooglądac reklamy sponsorów i obejrzec zdjecia te same po raz setny :cry:

ostatnio trafiłem na "starego i mądrego inżyniera budownictwa" który nie wiedział co to jest płyta fundamentowa Legallet. Boję się myśleć czego jeszcze nie wiedział. Stąd dramatyczny apel.

Witam,

poszukuje kierownika budowy. Takiego co sie zna, Takiego co się czegoś nauczył ale mu to nie wystarcza i czyta muratora :D (...)

...żeby pooglądac reklamy sponsorów i obejrzec zdjecia te same po raz setny :cry:

ostatnio trafiłem na "starego i mądrego inżyniera budownictwa" który nie wiedział co to jest płyta fundamentowa Legallet. Boję się myśleć czego jeszcze nie wiedział. Stąd dramatyczny apel.

Jeżeli zamierzasz miec taki fundament to faktycznie załamka, ale wydaje mi sie ze oprócz wiedzy teoretycznej i praktycznej ważna jest takze uczciwość i solidność (szeroko pojęta) :wink:

Moim zdaniem jeżeli kierownik nie jest związany w żaden sposób z wykonawcą to inspektor to zbędny luksus

Tamlin

No właśnie u mnie kierownik jest związany z wykonawcą i to bardzo, do tego jest związany z Walacikam (dzięki za kontakt!) więc szukam "niezależnego" inspektora:)

Może coś macie w kajecikach?