aniawmuratorze 19.02.2008 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 ANKIETA ul. Obrońców Getta To na którą?? 16-ta?? 2008.02.23 pasi Nam też nam tez najwyżej spóźnieni dotrzemy a mnie niestety nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 19.02.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Nie martw sie Aniu, nas też nie będzie Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evora_x 19.02.2008 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Witam, Czy mozecie polecić firmę, która zajmuje się projketowaniem oraz budową przyłącza wodnego? Dowiedz sie w wodociagach na Cegielnianej. Wczoraj tam bylem w sprawie przylacza i dostalem cala liste wykonawcow, czesc z nich jest rowniez projektantami. Tak tez zrobiłam. Mam pełna listę. Dzowniłam i dowiadywałam się o ceny i terminy. Na forum pytałam o kogoś sprawdzonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 19.02.2008 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 dokładniej to: po pierwsze zgubili gdzies nasz projekt jak sie okazało po drugie kiedy juz bylismy umowieni na podpisanie umowy to sobie zapomnieli o spotkaniu i ich nie bylo No wiec nauczona doswiadczeniem ze z takimi lepiej nie wchodzic w zadne umowy podziekowalam za wspolprace Bardzo prosze o polecenie mi zarowno firmy jak i sprzetu Ja mogę poleci jedynie sprzęt "Bartosz". Jedyny minus, to jego wygląd zewnętrzny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 19.02.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Witam, Czy mozecie polecić firmę, która zajmuje się projketowaniem oraz budową przyłącza wodnego? Za projekt przyłącza zapłaciliśmy z sąsiadem po 450zł. Zrobiła go Ewa Kiliańska. Przyłącze zrobił Wasilewski. Mogę ich polecic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 19.02.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Ja mogę poleci jedynie sprzęt "Bartosz". Jedyny minus, to jego wygląd zewnętrzny czyli firmy, która robiła u Ciebie nie polecasz? masz do nich jakieś zastrzeżenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DR 19.02.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Witam, Czy mozecie polecić firmę, która zajmuje się projketowaniem oraz budową przyłącza wodnego? Za projekt przyłącza zapłaciliśmy z sąsiadem po 450zł. Zrobiła go Ewa Kiliańska. Przyłącze zrobił Wasilewski. Mogę ich polecic Wasilewski tezmi robił przyłącza /gaz woda/ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 20.02.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Wlasnie wycenili nam ocieplenie budynku: bagatela 35 000 z opaskami wokół okien strasznie duzo mi sie wydaje. To juz cena z materialem, ale mimo wszystko. Czy przy ociepleniu budunku nie odejmuje sie powierzchni okien i drzwi? A elektryk wyliczyl nam instalcje wewnetrzna na 12 000 - to tez chyba sporo- nie sadzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 20.02.2008 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Czasem tłumaczą to tak, że się nie odejmuje, bo są odpadki i że się dłużej schodzi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 20.02.2008 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 jeju katastrofalnie duzo! za oba. A ocieplenie poddasza w tym jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 20.02.2008 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Wlasnie wycenili nam ocieplenie budynku: bagatela 35 000 z opaskami wokół okien strasznie duzo mi sie wydaje. To juz cena z materialem, ale mimo wszystko. Czy przy ociepleniu budunku nie odejmuje sie powierzchni okien i drzwi? A elektryk wyliczyl nam instalcje wewnetrzna na 12 000 - to tez chyba sporo- nie sadzicie? Wogóle dom dużo kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_wujek 20.02.2008 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 To ja się pochwalę - dziś dostałem info że mogę odebrac pozwolenie na budowę! I tylko jedno pytanie - gdzie mogę kupić dziennik budowy, bo podobno trzeba z własnym przyjechać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 20.02.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 To ja się pochwalę - dziś dostałem info że mogę odebrac pozwolenie na budowę! I tylko jedno pytanie - gdzie mogę kupić dziennik budowy, bo podobno trzeba z własnym przyjechać? Gratuluje!! dzienniki budowy widziałąm w Leroyu, a takze w kiosku ruchu obok Urzedu w grodzisku..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 20.02.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 To ja się pochwalę - dziś dostałem info że mogę odebrac pozwolenie na budowę! my dostaliśmy wczoraj!.. tylko jeszcze musimy odczekać 2 tygodnie na uprawomocnienie... a później robi się zgłoszenie rozpoczęcia robót w PINB, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamlin 20.02.2008 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 jeju katastrofalnie duzo! za oba. A ocieplenie poddasza w tym jest? A skąd wiesz jaka jest powierzchnia ścian że mówisz że strasznie dużo? Podobnie rzecz się ma z ilością punktów elektrycznych Obecnie ceny elektryków to 30- 35 zł/pkt (bez materiału) plus tablica - jakieś 50-75% jej wartości. Co do ocieplenia to od 20zł/m2 bez tynku i od 30 zł/m2 na gotowo z położeniem struktury. Otworów okiennych i drzwiowych z reguły się nie odlicza - wymagają uwagi i zabezpieczeni okien - podobnie jak glify przy tynkowaniu wewnętrznym. Dodając cenę materiału przelicz sobie czy to drogo czy tanio. Pozdrawiam Tamlin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 20.02.2008 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 jeju katastrofalnie duzo! za oba. A ocieplenie poddasza w tym jest? A skąd wiesz jaka jest powierzchnia ścian że mówisz że strasznie dużo? Podobnie rzecz się ma z ilością punktów elektrycznych Obecnie ceny elektryków to 30- 35 zł/pkt (bez materiału) plus tablica - jakieś 50-75% jej wartości. Co do ocieplenia to od 20zł/m2 bez tynku i od 30 zł/m2 na gotowo z położeniem struktury. Otworów okiennych i drzwiowych z reguły się nie odlicza - wymagają uwagi i zabezpieczeni okien - podobnie jak glify przy tynkowaniu wewnętrznym. Dodając cenę materiału przelicz sobie czy to drogo czy tanio. Pozdrawiam Tamlin Tamlin ja stawiam akurat taki dom jak Aga (no prawie )wiec wiem jaka jest powierzchnia. U nas wyjdzie taniej. O ile to powiem wkrótce bo mój mąż zna szczególy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamlin 20.02.2008 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Tamlin ja stawiam akurat taki dom jak Aga (no prawie )wiec wiem jaka jest powierzchnia. U nas wyjdzie taniej. O ile to powiem wkrótce bo mój mąż zna szczególy. Na zdjęciu przy nicku nie wyglądają tak samo. Tamlin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 20.02.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Tamlin ja stawiam akurat taki dom jak Aga (no prawie )wiec wiem jaka jest powierzchnia. U nas wyjdzie taniej. O ile to powiem wkrótce bo mój mąż zna szczególy. Na zdjęciu przy nicku nie wyglądają tak samo. Tamlin A no bo moja to taka wersja z zamienionym garazem na mieszkanko osobne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 20.02.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Tygrysek ma prawie taki sam dom tylko inną wersję rodo. Scian wyszlo 260m2po 120 złoty plus 4000 za opaski wokół okien. Razem 35 000. To jest wycena od czlowieka z ksiazki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 20.02.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 sprawdzilam ceny materialow do ocieplenia. Zgodnmie z informacjami podanymi na stronie kabexu to koszt styropianu dalmatynczyka 12 cm plus klej, siatka i reszta razem z tynkiem silikatowym to 52 złote brutto. Wychodzi zatem ze robocizna w tym przypadku to 68 złoty, a to chyba zdecydowanie duzo, nie sadzicie? Czy ktos poleci mi kogos po 40 złoty/m2??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts