Sako 23.02.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Dzieki za mile spotkanie tym ktorzy sie stawili PS: Senser, zapomnialem Ci powiedziec, ze jedno swiatlo z tylu Ci nie swieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarus05 24.02.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Drodzy Panowie i Panie, mam pytanie, czy można założyć skrzynkę z prądem na działce (nie wiem jak to się fachowo nazywa, w tej chwili prąd mam "w drodze" przy działce - pod ziemią - a chcę mieć NA działce) ale nie rozpoczynam jeszcze budowy. Da się tak zrobić? Chodzi mi o to, czy dostanę na to zgodę, jeśli nie zamierzam na razie nic budować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami-lla 24.02.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Witam Całą Grupę NG Jesteśmy szcześliwymi posiadaczmi malej działki w Pruszkowie na pograniczu z Komorowem. Jesteście najbilższą prężnie działajacą grupą - zatem chcielibysmy dołaczyć do Waszego grona. Dopiero startujemy - wybieramy projekt a Wasze posty czytamy z zapartym tchem . Na ile rzeczy trzeba zwrócić uwagę ile bojów w urzedach....ech. Liczymy na wsparcie i będziemy korzystać z Waszych doświadczeń - dopisując oczywiście swoją historię budowy domu, pozdrawiamy Kamilla & Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 24.02.2008 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Witam Całą Grupę NG Jesteśmy szcześliwymi posiadaczmi malej działki w Pruszkowie na pograniczu z Komorowem. Jesteście najbilższą prężnie działajacą grupą - zatem chcielibysmy dołaczyć do Waszego grona. Dopiero startujemy - wybieramy projekt a Wasze posty czytamy z zapartym tchem . Na ile rzeczy trzeba zwrócić uwagę ile bojów w urzedach....ech. Liczymy na wsparcie i będziemy korzystać z Waszych doświadczeń - dopisując oczywiście swoją historię budowy domu, pozdrawiamy Kamilla & Andrzej witamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 24.02.2008 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Dzieki za mile spotkanie tym ktorzy sie stawili to już po??? zdjęcia jakieś wklejcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 24.02.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Dzieki za mile spotkanie tym ktorzy sie stawili to już po??? zdjęcia jakieś wklejcie My też dziękujemy za spotkanie. Było bardzo kameralnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamlin 24.02.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Drodzy Panowie i Panie, mam pytanie, czy można założyć skrzynkę z prądem na działce (nie wiem jak to się fachowo nazywa, w tej chwili prąd mam "w drodze" przy działce - pod ziemią - a chcę mieć NA działce) ale nie rozpoczynam jeszcze budowy. Da się tak zrobić? Chodzi mi o to, czy dostanę na to zgodę, jeśli nie zamierzam na razie nic budować. Pozdrawiam Jak to się mówi "Jak się da to się zrobi" Oczywiście że możesz: 1. Występujesz o warunki przyłączenia do sieci 2. za 5 tyg otrzymujesz takowe albopóźniej... 3. zlecasz wykonanie projektu osobie z uprawnieniami - z 500zł 4. lecisz z ty do ZE i mówisz że chciałbyś żeby cie przyłaczyli 5. oni odpowiadają że i owszem ale za.... i tu pada magiczny termin... jak jesteś pod ZE żyrardów to masz szczęście bo jest to kilka tygodni jak inny to różnie bywa... nawet 2-3 lata choć jak tylko przyłącze to może nie będzie tak żle - podpisujesz umowę i bulisz kolejne 1200zł 6. ZE w wyznaczonym terminie stawia Ci na działe rzeczoną skrzynkę a Ty zatrudniasz elektryka żeby Ci ją uzbroił... 800-1000zł 7. ZE ją odbiera i możesz hulać do woli Tylko po co to wszystko skoro nie będzaiez z tego kożystał a abonament (jakieś 80zł/m-c) będziesz płacił - lepiej niż do kieszeni monopolisty poszukaj jakiegoś domu dziecka któremu ta kasa bardziej się przyda... No i kożystaj czasem z opcji szukaj - ten temat pojawiał sie na forum setki razy - google też chętnie pomogą.... pozdrawiam Tamlin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 25.02.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 No i my też dziękujemy Poznałem w końcu Sako... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami-lla 25.02.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Witam,Potrzebuję pomocy - dostałam informację od architekta, że musimy mieć mapke geodezyjną do celów projektowych!Czy wiecie gdzie mogę je dostać ? Czy w UM Pruszków ? Czy w jakims innym miejscu ? Z góry dziękuję za pomoc <K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami-lla 25.02.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Ponownie Jeszcze jedna sprawa - powiedział nam że powinnismy uzyskac zgodę na zaplanowanie zjazdu do naszej działki ( mamy narożną ) - ale gdzie mamy iść aby taką zgodę otzrymac ? uff ta budowa to będzie wyzwanie K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 25.02.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 6. ZE w wyznaczonym terminie stawia Ci na działe rzeczoną skrzynkę a Ty zatrudniasz elektryka żeby Ci ją uzbroił... 800-1000zł Tamlin Tamlin, w umowie ZE zaznacza, że przed rozpoczęciem prac trzeba im dostarczyć prawomocne pozwolenie na budowę. Bez tego inwestycja nie ma dla nich podstaw ekonomicznych i postawienie szafki z prądem może być mało realne. Witam, Potrzebuję pomocy - dostałam informację od architekta, że musimy mieć mapke geodezyjną do celów projektowych! Czy wiecie gdzie mogę je dostać ? Czy w UM Pruszków ? Czy w jakims innym miejscu ? Z góry dziękuję za pomoc < K Kami-lla - z tym problemem idziesz do geodety, zaś lokalizacja zjazdu na drogę leży w gestii Zarządu Dróg Powiatowych. Generalnie pogoogluj co i gdzie się załatwia by skompletować dokumenty niezbędne do uzyskania pozwolenia na budowę. Pełno tego w necie. Jest też inna metoda, jaką ja w swoim czasie zastosowałem. Wysłałem do Starostwa prośbę o szczegółowy wykaz dokumentów niezbędnych do uzyskania pozwolenia na budowę - wykaz taki dostałem i nie było problemów, że czegoś jeszcze brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamlin 25.02.2008 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 6. ZE w wyznaczonym terminie stawia Ci na działe rzeczoną skrzynkę a Ty zatrudniasz elektryka żeby Ci ją uzbroił... 800-1000zł Tamlin Tamlin, w umowie ZE zaznacza, że przed rozpoczęciem prac trzeba im dostarczyć prawomocne pozwolenie na budowę. Bez tego inwestycja nie ma dla nich podstaw ekonomicznych i postawienie szafki z prądem może być mało realne. Nie zgadzam się z Tobą, chyba że teraz się coś zmieniło (w ostatnich 2 latach) ja szafkę miałem w okolicach marca 2006 a pozwolenie na budowę w sierpniu 2006 Tamlin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 25.02.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Nie zgadzam się z Tobą, chyba że teraz się coś zmieniło (w ostatnich 2 latach) ja szafkę miałem w okolicach marca 2006 a pozwolenie na budowę w sierpniu 2006 Tamlin A może co ZE to obyczaj? W Pruszkowie miałem obowiązek przedstawienia pozwolenia na budowę (wynikało to wprost z umowy). Od tego czasu (tzn od dostarczenia pozwolenia) dają sobie 8 miesięcy na podciągnięcie prądu (mimo, że w moim przypadku to dokładnie 6 metrów:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami-lla 25.02.2008 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Ntek - dziękuję Z tym starostwem to bardzo dobry pomysł / zabieram się za pismo do Starostwa i szukam w necie, pozdrawiam wszystkich K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 25.02.2008 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 powiedzcie co więcej jak było na spotkaniu? mnie grypa unieruchomiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarus05 25.02.2008 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 No i kożystaj czasem z opcji szukaj - ten temat pojawiał sie na forum setki razy - google też chętnie pomogą.... pozdrawiam Tamlin Bardzo dziękuję za rozbudowaną i przydatną odpowiedź Z wyszukiwarki korzystam ale to forum jest tak ogromne, że jak mi wyskakuje 475 trafień to wymiękam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 25.02.2008 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Dzieki za mile spotkanie tym ktorzy sie stawili to już po??? zdjęcia jakieś wklejcie My też dziękujemy za spotkanie. Było bardzo kameralnie. Przyznam się do czegoś, w niedzielę koło 14, zaczęłam szykować się na spotkanie i nagle okazało się, że 23 to był w SOBOTĘ porażka jakaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 25.02.2008 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Przyznam się do czegoś, w niedzielę koło 14, zaczęłam szykować się na spotkanie i nagle okazało się, że 23 to był w SOBOTĘ porażka jakaś Hahahahahaha Dobre... Właśnie się dziwiłem że was nie było.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 25.02.2008 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 no to kto był w końcu na spotkanku?? no i gdzie ta relacja foto, Senser?? Walaciki, aleście zakręcone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomisław 26.02.2008 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Przyznam się do czegoś, w niedzielę koło 14, zaczęłam szykować się na spotkanie i nagle okazało się, że 23 to był w SOBOTĘ porażka jakaś Hahahahahaha Dobre... Właśnie się dziwiłem że was nie było.... Podobnie jak my z Małżonką Sobota, naleśnikarnia godz. 16, a tu nikogo nie ma. Miły sympatyczny barman nawet zadzwonił do Organizatora i łaskawie powiadomił o przestawieniu spotkania na godz.18. No cóż wypiliśmy po kawie (b.smaczna) objedliśmy sie smakiem i powrót razem z (s)krzynką wina, które zabraliśmy na integrację jako wkupne w Wasze Grono (trochę niedostępne jak widać - bo gdzie było info o zmianie godziny spotkania ?) No, cóż za rok następne spotkanie........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts