Aglaia 10.03.2008 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Witam, I jeszcze jedna prośba do zaprawionych w boju z ZEW-T Pruszków - ile czekaliście na warunki techniczne przyłącza - u nas trwa to prawie miesiąc i już jesteśmy lekko poirytowani (jedyny kwitek, którego brakuje nam do PnB). 4 tygodnie a dokładnie wniosek złożyłem 13.08.2007 a umowę i warunki dostałem z datą 7.09.2007 tyle, że po tygodniu. Thx. W takim razie jutro dzwonię bo mijają magiczne 4 tygodnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psed 10.03.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Jedyna zmiana w projekcie, to zamiast stropu drewnianego teriva - wiem, że przy nieużytkowym poddaszu mija się to z celem, Niekoniecznie, u mnie w D08 "Przestronny" nośność stropu w niektórych miejscach wynosiła 50 lub 60 kg/m2 co przekreślało wszelkie inspekcje połaci dachowej lub instalacji położonych na stropie. ale nie wyobrażam sobie popękanego karton-gipsu na suficie To zależy od wykonania - mój kuzyn mieszka już 5 rok z takim stropem i nie ma pęknięć natomiast słyszałem o jednym D08 w którym popękąl zanim inwestor w nim zamieszkał. Koszt stanu surowego wahał się od 35 tyś zł do 64 tyś zł. Pan Darek wstępnie podał mi koszt robocizny z terivą i więźbą na 51 tyś zł. Pytanie czy to dużo, i ile mogę "urwać" z tej sumy. Mój majster budynek bez użytkowego poddasza liczył tak: 240 zł/m2 powierzchi zabudowy liczonej po obrysie murów a więc bez tarasów, w tym więźba dachowa. Wolałem jednak aby więźbę robił mi cieśla a nie murarz więc zapłacę 160 zł/m2. Cena z lata zeszłego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vujson 10.03.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Witam, Polecam Pana Wojtka Katryńskiego - sprawnie i niedrogo 600606358 - zapłaciliśmy 700pln za 3 punkty w osi budynku. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_jaw_ 10.03.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Witamy Wszystkich, Pilnie poszukujemy:- baraku/kontenera na budowę dla 4 max. 5 osób- firmy, która przywiezie i rozgarnie dużą ilość gruzu. Czy ktoś się orientuje czy w okolicy są takie firmy, jaka jest aktualna cena gruzu i takiej usługi? Z góry dziękujemy za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miska1 10.03.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Witam, przeglądałam własnie forum i postanowiłam się przyłączyc. My jak na razie mamy plany i w sumie jestesmy na etapie poszukiwania sprawdzonej ekipy. Mam nadzieję że zasięgnę u was cenne informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aglaia 10.03.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Mam kolejne pytanko do doświadczonych w budowaniu na naszym terenie. Czy wiecie jak w praktyce w powiecie grodziskim wygląda budowa POŚ jeśli WZ przewidują "odprowadzanie ścieków do szczelnego zbiorknika a docelowo do kanalizacji"? Z postów w działach ogólnobudowlanych wiem, że najlepiej w takiej sytuacji zgłosić budowę POŚ już po uzyskaniu pozwolenia na budowę - wtedy jest szansa, że starostwo się nie przyczepi, że w WZ jest co innego. Czy ktoś może próbował tak zrobić i z jakim skutkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psed 10.03.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Witamy Wszystkich, Pilnie poszukujemy: - firmy, która przywiezie i rozgarnie dużą ilość gruzu. Czy ktoś się orientuje czy w okolicy są takie firmy, jaka jest aktualna cena gruzu i takiej usługi? Korzystam z usług p. Kłosiewicza. Ma 14 tonową tatrę oraz koparko-ładowarkę z napędem na obydwie osie za 100 zł/h. Tel. 601 088 750. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorka31 10.03.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Pan Kłosiewicz, również polecam. A tak z innej bajki, instalacje alarmowe na jakim etapie się robi? Mam dach, ścianki działowe, za 3 dni wchodzi elektryk i pan od instalacji odkurzacza centralnego. Hydraulik po świetach, bo nie ma czasu przed. I bardzo skołowana jestem, bo dzisiaj walczyłam z oknami, będą po świetach. Zachcialo mi się pcv w brązie... No i dowiedziałam się, że sąsiadów z naprzeciwka okradli...Domek letniskowy mają, ale coś im tam pokradli, żadna frajda.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 10.03.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 ukradli mi dzisiaj napędy do bramy wjazdowej Nice Hyppo Smilo montowała je firma z Nowej Iwicznej miejcie się na baczności wiosna idzie szajki grasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 10.03.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 O Izunia współczuje, ale to już chyba the highest time żeby sie wkońcu wprowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mandre 11.03.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 ukradli mi dzisiaj napędy do bramy wjazdowej Nice Hyppo Smilo montowała je firma z Nowej Iwicznej miejcie się na baczności wiosna idzie szajki grasują Też chciałem kupić bramę z napędem ale mi odradzano bo napędy są na liście nr1 do kradzierzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 11.03.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 gawełku dziękuję za współczucie mandre, dobrze czynisz u mnie były 1 dobę podejrzewam monterów o udział w spisku kradzieżowym na gwarancji nie wpisali numerów seryjnych, nie zostawili pudełek te napędy mogły też już nie być nowe .... zwracajcie na to uwagę, ja już jestem mądrzejsza o tą wiedzę, no ale za późno na dumanie napędy montowała firma BIARKEM z Piaseczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vujson 11.03.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Mam pytanie.... Czy miał ktoś jakieś doświadczenia ze składem budowlanym Ha-El ze Strzeniówki ? Są u mnie po sąsiedzku - nie wiem, jakie są opinie na ich temat. mocne strony? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mandre 11.03.2008 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 poszukuje kogoś kto ma Micro Koparkę w okolicy Żabiej.lub namiar do ludzi do kopania fundamentów na ogrodzenie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mandre 11.03.2008 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 ukradli mi dzisiaj napędy do bramy wjazdowej Nice Hyppo Smilo montowała je firma z Nowej Iwicznej miejcie się na baczności wiosna idzie szajki grasują myślę że jak się ma taki "automat" to najprostrzym rozwiazaniem bedzie zaspawanie srub mocujacych automat . lub wykonanie ramki ochronnej zamykanej na rygiel hartowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miska1 11.03.2008 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Mam prośbę , czy moglabym prosi o namiary na fachowa ekipę budowlaną (chodzi o stan surowy). Budowac bedziemy sie w Jaktorowie. Z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ~AS~ 11.03.2008 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Czy wpisy do książki adresowej można już bezpiecznie robić? Swego czasu wpisałem tam trzy opinie i zniknęły one po paru dniach... Pamiętasz czego dotyczyły te opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zonzi 11.03.2008 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Izat Zeby ich zlapali i powyrywali rozne czesci ciala. Chyba pomaluje swoj naped ktorego jeszcze nie mam jakims pisakiem niezmywalnym albo olejna na inny kolor plus klatka stalowa. Vujson Jesli to ten sklad na zakrecie to na folie budowlana dobre mieli ceny i ok obsluga. Generalnie jak szukasz duzych ilosci to trzeba obdzwonic kilka skladow i tak za kazdym razem. Ten ma ten bedzie mial za 3 tygodnie ale po cenie ze hej. Zmienia sie co 2 dni. Np Kowalczyk ma niezle ceny czasem, w Zimaxie w Lazach kupowalem silikaty ale do obslugi na codzien budowy bym ich nie polecil. Drewno z dowozem taniej wyszlo ze skladu w Kaniach niz w Nadarzynie , bloczki z Radomia etc etc. O jakby ktos potrzebowal to mam do sprzedania: jakies 600 bloczkow fundamentowych 24x12x38 po 2,90 PLN ; pustaki teriva keramzytobetonowe jakies 50 szt po 3.50, jakies pol palety 300- 400 pelnych cegiel klinkierowych grafit Matrix Wienerberger 4,50. Negocjacje na priv jak cos . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 11.03.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 ukradli mi dzisiaj napędy do bramy wjazdowej Nice Hyppo Smilo montowała je firma z Nowej Iwicznej miejcie się na baczności wiosna idzie szajki grasują Iza współczuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 11.03.2008 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 jeśli ktoś potrzebuje ziemi na podwyższenie terenu lub kamienia brukowego polecam namiar 608504057. Goście są w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts