agapiotr 02.04.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Hej, Też sie zastanawiamy nad drzwiami Drzwi garażowe też trzeba już zamawiać Niestety jeszcze nic konkretnego nie mamy na oku... Ps.Prace tynkarskie już trwają Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulinaPawe 02.04.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Drzwi zewnętrzne to jakiś koszmar. W zasadzie wiekszośc drzwi zewnętrznych ładnych, drewnianych nie koniecznie antywłamaniowych/ w koncu do domu nikt nie wchodzi drzwami tylko zazwyczaj oknami/ mozna kupić za ok 5000. Gerde za mniej wiecej polowe ceny. Wczoraj pol dnia spedzilam na Bartyckiej aby pozbierac oferty firm produkujących drzwi zew i kupie drewniane z promocji w pieknym czerwono-rudym kolorze Do moich brązowych okien, ciemnoczerownej dachowki i biszkoptowej elewacji będą super hmmm pasowały Ale nie wydam 5000 tys na drzwi, ktore albo zniszczą w między czasie ekipy wykanczajace dom, albo dzieci albo pies, a Gerda mi sie nie podoba. Więc bedę miec piekne drewniane drzwi tylko kolor rozpoznalny na naszej wsi. Acha widzialam na allegro są takie: http://www.allegro.pl/item325788518_ekskluzywne_drzwi_zewnetrzne_d_22_od_z_a_r_a_z.html i inne tego allegrowicza. Bramę garażową zamówiliśmy w Normshala. Termin oczekiwania ok 6 tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulinaPawe 02.04.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 złodziej nie wchodzi drzwiami zewnętrznymi tylko oknami -przepraszam za skrót myslowy w poprzedniej wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 02.04.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 A na Bartyckiej jest z czego wybierac? Znalazlas duzo ciekawych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 02.04.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 My zamawialiśmy drzwi drewniane firmy GRAB http://www.grab.com.plw WADEXie (Komorów), to firma sprzedająca stolarkę okienno-drzwiową z montażem.Np. drzwi ARTUR (wymiar 100*2100) wersja "standard" kosztują u nich 2915 + vat, a montaż 240 + vat. Jeśli bierze się z montażem, to wtedy vat na materiał + robocizna jest 7% A drzwi drewniane zewnętrzne firmy WIATRAK (Milanówek) wahają się w granicach 1800 - 2300 + vat do tego 150 okucia i 200 montaż. Pozdrawiamywombaty2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.orzech 03.04.2008 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 w okolicach grodziska ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulinaPawe 03.04.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 A na Bartyckiej jest z czego wybierac? Znalazlas duzo ciekawych? W zasadzie jest z czego wybierać jak masz przeznaczone ok 5000 na drzwi. Jest np. firma Goran, która miała najładniejsze drzwi ale wiadomo cena. Jest też Stolbud z Włoszczowej, który ma ładne drzwi i gdbyby sosne mozna było wybarwić na taki kolor jak nasze okna/chociaz podobny/ to bym tam zamowiła, bo cena ok 3000. Jednak tylko Dąb był dostepny w takim kolorze co moje okna wiec cena o 50% do góry , poza tym masz rownież przedstawicieli takich firm jak Natura, Porta, Gerda, Interdoor, Dierre i jeszcze pare mniejszych. Ja swoje w koncu kupilam w pawilownie 8A/stolarnia/z promocji 50% za 2500. Jeżeli nie zalezy Wam na drzwiach jakis specjalnie antywlamaniowych to rozejrzyjcie sie po okolicznych stolarzach, będzie na pewno taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 03.04.2008 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 My w pobliżu działki nie mamy żadnego rowu ani stawu a i tak na mapie jest zaznaczony jakiś ciek wodny. Zwrócił nam uwagę na to architekt i on też załatwił to uzgodnienie. Zatem pozostaje mi czekać na spotkanie z architektem i trzymać kciuki Dzisiaj rozmawiałem z biurem MATHIA (p. Wiśniewska) z uwagi na to, że p.Firlej ma bardzo odległe terminy (ok 2-3 m-ce na adaptację)... niestety słyszałem, że Mathia jest droga... macie jakieś świerze doświadczenia w termacie ew. możecie polecić innego architekta? bedę wdzięczny za info Nam adaptację robiła pani Marta Muśnicka z Grodziska polecam telefon 507 693 600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 04.04.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 hop do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 04.04.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Witam Czy mozecie polecic jakies drzwi zewnętrzne? Jakiej firmy wstawialiscie i czy braliscie typowo antywłamaniowe? Dzieki My mamy drzwi Gerdy SX 20, zakupione przez allegro w firmie czas na okna za 3150 z montazem i progiem debowym. Zamowiliscimy tez drzwi antywlamaniowe na tyl domu za 1800 tez gerdy i tez u nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 04.04.2008 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Aga ja dzis tez zamawiam Gerdę......z szybką Chyba najbardziej przystepne ma ceny. Najgorsze czekanie miesiąc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 04.04.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Hej ludziska, szukam teraz dobrego hybraulika, takiego ktory zrobi mi wydziewniona instalacje - a wydziwnienie polega na polaczeniu podlogowki, z kominikiem z plaszczem wodnym i piecem kondesacyjnym, a do tego jeszcze zrobi standardowa hydraulike. Wiem ze Hubert poleca Jacka Gmurka, ale moze ktos jeszcze?i jakie to sa koszty? rzad wielkosci mnie interesuje.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 04.04.2008 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Aga ja dzis tez zamawiam Gerdę......z szybką Chyba najbardziej przystepne ma ceny. Najgorsze czekanie miesiąc.... o kochana z szybka, no no no:) tez mi sie podobaly, ale cena mnie powalila i mam bez szybki:)a gdzie zamawiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 04.04.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Aga ja dzis tez zamawiam Gerdę......z szybką Chyba najbardziej przystepne ma ceny. Najgorsze czekanie miesiąc.... o kochana z szybka, no no no:) tez mi sie podobaly, ale cena mnie powalila i mam bez szybki:)a gdzie zamawiasz? Zamawiam w Iskrze w pruszkowie. Cena z szybką to około 2500-max 3000 brutto. W dodatku musze wziąć 2 sztuki :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_i_Janusz 04.04.2008 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 ale jak rozumiem to nie SX20 - bo tate kosztuja dobrze ponad 5 tys za sztuke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrysek12 04.04.2008 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 ale jak rozumiem to nie SX20 - bo tate kosztuja dobrze ponad 5 tys za sztuke nie to te tansze...... gwx 20 z szybką. Na tamte to mnie nie stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 04.04.2008 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Hej ludziska, szukam teraz dobrego hybraulika, takiego ktory zrobi mi wydziewniona instalacje - a wydziwnienie polega na polaczeniu podlogowki, z kominikiem z plaszczem wodnym i piecem kondesacyjnym, a do tego jeszcze zrobi standardowa hydraulike. Wiem ze Hubert poleca Jacka Gmurka, ale moze ktos jeszcze? i jakie to sa koszty? rzad wielkosci mnie interesuje. pozdrawiam hej, nasz hydraulik Pan Adam G. tez jest w ksiazce, mlody, jezscze niepopsuty ,polecamy;-( a o kosztach to pozniej bo musze spojrzec w kosztorys Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 04.04.2008 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 My tez z pytaniem i oczywiscie z prosba o szybka reakcje-odpowiedz. Co sadzicie o cenie 80 pln/m2 dachu (dach prosty, dwuspadowy, ok 200 m2). Cena obejmuje polozenie wiezby, odeskowanie, laty, kontrlaty, blachy, obrobka okien i komina. Tylko robocizna. Innymi slowy czy 16 kpln za zrobienie dachu to cena nieodbiegajaca od standardow? Oj pozmieniały się ceny...pozmieniały... Ja blacharzom za blachę i obróbki zapłaciłem ok 8000 zł za...320 m2! 3 lata temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 04.04.2008 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 1. Czy 2,20 za wymurowanie jednej cegły klinkierowej w ogrodzeniu to dużo? niestety to jest normalna cena my tez taka dostalismy ;-( Hahahahaha to tak teraz k....wa to wyceniają?? Za cegłe?? 2,2?? To za przełożenie z miejsca na miejsce TYLKO !! Wezmę 50 gr. ktoś chętny?? Tylko, żeby z parę ton tego było...odległość przełożenie do 2 m !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 04.04.2008 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 My tez z pytaniem i oczywiscie z prosba o szybka reakcje-odpowiedz. Co sadzicie o cenie 80 pln/m2 dachu (dach prosty, dwuspadowy, ok 200 m2). Cena obejmuje polozenie wiezby, odeskowanie, laty, kontrlaty, blachy, obrobka okien i komina. Tylko robocizna. Innymi slowy czy 16 kpln za zrobienie dachu to cena nieodbiegajaca od standardow? Oj pozmieniały się ceny...pozmieniały... Ja blacharzom za blachę i obróbki zapłaciłem ok 8000 zł za...320 m2! 3 lata temu... Oj pozmieniały U mnie dekarze są właśnie w trakcie kładzenia blaszki i wstawiania okien połaciowych. Cała robocizna wraz z obróbkami, łatami i kontrłatami przy 240 metrowym dachu będzie mnie kosztować równo 12.000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts