Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa nadarzyńsko - grodziska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam Wszystkich,

w związku z tym, że termin przeprowadzki zbliża się wielkimi krokami :lol: :lol: , prawdopodobnie juz w czerwcu będziemy mieszkać na wsi,

pojawił się temat kontaktu ze światem tzn Internetu,

w zeszłym roku na naszej wiosce (Osowiec) była akcja zbierania chetnych na neostradę oczywiście zapisaliśmy się, potem nawet dzwonił ktos z TP SA i mówił, że rzeczywiście taka inwestycja będzie i my nic nie będziemy płacic -miło,

no i teraz cisza, w gminie nic nie wiedzą, tylko pośredniczyli w zbieraniu danych, w TP SA telefon na Błekitna Linię od razu podniósł mi ciśneinie, nie udzielą żadnych informacji mam wysłać pytanie pisemnie :evil:

pozostaje chyba wiec tylko Internet przez GPRS, rozejrzałam się za najblizszymi BTSami (ma być przeciez jak najbliżej), no i tak przy wiadukcie stoi BTS PLUSa a w Hucie Żabiowolskeij podobno stoi gdzies ERY

Wiem, że w zeszłym roku temat był poruszany, co u Was słychać w tym temacie, jak prędkość?

Pozdrawiam

Witam,

Napisałem też tego posta na "CZARNA LISTA WYK. w Mazowieckim" ale Was też chciałem poinformować.

Ja prawie już kończę budowę i to jest pierwsza ekipa, która dała mi tak "w kość".

Gdyby ktoś z Was planował współpracę z Panem Kalinowskim (mazowieckie, Pruszków i okolice), którego ludzie układają parkiet - zdecydowanie odradzam.

1. terminy przez szefa rzucane od czapy (żeby się inwestor odczepił na jakiś czas). Robota, która została przewidziana (tak zapisano w umowie) na 30 dni została zakończona po 2 miesiącach (mój błąd, że nie wpisałem w umowie kar za przekroczenie terminów).

2. szef nie pilnuje pracowników (robią co chcą i jak chcą) i nie chce za nich ponosić żadnej odpowiedzialności (mówi, że ma tyle robót na innych budowach, że nie może ich ciągle pilnować).

3. brudasy i "niechluje", którzy niszczą własnosć inwestora.

4. szanowni "fachofcy" musieli poprawiać swoją robotę (cyklinować jeszcze raz już położony lakier, ponieważ niechlujnie sobie szpachlowali szparki).

Generalnie - sugeruję poszukać kogoś innego.

Witam,

jestem na etapie gromadzenia sterty papierów, teraz właśnię kończę sprawę drenaży i już mogę składać o pozwolenie na budowę, chyba że coś jak zwykle na końcu wyskoczy.

Może ktoś wie ile teraz czasu czeka się na PnB w Starowstwie w Grodzisku Maz.

A jeszcze jedno pytanko czy też musieliście wykonywac projekt zjazdu z działki oraz pozwolenie na budowę na wykonanie tego projektu, dodam że chodzi o drogę gminną (taką zwykłą żużlową - pomiędzy kilkoma domami).

Dzięki i pozdrawiam,

Ewa

Witam,

jestem na etapie gromadzenia sterty papierów, teraz właśnię kończę sprawę drenaży i już mogę składać o pozwolenie na budowę, chyba że coś jak zwykle na końcu wyskoczy.

A jeszcze jedno pytanko czy też musieliście wykonywac projekt zjazdu z działki oraz pozwolenie na budowę na wykonanie tego projektu, dodam że chodzi o drogę gminną (taką zwykłą żużlową - pomiędzy kilkoma domami).

Dzięki i pozdrawiam,

Ewa

Ile płacisz za drenażcena roboty

Witam,

Dzięki i pozdrawiam,

Ewa

Ile płacisz za drenażcena roboty

Póki co to zapłaciłam tylko za operat 400 zł i opłata skarbowa 217 zł, a za robotę jeszcze nie wiem, mam nadzieję że zrobią to potem budowlańcy w cenie za dom, oczywiście to tylko moje pobozne życzenie

Ewa

PnB - 3 tygodnie (jeśli wszystko jest OK)

Co do drogi to tylko uzgadnialiśmy zjazd w starostwie i gminie.

Dzisiaj rozmawiałem z biurem MATHIA (p. Wiśniewska) z uwagi na to, że p.Firlej ma bardzo odległe terminy (ok 2-3 m-ce na adaptację)... niestety słyszałem, że Mathia jest droga... macie jakieś świerze doświadczenia w termacie ew. możecie polecić innego architekta? bedę wdzięczny za info :roll:

My robiliśmy w Mathia i było OK - w każdym razie PnB dostaliśmy bez problemu...

Witam,

Dzięki i pozdrawiam,

Ewa

To może ktoś wie ile się teraz czeka na PnB w Pruszkowie? 8)

To może ktoś wie ile się teraz czeka na PnB w Pruszkowie? 8)

W Pruszkowie nie jest tak źle z czasem.

U mnie wszczęli postępowanie następnego dnia po złożeniu wniosku o pozwolenie.. tylko sam proces może się wydłużyć...poprzez oczekiwanie....

Najgorszy jest czas oczekiwania na dostarczenie zawiadomień do odpowiednich stron zainteresowanych i uprawomocnienie się dostarczeń.

Jeśli masz czas, to można czekać, a jeśli zależy Ci żeby było szybko, to można samemu rozwieźć i dostarczyć do Starostwa potwierdzenie dostarczenia... znacznie to przyspiesza, zważywszy na tempo pracy poczty polskiej..

no i dochodzą 2 tygodnie do uprawomocnienia całego pozwolenia na budowę, gdyż do zgłoszenia rozpoczęcia robót do PINB musi być prawomocne i pózniej już tylko 1 tydzień i już...:))

Kochani,

dawno nie zagladalam, ale dzis przeczytalam posty o dzieciach w elektrowni i bardzo mnie to rozbawilo. My teraz walczymy z pomyloną sąsiadka, która nie chce wyrazić zgody na prowadzenie gazu rpzez droge( dzialke), ktorej jest współwłaścicielką.

Ale z innej beczki mam pytanie - czy ktos z grupowiczów ma może deski drewniane na ogrzewaniu podlogowym? I jakie macie w tym zakresie doświadczenia?

pozdrawiam

W dzisiejszej Stołecznej Gazecie Wyborczej w artykule p.t. "Łódź i Warszawa marzą o wielkim lotnisku" znalzłem wielce niepokojącą informację. Są zakusy aby Centralny Port Lotniczy zlokalizować w Baranowie koło Grodziska Mazowieckiego. Nie wiem gdzie owo Baranowo jest ale wszyscy mieszkający w Grodzisku i okolicach mniej lub bardziej odczujemy takie sąsiedztwo jeśli budowa dojdzie do skutku.

Nie wiem gdzie owo Baranowo jest ale wszyscy mieszkający w Grodzisku i okolicach mniej lub bardziej odczujemy takie sąsiedztwo jeśli budowa dojdzie do skutku.

Baranów nie Baranowo

http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=52.117469,20.47637&spn=0.077053,0.160675&z=13

jakieś 15km N-W od Grodziska

Osobiście nie miałbym nic przeciwko gdyby to było jeszcze ze 30km dalej.