strix 23.05.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 W ZE Zyrardow w BOK pracuje Pani Z.(namiary w ksiazce) Bardzo dziekuje wszystkim za naswietlenie sytuacji Strona grupy i ksiazka adresowa niestety jest dla mnie niedostepna. Na stronie jest komunikat ze rejestracja wstrzymana ze wzgl. na przenosiny serwisu a na maile z dzialu kontakt 0 odpowiedzi. Moze ktos z Was jest adminem i moglby mnie dodac do bazy uzytkownikow? Pozdrawiam strix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarus05 23.05.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 strix, mój mąż już "obejrzał" jakąś trasę; jedzie się jakoś "górą" patrząc na mapę. Na Łopuszańską i inne takie bliżej Warszawy to już od dawna mamy sposób bo mieszkamy w Pruszkowie. Mąż dojeżdża do pracy do Wawy (Żerań) ale ma auto służbowe więc raz - nie płaci, dwa - musi je mieć codziennie ze sobą bo to jego warsztat. Jeśli pracujesz na Powiślu to moim zdaniem tak jak piszesz - szkoda nerwów, czasu i kasy (paliwo) na auto; lepiej poczytać coś, posłuchać muzyki. Pociąg jak na razie nie ma tu konkurencji. Czasami jeżdżą nawet takie pikne, nówka sztuka składy jak na trasie SKM - sama widziałam Cieszę się, że nas coraz więcej z Jaktorowa bo od kiedy mamy już działkę (czyli od 3 miesięcy) to opadły mnie wątpliwości czy to nie za daleko... Ale skoro nas więcej, to by oznaczało, że nie tacy z nas kosmici W grupie raźniej. Aha, na przeprowadzce najwięcej stracę ja bo pracuję w Piastowie - 5 minut autem lub 15 minut spacerkiem Walaciki ja też dziękuję za namiary! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psed 23.05.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Nie ma co liczyć na PKP w najbliższej przyszłości, w przyszłym roku linia do Skierniewic idzie do remontu. Potem ma być dużo lepiej, tzn szybciej mają jeździć podmiejskie. A teraz z "innej beczki". Coś o piorunochronach, radzę poczytać zwłaszcza post z 22 bm http://forum.muratordom.pl/czy-robicie-instalacje-odgromowa,t110252.htm Pozdrawiam, Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 23.05.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Czy mógłby mi ktoś polecić kogoś od tynków gipsowych. Pzdr., Monika Polecam p.Piotra - robili u nas tynki gipsowe, ładnie, równo i nawet szybko. Namiary podałem w książce adresowej grupy. Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami-lla 23.05.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 aga&piotrObejrzałam dzisiaj fotki z Waszej budowy. Jakie wybraliści e ogrzewanie? Widzę kaloryfer ale i rurki do ogrzewania podłogowego.Czy mozecie się podzielić namiarami na ekipę gorali, któzy Wam kończyli budować stan surowy? pozdrawiam, K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaf1 23.05.2008 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Co do planów budowy nowego osiedla 150 domków to słyszałam, że mają tam postawić osiedlową oczyszcalnię ścieków - więc z rozbudowy kanalizacji w Starej Wsi to chyba nic tak szybko nie wyjdzie:-( Pozdrawiam serdecznie Ela Ela, dzięki za informację. Czyli jednak szambo. Ja spróbuję w gminie porozmawiać na temat ich opinii w sprawie biologicznej oczyszcalni ścieków. Jeśli czegoś się dowiem to dam znać pozdrawiam Imbir77, daj znać jak tam rozmowy w gminie, my też jesteśmy zainteresowani oczyszczalnią. Martwi mnie tylko woda która u nas jest płytko.... pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 23.05.2008 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Cieszymy się, że tyle nas z Jaktorowa Taki moment nastal Dzialki do 20km od Wawy to juz kosmos cenowy. W Jaktorowie jeszcze 6-mcy temu 1100m2 mozna bylo kupic za 45 tys. teraz ponizej 100 tys. nie ma co startowac. Z ciekawosci, dojezdzacie z Jaktorowa do Wawy do pracy, czy macie cos blizej? Jesli do Wawy to PKP, samochod? Jesli samochod, to moze jakies patenty na dojazd inny niz standardowa trasa? /nie wierze, ze to mozliwe ale... ;)/ Ja wybiore pewnie PKP. Mimo, ze jezdzi strasznie rzadko to mi pasuje /praca tuz przy dw. Powisle/ wiec 45 min. zawsze mozna przeznaczyc na ksiazke, film itp. na co z koleii nigdy nie ma czasu w domu na codzien /zakladajac ze ma sie dziecko do obslugi jeszcze ;)/ Samochodem, zanim nie zbuduja wiaduktu nad Lopuszanska i nie poszerza wyjazdu z Pruszkowa to z moich doswiadczen obecnie gruuubo przeszlo godzine jazdy, a wlasciwie slimaczenia sie. Szkoda atmosfery, nerwow i czasu. pozdr strix Ja co prawda już w Jaktorowie nie mieszkam ale jeszcze rok temu śmigałem codzinnie samochodem na Wole. Teraz czasem wpadniemy do Dziadków i przy okazji obejżeć jak nam działeczka zarasta;-) Jeździłem do Wawy przez Brwinów, żbików, Ursus itp. No ale teraz to chyba już cały grodzisk i Milanówek już stoi z rana?Wadą tej trasy jest to, że zawieszenie zmieniałem niemal co roku;-) Poza tym zima to trasa dla kozaków bo słabo tam odśnieżają- szczególnie odcinek od brwinowa do pruszkowa. Jeśli chodzi o pkp to warto czasem smignąc autem do grodziska bo stamtąd pociagi jeżdza dwa razy czesciej, no i te odjeżdzające z Grodziska sa luźniejsze. W JAktorowie czasem trudno się wbić. Gdzie macie działeczki? Ja miałem się budowac przy ogrodowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 23.05.2008 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 aga&piotr Obejrzałam dzisiaj fotki z Waszej budowy. Jakie wybraliści e ogrzewanie? Widzę kaloryfer ale i rurki do ogrzewania podłogowego. Czy mozecie się podzielić namiarami na ekipę gorali, któzy Wam kończyli budować stan surowy? pozdrawiam, K Ogrzewanie: piec gazowy jednofunkcyjny z zasobnikiem(jeszcze nie wybrany)+ kominek z nawiewem mechanicznym, podłogówka w łazienkach, kuchni, wiatrołapie i częściowo w przedpokoju na dole - czyli tam gdzie będzie terakota, reszta grzejniki. Namiary na ekipę wysyłam na priv. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami-lla 24.05.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola31 24.05.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Czy mogę prosić kogoś, żeby przesłał mi książkę adresową w formie offline na prv. Bardzo bardzo dziękuję szukamy fachowców do budowy (ale chyba tu to nic dziwnego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 24.05.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Czy mogę prosić kogoś, żeby przesłał mi książkę adresową w formie offline na prv. Bardzo bardzo dziękuję szukamy fachowców do budowy (ale chyba tu to nic dziwnego:) Z tym może być ciężko, może po prostu zarejestruj się tutaj i będziesz miał peły dostęp do książki Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola31 24.05.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Niestety statystyka była aktualizowana ostatni raz 07.02.2008 i nowi po tej dacie nie mogą się zalogować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 24.05.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 niestety potwierdzam tez sie chcialam zarejestrowac , ale w statystykach z racji daty aktualizacji nie istnieje.... :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami-lla 24.05.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Ja również nie mogę się dostać ze względu na brak aktualizacji. Przyłączam się do prośby nowych uczestników forum, pozdrawiam, K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaf1 25.05.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 I jak ja mam budowe zaczynać? Musisz kupić rower + dynamo, zaklepać trochę większą ekipę - tak żeby ze dwóch robiło a dwóch na tym rowerze jeździło i prąd wytwarzało (to takie nowoczesne przyłącze - na pewno ekologiczne i być może ekonomiczne ). My się śmiejemy, że jak ktoś do nas będzie chciał przyjść na herbatkę to najpierw będzie musiał trochę pojeździć coby sobie wodę ugrzał . A tak na poważnie to jest jakiś skandal. . no ale nie powiedzieli ci wprost, że możesz budować na agregacie? bo jak ja walczyłam to mi w centrali na Marsa tak powiedzieli... i cóż było robić? zbudowałam na tym agregacie i nawet wykończyłam bo prąd podłączyli na etapie kładzenia glazury Witaj Sylvia1, mam pytanie o agregat. Jakie parametry powien mieć? Orientowaliśmy się w sklepach i każdy mówi co innego. A jest to dość duży wydatek. Agregat ma obsługiwać betoniarkę na 380V (siłowa), oraz drobne sprzęty jak wiertarka czy szlifierka. Bardzo proszę o pomoc. Zmieniając temat chciałabym przypomnieć że od ponad miesiąca mamy PnB i nic się nie dzieje Przy wytyczeniu domu geodeta zmierzył nam drogę, która wg planów powinna mieć 8 m szer. Okazało się że wg jego pomiaru ma ona 9 m!!!I gdzie jest błąd? Na naszej działce a może tej z naprzeciwka a moze coś z drogą jest nie tak. Geodeta ma wytyczyć ponownie naszą działkę wg współrzędnych, a zwleka z tym już 2 tygodnie....szkoda gadać. Już od kupienia dzialki cały czas mamy pod górkę. Nie wiedziałam że mamy tyle cierpliwości..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 25.05.2008 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Witaj Sylvia1, mam pytanie o agregat. Jakie parametry powien mieć? Orientowaliśmy się w sklepach i każdy mówi co innego. A jest to dość duży wydatek. Agregat ma obsługiwać betoniarkę na 380V (siłowa), oraz drobne sprzęty jak wiertarka czy szlifierka. Bardzo proszę o pomoc. my zakupilismy 230 V bo wykonawca miał silnik działający na 220 V do betoniarki. co do agregatu to trzeba pamiętać, że duża część urządzeń przy rozruchu ma tzw prąd rozruchowy pobierany 3 x nominalny pobór i agregat musi to wytrzymać. Zapytaj jaki prąd żrą te urządzenia a następnie największy pobór x3 daje ci moc agregatu a musisz mieć 380 V T U T A J masz więcej o doborze. A może by dało się wykonawce namówić na podmianę silnika do betoniarki na 230 V (nasz tak zrobił)? sporo zaoszczędzisz na agregacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ~AS~ 26.05.2008 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Ja również nie mogę się dostać ze względu na brak aktualizacji. Przyłączam się do prośby nowych uczestników forum, Witam wszystkich nowych użytkowników naszego forum Osoby, które chcą uzyskać dostęp do książki, proszę o kontakt ze mną (~AS~ ) za pomocą formularza kontaktowego na naszej stronie. Pisząc podawajcie swoje imię i nazwisko oraz nick/login dokładnie taki jakiego używacie tu na forum. p.s. rejestracja automatyczna nadal nie jest możliwa Pozdrawiam, Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 26.05.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Przyłączę się do apelu AS-a z prośbą o kierowanie pytań do właściwych osób.. Czyli książka AS, mapa ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomisław 26.05.2008 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 WitamPonieważ buduję dom z piwnicą, mam pytanie: kto z Państwa buduje tak jak ja.Właśnie zalałem strop nad piwnicą i przymierzam się do jej ocieplenia i mam wiele pytań i wątpliwości.pzdrTomekPSPoziom wody gruntowej -3,75 m Milanówek - piasek dla niektórych szok, szczególnie dla KierbUda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami-lla 26.05.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Witaj Tomku, My też będziemy budować dom z piwnicą ze względu na małą działkę. Niestety jesteśmy na etapie ostatecznych zmian w projekcie dokonywanych przez architekta i przed nami załatwianie papaierów,... Chętnie jednak skorzystamy z twoich doświadczeń, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts